Vyhledávání
Bezdrátový echolot
6.9.2012 | Rex2 | 15.548 zobrazení | 37 odpovědí
Zdravím všechny příznivce petrova cechu. Nedávno jsem viděl video z produkce Chytej.cz o lovu s bezdrátovým echolotem. Mohli by jste mi poradit nějaký e-shop, kde ho mají ve své nabídce, popřípadě jaký typ a vaše zkušenosti s tímto echolotem? Předem děkuji za odpovědi
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 25. ledna 2013 ve 22:53 ® lunimus reakce na …
-
Chorchus> Dakujem za tvoj nazor
… ak tato masinka vyhovuje tebe, potom bude vyhovovat rozhodne aj mne
Priznam sa, ze som uvazoval vazne aj o tom variante pre iPhone … hlavne kvoli tomu, ze nebudem musiet vlacit dalsiu zobrazovaciu jednotku so sebou, ale je naozaj otazka, ako dlho mi este vydrzi iPhone a ci si potom nekuim nahodou nieco ine …
tato kacena ma dosah o 10m väcsi, co je sice takmer nepodstatne, ale treba nosit k vode dalsiu krabicku …No ako hovoris, ze ho mas ty a si s nim spokojny, tak dalsiu krabicku ozeliem
… a tiez rad beham po novych miestach, takze prieskum lokality je vhodne vykonat
Dakujem
reagovat - Pátek 25. ledna 2013 v 19:17 ® Chorchus reakce na …
-
lunimus> ahoj Lunime, mám tu kačenu a nemůžu si ji vynachválit a to z několika důvodů. Chodím na řeky, pokaždé někde jinde a nebaví mě chodit na stejná místa. Nejprve hodím kačenu a prozkoumam dno, hloubku a členitost, ďury a duny. Když je tam nějaká ryba, kvikne to. Samozřejmě to automaticky neznamena, že ti zabere, ale aspoň nechytám tam, kde nejsou ryby.
reagovat - Pátek 25. ledna 2013 v 15:43 ® lunimus reakce na …
-
to mas sice pravdu, ale mne nejde o to, aby som s tymto nasiel ryby … s tymto by som sa chcel skor zistit aky teren sa nachadza pod hladinou … nieco je mozne odhadnut na vodnych tokoch podla spravania sa hladiny, ale na stojakoch tych voditok ako spoznat terenne zlomy az tak moc vela nie je … Teoreticky je pre mma hlbka v danom mieste dostatocna informacia
reagovat - Pátek 25. ledna 2013 ve 14:46 ® zedus reakce na …
-
lunimus> Já tam v tom popisu nějak postrádám důležité údaje o sondě a to na jaké frekvenci funguje a jaký úhel zabírá. myslím, že tady u těchto malých zařízení by uplně stačila černobílá osmisegmentová obrazovečka velikosti hodinek a tam byl údaj o hloubce, to je asi tak vše co bych od toho očekával já. Já používám sonar s vypnutým fish id a ono to chce celkem praxi rozeznat co která čára znamená a tady tohle bude ukazovat rybičky z každého odrazu.
reagovat - Pátek 25. ledna 2013 ve 14:25 ® lunimus reakce na …
-
nnnap> no tak, ked si to takto rozpisal, tak potom patrim do skupiny, kde si definoval „proc ne“ … som z Bratislavy – t.j. mam tu Dunaj, s mnohymi zakutiami a ako stale zaciatocnik hladam svoje oblubene miesta
… tiez chodim na priehrady a väcsie vody … napr Zlate piesky maju cca 55Ha … ale napr na rohliku, ktory ma 2,5Ha to mozno az taky vyznam mat nebude
V podstate mi nejde o to, aby som dostal od ludi reakciu typu kup si to, alebo nekup si to … v tomto mam v podstate jasno … ide mi len o to, ze ak , tak ktory a preco … Co sa tyka wireles echolotov, v principe som zatial nasiel na trhu 2 typy … jeden ako doplnkovy modul iPhone (alebo androidu) a druhy ten, co testoval aj David. Potom su samozrejme aj dalsie, ale to uz su take smiesne hracky s dosahom 15–20m s ktorymi nepocitam
reagovat - Pátek 25. ledna 2013 ve 13:55 ® nnnap reakce na …
-
lunimus>
reagovatvíš, že cejn sbírá ze dna, s tím ti žáden echolot nepomůže. Na to fakt nepotřebuješ echolot. Na to ti stačí splávek. Nebo fídr. Ryba se nachází mezi dnem a hladinou. Taky nic, s čím by ti echolot pomohl.
