Chytej.cz

Dunaj 2012; necteno

19.9.2012 | Pecky | 14.779 zobrazení | 41 odpovědí

Ahoj Lovci, jedeme příští týden vláčet na Dunaj pod Blavu, budeme chytat na maďarský straně na ramenech i hlavním toku. Můžete mi říct něco o aktuální situaci na řece a na co se máme asi tak připravit? Zajímá mě průměrná hloubka ramen i hlavního toku, jak je to s kempováním a rybí obsádkou? Díky za odpovědi

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Čtvrtek 20. září 2012 v 15:59 ® lunimus reakce na …

Pecky> s ty m CZ/SK nazvom candata/zubaca to bol len for :-) … aby sa nikto nahodou neurazil :-)

co sa tyka Madarskej strany, nie je problem tam najst pevne osadene cerene so sietami 3×3m az 5×5m … inac je Dunaj pekna voda … len treba poznat miesta, lebo ako pisal Lajci, mozes mat dlho plytcinu, ktora zrazu padne na obrovsku jamu …

Kolega mi spominal, ako svojho casu chodil na ryby na Dunaj vlacit a cudoval sa, ze z jeho fleku ryby nie a nie zabrat … neskor na to dosiel – rovno pri brehu bola 2m hlboka jama, cize mal pocit, ze tam musi byt dalej velka hlbka … ale 3m od brehu uz bola planina ledva 30cm vody az do vzdialenosti 50m … dalsi rok tu planinu dunaj rozobral pri povodni a zas tam bolo 3–4m hlbka :-)

reagovat
Čtvrtek 20. září 2012 v 15:45 ® Pecky

Fogoš,candát,zubáč, to je jedno hlavně když budou velký a rozumíme si. S tím lovem do sítí jsi mě dostal, na rybách v Maďarsku jsem už párkrát byl, ale tohle jsem ještě neviděl,tak doufám že to nemaj moc vybraný…Ze satelitu vypadaj ty ramena skvěle, jsme na to moc zvědaví.

reagovat
Čtvrtek 20. září 2012 ve 13:50 ® lajči
lajči

nazdar

Tak Dunaj na Maďarskej strane je trochu odlišný od nášho, už len tým, sa hlavný tok presunul na naše územie vďaka Gabčíkovskej elektrárni. Do pôvodného koryta, na ktoré pravdepodobne pôjdete sa púšťa len toľko vody, čo sa dohodlo pred spustením vodného diela, čiže sa tam tok dosť rapídne spomalil. Zvýšený prietok je len v čase vysokého stavu Dunaja. inak dno je dosť rozmanité. nájdeš plytčiny, ktoré zrazu klesajú do niekoľkometorvej hĺbky, podomleté brehy a pod. na prvý pohľad rybársky raj. Dunaj je teraz skoro stále prikalený, ale najviac po dažďoch v Rakúsku a Nemecku, odkiaľ sa k nám pomerne rýchlo tá voda dostane. Zakalenie však nie je žiadnou prekážkou v love. Čo sa kempovania týka, tak neviem aké sú možnosti v MR, ale to sa hádam dozviete priamo na mieste. Na Maďarskej strane sa zachovali krásne ramená, ale ako je to tam s rybami neviem. isté je, že tam hospodária iným spôsobom ako u nás. Tam sa loví aj do sietí ( oficiálne sa tým živia). Predpisy sú tam tiež iné a máloktorá ryba má lovnú mieru ( ak nepočítam hospodársky cenné ryby) Toto je téma na hodne dlhú debatu. držím palce, aby ste niečo poriadne lapli.

reagovat
Čtvrtek 20. září 2012 ve 13:41 ® lunimus reakce na …

candata u nas neulovis … u nas je to zubac :-D … väcsinu zaberov, co som mal od nich boli max cca 40–50 cisel, ale 80ku som uz videl tiez vytiahnut z vody, takze drzim palce :-)

reagovat
Čtvrtek 20. září 2012 ve 13:22 ® Pecky

nevím jak Kerob, ale já si jedu pro candáta přes osmdesát :-D , tady v Čechách je umí jen Kajanecek a Jaka a už mě strašně serou, tak musíme do zahraničí.A mrena na přívlač by se taky šikla, tady se mi nějak vyhejbaj…

reagovat
Čtvrtek 20. září 2012 ve 12:25 ® lunimus reakce na …

som sice zaciatocnik, ale na hlavnom toku uz mam odchytanych na vlacku par prutohodin :-) … najviac mi isli bolene a zubace, ale mam na konte uz aj sumca. Samozrejme su zas oblasti, kde su vo väcsej miere zastupene stuky, mreny, ostrieze a ine ryby … treba si len spravne vybrat miesto a cas :-)

reagovat
Čtvrtek 20. září 2012 ve 12:04 ® kerob reakce na …
kerob

lunimus> jedeme prevazne na dravce na privlac

reagovat
Čtvrtek 20. září 2012 v 9:03 ® lunimus reakce na …

Zakalenie Dunaja sposobili Rakusania svojimi vodnymi dielami, ktore zachytavaju vsetok strk, ktory sa volakedy presuval dole korytom … „na krasnom modrom dunaji“ platilo v case Mozarta … Voda v Dunaji je cista, len zakalena permanentne … ale nepovedal by som, ze je teraz kalnejsi ako inokedy … zakalenost dunaja stupa, ked stupaju koryta pritokovych riek, ako napr. Morava, ktore prinasaju do Dunaja blato … ale ako som uz povedal … nie je to momentalne nic extra ine …

Btw. co sa chystate lovit, ake ryby?

reagovat
Středa 19. září 2012 v 16:45 ® Pecky

díky za info a co je pravdy natom že je letos Dunaj víc zakalenej?

reagovat
Středa 19. září 2012 ve 14:10 ® lunimus

Co sa tyka kempovania, nikdy som nezachytil, ze by mal byt problem … teda samozrejme ak sa nebudes chciet rozlozit prave v nejakej casti, ktora je vyhlasena ako CHKO, ako napr ostrov klepac, kde nesmies ani vstupit mimo chodnika, alebo je tiez nevhodne kempovat rovno na priehradnom mure a podobne … ale vseobecne problem nie je a kludne mozes rozlozit stan/bivak

reagovat
Středa 19. září 2012 ve 14:03 ® lunimus

http://www.shmu.sk/sk/?…

Co sa tyka rybej osadky, tak tu u nas plave uplne vsetko a naozaj vsetko :-) … akurat odkedy sa v Rumunsku postavili „zelezne vrata“ tak odvtedy z Dunaja zmizla Viza Velka ale su miesta a obdobia kde chytis dokonca aj pstruhy :-)

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1