Chytej.cz

Shimano NEXAVE feeder ? necteno

18.9.2012 | coca | 8.322 zobrazení | 24 odpovědí

Zdarec lidičky,

prosím o Váš názor na prut feeder Shimano NEXAVE medium vs. Catana medium ? JAKÝ JE ROZDÍL ? ?

Děkuju !

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 5. února 2013 v 0:29 ® kalois reakce na …

jj nudím

reagovat
Pondělí 4. února 2013 ve 22:30 ® čabi reakce na …
čabi

kalois> ty už jsi i tady? ty se vážně doma moooc nudíš!:-)) )

reagovat
Pondělí 4. února 2013 ve 21:47 ® kalois

Tedka jsem si koupil catanu heavy a chytal sem včera na mušárně Nexave má větší očka(lepší na daleké hody)a má tenčí blank a má i jinou akci.Nexave je víc parabolický jak ta catana.Al oba proutky jsou pro mě mazlíci

reagovat
Sobota 29. prosince 2012 ve 12:45 ® kalois

Ahoj no Nexava vlastním je to výbornej proutek,o catanach sem četl že maji chybu v posledním díle jim praskaj .Ja a kolega používáme nexe na závodech a je to dobrej protek.šel bych do něj

reagovat
Pondělí 24. září 2012 ve 13:19 ® Baba

Vlastním a chytám na Nexave feeder heavy. Je to můj první feeder a jsem max.spokojený­.Chytám rybníky a Labe.

reagovat
Středa 19. září 2012 ve 12:23 ® osprey reakce na …
osprey

troutkiller> Nejsi vůl – jak tu někdo psal, někdo má rád blondýnky, někdo zrzky.

Prostě oboje má zákazníky a příznivce, tak to tu trochu žehlím, aby ten chudák kluk, co váhá mezi Catanou a Nexavem nakonec neskončil u nějakého no name krámu s akcí lešenářské trubky.

Co se tebe týče, tak jsi vyprofilovaný rybář, chytat umíš a víš, co chceš. My dva tu můžeme „akademicky“ plkat, ale u vody si stejně budeme chytat každý po svém.

A tak to ma byť, bo tak je to dobre. :-))

reagovat
Středa 19. září 2012 v 11:49 ® troutkiller

osprey>Třeba sem vul ale já ty hadice prostě nemám rád:-(( V sobotu sem byl s kámošem prubnout kapře na metod fídr a celkem bomba,jen mně celkem nakrklo že mi kapr odhadem 80–90cm při pokusu ujet do vázky normálně narovnal 6 Owner!!!!V životě sem nic podobnýho nezažil:-(( Z preventivních duvodu sem převázal na Kordu a už sem tahal jen běžnou produkci do 50cm:-(( To s tou montáží je samo pravda,kapř byl při zvednutí prutu z vidličky už seknutej.

reagovat
Středa 19. září 2012 v 11:47 ® hraji reakce na …
hraji

Luban> máš pravdu, už jsme se dlouho neviděli :-)

reagovat
Středa 19. září 2012 v 11:40 ®  reakce na …

hraji:Kurva jaký si ty starý typ,chlap v najlepších rokoch,bez jediného šedivého vlásku:D

reagovat
Středa 19. září 2012 v 11:37 ®  reakce na …

hraji:Ja nechytám na riekach,tak som si teraz kúpil medium,ale starší typ je v ruke tak nejak pevnejší,toto je také špáratko, ale ja mám rád takýto typ prútu,v sobotu mu naložím a po teste(ak vydrží) pôjde na zbytok sezóny do garáže:)

reagovat
Středa 19. září 2012 v 11:28 ® osprey reakce na …
osprey

hraji> Speed je rychlá semiparabola. Takto to definuje sám výrobce. Nedávno jsem na tu křivku i koukal, ohýbalo ji poctivých 12 kg ryby domácí.

Pokud jde o to, že se s prutem něco zaseklo a zdolalo, tak oba víme, že o tom to není. I kapři 80+ se nechají tahat s Catanou, Nexavem, Sportexem i no name teleskopem.

troutkiller> Je to o celém sladění sestavy – když ryby chytá montáž, stačí ten prut sbírat z vidliček. Třeba teď na MiČR na Labi chytali Martin Maťák a Milan Tychler (myslím, že 2. a 4. v pořadí) na Labi s pruty medium od Shimana. Je to velká řeka a nechytá se pod nohama. Ten měkký prut jim dovoluje zjemnit sestavu a nepadají jim velké ryby.

