Vyhledávání
Nepříjemní obyvatelé kolem vody
20.8.2012 | Gustik | 7.678 zobrazení | 99 odpovědí
Nedávno se mi při mém chytání na nedalekém potoce stalo že jeden nejmenovaný pán na mě pustil dva psy. Taky se vám to někdy stalo ? Jak se to dá řešit ?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 22. srpna 2012 v 11:34 ® Robur
-
jo, do toho čumáku se používá praganská padyna nebo jiná technika úderu?
reagovat - Středa 22. srpna 2012 v 11:33 ® Robur reakce na …
-
Luccini> tak to si myslím taky, že NO rostu nějak do země, pěknýho psa aby člověk pohledal, všechno ludry zakrslé
reagovat - Středa 22. srpna 2012 v 11:09 ® Luccini
-
Nedavno sem se bavil s nejakym kynologem a pry nez NO zku…li preslechtenim na ty dnesni prcky tak byvali odhadem i 2× vetsi. Pravda je, ze z detstvi pamatuju jak to byly obrovsky psi, ale uz 20let sem nevidel takovyho krasavce, aby me zaujal. I kdyz tenkrat mi bylo nejakych 6,7 let a vsechno se zdalo vetsi nez dneska:)
reagovat - Středa 22. srpna 2012 v 10:41 ® Bigpista
-
70kg si u NO snad ani neumím představit. Když jsem poznal svou manželku, měla taky NO a přišel mi OBROVSKEJ. Měl nějakých 55kg. Dodnes si pamatuju první setkání. Byl na řetězu (jen abych mohl projít, jinak byl na zahradě na volno). Řetěz byl napnutej jak struna, pes naježenej a bez zavrčení nebo štěkání po mě jel očima. Bylo mi jasný, že jestli řetěz praskne, tak jsem v prdeli
reagovatStejně mě ale časem čekalo poměření sil. Museli jsme si ujasnit, že jsem ve smečce nad ním. Jenže to už mě aspoň za člena smečky považoval a nešel do toho s úmyslem mě zabít. I tak, dostat tohle hovado na zem a znehybnit mě stálo všechny síly. Nebýt o 30kg těžší, neměl bych nárok.
- Středa 22. srpna 2012 v 10:31 ® jersey reakce na …
-
fila> vovcoun… fakt dobrý
reagovat - Středa 22. srpna 2012 v 10:30 ® jersey
-
MIG-35> Sry, ale teď ten tvůj pes na fotce vypadá jak mladší brácha toho „mýho“.....
reagovatvtip, nic ve zlým.
- Středa 22. srpna 2012 v 10:22 ® fila reakce na …
-
jersey> pes,jako krava
reagovatMam bulmastifa 70kg a tenhle vovcoun by mu dal asi pekne zabrat.Ty vaze bych veril.
- Středa 22. srpna 2012 v 9:48 ® jersey
-
Tak jsem tu fotku našel. Podotýkám jen, že je mu tady 10 let, šel rok po tom do důchodu, přesto v té době měl přes 60 kilo.Pamětníci tvrdili, že před 5-ti lety měl 70. Věřte tomu nebo ne, ale já toho psa znal a pravidelně jsme s ním jezdili na ukázky za dětma. To ucho má poněkud pošramocený,(od zmije), ale jinak příjemný, „thymolínový úsměv“, ne?
A včil mudrujte.
reagovat - Středa 22. srpna 2012 v 9:45 ® Robur
-
to až uvidí Gustík, tak se bude bát otevřít dveře od domu
reagovat - Středa 22. srpna 2012 v 9:18 ® MIG-35 reakce na …
-
jersey> Sry, ale 70kg?? Dělam spíš do SAO a tam možná.. Najdou se i psi co maj kolem 80kg a to už sou hovada. A ty maj uplně jinou stavbu těla! Ten mazlík na fotce má v nej. kondici 85kg!! Pro srovnání tam máš 200l soudek…
reagovat - Středa 22. srpna 2012 v 9:12 ® Bulldog.o reakce na …
-
jersey> Máš pravdu , myslel jsem že je to trošku starší plemeno,. čekal jsem tak 70–80. léta, a ejhle. No kolega si před dvěma lety jednoho pořídil a řekl- bych tak max 30kg. Pravdou je že vojenské psince ukrývaly mnohé zajímavé kousky, jejichž charakter byl upraven některými vojáky základní služby.
reagovat - Středa 22. srpna 2012 v 9:02 ® jersey reakce na …
-
Alivio> tak se hádejte, mě je nakonec úplně jedno, co si myslíš, já ti říkám, že jsme tam 70-ti kilového psa měli.
reagovat - Středa 22. srpna 2012 v 8:59 ® jersey reakce na …
-
kety.vydra> jj, na čumák. Pokud mineš, zbývají jen slabiny v tříslech, ale šance že ho trefíš mizí s každou vteřinou…
reagovat - Středa 22. srpna 2012 v 8:57 ® jersey
-
Bulldog.o> NO, žádnej čs. vlčák. Mám 28 let po vojně, kde tenkrát byl čs. vlčák?
reagovat - Středa 22. srpna 2012 v 8:56 ® jersey reakce na …
-
džigit> já si člověče snad dám tu práci a tu černobílou fotku vyhrabu. Jsem už dost starej na vymejšlení, tak proč bych si vymýšlel. Hlavu měl jak medvěd a na rukávu jsem ho udržel tak půl minuty. V životě jsem neviděl většího vlčáka…
reagovat - Středa 22. srpna 2012 v 8:12 ® kety.vydra reakce na …
-
jersey> „Jestli je proti útočícímu psovi šance, je třeba ho sejmout jedinou ranou při výskoku, když se netrefíš, smolík.“
Kam? Na čumák rovnou „do černého“?
