Vyhledávání
Těžký začátek s přívlačí, aneb potřebuji rady
22.9.2012 | Jirkasss | 10.218 zobrazení | 56 odpovědí
Zdravím Vás kolegové s prosbou o radu. Nějakou dobu se věnuju lovu ryb na položenou a plavanou a myslím celkem úspěšně, ale letos mi to nedalo a pořídil jsem si první vláčák. Předtím jsem nikdy nevláčel a ani dravce nechytal. Nyní jsem byl asi 6× vláčet na různých revírech a ani ťuk. Vůbec nevím, kde dělám chybu tak bych chtěl alespoň poradit na která místa se teď soustředit – kde vláčet, na co, kdy …je to pro mě opravdu španělská vesnice :-) Předem všem díky za rady, snad se mi konečně poštěstí i na vláčku ;-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 17. října 2012 ve 21:27 ® paolomaldini
-
V Této cenové kategorii bych nezatracoval ani Okuma Trio. Zkusil jsem ho pořídit jako náhradní a záložní a jsem za ty peníze opravdu mile překvapen.
reagovat - Pondělí 15. října 2012 v 0:22 ® SURF reakce na …
-
Alivio> Neviděl jsem, nechytal jsem. Mám raději vláčku, s mrtvou rybičkou. Tedy měl jsem. Teď mám raději klasiku. Tohle bude jenom zkouška.
reagovat - Pondělí 15. října 2012 v 0:18 ® SURF reakce na …
-
timbab> A dáváš jim „kouř“?
reagovat - Neděle 14. října 2012 ve 23:29 ® timbab
-
Alivio> Lov candátů na feeder provozuji běžně.Je to celkem fajn ale někomu to může ležet v žaludku.
reagovat - Neděle 14. října 2012 ve 23:20 ® Shrek reakce na …
-
SURF> byl jsem svědkem lovu candátů na Skalce na mrtvou s feederem a docela mě to zaujalo
reagovat - Neděle 14. října 2012 ve 21:54 ® SURF reakce na …
-
troutkiller> Vyzkouším rybku. Chci vědět, jestli v té vodě ještě něco je…
reagovat - Neděle 14. října 2012 ve 21:40 ® MIG-35 reakce na …
-
troutkiller> Přez 40 mam jen jednoho prďlou jinak je to vždy pár cenťáků pod. Ale i tak potěší, mam je rád pruháče naježený.
reagovat - Neděle 14. října 2012 ve 21:12 ® troutkiller reakce na …
-
MIG-35>To už sem zažil taky
reagovatPo hodině fídromasakru děda vyškemral krabku červu a snažil se je napíchnout na hák od jeřábu
)Hrozně se podivoval když záběr stíhal záběr i na bonduelku
)S tim Okounem sem se letos taky přez 40 nedostal
Zatim
)
- Neděle 14. října 2012 ve 21:02 ® MIG-35 reakce na …
-
troutkiller> Tak 50+ horko těžko, nej. měl upocenejch 50, nějak cejni nepoměřuju. Ale okyše sem si změřil. Pro mě je 40ka macík jako byk. Jo zábava byla veliká. Staříci mi chtěli lámat prut a ruce.
reagovatJá chytal na jeden fídr oni na 2 klasika krmelec. A to mi kradli i kukuřičku a krmítkovku.
- Neděle 14. října 2012 ve 20:41 ® troutkiller reakce na …
-
MIG-35>Hlavně že byla zábava
reagovatPokud byl ten Cejn 50 plus tak proč ne
- Neděle 14. října 2012 ve 20:39 ® troutkiller reakce na …
-
SURF>Do minulého týdne to šlo dobře,tento týden to uplně ustalo
reagovat - Neděle 14. října 2012 ve 20:15 ® SURF reakce na …
-
troutkiller> Jsem si vzpomněl… Říkal jsi, že se u „tebe“ vláčka zlepšila?!
reagovat - Neděle 14. října 2012 v 19:53 ® MIG-35 reakce na …
-
troutkiller> Já byl včéra s tatíkem a strejce. Fídr pohoda sice žádný kapři, ale za to hafec pěknejch cejňochů. Chudácí stařící koukali co se dá s fídrem napáchat.
reagovatSem tam sem to smotal a šel potrápit okyše. Sice moc nešli, ale pár pěknejch sem napích a jeden mooc hezkej si dovolil spadnout.
