Vyhledávání
Sumec nad metr a půl - "nezabíjet, převézt na jiný revír."
8.8.2012 | fila | 33.722 zobrazení | 234 odpovědí
Převoz trofejních ryb,tam kde je nezabijou.:)Konkrétně sumec.Už mě deptá,jak někde uděj dvoumetrovky(Řehačka,ZáplavyDyje,Vranov),jako samozřejmost a za pár let už tyhle ryby budou jenom na Ebru,Pádu,nebo …Viz sumec 2009,Jizera 1,dva metry osumdesát…udírna..Jsem možná naivní,ale třeba je tady cvok,kterej už to dělá a pouští sumce tam kde maj šanci přežít..
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 16. srpna 2012 v 1:23 ® osprey reakce na …
-
David Havlíček> Všimni si – nezpochybňuješ, že sumci vyžrali líny. Takže si vybírali. Z nějakého důvodu si můžou vybírat dál – ona ta násada, když se nasype, tak je dezorientovaná, blbá a pokud na ni dravci „mají“, jdou do ní fest.
Odbočím – to bys viděl, co dělají štiky na pstruhovém stojáku, když se dosypou duháci.
No a jestli sypou často, sumci se naučili preferovat kapra. Cejna žerou taky, ale ten se stačí množit.
Ber to jako jednu teorii z mnoha možných. Svět je pestré místo a pokud se objeví anomálie, nepopíral bych ji, ale hledal bych řešení.
reagovat - Čtvrtek 16. srpna 2012 v 1:16 ® Juraj
-
David Havlíček> Nic ti nepodsouvám. Já jen popsal stav, který skutečně proběhl a je, Ty tvrdíš, že tomu tak není, i když jsi tam v životě nebyl. Pouze logicky uvažuji. To je vše. Dobrou noc.
reagovat - Čtvrtek 16. srpna 2012 v 1:10 ® Juraj reakce na …
-
David Havlíček> Největší snadno dostupnou kořist.
reagovat - Čtvrtek 16. srpna 2012 v 1:09 ® HaD reakce na …
-
Juraj> sory, ale tohle je házení hrachu na zeď. Dobrou.
reagovat - Čtvrtek 16. srpna 2012 v 1:07 ® HaD
-
mimochodem: já netvrdím, že sumec kapry nežere, což mi podsouváš a je jasné, že tedy ty obtisky nejsou z myčky u Benziny. Jen říkám, že je hloupost tvrdit, že žere jen kapry a cejnů si nevšímá.
reagovat - Čtvrtek 16. srpna 2012 v 1:07 ® Juraj reakce na …
-
David Havlíček> Takže kapři mají podkovy, protože jsou schopní lépe uniknout a cejnů přibývá geometrickou řadou, protože je sumci v důsledku nesnadného lovu kaprů systematicky likvidují? Fakt se snažím, ale furt mi to nějak nezapadá.
reagovat - Čtvrtek 16. srpna 2012 v 1:05 ® HaD reakce na …
-
Juraj> malý příklad: co raději sejme ten predátor? Velké zdravé, silné a rychlé zvíře, nebo raději dvakrát či třikrát menšího, slabšího, pomalejšího, nejlépe hendikepovaného jedince?
reagovat - Čtvrtek 16. srpna 2012 v 1:03 ® HaD reakce na …
-
Juraj> to není pravda. Např. v době hojnosti potěru se mnoho dravců orientuje na něj. Byť jsou to malé kousky energie. Když je hodně ouklejí, loví často sumci oukleje. Ono to není jen o velikosti, ale také o dostupnosti a „vychtralosti“ kořisti. Víš proč mají kapři častěji podkovy než cejni? Protože jsou mnohem schopnější sumci uniknout, než „slabý a pomalý“ cejn.
reagovat - Čtvrtek 16. srpna 2012 v 0:54 ® Juraj
-
David Havlíček> Protože nevěříš tomu, že dává přednost vydatnějšímu zdroji energie. Stejně jako to dělá každý predátor na téhle planetě.