reagovat - Středa 22. srpna 2012 v 8:12 ® Shrek
-
nedá mi to a musím si rýpnout – měli jste na vojně vlčáky (československý vlčák), nebo máš na mysli německého ovčáka? Pár let se chovem NOček zabývám a povím Ti jedno – 70kg je pěkná blbost.
reagovat - Středa 22. srpna 2012 v 7:58 ® Bulldog.o reakce na …
-
jersey> džigit má pravdu.., československý vlčák a 70kg… ??? není to trošku moc
reagovat - Středa 22. srpna 2012 v 0:12 ® džigit reakce na …
-
jersey> až z těch 70 kilo ubereš,přečtu i dále. Soudnost chlapci,soudnost!!!
reagovat - Úterý 21. srpna 2012 ve 22:14 ® jersey
-
K tématu jen asi toliko: Měli jsme na vojně přes 20 vlčáků, byli mezi nimi i 70-ti kilová monstra. Měl jsem je na rukávě všechny a mockrát. Měl jsem v tý době fakt slušnou fyzičku, ale jedno vím jistě. V momentě, kdy je zakouslej v ruce,(v tom lepším případě), už je dost pozdě ho střást. Síly ti totiž dochází strašně rychle. Ideální je psa držet ve vzduchu, aby nepřekousával výš a to tě utahá do dvou minut. Jestli je proti útočícímu psovi šance, je třeba ho sejmout jedinou ranou při výskoku, když se netrefíš, smolík. Pak to odsereš tak jako tak, jen se můžeš snažit o minimalizování devastujících zranění, pomocí kopů, případně útěku do hluboké vody… Já mám navíc tu smůlu, že psy miluju a nedokázal bych ho nejspíš zabít nožem.
reagovat - Úterý 21. srpna 2012 ve 21:27 ® osprey reakce na …
-
Gustik> Tohle už jsem řešil mockrát. Ty dva tři metry ještě jdou – spousta psů z téhle vzdálenosti hrozí a blíž už nejde. Stát a nehýbat se je pak většinou nejlepší strategie. Maximálně pomalu vycouvat.
Stane se ti to ještě mockrát. Já už měl stehno v tlamě bernardýna. Dohnal mě na kole, stačil jsem zastavit a dát jednu nohu na zem. Kupodivu nestisknul a oba jsme asi dvě vteřiny stáli a nehýbali se. Pak mu došlo, že udělal, co neměl a normálně mi tu nohu pustil a vzdálil se. Už ani neštěk – fakt jsem měl pocit, že se cítí provinile.
Snažit se prát s velkým silným psem má smysl ve dvou případech – buď jsi reálně přesvědčen, že vyhraješ (máš třeba i zbraň) anebo ti nic jiného nezbývá, protože bráníš holý život. Malých raťafáků jsem vyprovodil dost, ale od vlčáka výš jsem vždy radši vycouval. Občas jsem se i divil, že zdravý. Naučil jsem se třeba používat kolo jako štít a pro některé psy jsi najednou jako „za plotem“.
Pokud by tě některý ten pes sebemíň škrábnul, zajdi k lékaři s podezřením na vzteklinu a nahlaš adresu majitele psa (což by v tomto případě nebyl problém). Myslím, že pak páneček zažije veselé chvilky.
reagovat - Úterý 21. srpna 2012 ve 21:24 ® Bulldog.o
-
Gustik> nepříjemné… a řekl jsi mu něco když se vrátil???
reagovat - Úterý 21. srpna 2012 ve 21:06 ® Gustik reakce na …
-
Bulldog.o> Majtel, ten je pustil a sel domu a prisel az tak cca podeseti minutach takze tomu je asi jedno coby ty psi udelali
reagovat - Úterý 21. srpna 2012 ve 21:04 ® Gustik reakce na …
-
2–3 metry odemě ja sem se snazil moc nehejbat a nedelat prudky pohyby protoze tam se nikam vylist neda a ja bych jim neutekl
reagovat - Úterý 21. srpna 2012 ve 20:33 ® Bulldog.o reakce na …
-
Ciffik> v pohodě,.. "-), je to citlivé a obtížné téma… Gustik- a co ten majitel na to???
reagovat - Úterý 21. srpna 2012 ve 20:08 ® osprey reakce na …
-
Gustik> Pro zajímavost. Jak blízko došli?
reagovat - Úterý 21. srpna 2012 ve 20:06 ® Gustik reakce na …
-
oni sli na me ale ja sem si jich nevsimal nebo vsimal ale ne na ocni kontakt
reagovat - Úterý 21. srpna 2012 ve 20:00 ® Ciffik
-
Robur>
reagovatnezklamals
- Úterý 21. srpna 2012 v 19:59 ® Ciffik
-
Bulldog.o> nn neber to prosím zle, psal jsem pak, že bych to nejraděj smazal…přeletěl jsem fórko bleskově očima a následně až pročítal slovo od slova – moje chyba. Ano když už se tomu střetu člověk nevyhne dá se některými tebou popsanými kroky výrazně zvýšit šance…podle vzdálenosti může člověk zaujmout postoj/ zkušenější mohou psa při výskoku a zákusu prohodit, omotaná ruka svetrem atd…ty jo ale že bych se do takové situace nechtěl dostat…v čerstvé paměti jak mě v ringu (já 80 kg ringo cca 40) smykala malina jak hadru…
reagovat - Úterý 21. srpna 2012 v 18:52 ® Robur
-
tak asi by bylo dobré říci, že se psů bojím a je mně to nepříjemné. Rozumný člověk (majitel) to pochopí. A ti psi šli dál nebo je odvolal nebo jsi utekl?
reagovat