Vyhledávání
Přívlačové navijáky
18.9.2012 | MTHRFCKR | 11.263 zobrazení | 22 odpovědí
O těchto prázdninách jsem poprvé v životě zkusil chytat na přívlač a doslova mě to nadchlo. Na eshopech jsem narazil i na přívlačové navijáky. Zajímalo by mě, jaké má takový naviják výhody, proč se zrovna pro tento způsob rybolovu vyrábí speciální naviják a v čem je speciální? Popřípadě bych byl rád i za doporučení konkrétního navijáku. Díky.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 5. května 2014 v 16:59 ® Jarda Š. reakce na …
-
jepice> Illingworth byly první smekací navijáky, které se u nás objevily (a myslím, že byly vůbec první na světě velkosériově vyráběné).
reagovat - Neděle 4. května 2014 v 19:45 ® skwor reakce na …
-
Kazan>
Tereza223> Ve vedlejším fóru jsem ti tuhle formu reklamy smazal a prosím, abys s ní nepokračovala.
reagovat - Neděle 4. května 2014 v 18:12 ® Kazan reakce na …
-
Tereza223> Tak si ho ty Terezo vem odsud, je ještě o pěťo levnější.)Jo a nezapomeň na přítele)
reagovat))
http://www.grundik.cz/…alsa-st.html - Neděle 4. května 2014 v 18:05 ® skwor reakce na …
-
Tereza223> Pokus o reklamu?
reagovat - Neděle 4. května 2014 v 17:34 @ Tereza223
-
Ahoj!
Jestli někdo plánujete koupit naviják 12 ložiskový, vhodný na přívlač, mrkněte sem, našla jsem super slevu: http://www.rybashop24.com/…m-Salsa.html Taky plánuju a teď na něj je snad 40% sleva!
reagovatCo se týče značky Quantum Salsa, slyšeli jsem samou chválu. Přítel do toho jde taky, už mají poslední kusy na skladě!
- Úterý 9. dubna 2013 v 18:33 ® jepice-zruseno
-
Podle knihy Chytání ryb přívlačovou udicí od A. Bardouna je přívlačový naviják v podstatě synonymum pro jakýkoliv smekací naviják. Autorův oblíbený naviják je Illingworth č. 3. Tolik jsem našel v literatuře. Je to celokov, vapadá dobře
reagovat - Pondělí 1. dubna 2013 v 18:25 ® tucnak11
-
Ryoby Zauber a nebo jeho klon Read Spro
reagovat - Pondělí 1. dubna 2013 v 17:40 ® Bulldog.o
-
Koukám, že jsem z chudého kraje. k maximální spokojenosti používám „spro blue arc“. Jediný naviják který jsem si pořídil znovu.....
reagovat - Neděle 31. března 2013 ve 23:38 ® laibor
-
chytam okouny,candáty a štiky, tu jsem tedy ještě na přívlač nechytil
reagovat - Neděle 31. března 2013 ve 23:35 ® laibor
-
Aero 4000 SPFA Spinning. .....jsou nejake navijaky řekněme o třídu lepsí v cenové relaci do 5000,– ?Předem díky za info.
reagovat - Úterý 19. února 2013 v 11:38 ® sethy reakce na …
-
David Havlíček> Z tohoto pohledu ano
reagovat - Úterý 19. února 2013 v 11:36 ® HaD reakce na …
-
sethy> ta otázka je vždy aktuální, jen třeba pro někoho jiného
reagovat - Úterý 19. února 2013 v 10:50 ® sethy reakce na …
-
Fidel> proč by neměla přesáhnout 300g? 5 ze 7 vláčko-motátek co mám má přes 300g. A všechno to jsou jedny z nejvyšších modelů ve své kategorii.
Ale stejně si myslím, že otázka již není aktuální
reagovat - Úterý 19. února 2013 v 1:57 ® Piscicapus reakce na …
-
Fidel> tak tebe bych chtěl mít doma.
reagovat
Neboj, hlady a žízní bys neumřel a i vitrínu bych ti nechal udělat. - Pondělí 18. února 2013 ve 23:46 ® kubas
-
Duoman> Vždyť tam nic solidního na vláčku není
reagovat.
