Chytej.cz

Jeseter na Hrušově. necteno

13.9.2012 | fila | 7.938 zobrazení | 27 odpovědí

V sobotu jedu na Hrušov a rád bych si chytil svého prvního Jesetera.Ptal jsem se majitelky po telefonu a bylo mi řečeno, že berou na všechno a jsou všude.:)Muže mi někdo tyto údaje trošku upřesnit?(jak daleko házet a zda je lepší chytat u parkoviště,nebo z mola )Mám molo 15 a vyčetl jsem,že berou na tvrdý sýr a halibut pelety.Napadlo mě zkusit i červy a rousnice,nebo rybku.Díky za info.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 30. září 2012 v 1:10 ® spike reakce na …
spike

fila> Jestřabice

reagovat
Neděle 30. září 2012 v 1:04 ® fila reakce na …
fila

spike> Jeseter na dirkách?To zní zajímavě,ale v okolí Prahy dost nereálné.Kam se na ně chystáš?

reagovat
Čtvrtek 27. září 2012 ve 22:16 ® fila reakce na …
fila

JaMi> Diky za info ac uz po uspesne akci.;-) Mel jsem taky molo 16 a 16 ryb.:-)

reagovat
Středa 26. září 2012 ve 23:08 ® JaMi
JaMi

Ahoj, byl jsem tam nedávno /molo 16/ a stačilo házet do deseti metrů pred sebe. Nej berou na pelety pod háček. Peletama prohodit lovné místo a najedou ti tam. Háček bez protihrotu, červy, rousnice myslím nejsou povoleny. Samozřejmostí je podložka a širokej podběrák. Přeji hezkej lov jeseterů.

reagovat
foto/forum/2012/th-img21100.jpgfoto/forum/2012/th-img21101.jpg
Středa 26. září 2012 ve 22:25 ® spike reakce na …
spike

fila> Aspon si se nenudil. Já na nich letos byl s feederem a chtěl jsem si chytit rybu přes 130cm. Mám v plánu jet ještě na ně v zimě na dírky.

reagovat
Středa 26. září 2012 v 19:40 ® fila reakce na …
fila

spike> Dikes.;-) Sranda je,ze prvni prisel asi 20 vterin po nahozu prvniho prutu a to jsem jeste nevnadil.Pak jeste rychle za sebou dalsi dva na ten samej prut hned po nahozu.Takze sem prvni pul hodinu chytal na jeden,bo dalsi 3 jsem proste nestihal sestavit.:-D

reagovat
Středa 26. září 2012 v 18:23 ® spike reakce na …
spike

fila> Tak přeci se zadařilo :-) gratuluju

reagovat
Středa 26. září 2012 ve 12:50 ® fila reakce na …
fila

osprey>Tak se možná potkáme v Jestřabicích,už jsem chtěl jet na sraz letos,ale nevyšlo to. To nevím,mě by včera stačili i 3.:))Jednou­,dvakrát do roka je to příjemné povyražení,ale nepochopím kluky co tam jezděj každej víkend pravidelně.Je to pak stereotyp a přiznám se, že po osmé rybě už to nebylo ono.:)Mám rád změnu a mimo mouchy zkouším všechny způsoby lovu.

reagovat
Středa 26. září 2012 ve 12:38 ® osprey reakce na …
osprey

fila> Příští rok je sraz nejspíš v Jestřabicích. Tak třeba zas nějakého přidám.

Kolik jeseterů musí člověk chytit, aby měl pocit, že mu to stačí? Já moc ne.

reagovat
Středa 26. září 2012 ve 12:12 ® fila reakce na …
fila

osprey> Mě to připadá jako 3 různé druhy,pokud to není jen jiný barevný odstín.Jinak rozumím a dík za vysvětlení.:)Kdyby si někdy zavítal do mých končin,pozval bych Tě na Hrušovák.:))Určitě tam ještě někdy zajedu,ale asi až příští rok.

reagovat
Středa 26. září 2012 v 11:56 ® osprey reakce na …
osprey

fila> No vždyť jo. Píšu to samé. Tupý čumák, výrazné štítky.

reagovat
Středa 26. září 2012 v 11:53 ® fila reakce na …
fila

osprey> Díky,já myslel, že ruskej je tenhle strakatej.

reagovat
foto/forum/2012/th-img21088.jpgfoto/forum/2012/th-img21089.jpg
Středa 26. září 2012 v 11:48 ® fila reakce na …
fila
reagovat
foto/forum/2012/th-img21086.jpgfoto/forum/2012/th-img21087.jpg
Středa 26. září 2012 v 11:44 ® osprey reakce na …
osprey

fila> Chytil jsi sibiřské a ruské. Ruský je ten s krátkým tupým čumákem a výraznými štítky na boku. Sibiřský ten se špičatou hlavou a jednotvárnějším hnědým zbarvením.

