Chytej.cz

Těžký začátek s přívlačí, aneb potřebuji rady necteno

22.9.2012 | Jirkasss | 10.218 zobrazení | 56 odpovědí

Zdravím Vás kolegové s prosbou o radu. Nějakou dobu se věnuju lovu ryb na položenou a plavanou a myslím celkem úspěšně, ale letos mi to nedalo a pořídil jsem si první vláčák. Předtím jsem nikdy nevláčel a ani dravce nechytal. Nyní jsem byl asi 6× vláčet na různých revírech a ani ťuk. Vůbec nevím, kde dělám chybu tak bych chtěl alespoň poradit na která místa se teď soustředit – kde vláčet, na co, kdy …je to pro mě opravdu španělská vesnice :-) Předem všem díky za rady, snad se mi konečně poštěstí i na vláčku ;-)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Středa 17. října 2012 ve 21:27 ® paolomaldini
paolomaldini

V Této cenové kategorii bych nezatracoval ani Okuma Trio. Zkusil jsem ho pořídit jako náhradní a záložní a jsem za ty peníze opravdu mile překvapen.

reagovat
Pondělí 15. října 2012 v 0:22 ® SURF reakce na …

Alivio> Neviděl jsem, nechytal jsem. Mám raději vláčku, s mrtvou rybičkou. Tedy měl jsem. Teď mám raději klasiku. Tohle bude jenom zkouška.:->

reagovat
Pondělí 15. října 2012 v 0:18 ® SURF reakce na …

timbab> A dáváš jim „kouř“?:->

reagovat
Neděle 14. října 2012 ve 23:29 ® timbab
timbab

Alivio> Lov candátů na feeder provozuji běžně.Je to celkem fajn ale někomu to může ležet v žaludku.

reagovat
Neděle 14. října 2012 ve 23:20 ® Shrek reakce na …
Shrek

SURF> byl jsem svědkem lovu candátů na Skalce na mrtvou s feederem a docela mě to zaujalo

reagovat
Neděle 14. října 2012 ve 21:54 ® SURF reakce na …

troutkiller> Vyzkouším rybku. Chci vědět, jestli v té vodě ještě něco je…:->

reagovat
Neděle 14. října 2012 ve 21:40 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

troutkiller> Přez 40 mam jen jednoho prďlou jinak je to vždy pár cenťáků pod. Ale i tak potěší, mam je rád pruháče naježený. :->

reagovat
Neděle 14. října 2012 ve 21:12 ® troutkiller reakce na …

MIG-35>To už sem zažil taky:-)) Po hodině fídromasakru děda vyškemral krabku červu a snažil se je napíchnout na hák od jeřábu:-)) )Hrozně se podivoval když záběr stíhal záběr i na bonduelku:-)) )S tim Okounem sem se letos taky přez 40 nedostal:-(( Zatim:-)) )

reagovat
Neděle 14. října 2012 ve 21:02 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

troutkiller> Tak 50+ horko těžko, nej. měl upocenejch 50, nějak cejni nepoměřuju. Ale okyše sem si změřil. Pro mě je 40ka macík jako byk. Jo zábava byla veliká. Staříci mi chtěli lámat prut a ruce. :-)) Já chytal na jeden fídr oni na 2 klasika krmelec. A to mi kradli i kukuřičku a krmítkovku.

reagovat
Neděle 14. října 2012 ve 20:41 ® troutkiller reakce na …

MIG-35>Hlavně že byla zábava:-) Pokud byl ten Cejn 50 plus tak proč ne:-))

reagovat
Neděle 14. října 2012 ve 20:39 ® troutkiller reakce na …

SURF>Do minulého týdne to šlo dobře,tento týden to uplně ustalo:-((

reagovat
Neděle 14. října 2012 ve 20:15 ® SURF reakce na …

troutkiller> Jsem si vzpomněl… Říkal jsi, že se u „tebe“ vláčka zlepšila?!:->

reagovat
Neděle 14. října 2012 v 19:53 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

