Vyhledávání
Sumec nad metr a půl - "nezabíjet, převézt na jiný revír."
8.8.2012 | fila | 33.950 zobrazení | 234 odpovědí
Převoz trofejních ryb,tam kde je nezabijou.:)Konkrétně sumec.Už mě deptá,jak někde uděj dvoumetrovky(Řehačka,ZáplavyDyje,Vranov),jako samozřejmost a za pár let už tyhle ryby budou jenom na Ebru,Pádu,nebo …Viz sumec 2009,Jizera 1,dva metry osumdesát…udírna..Jsem možná naivní,ale třeba je tady cvok,kterej už to dělá a pouští sumce tam kde maj šanci přežít..
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 9. srpna 2012 v 18:16 ® osprey reakce na …
-
fribble> S tímhle souhlasím.
reagovat - Čtvrtek 9. srpna 2012 v 18:11 ® fribble reakce na …
-
osprey> Nebudeme se přít – princip je, že tahat sumce na malé vody je blbost. A tahat velké za prachy soukromníkům je na rozbití huby.
reagovat - Čtvrtek 9. srpna 2012 v 17:57 ® osprey reakce na …
-
fribble> Nevím, jak vypadá násaďák u vás. U nás je to ryba kolem kila.
A jestli máš představu, že sumec žere 365 dní v roce pořád stejně, tak já ji nemám.
Měli jsme metrové sumce v chovném rybníku naší MO, kde byla skutečná násada kolem půl kila. Kdybys měl pravdu, neslovili bychom ani šupinu.
V reálu ten sumec někdy žere, jindy nežere, takže paušalizovat mu to na nějaký denní průměr nemá cenu. Celkové množství potravy bych u té metrovky viděl tak na 10 – 15 kg ročně. Přírůstek na váze tak do dvou kil.
reagovat - Čtvrtek 9. srpna 2012 v 17:52 ® osprey reakce na …
-
CeP> Masařka není sumec. Násaďáci jsou pro masařky. Masařka násaďáka může. V neomezeném množství. Protože si zaplatila povolenku.
reagovat - Čtvrtek 9. srpna 2012 v 17:52 ® fribble reakce na …
-
osprey> Myslíš, že při tom, co svaz nasazuje, jsou 2ks na den a jednu metrovku nějak moc?
reagovat - Čtvrtek 9. srpna 2012 v 17:41 ® CeP reakce na …
-
osprey> zapomněl jsi na koeficien masařky.
reagovat - Čtvrtek 9. srpna 2012 v 16:48 ® osprey reakce na …
-
fribble> 1500 násaďáků pro 2 – 3 sumce? 500 – 750 násaďáků na sumára a rok? Hergot…
Ale s hlavní myšlenkou příspěvku souhlasím.
reagovat - Čtvrtek 9. srpna 2012 v 16:11 ® fribble
-
Nechci dělat chytráka, ale pár fousů jsem za život chytil. Ryby nejím, ale je třeba rozlišovat, kde jsem co chytil. Na Orlíku nebo Slapech 2m po vyfocením pustím, ale na 5ha svazovém rybníku dostane po hlavě i metrovka. Těch 1 500 kapříků násady je tak krmení pro 2–3. A to je možná problém i převážení (když opominu infekci atd.) Dneska jsem spíš svědkem toho, jak se chlapi vytahují, že z Orlasu přivezli tři 80ky a jsou v bývalém místním revíru cca 2 ha. A když stojí za to, je na soukr. vodě za hotové. Sumec ano, ale tam, kam patří – na velké vodě a pro ty, co k němu mají dost úcty !!!
reagovat - Čtvrtek 9. srpna 2012 v 10:57 ® MIG-35 reakce na …
-
troutkiller> Asi ták.
Alivio> Neospravedlňuj se.. jen: půl hodiny mu trvalo než se lapil.. zdolávačka hodinku. Ale než sem ho dotáh od vody a následně zpracoval.
reagovatTakže zlatej metrovej!!
