Chytej.cz

Výběr přívlačového prutu. necteno

7.8.2012 | Wiktor.c | 11.470 zobrazení | 88 odpovědí

Ahoj,budu si pořizovat vláčkařský prut a chci se s vámi poradit,čeho se mam řídit a jaká značka je nejvhodnější. Děkuji.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Úterý 7. srpna 2012 v 16:17 ® jouda.net reakce na …

skwor> Mě je úplně jedno, kdo vyrábí woblery pro SPRO, jen říkám že jejich pruty a woblery k sobě sedí.

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 v 16:14 ® skwor reakce na …
skwor

jouda.net> Já Ti zkusím napsat, proč je to blbost. Například proto, že zrovna Spro si svoje woblery samo nenavrhuje, tudíž nemůžou být „přizpůsobené“ jejich prutům. Pokud mi nevěříš, tak třeba Trabucco má naprosto ty stejné woblery, jenom v jiné krabičce.

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 v 16:14 ® jouda.net reakce na …

troutkiller> Dle tvého profilu usuzuji, že máš zkušeností víc než dost.

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 v 16:13 ® jouda.net reakce na …

wlada> To je jen Tvůj názor.

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 v 16:01 ® troutkiller reakce na …

jouda.net>Hele a co mně začátečníkovi poradíš na ty woby od Yo-Zuri?Jsem opravdu vděčnej za každou radu.Začínám a nerad bych šlápl vedle.

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 v 16:01 ® wlada reakce na …
wlada

jouda.net> nemyslíš si že by to mohlo být spíš akcí blanku než samotnou značkou?! to co tu vykládáš je pěkná blbost.

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 v 16:00 ® troutkiller reakce na …

Alivio>Aha,dě­kuji.Jsem moc rád za radu a rozšíření obzoru:-)) )

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 v 15:47 ® jouda.net reakce na …

Alivio> Je to jen Tvůj názor, já mám zkušenost jinou.

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 v 15:44 ® Shrek reakce na …
Shrek

jouda.net> no vidíš, já Ti také Tvůj názor vyvracet nebudu. Každopádně věřím, že když Ti zavážu oči a dám Ti do ruky sestavu stejné značky a sestavu různých značek, tak nepoznáš , která je která. A jsem o tom 100% přesvědčen.

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 v 15:40 ® jouda.net reakce na …

Alivio> Řekl bych, že to blbost rozhodně není. Nicméně je to tvůj názor a nehodlám Ti ho vyvracet, jen mě neštvalo, že hned tvrdíš, že je to blbost!

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 v 15:36 ® Shrek
Shrek

jouda.net> No a není to blbost? Za chvíli budem řešit to, že kapři radši berou rybářům s YADy a JRCčkama, než DAMákům a SPROčkům, ne? Opravdu je to blbost. Neexistuje jediný opodstatněný REÁLNÝ důvod, proč by tomu tak mělo být. Nebavím se o pocitech, ale o reálných prokazatelných vlivech.

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 v 15:29 ® jouda.net reakce na …

Alivio> Nevím proč stále na to se stejným prutem a nástrahou narážíte. Navíc si myslím, že jste to ani nezkoušeli a už to považujete za hloupost. Tohle fakt nechápu.

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 v 15:20 ® Shrek reakce na …
Shrek

troutkiller> Troute, zkus Shímo, na tom šlape všechno dobře :-D , ovšem musíš mít i naviják a vlasec od Shimana.

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 v 15:12 ® troutkiller reakce na …

kubas>Ahoj lovče:-)) Mám spoustu wobu Yo-zuri a na Daiwě ani Sportíku nešlapo jak by měly,nevíš čím by to mohlo bejt???Ty kokso už aby ty horka táhly do pekel:-)) )

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 ve 14:08 ® wlada
wlada

Na začátek bys mohl zkusit nějaký kratší proutek s gramáží do 30g. Na řece stejně nebudeš vláčet těžší nástrahy a na případné chytání na přehradě/rybníku to bude postačovat. Sám používám na vláčení Shakespear 12–27g (210cm) a Pezon&Michel Invitation Touch 10–30g (210cm). Hlavně je důležitý co spíš budeš tahat, jestli gumy, woblery nebo rotačky/plandavky.