Je prakticky jenom na tobě, kde a jak jí chytíš. Navíc ryby jsou všude. A když ne, ani echolot ti nepomůže. A navíc to kouzlo, když chozením na jedno místo si ho postupně objevíš. To je taky kus rybářské radosti. Rentgen je dobrej. Pro doktory. Na moři, na přehradě, na hloubce, proč ne. Ale na rybníku… - Pátek 25. ledna 2013 v 9:39 ® lunimus reakce na …
-
nnnap> dakujem .. toto bol dobry koment
… v mojom pripade ale tuto hracku nechcem na suplovanie premyslania lovca, ale sa chcem naucit co najdokonalejsie poznavat vodu a chcem si tak potvrdit „technikou“ to, co si myslim, pripadne som zistil inymi sposobmi experimentalne. cize skor ako loviaca pomocka to ma byt pre mna skoliaca pomocka … a ked svoju pracu urobi a ja zistim, ze som schopny poznavat vodu aj vez echa, tak potom uz moze lezat v skrini a uzivat si svoj dochodok
reagovat)
- Pátek 25. ledna 2013 v 0:55 ® nnnap reakce na …
-
lunimus> já ti poradím. Chce to jenom překonat začátečnické nadšení pro kde co, co pomůže chytit rybu. Todle nutkání musí mít každý chlap. Ale jak zjistíš, že rybu chytíš tak jako tak, zjistíš, že na to potřebuješ prakticky jenom háček, pár metrů silonu,hrst šrotu, na prutu že moc nesejde, naviják, no dobře, proč ne, tak si pak ani nevzdechneš, že bys využil i jistě dobré drobné přednosti tohoto zařízení. Je to jako s cigárem. Já myslím, že když se zkrotí počáteční potřeba, tak za chvíli zjistíš, že ses o to klidně obešel. Nebo si ho kup a bude ti ležet ve skříni jako ostatním. Břeholovcům. Nejsem proti sonarům. Ale tipnul bych si, že má v tomto případě suplovat přemýšlení lovce. A to není třeba. To za chvíli půjde samo.
reagovat - Pátek 25. ledna 2013 v 0:23 ® lunimus reakce na …
-
zedus> tak ti gratulujem k pouzivaniu dospeleho sonaru … az vyrastiem, chcem mat uplne rovnaky, ako mas ty … teraz vsak, kym si ho mozem pripevnit max. na plavacie koleso potrebujem sonar, ktory dokazem pouzit … ale zrejme nema vyznam aby sme sa tu vadili … zaujimal by ma teda skor nazor niekoho, co podobnu vecicku uz testoval, pripadne ju vlastni …
Napr. by ma zaujimal nazor Hada, ci by si po skusenostiach s „dospelym“ sonarom a touto hrackou (kacickou) kupil takyto sonar, alebo to nema vyznam a clovek ma pouzit radsej olovnicu?
reagovat - Čtvrtek 24. ledna 2013 v 16:44 ® zedus reakce na …
-
lunimus> Nevadí mě na něm v podstatě nic, protože to zařízení neznám. Používám dospělej sonar.
reagovat - Čtvrtek 24. ledna 2013 ve 13:20 ® lunimus
-
inac uvazujem aj nad kupou nizsie prezentovaneho sonaru, ktory testoval David … len ma odradza nutnost nosit so sebou dalsiu krabicku s displejom …
reagovat - Čtvrtek 24. ledna 2013 ve 12:53 ® lunimus reakce na …
-
zedus> na tento model sa pytam preto, ze mam aj iPhone a mam aj telefon s androidom … a tato hracka existuje vo variante pre iPhone aj pre variant s Androidom … takze poprosim konkretne co ti ine na nom vadi …
A vo vyjadreni ber ohlad na to, ze toto je „odhodovy“ sonar, co tebou ponukany nie je … a ja mam zaujem prave o odhodovy sonar …Prave sonar, ktory mi odporucas ty ma pre mna jednu nevyhodu, nutnost vlastnit a pouzit cln. Cln zatial nemam … je len v priprave nakupu a je mnozstvo lokalit, kde sa s clnom bud nedostanem, alebo jeho pouzitie nie je povolene …
reagovat - Čtvrtek 24. ledna 2013 ve 12:03 ® zedus reakce na …
-
lunimus> Výborná koupě. Nejenom, že si tohle musíš koupit. Ještě k tomu musíš dokoupit Iphone za 16 tyček.
reagovatNo sumasumárum bych za to měl slušnej sonar s sideimaging od humáče.
