Chytej.cz

Feeder poradíte. necteno

23.7.2012 | Martin Mošna | 30.992 zobrazení | 357 odpovědí

chtel bych zacit chytat na feeder ale nevim jestli to má cenu nekdo rika ze je to nejlepší a nekdo zase ze je to nani ze to je jenom na cejni a tak dal ze je na tom vydet kazdé drbnuti tak jak to je?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 10. září 2012 ve 14:15 ® rybozravec reakce na …
rybozravec

osprey>Chorchus a Leo sirdovi to je jiné ale zbytek je stado nafoukanych arogantnich rybaru musel by jsi vedet detaily.I moje zena mezi ne nechce jit a nechce o nich slyset a to vydrzi hodne.

reagovat
Pondělí 10. září 2012 ve 13:45 ® osprey reakce na …
osprey

rybozravec> Myslím, že jsme se potkali. Je mi líto, ale pokud jsi od té doby sklouznul k psaní příspěvků, jimiž se tu dnes prezentuješ, dávám před tvou osobou zcela jednoznačně přednost Džigitovi a zřejmě i těm dalším. Poznal jsem Chorchuse a LeoC. Z mého pohledu skvělí chlapi.

Klidně si mě zařaď mezi hovádka ze stáda.

reagovat
Pondělí 10. září 2012 ve 13:32 ® lunimus reakce na …

rybozravec> co som chcel povedat k danemu problemu, som uz povedal … za tym si stojim a pre mna tym debata konci a to bez ohladu, co mi k tomu dalej napises …

V kazdom pripade rad pocuvam o inteligencii inych od inteligenta, ktory si da ako profilovu fotku useknute hlavy kaprikov …

Mojej dalsej odpovede sa dockas az v momente, kedy pridas zmysluplny prispevok hodny mojej reakcie … a ak potrebujes mat k teme posledne slovo, kludne ho maj, ale budem rad, ked sa potom diskusia vrati k povodnej myslienke a nebude riesit problem, ci niekto ryby mrazi, alebo nie …

reagovat
Pondělí 10. září 2012 ve 13:32 ® osprey reakce na …
osprey

Juraj> Se schopností číst se pojí i výběr čtiva. Napsalo se toho tolik, že to stejně člověk nedá.

Takže vybírej a vybírej dobře.:-))

reagovat
Pondělí 10. září 2012 ve 13:24 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

rybozravec> Vono každýho věc, pokud neporušuje RŘ nemůže nikdo nic říct! Mrazáky mam dva a většinou nacpaný zvěřino. Srnčí je tu pekelně přemnožená. :-D A rybu si dam radši čerstvou. A pokud to co chytíš a zmasíš i zbaštíš tak proč ne. Serou mi lidi co berou cejni po pytlech a krmí s tim slípky. :-O Dost mi „překvapil“ tvůj první dosti provokativní příspěvek… Taky nějak nemusim ortodoxní CH a P kor, když to každýmu za každou cenu cpou! Příde mi, že některí zmrší-zabijou víc ryb než člověk co si rybu bere. Na jaře sem potkal u řeky „závodníky“ CH a p co měli nacpanej pytel cejnama. Zvážili s velkou slávou vyfotili a vysypali z5. Dost jich to nerozdejchalo. No, ale mysleli to „dobře“…

reagovat
Pondělí 10. září 2012 ve 13:19 ® Juraj reakce na …

osprey> Schopnost číst mám slušnou, ale s některými příspěvky zde i jinde ji docela rád ztrácím. :-))

Někdy se to fakt nedá.

reagovat
Pondělí 10. září 2012 ve 13:12 ® rybozravec reakce na …
rybozravec

lunimus>Co se tyce inteligence tak to se musim zasmat par lidi jsem odtud poznal a reknu ti ze zvire v ohradce ma vetsi mozek nez ti co tady nekteri pisi viz Dzigit Luboov Kakadu stroft atd.

reagovat
Pondělí 10. září 2012 ve 13:09 ® rybozravec reakce na …
rybozravec

MIG-35>Tak to jsi muj clovek kdyby jsi chtel vedet kolik jich pustim taky jich je dost vse ridi mrazak ale mam ten maly co je s lednici dohromady tak se jich tam vleze jen 5 kdyby jsem mel pultak tak to by byla sila minimalne 50 ale zamrazene v kostkach pak lepe chutnaji a dele vydrzi:-)

reagovat
Pondělí 10. září 2012 ve 12:40 ® nnnap reakce na …
nnnap

lunimus> já jenom drobnou faktickou k …berie ryby podmierecne, alebo nad ramec svojho zakonneho naroku …

To už je pytlák.