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 ve 14:07 ® jouda.net reakce na …

kubas> Na čem vodí své nástrahy Rapala a Salmo netuším. Ale nevím z čeho usuzuješ že je to hloupost! Zkoušel jsi někdy pruty a woblery SPRO ???

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 ve 14:05 ® Shrek
Shrek

pánové, chtěl bych mít vaší slušnou vyjadřovací schopnost. Tyhle kraviny mě fakt dostávají.

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 ve 13:55 ® kubas reakce na …
kubas

jouda.net> Na čem mám vodit woblery Rapala a Salmo třeba :-) ? Woblery Spro chodí nejlíp na prutu téže značky… Větší hloupost(slušně řečeno) už jsem nečetl ani nepamatuju. Ale pobavil si :-D .

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 ve 13:36 ® jouda.net reakce na …

osprey> Je to tak, myslím, že SPRO si to ladí k sobě. Zkoušel jsem dva pruty s téměř stejnou gramáží, se stejnými navijáky i vlasci. A opravdu s tím prutem stejné značky to bylo lepší. Ale třeba na nástrahy od firmy Berkley používám pruty od značky Fenwick.

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 ve 13:35 ® Fryw
Fryw

To těžko říct. Já si koupil vlačák od mivardi za 215 kč a přijde mi vhodný.

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 ve 13:30 ® osprey reakce na …
osprey

jouda.net> Je to možné. Jde jen o to, jestli je to vlastnostmi toho prutu.Je možné, že bys klidně našel prut jiné značky, se kterým by se ty woby tahaly ještě líp.

Ale je možné i to, že si SPRO ladí ten svůj vláčecí program jako celek.

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 ve 13:25 ® candatek18
candatek18

zkus Daiwa Exceler 2–10g Spinnig model :-)

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 ve 13:25 ® jouda.net

osprey> Opravdu, může se to zdát jako blbost, ale opak je pravdou. Zkoušel jsem woblery od SPRO na jiném prutu a zdaleka neměli takový chod jako na prutu stejné značky.

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 ve 13:18 ® osprey reakce na …
osprey

jouda.net> Jak se to pozná, že k sobě sedí prut a wobbler od SPRO?

Fakt mě to zajímá, já to tak nějak necítím.

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 ve 13:13 ® jouda.net

Já používám nejraději pruty od značky SPRO, pěkně sedí v ruce a hlavně k sobě sedí pruty a woblery stejné značky.

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 v 10:33 ® Shrek
Shrek

A co takhle poradit něco univerzálního? :-D

Doporučim Ti jedno – do vyhledávacího okénka zde na serveru zadej „přívlačový“ nebo „vláčák“ a sám uvidíš, kolik Ti toho vyleze.

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 ve 2:20 ® osprey
osprey

Řídit se můžeš tímto:

1. Co budeš házet
  2. Co chceš chytat
  3. Jak daleko budeš házet
  4. Kolik máš na to peněz
  5. Na značce až tak moc nezáleží, sám chytám s pruty mnoha značek
reagovat
Úterý 7. srpna 2012 v 0:19 ® nnnap
nnnap

trpělivější ti poradí věcněji. Měl bys vědět, co za ryby se chystáš lovit, kde… Alespoň rámcově. Jenom v prutech máš 4–5 tuhostí, podle stylu lovu, loveného druhu… Se značkou to je těžko, když si dobře vybereš, používáš spoustu let a tedy mé doporučení ti je na prd, protože se už stejnak nedá pořídit. Proto zas tak moc na doporučení značky nedej. Leda někoho moc zkušeného, respektovaného.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1