- Čtvrtek 24. ledna 2013 v 11:12 ® lunimus
-
sakris … tuto diskusiu som hladal … a ozivil som vedlajsiu „aky si vybrat sonar“ (medzicasom som to tam stihol zrusit) … kedze moja otazka patri skor sem, tak:
reagovat
co si myslite o tejto hracke? http://buydeeper.com/deeper - Čtvrtek 24. ledna 2013 v 10:43 ® džigit reakce na …
-
Fajnrybar> znáš nejaky jiny e-shop?
reagovat - Čtvrtek 24. ledna 2013 v 10:05 ® Fajnrybar
- Já koupil echolot tady http://www.inrybareni.cz/…fish-finder/ doporučuji ti ještě si koupit nějakou blbost k tomu protože dávají poštovné zdarma při ceně nad 3tis. Mrkní na toto video pan Havlíček ho natočil parádně dost mi to pomohlo! reagovat
- Neděle 30. září 2012 v 18:57 ® kingkubik reakce na …
-
David Havlíček> chtel by jsem se te optat na tvuj nazor ohledne uchyceni sondy?echelot koupil kolega a musim rici na kratke vypravy a podobne bomba vec.jen to uchyceni je kamen urazu. plast po 14 dnech pouzivani zacina bělat dirka se zacina lehce natahovat a celkove plast slabne.myslimm si ze letos se to jeste necha a pres zimu ho poslem na reklamacku nebudu cekat az uleti.....uz jsem v dubnu plaval a neni to nic moc:D
reagovat - Pátek 21. září 2012 v 16:57 ® Deaf
-
Všem díky za odpovědi a asi do toho půjdu.Pořád jsem váhal mezi normálním echolotem,který je určitě daleko přesnější,lepší rozlišení a já nevím co ještě anebo tímhle bezdrátovým.Mám sice loď i s e.motorem,ale zase jsem bez šance a možnosti jak jí dostat někam na jinou vodu,takže to nejspíš vyhraje tenhle bezdráťák-no uvidíme..čím nás překvapí v listopadu veletrh Modrení rybář,kam 100% vyrazím..
reagovat - Pátek 21. září 2012 v 15:44 ® osprey reakce na …
-
lunimus> Jo, tohle funguje. Já většinou jen počítám, jak dlouho padá montáž na dno. A občas tahám po dně olovo a zjišťuju, jaký je povrch – rovný, nerovný, bahno, štěrk, kameny.
Když chci někde krmit pro celodenní vycházku, tak si to projedu, abych pak celý den netrhal nebo se nemusel stěhovat.
reagovat - Pátek 21. září 2012 ve 14:33 ® HaD reakce na …
-
MIRAS79> Když jsou vlny, mění se směr snímání a dno pak vypadá jak čára na hřbetu zmije. Tohle člověk musí vnímat a odmyslet si to. Jinak by si mohl myslet, že dbo vypadá jak zvětšenina vlnitého plechu na střeše. Takže jen nekoukat na obrazovku a zapojit logiku.
Jak dlouho baterka vydrží nevím, nezkoušel jsem to.
reagovat - Pátek 21. září 2012 ve 12:31 ® lunimus reakce na …
-
osprey> jj .. mas pravdu, ze som zatial amater a nemam skusenosti, preto sa pytam
Btw. je postup vid obrazok spravny?
pouzije sa napr 10g plavak napevno na koniec silonu + 20g prievezne olovo. Nahodim, stiahnem plavak az k olovu a potom ho pustim hore na hladinu a meriam, kolko to vzalo silonu. Potom plavak stiahnem pomaly az k olovu a pritiahnem napr o 2 metre a kedze je plavak pri stahovani olova rovno pri olove, mozem rovno merat, kolko silonu uvolnim, kym mi plavak vyplava na hladinu znova stiahnem plavak k olovu a pokracujem az kym niesom na brehu a vejarovito si prehadzem cele jazero … tymto sposobom ziskam prehlad o strukture dna (taham po nom olovo) a zistim aj presnu hlbku v jednotlivych bodoch …
V praxi to odskusane nemam, ale myslim, ze principialne by to mohlo byt celkom pouzitelne … alebo som sa znova stal obetou vlastneho omylu?