troutkiller> Já byl včéra s tatíkem a strejce. Fídr pohoda sice žádný kapři, ale za to hafec pěknejch cejňochů. Chudácí stařící koukali co se dá s fídrem napáchat. :-D Sem tam sem to smotal a šel potrápit okyše. Sice moc nešli, ale pár pěknejch sem napích a jeden mooc hezkej si dovolil spadnout. :->

reagovat
Neděle 14. října 2012 v 19:37 ® nnnap reakce na …
nnnap

troutkiller> zkus si to přečíst ještě jednou. Jo jinak, v goretexu chodím furt. Není důvod to šetřit na ryby. Dneska na hříbkách v té fujavici bylo fajn, i v krátkým rukávu pod ním, šmatlu v tom s foťákem, prostě nenosím nic jinýho. Ale o tom -tom- -ův příspěvek nebyl, alespoň se domnívám.

reagovat
Neděle 14. října 2012 ve 14:14 ® osprey
osprey

a@a.com> A co tady provádíš ty? Chacha, cheche, chichi…

reagovat
Neděle 14. října 2012 ve 14:12 ® troutkiller reakce na …

a@a.com>Myslíš že vláčení se dá naučit na netu???Nebláz­ni!Vláčim roky ale říct že to umim bych se neodvážil:-((

reagovat
Neděle 14. října 2012 ve 14:09 @ a@a.com

další pako, ce se chce naučit vláčit na webu a jiní pakové mu radí, checheche

reagovat
Neděle 14. října 2012 ve 13:55 ® troutkiller reakce na …

SURF>Rybařina je jen jedna:-) Když nejde vláčka jde fídr:-)) Když se nechci matlat v krmení a jen vorazit u vody tak to tam vysadim na Kapra nebo jdu s mušákem.

reagovat
Neděle 14. října 2012 ve 12:43 ® SURF reakce na …

troutkiller> Tedy na feeder, jsem takové ryby nikdy nechytl. To musela být paráda.:-> Já vlastně takové ani jim podobné ryby chytit ne feeder nemůžu, protože jsem na něj přestal chytat. Ale co neni může být.:->

Myslím, že od té vláčky, bude odcházet čím dál více rybářů. Nebo aspoň někdy, aby si potahaly občas nějakou rybku.:->

reagovat
Neděle 14. října 2012 ve 12:26 ® troutkiller

SURF>Já byl v pátek na fídru a super:-) Kapř 67 a 64cm.Včera a dneska vláčka a nic:-(( Lepší blbej den na rybách než dobrej v práci:-)) ))Nejde vláčka,jde něco jinýho:-))

reagovat
Neděle 14. října 2012 ve 12:01 ® SURF

Jirkasss> Dám Ti radu, podle mě, k nezaplacení. Zaměř se na jinou rybolovnou techniku.:->

reagovat
Neděle 14. října 2012 v 11:49 ® SURF reakce na …

troutkiller> Bral bych vytahaný tepláky, odřený pruty, rachotící navijáky, ale k tomu ty ryby, co byly tenkrát.:->

Zase nula. Již po několikáté. Dříve jsem se těšil aspoň na podzim, který přinesl pozitivní změnu, v braní dravců. Teď už se neni na co těšit. Řekl bych, že vláčka jde do ..... Asi Víš kam.:->

Aneb, taky bych bral nějakou radu…

Asi budu muset vyzkoušet, asi po 15 letech rybičky. A nebo se vrátím ke kaprům.:->

reagovat
Neděle 14. října 2012 v 9:22 ® troutkiller reakce na …

nnnap>To určitě:-(( Když potom stojíš někde na lodi,zmrzlej a promoklej tak to máš z toho lovu určitě větší požitek než ten co má ty značkový zbytečný hadry a je v suchu a pohodě:-)) )

reagovat
Neděle 14. října 2012 v 1:58 ® nnnap
nnnap

já si nemyslím, že , alespoň normální většina, čumíme na vercajk. Za prvé se nekupuje každý rok nový a za druhý, je nám po tom kulový. Vylez třeba na sjezdovku. Spousta lidí má staré lyže, předpotopní boty, hadry nehadry a vůbec se o to nestarají. Správně se nevěnují ptákovinám. Ví, proč tam jsou. Doma. Ti ostatní jsou papežtější jak rakouští domorodci a najdeš je v alpách.