Máš ale pravdu, že na dálku a s vlascem je měkký prut v nevýhodě. Tvého Sporťáka chodím okukovat, rozhodně je to pěkný prut a dovedu si představit spoustu momentů, kdy by mi naprosto vyhovoval. Jeden podobný prut ostatně mám už od roku 2003. Je jak meč – občas se to fakt hodí.

reagovat
Středa 19. září 2012 v 11:25 ® hraji reakce na …
hraji

Luban> ne, mám heavy a starší typ to bude, já jsem už taky starší typ

reagovat
Středa 19. září 2012 v 11:05 ®  reakce na …

hraji:Jiříku máš toho speeda v mediu a ten starší typ?

reagovat
Středa 19. září 2012 v 10:31 ® troutkiller reakce na …

Libor>Ach jo:-(( Tak jinak,to co tvrdíš sem do krve tvrdil taky než sem si pořídil profíka od Mivardi,což byl skok o parník nad Speeda.Mám na něj Kapra 82cm což neni duležité.Co ovšem duležité je je to že odpadl problém s nedoseklejma rybama na větší dálku.Pak sem po letech koupil Sportíka v mediu a to je prut zas o třídu vejš než ten profík kterej určitě nemá akci násady od smetáku.Za ty kačky co chce tazatel nacpat do levnýho šíma je třeba ten Rovex o dost lepší řešení páč neplatí značku.

reagovat
Středa 19. září 2012 v 9:53 ® hraji
hraji

Nechci vnášet rozkol do zdejších semknutých řad, ale můj bratr má již nějaký pátek Shimano Catana a pokud se pamatuji, zasekl a zdolal na něj několik kaprů přes sedmdesát centimetrů. Tak to s tím prutem nebude tak špatné. A nebo je můj bráška mimořádně šikovný. Osobně vlastním Speedmastera a jedinou vlastnost, kterou bych u něj nehledal je parabolická akce. Ovšem pokud někdo rách chytá na pruty s akcí tyčky od smetáku, musí se mu nutně jevit pruty od Shimana jako špatné.

reagovat
Středa 19. září 2012 v 9:51 ® Libor reakce na …
Libor

troutkiller> nikam jít nechci, není to o tom. A jsi dost silný v kranflecích koukám. Netvrdím že je šímo špičkové, ale ty ho naopak srážíš z nepochopitelných důvodů k nepoužitelnosti. Já má s tou značkou chycených takových ryb, že bys skákal salta ještě 3 hodiny. A znám spoustu jiných spokojených majitelů.

Chybí mi u tebe prostě jen střízlivý názor.

Rybařina kamaráde zdaleka není jen o nejlepším vercajku, opravdu ne.

Mnoha případech na rychlost prutu sere bílej tesák.

reagovat
Středa 19. září 2012 v 9:34 ® troutkiller reakce na …

Libor>Nepřehánim a za tim si stojim.Vyrazíme někdy na žumpu ty vezmeš šímo a já něco rychlejšího.Předem ti řeknu že pokud budem oba chytat na monofil tak nemáš šanci:-(( P.S.nejsem antišimánista,jen spousta firem dělá spoustu věcí líp než šímo.Je blbost tvrdit že šímo dělá špičkově všechno.Proč by potom nakoupily f.jako Power Pro,G.Loomis atd?

reagovat
Středa 19. září 2012 v 9:29 ® Libor
Libor

troutkiller> nazdar antishimanisto. Nexave je lepší než catana. A co já na Nexave chytil ryb, a i velkejch a hodně a kamarád taky. A bylo to moc fajn. A parabola je super. A co velkejch amurů jsem zasekl na dálku a parmy, a tlouště. A osprey má pravdu.

A zase už přeháníš, opravdu. :-93;

http://www.jablib.cz/…_MG_5054.jpg

reagovat
Středa 19. září 2012 v 9:28 ® troutkiller

Pokud chceš prut do 1500 tak se mrkni na značku Rovex,chytal sem s ním a za ty koruny docela dost muziky.Rozhodně víc než u šíma.

reagovat
Středa 19. září 2012 v 8:57 ® troutkiller reakce na …

osprey>Tak to určitě:-) Ale už na 20 metrech nemáš šanci zaseknout rybu páč ten klacek je děsně pomalej:-(( Hlavně se mně nepokoušej přesvědčovat páč mi prošlo rukama tolik Shiman že ani Speed master neni lepší:-(( Nemám tyhle pruty pocitově rád:-(( Jediná výhoda je to že i větší ryba se dá zdolat skoro bez navijáku.

reagovat
Středa 19. září 2012 v 8:47 ® hraji
hraji

řada Nexave a Catana jsou tak blízko sebe, že žádné podstatné rozdíly ve vlastnostech čekat nelze. Nejpodstatnější rozdíl je v názvu.

reagovat
Úterý 18. září 2012 ve 22:52 ® osprey reakce na …
osprey

troutkiller> Jsou lidi, co mají hadice rádi. Pro lov pod nohama, s pletenkou, s tenkými návazci nebo prostě jen tak.

Parabolická akce není vada, je to vlastnost:-))

reagovat
Úterý 18. září 2012 ve 21:14 ® skwor
skwor

Nexave by měl být vyšší model. Jinak očekávej klasické feedery od Shimana, takže měkčí s parabolickou akcí. Do větších proudů to nebude to pravé, ale zdolávání bude příjemné. Rozhodnout se musíš podle toho, co Ti sedne víc.

reagovat
Úterý 18. září 2012 ve 21:09 ® troutkiller

Co je lepší_Trabant nebo Trabant combi?Pošetři a kup neco lepšího páč tohle jsou hadice k ničemu:-((

reagovat