Chytej.cz

Myslivec vs. rybář necteno

13.9.2012 | Chorchus | 17.493 zobrazení | 142 odpovědí

Začnu ze široka, jako povídku od vody. Večer jsem se vrátil z práce a našel svého synka ve stádiu, kdy chamra přecházela v depku. „Pojď, zajdeme zavláčet a zavedu tě na nezapomenutelné místečko“. Dojeli jsme k řece, šli jsme asi kilometr, kde stále ještě seděli bobkaři a šli jsme dál a dál, řeka přenádherná, nikde příjezd autem, přenádherné meandry. Našli jsme si místečka a začali nahazovat. Podotýkám, že řeka měla na šířku něco kolem 10 m. Po chvilce jsem si všimnul, že křoví naproti se pohnulo a po chvilce se ukázala hlava. „Ahoj, co je“, ptám se. Odpověd – Kačeny. V tu chvíli mi nějak nedocvakla jeho odpověď. Pochopil jsem v okamžiku, kdy se za mými zády ozvalo – „ga ga ga ga“. V ten okamžik se ozvala dělostřelecká kanonáda a my s mladým jsme sebou okamžitě plácli k zemi a držkou ryli zemi. Po uklidnění jsme valili zpět k autu. Všiml jsem si, že na protějším břehu byli kluci lovečtí rozmístění cca co 15 m a bylo jich hafo. Tedy aspoň jsem splnil, co jsem slíbil – nezapomenutelný zážitek. Tedy můj dotaz na vykladače práva obého, znalce v oblasti myslivosti zní: jak mají kluci zajištěno, že na protějším břehu nezastřelí rybáře, aby na konci honu, při závěrečném ceremoniálu a rekapitulaci nebyl výsledek – kachna, kachna, kachna, Chorchus s větvičkou v hubě?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   5 4 3 ...
Středa 5. června 2013 v 15:51 ® tomas54

myslivci by neměli střílet po vodě ale do vzduchu aby nikoho netrefili!!!! Já jsem myslivec a rybář a vím co se smí a nesmí

reagovat
Pátek 31. května 2013 v 19:32 ® Bulldog.o
Bulldog.o
reagovat
Pondělí 27. května 2013 v 18:55 ® sumecek39
sumecek39

RYBÁŘ !!! Protože myslivec co vidí to rohne a i ta největší vydra občas něco pustí !!! :-)

reagovat
Pondělí 15. října 2012 v 10:16 ® lunimus reakce na …

Bigpista> rad sa v buducnosti ozvem, len teraz som bol s manzelkou a detmi – poznavat krasy prahy a historicke pamiatky :-)

reagovat
Pondělí 15. října 2012 v 9:21 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

lunimus> Jestli se v Praze občas vyskytuješ, tak se ozvi. Někam tě tu vytáhnu, i vercajkem tě kdyžtak založím…

reagovat
Neděle 14. října 2012 ve 22:02 ® lunimus reakce na …

osprey> hehe … ak bude podmienkou privatneho zrazu strnisko, tiez sa neoholim :-) … a slubujem, ze vezmem aj Luba … btw. prave som sa vratil z Prahy … ale s rybami to bohuzial nemalo spolocneho vobec nic … len som smutne pozeral na rybarsku predajnu oproti hotelu …

reagovat
Neděle 14. října 2012 ve 13:48 ® osprey reakce na …
osprey

LuboO> Zdá se, že oba neomylně směřujeme k témuž cíli.:-))

reagovat
Pátek 12. října 2012 ve 23:31 ® LuboO reakce na …
LuboO

osprey> o nic si neprisiel, furt som skaredy, tlsty a neholim sa…:DDD

reagovat
Pátek 12. října 2012 ve 23:20 ® osprey reakce na …
osprey

lunimus> S tou hostovačkou to nevím, ale kdybys chtěl vážně přijet, tak to zjistím. A vezmi s sebou Luba. Bude vám po cestě veseleji a já ho letos ani neviděl. :-)