Gratulace, už jsi na tom líp než já:-))

reagovat
Středa 26. září 2012 v 11:41 ® fila
fila

Tak odveta se vydarila.Pocasi super a brali pekne.Na 4 pruty mam 13 jeseteru lehce nad metr a 3 kaprici kolem 75 cm.Jen se mi plete ten se zaoblenym cumakem se stejne zbarvenym,ale dlouhym cumakem a vyrazne delsi ocasni ploutvi.Zkusim dat fotky,ale totalne mi blbne pc,tak uvidime.

reagovat
Středa 19. září 2012 ve 23:21 ® spike reakce na …
spike

fila> Já kupuju halibutky za 50kč/kg a jsem nadmíru spokojen :-)

reagovat
Úterý 18. září 2012 ve 2:13 ® superweb
superweb

Tak jak pise osprey..krmit spis vic nez min. Nebal bych se ty pelety zalit davkou lososaku, maji to radi :-) Podle mych zkusenosti na cene a znacce moc nezalezi, spis na mnozstvi..jsou to nenazrany potvory a je potreba krmit pravidelne. Zkus ten rousnicovy kebab. Sice to casto rychle rozbijou nezadouci ryby a je treba tak kazdou hodinu to kontorolovat, ale kolega s tim tenkrat na Chlumci predvedl slusna jeseteri „jatka“ :-)

reagovat
Úterý 18. září 2012 v 1:37 ® osprey reakce na …
osprey

fila> Pokud někdo krmí víc, normálně ti ty jesetery odláká. Já s tím bojoval loni v Jestřabicích. Snad časem bude článek. Sice jsem něco chytil (4 menší), ale většinu času jsem taky jen přemýšlel, proč jsem tam za tragéda. Nakonec to vím celkem přesně.

Strategie je přitom celkem jednoduchá. Sedni si někde, kde jsi viděl, že to bere, snaž se tam být brzo, nasyp tam slušnou porci do začátku a postupně dokrmuj. Oni jezdí takové kolečko a potřebuješ je zastavit u sebe.

Ryby jsou to bezelstné, někdy se ten samý chytí i 3× za den.

reagovat
Pondělí 17. září 2012 ve 22:17 ® fila
fila

Halibut pelety-16mm 40,– Kč 10 kg 400,– Kč Dipované Halibut pelety premium Lososovým Olejem-16mm 78,– Kč 1 ks 78,– Kč Bosster OLIHEN 70,– Kč 1 ks 70,– Kč Red halibut pelety premium Dipované Lososovým Olejem-16mm 78,– Kč 1 ks 78,– Kč Pelety OLIHEN 55,– Kč 2 ks 110,–

Moje dnešní objednávka.:)

reagovat
Pondělí 17. září 2012 v 18:01 ® fila
fila

Ještě dotaz na http://www.monsterbaits.cz/.Ty pelety jsou tak levné až je mi to podezřelé,proto váhám.Na další návštěvu se chci lépe připravit,proto uvítám každou radu jakýn množstvím a druhem pelet vnadit a na jaké chytat.Díky…

reagovat
Pondělí 17. září 2012 ve 14:44 ® fila
fila

Pisu z mobilu,tak omluvte preklepy.;-)

reagovat
Pondělí 17. září 2012 ve 14:19 ® fila
fila

Zazili ste nekdy,ze vsude kolem vas tahaj ryby a vy ani tuk?Tak jsem stravil skoro 12 hodin na 4 pruty.:-D Byl jsem tam za mistni atrakci a ostatni rybari se na me chodili divat,protoze to tam jeste nzazili.:-D Kolem poledne mi dokonce darovali svoje pelety na ktere tahali jesetera za jeseterem,ale vse marne.Balil jsem smutnej a premyslel co jsem delal spatne.Asi jsem podcenil vnadeni a moje kilo pelet ryby nezaujalo.Bezne tam sypou 5 az 10 kg na den.:-) Pristi utery se tam vracim a pokusim se o odvetu.Je tam krasne a jesetera nad metr mraky a bylo mi receno,ze se da za den vytahnout i dcacet kousku na osobu.;-)

reagovat
Pondělí 17. září 2012 ve 12:29 ® osprey reakce na …
osprey

fila> Hlavně napiš, jak to dopadlo.

reagovat
Pondělí 17. září 2012 ve 12:20 ® superweb
superweb

Asi pozde, doufam ze si dopadl dobre :-) Ale pro ostatni..na Chlumci meli fakt radi tzv „rousnicovy kebab“, tedy nakrajene rousnice nastrazene na vlasu :-)

reagovat
Pátek 14. září 2012 v 18:35 ® fila
fila

Díky za info je to poprvé co jedu na soukromák,aby si mohla zachytat i přítelkyně.O do­volené jsem jí pučil prut a nějak jí to chytlo.:)

reagovat
Čtvrtek 13. září 2012 ve 21:39 ® spike
spike

Jak píše osprey, není potřeba krmit daleko od břehu. Žerou snad všechno co jim hodíš do vody, hodně se chytají na halibut pelety a v jestřabicích jsme je chytali na tebou zmiňovaný sýr.

reagovat
Čtvrtek 13. září 2012 ve 21:29 ® osprey
osprey

Zakrm si flek peletami a nemusí to být zbytečně daleko.

Na Jestřabicích jezdí nejvíc jesetrů kolem břehů dokola a preferují místa, kde se hodně krmí.

reagovat