Alpy miluju.

reagovat
Neděle 14. října 2012 v 1:12 ® -tom- reakce na …

lucan> Moje zkušenost je taková, že čím lepší cajky si kupuju, tím míň na ně chytám ryb, je to takovej zvláštní zákon schválnosti :-D Nejlepší vláčkový úlovky mám na polorozpadlej starej teleskopík za 4 stovky a nějakej, snad dvouložiskovej, čínskej naviják za komickou cenu. Kdyby mě s tím někdo z vás potkal u vody, tak mě snad zfackujete, jakou dělám rybářům ostudu :-D

reagovat
Sobota 13. října 2012 v 15:07 ® lucan
lucan

Viva Alure je z těch co psal Osprey asi nejlepší, ale i dost těžký. Nejspíš půjdu do Abu Garcia Cardinal 300 co psal Jepice. Na začátek si nechci kupovat žádnou drahou pecku. Až chytim nějaky ryby, naučim se a zdokonalim vláčecí techniky, tak pak si koupim něco lepšího(dražšího). Prut nestál ví než 1300 a jelikož se blížej i vánoce.....

Všem děkuju za názory a rady

reagovat
Sobota 13. října 2012 v 11:45 ® jepice-zruseno

lucan> Ten Cormoran UL mám. Je to hodně mrňavý, používám to na jemný pikřík, se kterým tahám marmišky a občas malý gumy – je to zejména druhý prut na závody. Používám na to vlasce 0,12 a 0,10. Na takovýto všeobecný chytání bych ho nechtěl, není to žádný zázrak. Já ho koupil asi za 650. Ta Ecusima, popřípadě všechny její klony jsou použitelný, leč o něco dražší. Táta má ecusimu asi 3 roky na přívlač a až na to, že už to má vakl všude, funguje. Zvláštní, že sis koupil poměrně drahý prut za cenu převyšující 1500 a teď sháníš levný naviják. A co bych doporučil za naviják já? Nevím. Osobně jsem potkal v bazaru shakespeare sigma z 80. let a už mi několik let vyhovuje. Celkem slušné reference na lehkou přívlač jsem slyšel i o navijácích Abu Cardinal řady 100 (5 ložisek), koukám, že kolem 1000 kč se dá pořídit nyní i řada 300 (7 ložisek). Nevím, jak jim funguje eshop, ale i v kamenných prodejnách by je měli mít za stejnou cenu, projeď to tady i další stránku: http://www.kajman.cz/…-c-3_19.html?…

reagovat
Sobota 13. října 2012 v 11:34 ® troutkiller

MIG-35>Tady je každá rada drahá:-(( A nejhorší je že je to pořád do kola:-( (

reagovat
Sobota 13. října 2012 v 11:20 ® Piscicapus

lucan> pokud jde o brzdu, proč se nevydáš zlatou střední cestou?

reagovat
Pátek 12. října 2012 ve 22:57 ® osprey
osprey

lucan> Podobný Ecusimě je WFT Braidspin. Seženeš do tisícovky. A dál Viva Alure (někdejší Mivardi Champion). Seženeš blbě. Nebo SPRO Passion.

Pokud od toho nebudeš čekat zázraky a honit to jak nadmutou kozu, tak i s navijákem za pár stovek se nějak začít dá.

Brzda nejlépe přední – naprostá většina vláčkařů u ní skončí. Ale kdybys chtěl jinou, ono to jde taky.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1