- Neděle 14. října 2012 v 19:37 ® nnnap reakce na …
-
troutkiller> zkus si to přečíst ještě jednou. Jo jinak, v goretexu chodím furt. Není důvod to šetřit na ryby. Dneska na hříbkách v té fujavici bylo fajn, i v krátkým rukávu pod ním, šmatlu v tom s foťákem, prostě nenosím nic jinýho. Ale o tom -tom- -ův příspěvek nebyl, alespoň se domnívám.
reagovat - Neděle 14. října 2012 ve 14:14 ® osprey
-
a@a.com> A co tady provádíš ty? Chacha, cheche, chichi…
reagovat - Neděle 14. října 2012 ve 14:12 ® troutkiller reakce na …
-
a@a.com>Myslíš že vláčení se dá naučit na netu???Neblázni!Vláčim roky ale říct že to umim bych se neodvážil
reagovat - Neděle 14. října 2012 ve 14:09 @ a@a.com
-
další pako, ce se chce naučit vláčit na webu a jiní pakové mu radí, checheche
reagovat - Neděle 14. října 2012 ve 13:55 ® troutkiller reakce na …
-
SURF>Rybařina je jen jedna
reagovatKdyž nejde vláčka jde fídr
Když se nechci matlat v krmení a jen vorazit u vody tak to tam vysadim na Kapra nebo jdu s mušákem.
- Neděle 14. října 2012 ve 12:43 ® SURF reakce na …
-
troutkiller> Tedy na feeder, jsem takové ryby nikdy nechytl. To musela být paráda.
Já vlastně takové ani jim podobné ryby chytit ne feeder nemůžu, protože jsem na něj přestal chytat. Ale co neni může být.
Myslím, že od té vláčky, bude odcházet čím dál více rybářů. Nebo aspoň někdy, aby si potahaly občas nějakou rybku.
reagovat - Neděle 14. října 2012 ve 12:26 ® troutkiller
-
SURF>Já byl v pátek na fídru a super
reagovatKapř 67 a 64cm.Včera a dneska vláčka a nic
Lepší blbej den na rybách než dobrej v práci
))Nejde vláčka,jde něco jinýho
- Neděle 14. října 2012 ve 12:01 ® SURF
-
Jirkasss> Dám Ti radu, podle mě, k nezaplacení. Zaměř se na jinou rybolovnou techniku.
reagovat - Neděle 14. října 2012 v 11:49 ® SURF reakce na …
-
troutkiller> Bral bych vytahaný tepláky, odřený pruty, rachotící navijáky, ale k tomu ty ryby, co byly tenkrát.
Zase nula. Již po několikáté. Dříve jsem se těšil aspoň na podzim, který přinesl pozitivní změnu, v braní dravců. Teď už se neni na co těšit. Řekl bych, že vláčka jde do ..... Asi Víš kam.
Aneb, taky bych bral nějakou radu…
Asi budu muset vyzkoušet, asi po 15 letech rybičky. A nebo se vrátím ke kaprům.
reagovat - Neděle 14. října 2012 v 9:22 ® troutkiller reakce na …
-
nnnap>To určitě
reagovatKdyž potom stojíš někde na lodi,zmrzlej a promoklej tak to máš z toho lovu určitě větší požitek než ten co má ty značkový zbytečný hadry a je v suchu a pohodě
)
- Neděle 14. října 2012 v 1:58 ® nnnap
-
já si nemyslím, že , alespoň normální většina, čumíme na vercajk. Za prvé se nekupuje každý rok nový a za druhý, je nám po tom kulový. Vylez třeba na sjezdovku. Spousta lidí má staré lyže, předpotopní boty, hadry nehadry a vůbec se o to nestarají. Správně se nevěnují ptákovinám. Ví, proč tam jsou. Doma. Ti ostatní jsou papežtější jak rakouští domorodci a najdeš je v alpách.