reagovat - Pátek 21. září 2012 ve 12:06 ® osprey reakce na …
-
lunimus> Otázka je čas. A lokalizovat mechanicky hranu ze 4 na 5 m nebo dokonce směr jejího průběhu (i když ono je to většinou rovnoběžně s břehem) není úplná sranda.
Vyzkoušej, uvidíš
reagovat - Pátek 21. září 2012 v 11:59 ® lunimus reakce na …
-
ano, je jasne, ze technika bude vzdy rychlejsia a presnejsia … ale ako zaciatocnik sa pytam … je dolezite vediet, ze je tam zlom a presne 5m vody, alebo mi staci vediet, ze tam je zlom a cca 4–5m vody?
Ak som spravne pochopil par veci ohladom rybolovu, tak dolezitejsie, nez presna hlbka je najst hranu … a tu najdes rovnako aj s olovom a plavakom
reagovat - Pátek 21. září 2012 v 11:20 ® osprey reakce na …
-
lunimus> Není to stejné. Teď jsme při natáčení s Davidem ty věci porovnávali – já jako tradicionalista jsem se držel olova, pocitu a počítání a David techniky. On věděl, jaká je kde hloubka, já to věděl jen orientačně, ale měl jsem lepší přehled o struktuře dna. A trvalo mi to déle.
reagovat - Pátek 21. září 2012 v 9:05 ® lunimus
-
superweb> a nestaci ti plavak + tazke olovo na zmapovanie hlbky? je to sice trochu pomalsie, jemne pracnejsie a neukaze ti to ryby, ale na zmapovanie dna vynikajuuca pomocka … a je to ovela lacnejsie
reagovat - Pátek 21. září 2012 ve 2:29 ® superweb
-
Take cim dal vic premyslim ze si jeden „bez loga“ z ebaye vezmu. je to skoro zadarmo, na to kolik aplikaci me uz jen ted napada
reagovatMam zavazeci lodicku, co podobne vykonny sonar ma, ale prece jenom tohle je skladnejsi
- Čtvrtek 20. září 2012 ve 22:53 ® Prichy reakce na …
-
MIRAS79> já už to mám xx let, při velkých vlnách je to samozřejmě z principu o něco horší.....jak je to přímo u tohoto typu ovšem nevím.
reagovat - Čtvrtek 20. září 2012 ve 22:38 ® kingkubik reakce na …
-
MIRAS79> dej mi tyden a zjistim ti to:Ddneska jsem to videl prvne:Dv pondeli to kamos kupoval:D
reagovat - Čtvrtek 20. září 2012 ve 22:33 ® Deaf
-
Nazdárek kolegové,rád bych se stejně jako zadavatel fora zeptal na tenhle echolot,ale trošku z jiného ůhlu… taky uvažuju nad tím že ho koupím,ale…vím že echoloty(sonary)všeobecně-pracujou na principu ultrazvuku,pod nějakým úhlem (kuželem)snímání,nebo tak něco…navíc je sonda napevno na držáku a pod vodou.. Zajímalo by mě teda jestli třeba na tuhle plovoucí sondu nemá vliv proud na řece(myslím si že ne),ale jde mi hlavně o vlny při silným větru(který neovlivním-třeba na neznámý přehradě)… Přece jenom ta sonda v podobě kačeny pluje po hladině (co jsem viděl na videu s Davidem)a jestli jsou velký vlny ,tak se asi pěkně houpe-dle mě to,na snímání má určitě vliv,když se houpe sem a tam-nebo se pletu? Navíc jaká je asi výdrž baterií (sonda+echolot),atd. Předem díky za info…a ať se daří..
reagovat - Neděle 9. září 2012 ve 14:21 ® cujo
-
klidně i pro ostatni uzivatele, nebaziruju na tom, ze kdyz neco udelam, tak se o to nepodelim. Vsak at to poslouzi i jinym. Akorat to planuju na Dyji, Jevisovku a cast Rokytne…
reagovat