Chytej.cz

Vnadění s prutem necteno

6.8.2012 | Martin Mošna | 8.011 zobrazení | 31 odpovědí

Je možné vnadit prutem na svazovce, když mohu chytat pouze na 1 prut? Myslím tím chytat na jeden prut a zaroveň si vnadit druhým.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Úterý 7. srpna 2012 v 15:36 ® lunimus reakce na …

Martin Mošna> Mne tiez nerobi problem, ked niekto pise bez diakritiky – tiez pisem (zvlast na zahranicnych portaloch) väcsinou bez diakritiky – ale je to kvoli tomu, ze obcas dochadza k posunu kodovych tabuliek a v miestach kde pouzijem nasu Slovensku diakritiku moze mat niekto iny zobrazene „patvary“

… v ziadnom pripade to nie je ale o tom, ze ci je niekto schopny pisat gramaticky spravne, alebo nie, ale ide o to, ci je clovek ochotny si vobec precitat po sebe svoj prispevok (zvlast, ked vie, ze je pravidelne na chyby upozornovany) … nerobi mi problem, ak niekto gramatiku neovlada. Problem mam, ak je niekto tak lenivy, ze nie je ochotny po sebe precitat, co napisal, ci prispevok dava aspon zmysel…

No a dalsi problem mam s tym, ked niekto zacne zakladat temy vo fore, ktorych je tu uz X druhov na jednu a tu istu temu, pripadne patria skor do inych kategorii … Napr. tvoje nedavne zalozene temy vo fore ohladom feedru (feeder poradite? / feeder koupim) na co su tieto dve fora? zvlast ked existuje diskusia „feeder“, alebo „zaciname rybyrit“ kam otazky tohto typu patria … Alebo „Vnadeni s prutem“ nie je lepsie dat tuto otazku do sekcie „zaciname rybarit?“ … Dalsi problem, ktory vidim je, ze miesto toho, aby si spravil jednu hromadnu reakciu, reagujes samostatnymi odpovedami na kazdeho jednoho cloveka … Pritom ale na jednu stranku vojde obmedzeny pocet prispevkov a moze sa nakoniec stat, ze na stranke budu zobrazene tvoje reakcie, ktore predtym nie su vyvolane otazkou (ak si niekto neprecita predchadzajuci list) … skratka mam pocit, ako keby si nahanal fishbony.

Ano beriem, ze aj pre mna su fishbony zaujimave, lebo ako zacinajuci rybar si robim zalusk na nejake dobre DVDcko :-) ale nebudem tie fishbony skrabat za kazdu cenu …

Neber prosim moj prispevok ako nejaku vaznu vycitku. Akceptujem tvoje reakcie ako reakcie primerane tvojmu veku, ale chap prosim aj trochu nas starsich, ze nam mozno obcas prekaza, ked najdeme niekde do oci bijuce vtakoviny a preto ta prosim, aby si si nasiel tolko casu, aby si si svoje prispevky po sebe kontroloval. Dakujem :-)

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 ve 14:53 ® nnnap reakce na …
nnnap

Martin Mošna> asi měl, z toho mravnostního, menšího.

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 ve 14:23 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

nnnap> z jakého důvodu?:-x

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 ve 12:36 ® nnnap
nnnap

to já, když jsem naposledy v parku vnadil prutem, tak mne zatkli!

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 ve 12:20 ® HaD reakce na …
HaD

Martin Mošna> Martine, tohle není o počty prstů. Když má být někdy tvrdé „Y“ a dáš tam „I“, je to chyba, která nesouvisí s počtem prstů či diakritikou (háčky, čárky). Když napíšeš souvětí o několika větách a nedáš tam čárky, je to taky chyba. Na začátku věty se píše velké písmeno, na konci tečka… O tom tu běží řeč.

Mimochodem, tohle je Tvůj poslední příspěvek:

nepíšeme stejne protože ja jsem zvyklý z facebooku psat všemi deseti a bez hačků a čárek tak se my těžko píší hačky a čárky.Ted to musim psát dovoumi prsty

Mohl by vypadat alespoň takto (najdi alespoň 15 rozdílů):

Nepíšeme stejně, protože já jsem zvyklý z Facebooku psát všemi deseti a bez háčků a čárek. Proto se mi těžko píší háčky a čárky. Teď to musím psát dvěma prsty.

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 ve 12:17 ® osprey reakce na …
osprey

Martin Mošna> V tom to není. Nehledej důvody a dělej to líp.

Zaměstnavatele jednou nebude zajímat, proč děláš práci blbě. Dvakrát tě upozorní, že ji děláš blbě a potřetí poletíš. To je realita.