Alpy miluju.
reagovat - Neděle 14. října 2012 v 1:12 ® -tom- reakce na …
-
lucan> Moje zkušenost je taková, že čím lepší cajky si kupuju, tím míň na ně chytám ryb, je to takovej zvláštní zákon schválnosti
reagovatNejlepší vláčkový úlovky mám na polorozpadlej starej teleskopík za 4 stovky a nějakej, snad dvouložiskovej, čínskej naviják za komickou cenu. Kdyby mě s tím někdo z vás potkal u vody, tak mě snad zfackujete, jakou dělám rybářům ostudu
- Sobota 13. října 2012 v 15:07 ® lucan
-
Viva Alure je z těch co psal Osprey asi nejlepší, ale i dost těžký. Nejspíš půjdu do Abu Garcia Cardinal 300 co psal Jepice. Na začátek si nechci kupovat žádnou drahou pecku. Až chytim nějaky ryby, naučim se a zdokonalim vláčecí techniky, tak pak si koupim něco lepšího(dražšího). Prut nestál ví než 1300 a jelikož se blížej i vánoce.....
Všem děkuju za názory a rady
reagovat - Sobota 13. října 2012 v 11:45 ® jepice-zruseno
-
lucan> Ten Cormoran UL mám. Je to hodně mrňavý, používám to na jemný pikřík, se kterým tahám marmišky a občas malý gumy – je to zejména druhý prut na závody. Používám na to vlasce 0,12 a 0,10. Na takovýto všeobecný chytání bych ho nechtěl, není to žádný zázrak. Já ho koupil asi za 650. Ta Ecusima, popřípadě všechny její klony jsou použitelný, leč o něco dražší. Táta má ecusimu asi 3 roky na přívlač a až na to, že už to má vakl všude, funguje. Zvláštní, že sis koupil poměrně drahý prut za cenu převyšující 1500 a teď sháníš levný naviják. A co bych doporučil za naviják já? Nevím. Osobně jsem potkal v bazaru shakespeare sigma z 80. let a už mi několik let vyhovuje. Celkem slušné reference na lehkou přívlač jsem slyšel i o navijácích Abu Cardinal řady 100 (5 ložisek), koukám, že kolem 1000 kč se dá pořídit nyní i řada 300 (7 ložisek). Nevím, jak jim funguje eshop, ale i v kamenných prodejnách by je měli mít za stejnou cenu, projeď to tady i další stránku: http://www.kajman.cz/…-c-3_19.html?…
reagovat - Sobota 13. října 2012 v 11:34 ® troutkiller
-
MIG-35>Tady je každá rada drahá
reagovatA nejhorší je že je to pořád do kola
(
- Sobota 13. října 2012 v 11:20 ® Piscicapus
-
lucan> pokud jde o brzdu, proč se nevydáš zlatou střední cestou?
reagovat - Pátek 12. října 2012 ve 22:57 ® osprey
-
lucan> Podobný Ecusimě je WFT Braidspin. Seženeš do tisícovky. A dál Viva Alure (někdejší Mivardi Champion). Seženeš blbě. Nebo SPRO Passion.
Pokud od toho nebudeš čekat zázraky a honit to jak nadmutou kozu, tak i s navijákem za pár stovek se nějak začít dá.
Brzda nejlépe přední – naprostá většina vláčkařů u ní skončí. Ale kdybys chtěl jinou, ono to jde taky.
reagovat