Ta situace co vede k statusu masařka se bude lišit podle situace daného revíru. Bude revír, kde odnést si byť zákonou fišku bude chápána jako masařství a jsou revíry, kde neodnést znamená ekologickou katastrofu a nezodpovědnost. Já bych tam třeba odkázal chytej a poušťáky, o z měnu takového revíru za méně zarybněný, i když i tak, v takovém případě je diskutabilní a dost problematické, jestli do takového revíru pustit Ch a P a ty zbytky rušit a stresovat. Ale nechci flame. Chci pohodu. Jsem v rekonvalescenci. Jako ta zraněná fiš.

reagovat
Pondělí 10. září 2012 v 9:52 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

lunimus> No v tutom případku asi házíš hrách na zeď a perly svini. :-D

rybozravec> Kráásnej obrázek to máš.. Doufam, že hlavičky sou pod polštářkem, aby tě hřál úspěch. A nejsem chyť a pust! Rybyšky i papam. 9-)

reagovat
Pondělí 10. září 2012 v 9:36 ® lunimus reakce na …

rybozravec> neviem, preco zbytocne provokujes … nemam pocit, ze by niekto z rybarov „chyt a pust“ mal problem s tym, ked niekto „zozerie“ rybu … takze sa snazis vyvolavat spory tam kde nie su …

Problem, ktory ale je realny je, ked je niekto mäsiar a berie ryby podmierecne, alebo nad ramec svojho zakonneho naroku … Pokial si vezmes za rok svojich 50 kaprikov, resp. aj svojich 7KG na den, tak po odovzdani ulovkoveho listka si miestna organizacia zrata, kde, kolko a coho bolo uloveneho a teoreticky by to mali nahradit novymi kusmi … (ano, viem, ze prax je ina) … ale pokial budes brat to na co mas narok, tak si to kludne ber … hlavne ak je to v sulade s tvojim presvedcenim …

Moj osobny nazor je ale taky, ze napriek tomu, ze som zaciatocnik, som uz dost skuseny rybar na to, aby som musel brat do mrazaku kazdu jednu rybu, co chytim … Mam uz dost skusenosti na to, aby som sa mohol spravat podla nasledujuceho scenara: ked dostanem chut na rybu pojdem si ju ulovit … Netvrdim, ze to bude zrovna dnes na veceru, alebo zajtra na obed, ale v priebehu tyzdna si ju urcite domov donesiem … teda samozrejme ak netrvam prave na tom, ze to bude musiet byt kapor, alebo stuka a podobne …

Nemam ale problem s tym, aby si niekto dal do mrazaku tolko ryb, kolko je schopny spotrebovat sam, pripadne s najblizsou rodinou, ale pytlovat ryby do mrazaku len preto, ze mam na ne narok je z mojho pohladu hlupost …

Asi je v podstate jedno, ze ti to tu pisem, lebo väcsina tych ludi, co sem chodi su celkom inteligentni ludia a to, co som napisal v principe akceptuju, ale z teba mam bohuzial pocit, ze je uplne jedno, kto ti co napise, lebo zrejme ti ide len o to, aby si nas tu provokoval …

reagovat
Pondělí 10. září 2012 v 8:41 ® rybozravec reakce na …
rybozravec

Martin Mošna>Taky jsem chytil a skoncili na taliri pro lidi co uznavaji ji chyt a pust chutnali dobre:-)

reagovat
Neděle 9. září 2012 v 11:47 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

osprey> Teď ste to vychytal.Takto sem to myslel

reagovat
Neděle 9. září 2012 v 11:45 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

jajco> Už se mi vše potvrdilo.Včera jsem pochytal dva kapry.Nebyly moc velci ale šlo to.Potom zase nějaký ten cejn.Vím že ty články jsou super.Já si teď čtu i to co me zajímat nemusí.A neříkam že ty články jsou k Ničemu.To bych je nečet.Já jen říkam že je lepří všechno zkoušet u vody.

reagovat
Neděle 9. září 2012 v 11:08 ® osprey
osprey

Objektivně – když si o něčem přečtu a jdu to k vodě zkusit a vím, čeho si mám všímat, tak to jde rychleji.

Článek je inspirace, chytat musí člověk sám. Já začal psát potom, co jsem zjistil, jaký typ článků mi během začátků chyběl.

Osobně mám radši článek než video – do článku se napíše přesně to, co chce autor sdělit. Na videu jde sice něco názorně ukázat, ale jinak je všechno závislé na tom, co se zrovna povede natočit.

A jinak jde i o schopnost dané osoby číst, která v dnešní době katastrofálně u­padá.

reagovat
Neděle 9. září 2012 v 7:31 ® Mrakoš

Já bych se bez článků ani nedozvěděl že feeder existuje, natož se naučil s ním chytat. Teď už jsem dál naočkoval a zaučil x malých rybářů co už začínali být otrávení z toho že neumí chytat. Feeder je znovu nadchnul pro rybařinu. A vůbec, co tu ještě dělám. Radši už mažu k vodě.

reagovat
Sobota 8. září 2012 ve 22:30 ® rybozravec reakce na …
rybozravec

jajco>Ospreovy clanky nauci prd musi se to naucit sam jen ho ty clanky maximalne navedou na nejakou cestu.Preji hodne stesti s kapriky..