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 ve 12:03 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

osprey> nepíšeme stejne protože ja jsem zvyklý z facebooku psat všemi deseti a bez hačků a čárek tak se my těžko píší hačky a čárky.Ted to musim psát dovoumi prsty :-D

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 v 0:42 ® džigit reakce na …

Martin Mošna> zvláštní,někde máš-někde nemáš…

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 v 0:35 ® nnnap reakce na …
nnnap

osprey> no právě- ty už do školy nechodíš:-D
Ne vážně, když jsem viděl ty diktáty, ty čtverky z matematiky za dobré chování, tak jsem přemýšlel, co ty kluky mám vlastně naučit. Nevymyslel jsem nic, leda to, že to je zabitej čas a zabalil to včas.

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 ve 21:42 ® osprey reakce na …
osprey

Martin Mošna> Hele, jestli píšeš diktáty na jedničky a dvojky, tak si to tu fakt hlídej. Svým psaným projevem se tu dost shazuješ. Ty diktáty nepíšeš kvůli těm známkám, ale právě proto, abys byl schopen písemné komunikace s okolím.

Já taky psal diktáty na jedničky a dvojky a češtinu jsem nikdy nestudoval. Do školy už dvacet let nechodím, tak jak je možný, že nepíšeme oba stejně?

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 ve 21:27 ® JHolc reakce na …

Martin Mošna> Diakritika je to poslední co mi vadí. Když mám přepnuto na anglickou klávesnici, taky to neřeším. Ale to co tady předvádíš ty je moc. Co si to takhle po sobě přečíst než to odešleš?

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 ve 21:16 ® Martin Mošna
Martin Mošna

Já umim pravopis ja delam chybu tu že nejsem zvyklý psát s hačky a čarkami.Když si piseme s kamarady na facebooku tek jsem zvyklý psat všemi deseti a to tak ze bez kačků a čárek.Jinak rukou na papír pišu normálně diktáty ve škole píšu na 1–2.A když mi to budete vytkavat tak je to jedno ja se neurazim treba se naučim psat pěkně ;-) a s tou moderný technikou že to podthá chyby tak to vím že je u e-mailu a že to použivá google chrom ale ja používam Mozillu fierfox nevim jak se to poše a ta to nemá tak nevím. 8-(

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 ve 21:08 ® JHolc

Nejde do sebe, sere na to. No co, blbce dělá jen a jen ze sebe.

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 ve 21:04 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

Kazan> pro mner je problem v nejake stríečce nahrat nejake bodi tak radši střílečky nehraji :-D ja si jednou za čas (14 dní) zahraji nejake auta prostě zavod.A stačí mi 10 minut.Jinak chodím ven a na počítači byvam jen večer a občas rano na par minut prohlednout email a td.Ja většinu času ztravim venku z 80% je to u vody.Já nejsem takový jako si vy mysíte¨;-)

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 ve 20:30 ® JHolc

No, nechci se kluka zastávat, některé jeho předchozí příspěvky mě zvedaly ze židle, ale někdo z vás napsal, že ve dvou větách (chápu tím zadání fóra) udělal nejméně pět chyb. Já tam ty chyby nevidím. Třeba jde do sebe. :-)

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 v 15:19 ® HaD reakce na …
HaD

hraji> Já bych si tedy taky myslel, že prut, kterým dopravím do vody krmení (bez nástrahy, háčku), nebude považován za prut, kterým lovím. Je to pro mě v tu chvíli ekvivalent pomůcky k zakrmení – kobry, praku, zavážecí lodičky nebo i obyčejné ruky apod. Nebo je to skutečně podle zákona mýlka?

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 v 15:10 ® džigit reakce na …

romanek26> tak ještě jednou,spešl pro TEBE.Mně nejde o to i a y,ale o celkový projev!Píše nesmysly a na výtku jinde zareaguje slovy,že na to psát správně,či si to po sobě zkontrolovat nemá čas.Kujwa v jeho věku dost silné kafe.
Reagovat už nemusíš ;-) leda,že bys nepochopil :-))

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 ve 14:45 ® romanek26 reakce na …
romanek26

džigit> Já myslel,že tohle je server o rybáření a ne o českém pravopisu…káž­dopádně někteří jedinci asi neumí číst RŘ,který v tomto směru mluví docela jasně…předem se omlouvám za chyby.

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 ve 14:44 ® hraji reakce na …
hraji

FISHERBOY> vidíš, sám jsi zcela přesně vyhmátl to, co jsem napsal. Ty znáš osobně lidi, kteří podle tebe neumí pravopis. Ale ty je znáš i z jiné stránky. Já vnímám Martina Mošnu jako jantara, který přišel na Chytej a píše bez rozmyslu do všech diskuzí své příspěvky plné chyb. Já nevím, zda je dobrý rybář a třeba manuálně zdatný, já vidím jen to, že mu nestojíme za to, aby si dal pozor na to, co píše. A napsal jsem mu svůj názor. Slušně a srozimitelně.

