Vyhledávání
Shimano NEXAVE feeder ?
18.9.2012 | coca | 8.593 zobrazení | 24 odpovědí
Zdarec lidičky,
prosím o Váš názor na prut feeder Shimano NEXAVE medium vs. Catana medium ? JAKÝ JE ROZDÍL ? ?
Děkuju !
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 5. února 2013 v 0:29 ® kalois reakce na …
-
jj nudím
reagovat - Pondělí 4. února 2013 ve 22:30 ® čabi reakce na …
-
kalois> ty už jsi i tady? ty se vážně doma moooc nudíš!
reagovat)
- Pondělí 4. února 2013 ve 21:47 ® kalois
-
Tedka jsem si koupil catanu heavy a chytal sem včera na mušárně Nexave má větší očka(lepší na daleké hody)a má tenčí blank a má i jinou akci.Nexave je víc parabolický jak ta catana.Al oba proutky jsou pro mě mazlíci
reagovat - Sobota 29. prosince 2012 ve 12:45 ® kalois
-
Ahoj no Nexava vlastním je to výbornej proutek,o catanach sem četl že maji chybu v posledním díle jim praskaj .Ja a kolega používáme nexe na závodech a je to dobrej protek.šel bych do něj
reagovat - Pondělí 24. září 2012 ve 13:19 ® Baba
-
Vlastním a chytám na Nexave feeder heavy. Je to můj první feeder a jsem max.spokojený.Chytám rybníky a Labe.
reagovat - Středa 19. září 2012 ve 12:23 ® osprey reakce na …
-
troutkiller> Nejsi vůl – jak tu někdo psal, někdo má rád blondýnky, někdo zrzky.
Prostě oboje má zákazníky a příznivce, tak to tu trochu žehlím, aby ten chudák kluk, co váhá mezi Catanou a Nexavem nakonec neskončil u nějakého no name krámu s akcí lešenářské trubky.
Co se tebe týče, tak jsi vyprofilovaný rybář, chytat umíš a víš, co chceš. My dva tu můžeme „akademicky“ plkat, ale u vody si stejně budeme chytat každý po svém.
A tak to ma byť, bo tak je to dobre.
reagovat - Středa 19. září 2012 v 11:49 ® troutkiller
-
osprey>Třeba sem vul ale já ty hadice prostě nemám rád
reagovatV sobotu sem byl s kámošem prubnout kapře na metod fídr a celkem bomba,jen mně celkem nakrklo že mi kapr odhadem 80–90cm při pokusu ujet do vázky normálně narovnal 6 Owner!!!!V životě sem nic podobnýho nezažil
Z preventivních duvodu sem převázal na Kordu a už sem tahal jen běžnou produkci do 50cm
To s tou montáží je samo pravda,kapř byl při zvednutí prutu z vidličky už seknutej.
- Středa 19. září 2012 v 11:47 ® hraji reakce na …
-
Luban> máš pravdu, už jsme se dlouho neviděli
reagovat - Středa 19. září 2012 v 11:40 ® reakce na …
-
hraji:Kurva jaký si ty starý typ,chlap v najlepších rokoch,bez jediného šedivého vlásku:D
reagovat - Středa 19. září 2012 v 11:37 ® reakce na …
-
hraji:Ja nechytám na riekach,tak som si teraz kúpil medium,ale starší typ je v ruke tak nejak pevnejší,toto je také špáratko, ale ja mám rád takýto typ prútu,v sobotu mu naložím a po teste(ak vydrží) pôjde na zbytok sezóny do garáže:)
reagovat - Středa 19. září 2012 v 11:28 ® osprey reakce na …
-
hraji> Speed je rychlá semiparabola. Takto to definuje sám výrobce. Nedávno jsem na tu křivku i koukal, ohýbalo ji poctivých 12 kg ryby domácí.
Pokud jde o to, že se s prutem něco zaseklo a zdolalo, tak oba víme, že o tom to není. I kapři 80+ se nechají tahat s Catanou, Nexavem, Sportexem i no name teleskopem.
troutkiller> Je to o celém sladění sestavy – když ryby chytá montáž, stačí ten prut sbírat z vidliček. Třeba teď na MiČR na Labi chytali Martin Maťák a Milan Tychler (myslím, že 2. a 4. v pořadí) na Labi s pruty medium od Shimana. Je to velká řeka a nechytá se pod nohama. Ten měkký prut jim dovoluje zjemnit sestavu a nepadají jim velké ryby.