reagovat
Sobota 8. září 2012 ve 22:20 ® jajco reakce na …
jajco

Martin Mošna> Nevadí,že chytáš s kamyrády,ale jak to napsal ospray!Čti i mezi řádky ty články!Ty řešíš proč kamarád chytne na srkačku víc než ty na fídr.Počti články o fídru od ospraye a běž sám na ryby a třeba se něco změní.Samozřejmě nesmíš vše zahodit za hlavu po prvním neůspěchu a zkus být trpělivý.Můžu ti potvrdit z vlastní zkušenosti,že články od ospreye tě naučí a dovedou k cíli!:->

reagovat
Sobota 8. září 2012 ve 21:17 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

osprey> To vadí že chytám s kamarády?Já u vody dávam pozor a to vždy.Chytám s povolenou brzdou.Nic se nemůže stát

reagovat
Sobota 8. září 2012 ve 13:20 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

osprey> I přez to, že chytam i se zkušenějšímy kolegy tak si články čtu rád. Dyk na jednu techniku je toliko názorů! Stejně si to každej pak přizpůsobí sobě a podmínkám ve kterých loví. Ale každá rada, názor, počení dobrý. Aspoň pro mě. :->

reagovat
Sobota 8. září 2012 ve 12:15 ® osprey reakce na …
osprey

Martin Mošna> Máš a nemáš pravdu. Koukal jsem, ty chytáš s jinými. Já chytal skoro vždycky sám.

Články pro mě byly důležité zdroje informací. Rozdíl mezi námi je dneska v tom, že ty si z toho možná nevezmeš ani to, co tam je, zatímco já při čtení hledám i mezi řádky.

Samozřejmě praxe je praxe.

reagovat
Sobota 8. září 2012 v 10:58 ® Fryw
Fryw

lunimus> Nástrahu zkus i kombinovat…třeba na háček kukuřici a na špičku masňáka. Já rád dávam vylisovanou kostičku rohlíku a k ní foukanou pšenici nějakou ochucenou.

reagovat
Čtvrtek 6. září 2012 ve 21:43 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

osprey> Když sem si četl vaše články tak mi to tolik nepomohlo jen mi to pomohlo si vše uvjedomit u vody.Zkušenosti nenaberu tím že si přečtu článek.

reagovat
Čtvrtek 6. září 2012 ve 21:34 ® Martin Mošna
Martin Mošna

Bigpista> mě se stává ze za celi den z 20 záběrů seknu jeden a jindy je to naopak.Klidně to můžou být přejezdy.Kdyz chytam třeba na boilies tak mam povolenou brzdu jen tak se divam na vodu a najednou hrčák a prut z ohlej tak ji seku a po zaseknutí pustim vlasec a přitáhnu brzdu.Jinak by se ryba mohla vyhýknout.

reagovat
Čtvrtek 6. září 2012 ve 21:25 ® Martin Mošna
Martin Mošna

lunimus> Pelety používam jen měkčené a boilies jen rohlíkove.To znamena ze to boilies stačí jen zahaknout na haček za šnůrku.Která je již z výrobi uvázaná.Na obyčejné boilies se mi moc nedaří.Je to moc zdlouhavé.Me toda na vlas je že pod hačkem je navazaný kus pletenky.Vezmes bolies provrtáš vrtáčkem a potě propíchneš boilie jehlou dáš to na tu pletenku a dáš tam zarážku.Si nekde na netu najdi metodu na vlas mě se to nechce vysvětlovat.

reagovat
Čtvrtek 6. září 2012 ve 12:29 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

osprey> Tihle to měli všichni jen za kraj. Na hnojáčky chytám nerad. Přijde mi, že se na ně zažírá všechno. Zvlášť s mojí šikovností a schopností rozpoznávat záběr. Ještě tak na plavajdu, když to házím na rybu, kterou vidím…

reagovat
Čtvrtek 6. září 2012 ve 12:24 ® osprey reakce na …
osprey

Bigpista> Dělají to, stává se to i mě. Ale taky se mi stává, že se zařírají až do řiti. Proto u nás nechytám na hnojáčky – na jednoho velkého cejna několik pruhovaných mrtvolek.

reagovat
Čtvrtek 6. září 2012 ve 12:21 ® lunimus reakce na …

osprey> dakujem .. idem studovat :-)

Bigpista> jj .. u nas ale ziaden hastrman nie je … a posledny vodnik bol chyteny cca pred 15-timi rokmi v nemenovanej Dunajskej zatoke … a odvtedy je to uz len na rybaroch a ich sikovnosti :-)

reagovat
Čtvrtek 6. září 2012 ve 12:18 ® Bigpista
Bigpista

lunimus> Tak mě právě napadlo, že ty okouni mohli zabrat přesně v okamžiku, kdy jsem vzal prut do ruky a pohnul montáží. To by vysvětlovalo, proč jsem před tím neviděl ani nepatrný záběr. Ale zatím mám tak málo zkušeností, že si klidně můžu myslet, že mi ryby na háček věší hastrman.

reagovat
Čtvrtek 6. září 2012 ve 12:15 ® osprey
osprey

lunimus> Spousta věcí, na které se ptáš, je tady.

http://www.chytej.cz/…ka-a-zateze/

Ale je fakt, že většinou to naplno dojde až tomu, kdo už o tom něco ví. Spousta těch informací jsou zdánlivě zbytečnosti nebo maličkosti, ale někdy fakt nejsou.

reagovat