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 ve 14:40 ® hraji reakce na …
hraji

osprey> začněme třeba tím, co je to vnadění? Zákon 99/2004Sb. nic takového nezná. Tam je definován lov jako souhrn činností, které vedou k ulovení ryby. A co se týče toho psaní, pár takových dětí jsem měl možnost něco naučit. Já nevěřím, že není schopen psát pořádně. Prostě nevěřím. On nechce, nebo ono je mu to jedno.

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 ve 14:37 ® osprey reakce na …
osprey

džigit> Ber to tak, že ten kluk nejspíš líp psát nebude. Takže je to o tom, zda ho tu nechat nebo mu otrávit život tak, že odejde. Já vím, že je to těžké. Ale pravopis je vizitkou autora, nikoli média, které bylo popsáno.

Já považuju za směrodatné, že se tu s námi bude Martin bavit o rybařině, bude slušně vystupovat a respektovat starší. Ten pravopis mu i tak občas někdo vyčte.

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 ve 14:18 ® džigit reakce na …

FISHERBOY> četl si vůbec co píše za nesmysly? Sere na to a to záměrně,ještě se „tváří uraženě“..
Takže ty hovadiny budeme u všech přehlížet a budem za server … Kašlu na to,tohle totiž kolikrát není jen o I či Y

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 ve 14:12 ® FISHERBOY reakce na …
FISHERBOY

chlapi, buzerovat někoho kvůli chybám...... nevypadá to sice hezky, ale ne každému ta čeština jde. Znám hromady mladých ale i starých lidí, kteří např. Y/I neovladají dodnes. Přesto mnoho z nich jsou mí přátelé, na které je spoleh a mají prostě jiné kvality než um jazyka českého. Na slušnou otázku slušně odpovím a nekoukám se, kdo to jak napsal…tohle i různé jiné kritiky se vyskytují všude, nejen na tomto serveru....... a tito kritici jsou asi ve všem dokonalí.....

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 ve 14:01 ® osprey reakce na …
osprey

džigit> To je umění možného. Učil jsem přírodní vědy. Měl jsem spoustu čtyřkařů, co bez mrknutí oka postavili kladkostroj, našli technické řešení problému nebo poznali kdejaké zvíře.

Paradoxně to často byli dyslektici, kteří se pomalu ani neuměli podepsat. A co s tím chceš dělat? Myslíš, že jsem ten omezený čas dvou hodin týdně věnoval na to, abych dohnal to, co češtnáři nedokázali?

Ode mě odcházeli lidi, co uměli měřit, vážit, používat jednotky a vzorce, pochopili, co je potravní pyramida a věděli, kde se vzaly zkameněliny.

Hrubky jsem v písemkách opravoval jedničkářům, u kluka, co jich tam měl 80, jsem šetřil červenou na to, abych mu ukázal, co tam má fakticky blbě, protože když takový dítě uvidí papír červenej odshora až dolů, tak ho prostě vyhodí.

Martinovi Mošnovi jsem vysvětlil, co jsou to autorská práva a připomněl, že moderní technika mu chyby červeně podtrhne. Když na něj přitlačím víc, sebere se a půjde pryč.

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 ve 13:53 ® Kazan

džigit> pořadník na úřadě zvládám, esemeska už je horší:-D to radši zavolám

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 ve 13:49 ® džigit

Kazan> jj,mobil v ruce a hraje, ale nacvakat v pořadniku, na uřadě, co chcu vyřidit, pak za nich musi druhy…

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 ve 13:47 ® Kazan reakce na …

džigit> divná doba, v nějaké střílečce není problém na počítači namydlit miliadry bodů, stáhnout film či hudbu, upravit si jí do mp ale používat opravu pravopisu je zjevný problém.:-93;

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 ve 13:44 ® Kazan reakce na …

osprey> souhlas, běžně se to leta používá u kaprařiny, viz. třeba zakrmování raketou kde se to tam pere třetím prutem. RS by s tím neměla mít žádný problém.

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 ve 13:42 ® džigit reakce na …

osprey> takže vzhledem k tomu že má rád ryby to máme přehlížet? Tož kujwa,ještě že sem Tě neměl za kantora :-))

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 ve 13:36 ® osprey
osprey

hraji> Já ho chápu. Učil jsem stovky podobných. Psát neumí, ale má rád ryby.

Já osobně bych viděl jiný výklad. Lovit může na jeden prut. Čím krmí, jestli rukou, prakem, kobrou, zavážecí lodí nebo dalším prutem (bez háčku) je podle mě jedno.

Rozhodující není ta pomůcka, ale jestli s ní loví – když začnu omračovat ryby střelbou z praku, vláčet třpytku za zavážecí lodí apod., tak poruším předpisy. Jestli si zaklipuju prut s velkým krmelcem a budu si někam házet krmení, mělo by to být jedno. Stejně tak, když si s prutem nahodím marker.

Už mě unavuje klepat se před porybným, když udělám něco jinak než ostatní zatímco se u vody děje spousta skutečných přestupků.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1