Chytej.cz

Sumec nad metr a půl - "nezabíjet, převézt na jiný revír." necteno

8.8.2012 | fila | 33.648 zobrazení | 234 odpovědí

Převoz trofejních ryb,tam kde je nezabijou.:)Kon­krétně sumec.Už mě deptá,jak někde uděj dvoumetrovky(Ře­hačka,Záplavy­Dyje,Vranov),ja­ko samozřejmost a za pár let už tyhle ryby budou jenom na Ebru,Pádu,nebo …Viz sumec 2009,Jizera 1,dva metry osumdesát…udír­na..Jsem možná naivní,ale třeba je tady cvok,kterej už to dělá a pouští sumce tam kde maj šanci přežít..

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 15. srpna 2012 v 10:37 ® Juraj reakce na …

osprey> Tak vida, to by mě ani nenapadlo, že tam není původní rybou. Bohužel hospodáři to někdy neodhadnou a pak se to snaží zachraňovat. V MO Polná si na jednom rybníku nasadili pár sumců. Rybník asi nejde slovit. Nejdřív zmizela populace lína, které se tam dařilo opravdu dobře. Došlo paradoxně k přemnožení cejna, na které sumci překvapivě dlabou, za to se už pár let cpou místními kapry, což samozřejmě vadí. Takže už se pořádali akce na hromadný pokus o odlov, vždy s vyjednanou vyjímkou na lov 24, ale kýžené výsledky se nedostavily. Na některých řekách je to taky problém. Pro mě sumec nad metr = bez debat pečínka. Uklidnit můžu zadavatele otázky tím, že dravce téměř nechytám a naposled jsem chytil metrového před pěti lety na 12 ku vlasec a háček stejného čísla, na dva kostňáky na feeder. Tenkrát tenhle problém ještě tak nepálil, takže dostal svobodu.

reagovat
Středa 15. srpna 2012 v 10:28 ® fila reakce na …
fila

Juraj> sumec tu byl driv nez si se narodil a udela mensi skodu nez rybar masar.:-D Na Ebro byl nelegalne vysazen spolu s candatem v roce 1974,takze dik za radu.:-D

reagovat
Středa 15. srpna 2012 v 6:12 ® pepanek

Já si myslím,že na rybu bych měl jít,když mám na ni chuť.Ten kdo si z lovu živého tvora udělal kratochvíli, by měl dostat nakopáno do zadku.

reagovat
Středa 15. srpna 2012 v 0:43 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Juraj> Mě by netěšilo a nevážil bych si sumíka ulovenýho jinde než u nás!! Tady je tady a tam je tam!! :->

reagovat
Středa 15. srpna 2012 v 0:36 ® osprey reakce na …
osprey

Juraj> Na obou lokalitách, které jsi jmenoval je sumec nepůvodní. U nás naopak původní je.

Množství sumce v revíru by měl řešit hospodář – samozřejmě zodpovědně a na základě reálných podkladů.

reagovat
Středa 15. srpna 2012 v 0:00 ® Juraj

fila> Normálně bych ho bez skrupulí zbaštil. Tahle ryba dělá v dost vodách jen neplechu. Jestli toužíš vytáhnout několik takových ryb za týden, tak hezky šetři kačky a zajeď si na Ebro, nebo na Pád. Tam ve velkém patří a je to tak v pořádku.

reagovat
Úterý 14. srpna 2012 ve 23:52 ® MIG-35
MIG-35

Vyudit a sežrat! :-D Vomáčky a poserte se!!!! 9-)

reagovat
Úterý 14. srpna 2012 ve 23:30 ® rgb23
rgb23

Si moc neumím představit, jak sumce kolem 2m bez újmy na zdraví přetransportovat na jinou vodu, už jenom kam a jak ho naložit. Zadní sedačky, kufr auta nebo vozík asi nebudou to pravé ořechové. Pokud takhle dorostl v revíru A, proč ho svévolně přesouvat na vodu B? Pokud mají na vodě B sumci lepší podmínky než na Ačku, proč je nechytat pro zábavu rovnou tam, když patrně budou větší, v lepší kondici a nemusím je přemísťovat?

reagovat
Úterý 14. srpna 2012 ve 20:03 ® nnnap
nnnap

proč předpokládáte, že soukromníci jsou debili? Ten můj letos na sumáky povolil odstřel lodí. Hoši, hoši, vaše květáky bych nechtěl mýt.

reagovat
Úterý 14. srpna 2012 v 15:16 ® sm.sm reakce na …
sm.sm

co ja bych za takovou vodu dal…

reagovat
Úterý 14. srpna 2012 v 15:15 ® sm.sm
sm.sm

Podle me je blbost sumce prevazet jinam. K odprodejum do soukromaku mam velky odpor, je to snad jeste vetsi zverstvo nez kdyz si nekdo toho sumce upece. To se pak nemuzete divit, ze u vody nic nechytime, kdyz by se naslo par takovych dobrych dusi, kteri v ramci zachrany sumce dostanou par tisicovek. Takto to uz ted bohuzel funguje se „zachranou“ kapru na Dyji.

Poustel bych ho do stejne vody, kde jsem ho lapil.

reagovat
Úterý 14. srpna 2012 ve 13:49 ® mascha
mascha

Převážení a nasazování ryb prosím nechat na lidech, kteří to mají na starost a na jakous zodpovědnost (občas totiž o cílovém revíru a ichtiologii i něco ví).

