Chytej.cz

Lov ryb pod mostem snad na revíru Bečva Rožnovská 1 necteno

2.9.2012 | MB | 6.314 zobrazení | 22 odpovědí

Chtěl bych se zeptat – jak je to s lovem ryb pod mosty a v jejich blízkém okolí? Bavil jsem se o tom s několika lidmi a ani dva se úplně neshodovali :D Do Řádu jsem se samozřejmě díval, ale našel jsem jen, že se nesmí chytat z mostu, o chytání pod mostem či jeho okolí ani zmínku…

Moc díky za rady ;-)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 10. září 2012 ve 21:52 ® Stanik reakce na …
Stanik

Tomik> Čus draku, tak tyhle mosty bych chtěl mít pobíž domova taky. Jak se vám letos daří?

reagovat
Čtvrtek 6. září 2012 ve 21:47 ® MB

džigit> nevím, ale zkoušet jsem to fakt nechtěl :-D

Jinak všem moc díky za reakce, příště vytáhnu řád a řeknu mu ať mi to tam ukážou nebo ať mě nechají… Snad to zabere :-D Díky

reagovat
Pondělí 3. září 2012 v 8:29 ® džigit reakce na …

MB> a za co by Tě tak vzali na tu stanici?

reagovat
Pondělí 3. září 2012 v 7:33 ® vezirek reakce na …

Máš pravdu, ale jedná se o vyjímku a ta musí být uvedena v popise revíru.

reagovat
Neděle 2. září 2012 ve 21:07 ® Look

Pokud ti někdo tvrdí něco, o čem ty nejsi tak úlně přesvědčen, tak platí jednoduhé pravidlo. Nehádat se a říct kouzelná slůvka: „Aha, když to říkáte, tak to bude někde napsané. Tady máte rybářský řád a prosím ukažte mi, kde je to napsáno, chci si to taky přečíst.“

Vzhledem k tomu, že žádný předpis nestanoví zákaz lovit pod mostem, budeš mít za chvíli klid a bez hádek.

reagovat
Neděle 2. září 2012 v 19:43 ® timbab reakce na …
timbab

vezirek> Tak z mostu se nemůže doteď.Je možné že to s tím mostem byla místní úprava zde na Labi ale vážně to tu bylo.

reagovat
Neděle 2. září 2012 v 19:21 ® vezirek reakce na …

Ale mohlo, jen z mostu ne.

reagovat
Neděle 2. září 2012 v 19:17 ® timbab reakce na …
timbab

MB> Myslím že dřív se kolem mostů chytat nesmělo ale to už je dávno.

reagovat
Neděle 2. září 2012 v 19:15 ® MB

Já jsem koukal, je to Bečva Rožnovská 1 chyť a pusť, ale tak co se dá velice dělat. Loni s tou policií jsem se hádal asi 10 min, ale nedali se přesvědčit a jakmile mi pohrozili, že mě vezmou na stanici, tak jsem se na to vykašlal, za to mi to nestojí… No a letos mě ten chlap úplně překvapil, fakt se mi nestává, že by se do mě někdo takhle navezl jen tak z ničeho nic. A jinak, jsem mu říkal, že si myslím, že tam se lovit může, ale borec to naprosto odmítal uznat a vykládal furt o těch 50ti metrech :-D

reagovat
Neděle 2. září 2012 v 19:15 ® vezirek

MB> Revír Bečva rožnovská. Po celé délce je povolen způsob chyť a pusť. Všechno to máš v dodatku pro r. 2012.

reagovat
Neděle 2. září 2012 v 18:13 ® Robur reakce na …
Robur

MB> máš koukat do soupisu revérů a do ryb. řádu

reagovat
Neděle 2. září 2012 v 16:44 ® MB

To Tomik> Nene, ten most u náměstí to není, tam jsem nechytal. A jo, je to ten most, kde jsem byl. Takže příště, až mě někdo bude chtít odehnat, pošlu ho do háje :-D

Moc díky všem za reakce ;-)

P.s.: Pán z minula argumentoval tím, že prý 50m nad a pod mostem se nesmí chytat, ale jak tak na to koukám,tak to platí jen pro rybí přechody…

reagovat
Neděle 2. září 2012 v 16:23 ® Tomik reakce na …
Tomik

Pokud je to ten most, na který si zadával souřadnice, tak tam se chytat normálně smí…

reagovat
Neděle 2. září 2012 v 16:19 ® Tomik
Tomik

Jestli je to ten most, kterej si myslím. Ten v centru, kde když hodíš rohlík nevydrží tam pět vteřin, tak se ani nedivím, že tě ženou pryč. Tuším že je tam opravdu CHRO, jestli je to v řádu nebo na cedulích nevím, zkusil bych se obrátit na někoho z místní organizace, aby ti to objasnil…

reagovat
Neděle 2. září 2012 v 15:54 ® MB

Nejsem si takhle podle mapy jistý, ale myslím, že je to 49.471143,17.963516 (via GoogleMaps :-D ).

Jinak mě mate, že jsem poblíž potkal loni rybářskou stráž, bavil jsem se s ním a říkal, že prý jsou tím místní známí, ale že se tam chytat může… Tak kdyžtak na ty souřadnice mrkněte, jestli to fakt není hájené :-D

reagovat
Neděle 2. září 2012 v 15:08 ® Shrek
Shrek

kolikrát se stává, že most rozděluje revíry. Možná je to ten případ. U nás na Ohři je most hranicí mezi Ohří 12MP a Ohří 12P. Těžko si pak v listopadu pod mostem obhájim přívlač...... Je to také podle člověka, na kterého narazíš…

reagovat
Neděle 2. září 2012 ve 14:58 ® Robur
Robur

dej souřadnice mostu

reagovat
Neděle 2. září 2012 ve 14:01 ® dominikhais
dominikhais

Já chodim na Jelce pod most a chytám tam celkem pěkný kousky asi tak kolem 35 cm a nikdo mi nevinadal a myslím si že se tam muze chytat upne normálne … sice se tam hůř nahazuje ale jinak je to OK …

Přeju všem pěkný ulovky :-)

reagovat
Neděle 2. září 2012 ve 13:57 ® dominikhais
dominikhais
reagovat
Neděle 2. září 2012 ve 13:51 ® pepanek reakce na …

MB> Pod mosty se běžně loví,asi jsi narazil na oblast,kde je hodně blbců na metr čtvereční.

reagovat
Neděle 2. září 2012 v 10:52 ® MB

Moc díky ;-) Hledám to od včerejška jako blbec, konkrétně mi jde o jeden „můstek“ na revíru Bečva Rožnovská 1 chyť a pusť, kde není žádná cedule, v popisu revíru to taky není uvedeno jako hájený úsek, ale místní jsou přesvědčení, že se tam nesmí chytat – loni tam na mě zavolali policii, která mě „vyhodila“ od vody jen tak (do toho dělali, jakože volají na MO, přičemž bylo slyšet, že volá jen nějakému známému na stanici), včera na mě byl agresivní nějaký kolemjdoucí. Máte někdo s něčím podobným zkušenosti? Rád jsem tam jezdil chytat parmy, ale po těchto zážitcích asi změním revír…

reagovat
Neděle 2. září 2012 v 10:46 ® kerob
kerob

Muzes chytat jak v blizkem okoli, tak i pod.

reagovat