- Pondělí 18. února 2013 ve 23:43 ® Fidel
-
U vláčecího navijáku hlavně koukej na hmotnost neměla by přesáhnout 300g optimální je tak 270 a méně dále si musíš uvědomit jaké ryby budeš chytat, samozřejmě na sumcovlářku naviják pod 300g nenajdeš, ale to předpokládam, že nemáš na mysli. Dále si uvědom jak často a na jaké vzdálenosti budeš chytat. Když budeš chodit 1× za měsíc tak ti stačí nějakej krám do 1000, ale když se tomu budeš věnovat dost často vyplatí se šáhnout aspon po střední až vyšší střední třídě. Další věc je převod, měl by být spíš větší aspo 5,5:1. Výborné navijáky jsou od Daiwy, ale pozor jenom ty vyšší střední třídy jinak to jsou klumpy. Já mam Ballistic 3000, je to skvělá strojovna, ale cenově trošku někde jinde. Když se pořádně porozhlídneš tak naviják už trošku slušnější do 3000 seženeš.
reagovat - Pondělí 22. října 2012 ve 22:59 ® pepanek
-
Těžko ti radit,když člověk neví,co z té vody chceš tahat. Sumce nebo okouny?
reagovat - Neděle 21. října 2012 ve 22:48 @ vsivak
-
Záleží na hloubi tvojí kapsy,a jaký ryby chceš chytat.Ale obecně neuděláš chybu s navijákem kolem 3tisíc Kč.Něco vydrží a není to taková kopice peněz.Osobně každýmu doporučuju Daiwu Calii X,ve velikosti 4000 jí používám na sumcovláčku 2 roky a uplně v pohodě.Ale to uz je cca 6tis.
reagovat - Čtvrtek 20. září 2012 v 9:11 ® Krenas
-
Ja pouzivam tento navijak http://www.gm-fishing.cz/…inal-fd.html ve velikosti 103i, rekl bych za za tu cenu dost povedeny navijak. Myslim, ze navijaky znacky Abu Garcia by mohly byt i spolehlive. Pokud si chces priplatit, tak se hodne doporucuji navijaky Red Arc od Spro, ale to uz je cena pres 2 tis.
reagovat - Úterý 18. září 2012 ve 22:56 ® osprey
-
Přívlačový naviják je menší a obvykle dost kvalitní, protože se s ním celou dobu lovu točí. Navíc se musí točit příjemně, protože točit osm hodin v kuse nějakým drekem, to by jednoho trefilo.
Jinak ty navijáky zas až tak speciální nejsou, já se staršími navijáky z vláčky chytám i plavačku, feeder a lehčí položenou.
Přívlačový naviják, za který ti tu nikdo nevynadá, dá se zaplatit a vydrží dlouho je Ryobi Zauber.
reagovat - Úterý 18. září 2012 ve 14:34 ® Robur
-
škoda, že někdo nenapíše, že poprvé o prázdninách souložil a nyní zjistil, že jsou blondýny, zrzky atp. Zbytek napsal nnnap. Ze stejného důvodu se dělají i přívlačové pruty, tak se divím, že řešíš jen naviják.
reagovat - Úterý 18. září 2012 ve 12:03 ® nnnap
-
ze stejných důvodů, jako všechny ostatní. Na kapra do stojanu může být větší a těžší, do ruky budeš chtít něco lehčího, na dírky se sumčákem také nepůjdeš… Tedy je to naviják jako každý jiný, upravený v detailech pro potřeby vláčkařů. Tedy zaujala tě vláčka, klidně i si jej kup. Určitě lepší jak vláčet s kapřákem. Prostě oborová specializace. Nic víc, ovšem nic míň. Konstrukční a materiálové nároky. Na tom neproděláš, když si jej koupíš.
reagovat