Máš ale pravdu, že na dálku a s vlascem je měkký prut v nevýhodě. Tvého Sporťáka chodím okukovat, rozhodně je to pěkný prut a dovedu si představit spoustu momentů, kdy by mi naprosto vyhovoval. Jeden podobný prut ostatně mám už od roku 2003. Je jak meč – občas se to fakt hodí.
reagovat - Středa 19. září 2012 v 11:25 ® hraji reakce na …
-
Luban> ne, mám heavy a starší typ to bude, já jsem už taky starší typ
reagovat - Středa 19. září 2012 v 11:05 ® reakce na …
-
hraji:Jiříku máš toho speeda v mediu a ten starší typ?
reagovat - Středa 19. září 2012 v 10:31 ® troutkiller reakce na …
-
Libor>Ach jo
reagovatTak jinak,to co tvrdíš sem do krve tvrdil taky než sem si pořídil profíka od Mivardi,což byl skok o parník nad Speeda.Mám na něj Kapra 82cm což neni duležité.Co ovšem duležité je je to že odpadl problém s nedoseklejma rybama na větší dálku.Pak sem po letech koupil Sportíka v mediu a to je prut zas o třídu vejš než ten profík kterej určitě nemá akci násady od smetáku.Za ty kačky co chce tazatel nacpat do levnýho šíma je třeba ten Rovex o dost lepší řešení páč neplatí značku.
- Středa 19. září 2012 v 9:53 ® hraji
-
Nechci vnášet rozkol do zdejších semknutých řad, ale můj bratr má již nějaký pátek Shimano Catana a pokud se pamatuji, zasekl a zdolal na něj několik kaprů přes sedmdesát centimetrů. Tak to s tím prutem nebude tak špatné. A nebo je můj bráška mimořádně šikovný. Osobně vlastním Speedmastera a jedinou vlastnost, kterou bych u něj nehledal je parabolická akce. Ovšem pokud někdo rách chytá na pruty s akcí tyčky od smetáku, musí se mu nutně jevit pruty od Shimana jako špatné.
reagovat - Středa 19. září 2012 v 9:51 ® Libor reakce na …
-
troutkiller> nikam jít nechci, není to o tom. A jsi dost silný v kranflecích koukám. Netvrdím že je šímo špičkové, ale ty ho naopak srážíš z nepochopitelných důvodů k nepoužitelnosti. Já má s tou značkou chycených takových ryb, že bys skákal salta ještě 3 hodiny. A znám spoustu jiných spokojených majitelů.
Chybí mi u tebe prostě jen střízlivý názor.
Rybařina kamaráde zdaleka není jen o nejlepším vercajku, opravdu ne.
Mnoha případech na rychlost prutu sere bílej tesák.
reagovat - Středa 19. září 2012 v 9:34 ® troutkiller reakce na …
-
Libor>Nepřehánim a za tim si stojim.Vyrazíme někdy na žumpu ty vezmeš šímo a já něco rychlejšího.Předem ti řeknu že pokud budem oba chytat na monofil tak nemáš šanci
reagovatP.S.nejsem antišimánista,jen spousta firem dělá spoustu věcí líp než šímo.Je blbost tvrdit že šímo dělá špičkově všechno.Proč by potom nakoupily f.jako Power Pro,G.Loomis atd?
- Středa 19. září 2012 v 9:29 ® Libor
-
troutkiller> nazdar antishimanisto. Nexave je lepší než catana. A co já na Nexave chytil ryb, a i velkejch a hodně a kamarád taky. A bylo to moc fajn. A parabola je super. A co velkejch amurů jsem zasekl na dálku a parmy, a tlouště. A osprey má pravdu.
A zase už přeháníš, opravdu.
http://www.jablib.cz/…_MG_5054.jpg
reagovat - Středa 19. září 2012 v 9:28 ® troutkiller
-
Pokud chceš prut do 1500 tak se mrkni na značku Rovex,chytal sem s ním a za ty koruny docela dost muziky.Rozhodně víc než u šíma.
reagovat - Středa 19. září 2012 v 8:57 ® troutkiller reakce na …
-
osprey>Tak to určitě
reagovatAle už na 20 metrech nemáš šanci zaseknout rybu páč ten klacek je děsně pomalej
Hlavně se mně nepokoušej přesvědčovat páč mi prošlo rukama tolik Shiman že ani Speed master neni lepší
Nemám tyhle pruty pocitově rád
Jediná výhoda je to že i větší ryba se dá zdolat skoro bez navijáku.
- Středa 19. září 2012 v 8:47 ® hraji
-
řada Nexave a Catana jsou tak blízko sebe, že žádné podstatné rozdíly ve vlastnostech čekat nelze. Nejpodstatnější rozdíl je v názvu.
reagovat - Úterý 18. září 2012 ve 22:52 ® osprey reakce na …
-
troutkiller> Jsou lidi, co mají hadice rádi. Pro lov pod nohama, s pletenkou, s tenkými návazci nebo prostě jen tak.
Parabolická akce není vada, je to vlastnost
reagovat - Úterý 18. září 2012 ve 21:14 ® skwor
-
Nexave by měl být vyšší model. Jinak očekávej klasické feedery od Shimana, takže měkčí s parabolickou akcí. Do větších proudů to nebude to pravé, ale zdolávání bude příjemné. Rozhodnout se musíš podle toho, co Ti sedne víc.
reagovat - Úterý 18. září 2012 ve 21:09 ® troutkiller
-
Co je lepší_Trabant nebo Trabant combi?Pošetři a kup neco lepšího páč tohle jsou hadice k ničemu
reagovat