- Čtvrtek 9. srpna 2012 v 9:16 ® troutkiller reakce na …
-
MIG-35>Taky mám kámoše kterej dvojku chytl,sám sem o ni dvakrát přišel
reagovatChytáme Sumce výhradně na vláčku a nemyslim si že 2m Fous je u nás až taková vzácnost.Takovej Orlas je velkejch Sumcu plnej jen je lapnout
Kámoš co se potápí mně jednou vzal na ponor a docela sem se divil co je pod hladinou za hovádka
- Středa 8. srpna 2012 ve 22:43 ® Shrek
-
Mě se líbí, jak se každej druhej ospravedlňuje, že ho zabil, ale měl k tomu milión důvodů – já bych stotřicítku bacil po šišce bez mrknutí oka a bez jediné slzy. Jsem lovec, ryba je má kořist. Legálně a s veškerou důstojností ulovená. A když rybu pustim, tak ne proto, že bych měl morální výčitky ze zabití, ale jednoduše proto, že nemám potřebu syslit maso do mrazáku.
Jinak k otázce – s převozem také nesouhlasím – stres, jiné chemické složení vody, možnost zavlečení parazitů a nemocí do jiného revíru – kašlat na to.
reagovat - Středa 8. srpna 2012 ve 22:24 ® MIG-35 reakce na …
-
hrdobec> No dle vlastní zkušenosti je to vo štěstí… Loni sem lovu věnoval 2 měsíce. Každej den mooc hodin u vody a … Jedna 146ka, kterou sem za trest zožral. Fíla promine
reagovatale hlad je svině a nakrmit toliko hlaových krků dá zabrat.
Dneska bych ho pustil
- Středa 8. srpna 2012 ve 20:28 ® hrdobec
-
MIG-35> souhlas,štěstí je nejdůležitější faktor a jěště i hodně trpělivosti
reagovat - Středa 8. srpna 2012 ve 20:20 ® MIG-35 reakce na …
-
Libor>
aj tys mi prokouk…
Ale do francouzáckejch keplů nedélám.
hrdobec> Znam 3 lidi co lapli kol 2m. A to se u vody pohybuju krátce. Jo je hromada faktorů, který ovlivňujou úspěšný lov. A podle mýho je to hodně vo štěstí, ale možná se mejlim. A velký ryby tu sou. To je jako, kdyby někdo tvrdil, že tu nejsou kpšíci kol 1m. Taky sou, ale nechytaj se každej den.
reagovat - Středa 8. srpna 2012 v 19:31 ® hrdobec
-
MIG-35> Já netvrdim,že se to nepovede nikomu,jen je to vyjímka a myslim si,že nikoho jinýho komu se povedlo u nás lapnout víc jak jednu dvojku znát taky nebudeš. A lidi o kterejch jsem se zmínil vědí dobře jak se sumci chytaj,jen je tu těch velkejch prostě globálně málo,o tom neni pochyb. Ale připouštim,že jsou revíry kde to muže bejt jinak,jako třeba pravděpodobně ten váš. Nicméně to nemuže v žádnym případě uspokojit rybářský touhy všech sumcobijců a tak drtivý většině musej holt stačit malý ryby bo na většině vod je velikánů jak šafránu.
reagovat - Středa 8. srpna 2012 v 19:10 ® Libor reakce na …
-
MIG-35> tak teď jsi vyjmenoval celou řadu vozů Peugeot
reagovat - Středa 8. srpna 2012 v 19:03 ® MIG-35 reakce na …
-
hrdobec> Loni kolaga běhen 14ti dní 207 a 210…
reagovatVon je taky rozdíl jakym způsobem ho chcáš lapit.
Letos se chytli 205, 190, 198 a těch „menších“ dost i na to, že to moc nekouše!
- Středa 8. srpna 2012 v 18:51 ® kubas reakce na …
-
hrdobec> S prvním odstavcem naprosto souhlasím
reagovat.
