Chytej.cz

Jsem nešika? necteno

28.3.2005 | rybar11 | 3.944 zobrazení | 11 odpovědí

Chytal jsem dva dny na plavačku s vlasem 16. Foukal vítr, takže bylo nutno potopit vlasec. Problém byl v tom, že to nešlo!! Ať jsem dělal, co jsem dělal, prostě nechtěl pod vodu. Myslíte, že je vada ve vlasci??? Stalo se Vám už něco podobného?
I při razantním chování nešel potopit jinak, než hodně razantníma poškubama, takže nakonec stejně skončil jinde, než jsem chtěl chytat, to je těsně u ledu.........

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 29. března 2005 ve 21:13 ® rybar11

Dík, s tím jarem to je originální nápad.

reagovat
Úterý 29. března 2005 ve 20:47 ® CeP
CeP

tak sundej civku a zkus ji namocit na noc do vlazny jarovy vody. melo by to odmastit navin na civce i do hloubky. delam to i dvakrat za sezonu. obycejne pomuze. proti ledu se fakt blbe prehazuje

reagovat
Úterý 29. března 2005 ve 20:05 ® rybar11

Když chytáš proti ledu tak nemůžeš přehodit krmné místo, jinak to dělám taky.

Asi mám blbý vlasec, koupím si nový.

reagovat
Úterý 29. března 2005 v 17:19 ® CeP
CeP

pokud se jedna o anglicaka, tak lovne misto prehodim o 3–4 metry, vrazim spicku prutu do vody a dotahnu zpet na zakrmeny misto. tim se vlasec potopi a zustane malinko prisponovanej → pri zaberu okamzita akce a kontak s rybou.

reagovat
Úterý 29. března 2005 ve 13:06 ® PJ

Možná neděláš správně ten potápecí manévr – musíš potopit prut cca 40cm délky pod vodu, pak ho vedeš pod vodou směrem do strany a za sebe a prudce vyšvihneš ven. Princip je ten, že dostatečná část vlasce, kterou máš u sebe potopenou slouží jako „očko“, mezi kterým se napne vlasek k angličáku a zařízne plovoucí část pod vodu. Na obvyklé vzdálenosti (max. 25–30m) mi to obvykle stačí. Obecně v obtížných podmínkách jdu do feederu, protože plavačka je pak jenom trápení.

reagovat
Úterý 29. března 2005 v 11:26 ® SALAM

Sem asi stejnej nešika, taky mi vlasec plave jak listí, nelámu si stím ale hlavu, když to prostě nejde, tasím feeder a je vystaráno.

reagovat
Pondělí 28. března 2005 ve 23:13 ® mirmen

vlasce se vyrábějí z nějakých polymerů ( údajně jen 2 výrobci základní suroviny ve světě). Každá firma si úzkostlivě chrání svá tajemství, kolik čeho přidávají, aby dosáhli barvu, tvrdost či průtažnost, oděruvzdornost a jiné paramatry požadované pro danou techniku lovu. Záleží například na přídavku Fluorocarbonu, který ovlivňuje průchod světla vlascem a mimo jiné i ovlivňuje hustotu a tím i potápivost vlasce. Pokud je vlasec lehčí než voda, má tendenci plavat. Pokud je o stejné hmotnosti, je neutrál. Pokud je nepatrně těžší, překonává povrchové napětí kapaliny a má tendenci se potápět ( pokud není zamaštěný). Mnohé komponenty rybářovi přinášejí výhodu ( například menší průtažnost a tím i lepší kontakt s nástrahou při záběru ryby a záseku), ale na druhou stranu se mohou promítnout do ovlivnění jiných vlastností ( například životnosti, pevnosti v uzlu, tvarové paměti .....). Za vše se platí. Pěkný článek o vlascích vyšel vloni v létě v časopisu Ryby,Rybky,Rybičky.

reagovat
Pondělí 28. března 2005 ve 22:55 ® BigMike

Co to máš na navijáku?:-)) ) Tak to vyměň a je klid. To jsem ještě nezažil. Špička pod vodu pocuknu a je hotovo. A pokud ne, tak jsi holt koupil dutej vlasec:-)) ))

reagovat
Pondělí 28. března 2005 ve 22:48 ® mirmen

Vlasce označené SINKING jsou potápivé. Máš-li anglána uchyceného jednobodově( za spodní očko), máš možnost po dopadu rychle ponořit špičku prutu pod vodu a pár pootočeními navijáku dostat kmen pod hladinu ( není vystaven větru).

reagovat
Pondělí 28. března 2005 v 18:44 ® HaD
HaD

nebo používat speciální vlasec, který se potápí (tuším, že něco takového určitě existuje)

reagovat
Pondělí 28. března 2005 v 16:37 ® Budra

Je možnost jak tenhle problém řešit.

Použít sprej na vlasec,který odmastí vlasec,ale pozor!!! Je nutné postříkat cívku do hloubky tak aby se tekutina prosákla všemi záhyby vlasce a ne jen povrch cívky.

reagovat