Chytej.cz

Dusí se ryby v noci? necteno

1.10.2012 | chj.rybar | 2.925 zobrazení | 4 odpovědi

Obracím se na Vás s dotazem – byl jsem třikrát na jednom soukromáku – lov na 24hod. Nejdřív jsem si myslel, že to je náhoda, ale zažil jsem to na každé návštěvě a ptal jsem se rybářů, co tam taky byli a potvrdili mi to. O co go? Pokaždé se soumrakem se haldina začala „vařit“ tak masivní sběr jsem nikdy nezažil. S úsvitem to vždy končilo a hladina byla jedna pěna. Zajímavý na tom bylo ještě to, že o nástrahu z hladiny neměly ryby zájem. Když jsem si posvítil na hladinu, vypadalo to, jako by se ryby dusily a lapaly po vduchu. Poradíte?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 6. října 2012 ve 13:09 ® pak96
pak96

taky souhlasim, ale myslim si ze dnes je to spíše problém soukromých vod, které bývají dost přerybněny.

reagovat
Úterý 2. října 2012 ve 12:33 ® osprey reakce na …
osprey

Martin Mošna> Protože na pochopení nnnapových dvoj a vícesmyslů musíš mít určitej level komunikačních schopností a jistou míru vzdělání. To je to, co ti říkám – neučíš se kvůli známkám.

V podstatě tvrdí to, co si myslím taky – v noci kytky neprovádějí fotosyntézu, ale jenom dýchají. Pak klesá ve vodě obsah kyslíku. Pokud je voda přerybněná a zarostlá, vysvětluje to příčinu toho jevu.

reagovat
Úterý 2. října 2012 ve 12:19 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

nnnap> ja sem nějakej dovnej ja to vubec nechapu.

reagovat
Pondělí 1. října 2012 ve 20:11 ® nnnap
nnnap

No a potom, v noci, kdy začaly místní stolístky spotřebovávat kyslík a hrnout do vody co2, se jim ulevilo a ráno papinkali odpočatí a vykyslíkovaní.

reagovat