A speciálně za hurá amatérský převoz sumce lámat ruce.

reagovat
Pondělí 13. srpna 2012 ve 23:46 ® 1Mara
1Mara

fila> Chtěl jsem reagovat , ale to nemá cenu ......

reagovat
Pondělí 13. srpna 2012 v 18:33 ® Zby...

Ahoj sokolici. Přijďte se podívat na cca 1ha revír 471089/4. Napichnes rousnici a máš 90% šanci že vytahnes sumce 15–20cm. Z toho vycházím že těch větších jsou tam více než 2-asi 4. Touto cestou chci poděkovat tomu, kdo dokázal zk..... docela pěknou vodu. Co si myslím raději nebudu ventilovat.

reagovat
Pondělí 13. srpna 2012 v 10:03 ® Cudla reakce na …
Cudla

chosebaits> Přesně tak pustit kde byl nebo sežrat.Když slyšim o převezení tak bych toho dotyčnýho nakopal do kulí.Nějakej dobrák nám je naházel do každý louže.Nemá to ani 1,5ha a sumci se tam vytřeli,šoupnul nám ho i do pstruhovýho stojáku a ten se má jak prase v žitě.

reagovat
Neděle 12. srpna 2012 ve 13:07 ® chosebaits
chosebaits

Tam kde ho chytím,tak tam ho pustím.Třeba ten letošní nej. má 151 cm.Jak dlouho tam žil a asi ho nikdo nechytil a najednou má brát jak na běžícím páse?? Hlavně tam žil hezkou řádku let a tak je to už jeho domov.

reagovat
Neděle 12. srpna 2012 ve 12:58 ® MIG-35
MIG-35

džigit> neopominu, leč sem tam psal asi něco jináčího… díkes moc!! ;-) No tak sem na to kouk a pochybuju, že by ho vytáh ouplně sám… :-93;

reagovat
Neděle 12. srpna 2012 v 10:13 ® džigit reakce na …

MIG-35> tentokrát Ti tedy prominu,že jsi ominul strýčky Gůgla v rámci služebního postupu a šel přímo za mnou .-))
http://www.chytej.cz/…-nez-je-sam/

reagovat
Neděle 12. srpna 2012 v 9:13 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

džigit> Jak hledam tak hledam a prdlajs sem našel… :-(( Poraď taťko Šmoulo. :->

reagovat
Neděle 12. srpna 2012 v 8:20 ® džigit

dával jsem to do krátkých zpráv.Hledej,Šmudlo :-))

reagovat
Neděle 12. srpna 2012 v 8:16 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

kubas> Taky bych ho rád viděl… ;-)

reagovat
Neděle 12. srpna 2012 v 1:58 ® kubas reakce na …
kubas

džigit> Kdepak je to video?

reagovat
Sobota 11. srpna 2012 ve 21:00 ® fila
fila

Ac nerad,pod tihou argumentu uznavam,ze muj napad byl nedomyslenej.Jsem na Ostre a je tu nadherne.Kdyby nahodou neco prislo,tak to vratim.Peknej vecer vsem.;-)

reagovat
Sobota 11. srpna 2012 ve 20:21 ® Kazan reakce na …

hrdobec> No on mu taky trochu pomohl tatík

reagovat
Sobota 11. srpna 2012 v 17:31 ® hrdobec
hrdobec

Ted jsem to videjko skouknul a vypadá autenticky. Ono na vodě kde můžeš rybu přes půl hodiny vodit to nejspíš nebude nic nemožnýho bo v takovym případě se nejedná o nijak zvlášt silovou zdolávačku. Kluk je každopádně šikula,ale zas nevim na co se bude v rybařině těšit v dospělosti

reagovat
Sobota 11. srpna 2012 v 16:51 ® troutkiller reakce na …

džigit>Třeba toho fouska už nebavil život:-)) )

reagovat
Sobota 11. srpna 2012 v 15:55 ® džigit reakce na …

kubas> no ono je dokonce pár chvil zdolávačky na videu…

reagovat
Sobota 11. srpna 2012 ve 14:22 ® kubas reakce na …
kubas

CeP> Jedině kdyby to byl jeden nejmenovaný kluk, u toho by to možné bylo :-D … Ale ten už je momentálně odrostlejší :-D

reagovat
Sobota 11. srpna 2012 ve 13:42 ® CeP
CeP

fila> ..Sumec 2m uloven 10letým klukem…
To jako fakt? Jestli desetiletej kluk vytahne dvoumetrovyho sumce, nebyl uz ten sumec nahodou polomrtvej a stejne uz by dlouho nevydrzel? Jinak si to neumim vysvetlit.

reagovat
Sobota 11. srpna 2012 ve 12:25 ® nnnap
nnnap

jeden z důvodů, proč nejsem na státním je- vyžraný oblíbený úsek řeky od sumců, dobytý rybičkáři do úplný nuly i od dravců, fakt jako zbylí 8cm okounci nejsou ta pravá radost na prutě, a nějaký debil, co před léty vysadil sumce do mého oblíbeného slepeho ramene. Hovado, které mi 2 metr od noh skalpuje 70 štiku. Dosypaní 55 kapři skákající nad hladinu? A prý tam není jenom jeden, druhý podobný debil tam prý vysadil další tři! Aby si zachytal pod nosem! Vagína!

Takže vidět tě, jak poušíš tuto přerostlou obludu do mýho revíru, jdeš na vláčák místo voblera ty!

reagovat