reagovat - Čtvrtek 16. srpna 2012 v 0:53 ® HaD reakce na …
-
osprey> co vidím černobíle? Že nevěřím tomu, že sumec nežere cejny?
reagovat - Čtvrtek 16. srpna 2012 v 0:51 ® HaD reakce na …
-
Juraj> ověření si představuji poněkud jinak.
reagovat - Čtvrtek 16. srpna 2012 v 0:41 ® Juraj reakce na …
-
David Havlíček> K té ověřenosti. Ještě před třemi lety, se tam dalo krmit sypkou směsí, při tom chytat nejdřív cejny a plotice, posléze kapry. Někdy byli při chuti líni a na svazovku byli i pěkní (kolem 35, ale chytaly se všechny velikosti). Dnes není šance se při takovémto způsobu lovu prokousat k jiné rybě, než je cejn, který bere na hod. Tzn., že je cejna moc. Lín se už nechytá, i když se o něj cíleně snažíš podél břehu bez vnadění. Z toho vyplývá, že cejn se přemnožil a lín zmizel. Kdyby je sumci likvidovali jak tvrdíš, tak prostě nemůže takový stav být. Zarybňuje se kaprem opravdu hodně a stává se docela často, že se uloví kapr se stopami po sumčích kartáčích. Jinak si to teda asi nejspíš uhnali na Benzině v myčce, nebo co já vím.
reagovat - Čtvrtek 16. srpna 2012 v 0:40 ® osprey
-
Mám pocit, že se to snažíte oba vidět hrozně černobíle.
Ale taky už jsem vypustil do světa pár odvážných tvrzení a pak se za ně hádal
reagovat - Čtvrtek 16. srpna 2012 v 0:28 ® HaD reakce na …
-
Juraj> samozřejmě, že se chová jinak.
reagovat - Čtvrtek 16. srpna 2012 v 0:26 ® Juraj
-
David Havlíček> To si klidně stůj. Podívej. Ty jsi obchodník. Když kolem tebe bude plavat 50 malých kšeftů, se stejným ziskem jako je jeden ze tří velkých, které zrovna jsou na stejný dosah, tak ty budeš plýtvat energií a honit těch padesát malých? Kolik vydáš při stejném zisku času a energie? Bude to potom vlastně stejný zisk? Myslíš si, že sumec se chová jinak?
reagovat - Čtvrtek 16. srpna 2012 v 0:21 ® HaD
-
Juraj> řekl jsi, že to nejde vypustit, tudíž nemáš žádný věcný argument na podporu svých tvrzení. Jen odhad a ani nevím, na základě čeho. A já jsem jiného názoru bez ohledu na to, jaké mám jméno. A za tím, že je hloupost, aby se sumec orientoval jen na kapry a cejnů si nevšímal, si stojím a stát budu.
PS: říkal jsi ověřená skutečnost? Jak ověřená?
reagovat - Čtvrtek 16. srpna 2012 v 0:03 ® Juraj reakce na …
-
David Havlíček> Dobře. Ty si měj svou teorii, že je to hloupost. Řekl to David Havlíček, takže tak to je a přes to nejede vlak. Ověřená skutečnost vedle toho bledne a ztrácí se v prázdnotu. Bravo! Až tase budu potřebovat vědět, že mě šálí zrak, letitá zkušenost je pouhý přelud a výtvor nejen mé fantazie, ale všech co daný revír léta navštěvují, určitě se tě přijdu zeptat. Dík.
reagovat - Středa 15. srpna 2012 ve 23:35 ® HaD reakce na …
-
Juraj> nemusím na tom rybníce chytat, abych věděl, že je to hloupost.