- Středa 8. srpna 2012 v 16:58 ® fila reakce na …
-
hrdobec-přesně to jsem si myslel a proto mě trošku naštvala poznámka,když neumíš chytit velkého sumce jeď na Ebro.Jsi zřejmě jedinej sumcař ,kterej se zapojil do diskuze.Díky Petr
reagovat - Středa 8. srpna 2012 v 16:32 ® hrdobec
-
fila> Sumců nad metr a půl na drtivý většině revírů hodne neni a je zajímavý,že opak tvrděj vždy jen ti,kteří ho bud vůbec a nebo skoro vůbec neloví. Nějakej wocas řekne,že je sumec přemnoženej a všichni se toho chytnou jak houno košile
reagovatPár revírů na jižní Moravě skýtá zcela jistě dobrý vyhlídky na velkou rybu,nicméně v globálu je u nás šance na sumce kolem 2metrů minimální a komu se to poštěstí jednou za život tak ten má obrovskou,ale skutečně obrovskou kliku. A štastlivců,kterým se to povedlo podruhý bude jak šafránu a já nikoho takovýho neznám.Naopak znám dost kluků,kteří ačkoli jsou šikovní rybáři a sumce lovit umí,tak i přesto proseděli několik sezon u vody bez jedinýho kontaktu s vysněnou rybou. Nicméně převážet ryby mi nesedí a já toho svýho tuzemskýho fešáka, ( čekal jsem na něj 5 let,cca 50nocí v sezoně,pro představu jednoduchosti ulovení dvojky u nás)pustil zpátky do řeky,kam dle mě patří. Kdyby u nás totiž plavalo takový množství obřích sumců,jak se mnozí domnívají,pak by ho na těch našich poměrně jednoduchejch říčkách a rybníčcích chytil téměř každej kdo se na jejich lov zaměří a věnuje tomu dostatek času a to se zcela jistě neděje.
- Středa 8. srpna 2012 v 16:03 ® fila reakce na …
-
troutkiller-skoda
reagovatAle,chapu,taky bych se zdrahal prozradit dobrej flek nekomu koho neznam.
Cilene zkousim sumce druhym rokem a bavi me to vic a vic.Mam ty drzky fousaty rad.
- Středa 8. srpna 2012 v 15:37 ® troutkiller reakce na …
-
fila>Nechci páč od jisté doby s tím mám špatnou zkušenost
reagovat - Středa 8. srpna 2012 ve 14:15 ® fila reakce na …
-
troutkiller-nechces to trosku upresnit?
reagovat - Středa 8. srpna 2012 ve 13:26 ® troutkiller reakce na …
-
kubas>Je to jak v Norsku
reagovatTresku mám rád ale když jí máš po desátý po každé jinak tak se těším na krupičnou kaši
)
- Středa 8. srpna 2012 ve 13:19 ® kubas reakce na …
-
troutkiller> No i ty největší masařky by měli problém si myslím
reagovat.
- Středa 8. srpna 2012 ve 13:07 ® troutkiller
-
fila>Taky o takovém revíru vim
reagovat - Středa 8. srpna 2012 ve 13:06 ® troutkiller reakce na …
-
kubas>Hele to nevim ale znám pár pelikánu co by jim od těch Céček pomohly
reagovat)
- Středa 8. srpna 2012 ve 12:52 ® kubas
-
troutkiller> Není už náhodou někde ve Španělsku na přehradách zákaz pouštět candáty zpět do vody? Něco jsem zaslechl, nevím co je na tom pravdy
reagovat…
- Středa 8. srpna 2012 v 11:08 ® fila reakce na …
-
hraji:Dik,pristi rok tam planuju ryden dovolene.
reagovat - Středa 8. srpna 2012 v 11:01 ® hraji
-
fila> Dyje 5, Dyje 6 a Dyje 7.
reagovat