reagovat
Pátek 12. října 2012 ve 21:25 ® LuboO reakce na …
LuboO

Luban> rozchodil, len tam mal dieru, ako po priebojniku. Som ho zaprisahal, nech ma nebonzne rodicom. On mi to potom vratil 10 cm zabicou do sluchy, pri hadzani zabiek, ma skolil ako diviaka S-ballom, som bol 10 min uplne mimo…

reagovat
Pátek 12. října 2012 ve 12:11 ®  reakce na …

LuboO:To musel byť zážitok:D A rozchodil to v pohode? Nám sa našťastie vážnejšie nehody vyhli.Chodil k nám cez leto na prazdniny kamarát z Hradca Králové a ten dostal do chrbta šíp,kde bol hrot od hliny.Tú hlinu v jazve nám ukazoval ešte o rok:D

reagovat
Pátek 12. října 2012 v 10:50 ® LuboO
LuboO

Luban> my sme ako decka mali luky drevene a sipy boli obalene latkou, taku rukavicku boxersku mali na hrote, ale kamarat si doniesol laminatovy z HR a ja som ho s nim zlozil na 10 m do hlavy, konusovy kovovy hrot, krvi jak z divej svini… este teraz ma mrazi, ked si na to spomeniem…

reagovat
Pátek 12. října 2012 v 10:45 ® LuboO
LuboO

osprey> no, by tebou, dam si nanho bacha, já ho znám, on tu byl, tady všude seděl…:DDD

a pozor, vlastni zbran, ktorou bol spachany atentat na Vaska, dokonca mam pocit, ze taku istu, a uz na mne trenoval strelbu na beziaci terc… :-D DD

ale inak je to v podstate dobry chalan… :-D DD

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 ve 22:57 ® lunimus reakce na …

osprey> No … realne to vidim az niekedy na jar. MOzeme si spravit nejaku vikendovku lukostrelba/ rybacka … a ked uz pridem, tak nemam problem kupit si hostovacku :-) … ono uz pri tej ceste sa cena hostovacky strati :-) … len mam otazku, ako je to s hostovackami zahranicnych rybarov … staci mi kupit si hostovacku na zväze, alebo potrebujem aj rybarsky listok na miestom urade?

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 16:20 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

osprey> Docela dobře stačí i prak vybaven kvalitní gumkou. :-D

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 15:17 ®  reakce na …

osprey:Našťastie nedošlo nikdy k vážnejšiemu úrazu.Tie klince moc netrčali,ale bolelo to vcelku dosť.A keď došlo na vážnejší konflikt,tak sa vytiahla aj vzduchovka Slavia 631

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 15:07 ® osprey
osprey

Luban> Do pol pása… Shora nebo zdola? Ona jsou ta citlivá místa nad i pod:-))

Kamarádi kdysi hráli paintball se normálními vzduchovkami. Helma, brýle, vaťák a už to jelo. Dělalo to takové pěkné tmavé malé modřiny.

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 11:57 ®  reakce na …

lunimus:Keď tu spomínáš tie 3D terče,my ako decká na dedine,sme luky vyrábali z takých žltých laminátových tyčí(družstevníci tým ohradzovali lúky kde sa pásli kravy) a na šípy sme dávali klince s ustrihnutou hlavičkou…No a valili sme po sebe:D Platilo pravidlo,že sa mieri len do pol pása,ale aj tak zostali nejaké jazvičky v chrbte:D

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 11:15 ® osprey reakce na …
osprey

lunimus> No jo, ale kudy na to?

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 9:09 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

lunimus>osprey> Tak jesli mi vemete s sebou tak luk i pruty mam… :-D

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 23:06 ® lunimus reakce na …

osprey> vzhladom k tomu, ze aj ja by som si rad niekedy zachytal ryby pod tvojim vedenim, tak si myslim, ze to aj s tou lukostrelbou dame nejako dokopy :-)

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 22:34 ® osprey reakce na …
osprey

lunimus> Já bych si rád zastřílel. Když to půjde…

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 22:16 ® lunimus reakce na …

Mrakoš> hehe … tak potom plati to, co som povedal, ze bud strhnes pri vystrele tetivu, alebo seknes s rukou v ktorej drzis madlo … inac nie je mozne netrafit … teda jedine este, ze by si nieril vedome niekam inam ako na terc :-)