reagovat - Středa 15. srpna 2012 ve 23:21 ® Juraj reakce na …
-
David Havlíček> Přečti si to pořádně. Pár sumců, není přemnožený sumec. Ano jsou tam a zlikvidovali obsádku lína – to je bez debat. Kaprů tam sypou horem spodem, ale cílem bylo omezit cejna. Na ty sumci dlabou a žerou kapry. Není to žádná hloupost, ale naprostá realita. Netušil jsem, že jsi znalcem Zimova rybníku. Zřejmě tam toho máš odchytáno víc než já. Pravda – letos jsem si tam povolenku nebral. Příští rok to udělám. Těším se, až tě tam potkám – pokecáme.
reagovat - Středa 15. srpna 2012 ve 22:59 ® 1Mara
-
A tady to lítá …
reagovat - Středa 15. srpna 2012 ve 22:41 ® HaD
-
Juraj> to co říkáš je hloupost – tedy že by přemnožený sumec vyžral líny, na přemnožené cejny se vykašlal a žral jen kapry. Jestli tam nejsou kapři, spíše si je vyžírají rybáři sami a pokud tam je přemnožený cejn, nemůže tam být přemnožený sumec
reagovat - Středa 15. srpna 2012 v 16:34 ® kety.vydra reakce na …
-
pepanek> Já bych šel,ale (dle tebe) nemůžu,protože bych asi pár ryb z kratochvíle popíchal a nedejbože ŽÁDNOU neodnesl
Zadky už si necháme napokoji
reagovat - Středa 15. srpna 2012 ve 14:39 ® džigit
-
trošku navýšit dávky serotoninu chlapci! Jeden si rejpne a druhý hned „tasí“!!!
reagovat - Středa 15. srpna 2012 ve 14:01 ® fila reakce na …
-
pepanek> bez urazky..s kopanim do zadku jsi prisel pokud vim ty
reagovatTak se nediv.
- Středa 15. srpna 2012 ve 13:37 ® pepanek reakce na …
-
kety.vydra> Hlavně nikoho neposílej do zadku,já jsem s tebou ovce nepás!Běž se uklidnit k vodě.
reagovat - Středa 15. srpna 2012 ve 12:21 ® kety.vydra
-
pepanek> Se svými 110ti docházkami za rok ti svůj zadek nastavím,ale pak se nediv,když ti budu měřit stejným metrem a neřku-li dopadneš hůř
(Pro puberťácky slabomyslné-nejedná se o homovýzvu
)
Trochu mimo,ne? To bych měl jako podle tebe chodit k vodě cca 8× – 15× za rok jo? Tak s tímhle názorem jdi do (_!_)
reagovat - Středa 15. srpna 2012 v 11:27 ® nnnap reakce na …
-
fila> vypadá to, že v tom svazu máte problémy sami se sebou. Nebo se to děje také na soukromém?
reagovat
No tak si vychytá 30 candátů za den. Zapíše. Druhý den naplní roční kvótu lovu a jde v 8 hodin domů. V čem je problém? Aha, ve svazu, jeho koncepci a členstvu. Ale to se sebou úzce souvisí. - Středa 15. srpna 2012 v 11:20 ® fribble
-
Juraj> Přesně stejnou zkušenost udělala MO Rokycany na rybniku Borek už před mnoha lety, kdy se nasazením sumců snažila snížit populaci přemnoženého cejna. Cejn zůstal a zmizel lín … Přesto teď po odbahnění rybníka a tedy zarybnění od nuly byl ve vodě sumec snad dřív než kapr .....
reagovat - Středa 15. srpna 2012 v 11:19 ® fila reakce na …
-
nnnap> hod se do klidu.
reagovatMasar je prase,ktere veme 30 candatu za den,jak psal osprey.
To jen jako priklad.
- Středa 15. srpna 2012 v 11:05 ® nnnap
-
fila> jakou škodu prosím tě udělá rybář- masař? Co to meleš? Že si vychytá, co nejdříve ekologicky zkuvil, když si je tam nechal dosypat?
Tu má volební právo každá osika, zdá se.
reagovat