… ale to, ze na 20m sa da aj bez predchadzajuceho treningu triafat pravidelne, tak na tom trvam … pokial clovek pouzije lovecku techniku tak ako ma, tak naozaj nie je mozne netrafit aspon priblizne :-)

… a toto tvrdenie mam podlozene uz niekolkymi tisickami ludi, ktori mi uz presli pri lukostrelbe pod rukami … a ked hovorim o niekolkych tisickach, tak to myslim vazne … mam za sebou uz aj take masove akcie, kde sme mali 3500 ucastnikov v ramci mega olympiady, kde kazdy mal svoju tabulku vykonov a svoje si musel odstrielat … a kazdemu strelcovi sa venujeme individualne aj pri takychto masovkach … je to sice o drzku a narocne, ale da sa to … a dovolim si tvrdit, ze ak na tych 20m netrafis, tak niekde musis robit fakt velku chybu pri strelbe, lebo na tychto akciach co robim sa mi naozaj malokedy stane, ze by clovek trafil uplne mimo … Väcsinou su to deti, alebo ludia co si myslia, ze zozrali vsetku mudrost sveta a ze to vedia lepsie ako instruktor …

No ale snad sa nam niekedy podari stretnut, ze by sme mohli spolu zachytat ryby a popri tom aj trochu zastrielat :-)

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 21:41 ® Mrakoš

lunimus> Dobře jsi to popsal. Já nejsem tak úplně lukem nedotčený jak se domníváš. A ve většině věcí s tebou souhlasím. Ale v jednom se pleteš. Na 20 metrů se do terče pravidelně trefovat neumím, v tom jsi ty trošku ustřelil :-) K tomu aby mě lukostřelba bavila bych potřeboval mít natrénováno. Když ti něco nejde tak tě to většinou moc nebaví. A trénovat střelbu z luku nebudu, mám jiný činnosti přece jen raději než lukostřelbu. To že se teď o to zajímám je proto že výroba luků mě teď živí. Děláme ty klasický sklolminátový s různými dýhami, znáš to. Například ty co jsou na tom mnou vloženým videu. Je fajn aspoň vidět že se z toho dá docela přesně střílet.

reagovat
Úterý 9. října 2012 v 15:51 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Bigpista> Jasánek! Ale luk můžem vzít sebou na neukázněný rybáře...... :-D

reagovat
Úterý 9. října 2012 v 15:28 ® lunimus reakce na …

nnnap> o.k … tak to si ma prave ukecal, ze na zraz ziadne strelne zbrane neberiem … bol by celkom trapas, aby ma niekto zastrelil mojou vlastnou zbranou, ked by som vytiahol väcsiu rybu ako on :-)

reagovat
Úterý 9. října 2012 v 15:23 ® nnnap
nnnap

lunimus> na, ještě aby se vám to na tom srazu pak nezvrhlo tak nějak http://www.rucevzhuru.cz/…/biatlon.wmv

reagovat
Úterý 9. října 2012 v 15:12 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

MIG-35> Lukostřelba se mi taky moc líbí. Nestřílel jsem spoustu let, ale pamatuju si na tom hlavně ten „duchovní“ rozměr. Ale popravdě, až se dokopu tě někdy navštívit, tak s tebou taky radši půjdu na ryby ;-)

reagovat
Úterý 9. října 2012 ve 14:43 ® MIG-35
MIG-35

Bigpista> Jesli si chceš vystřelit z luku, můžem se nějak dohodnout… Mm takovou starou plečku, ale střílí. ;-)

reagovat
Úterý 9. října 2012 ve 13:07 ® lunimus

Bigpista> jj … to by bola fakt zaujimava predstava … narvat do mojej oktavky srnu, diviaka a lisku, uz by som si nemal kam sadnut :-) … ono to nie je ani tak kriticky objemne, ako ze je to neforemne a svoj priestor si to zaberie …

ale ako hovorim … v principe nie je problem … da sa dohodnut individualna lukostrelba … ale neviem si predstavit, ze by som to siel robit na zraz, kde chcem ist primarne lovit ryby a pokecat si :-)

reagovat
novější starší
Stránky:   5 4 3 ...