Vyhledávání
Feeder poradíte.
23.7.2012 | Martin Mošna | 30.995 zobrazení | 357 odpovědí
chtel bych zacit chytat na feeder ale nevim jestli to má cenu nekdo rika ze je to nejlepší a nekdo zase ze je to nani ze to je jenom na cejni a tak dal ze je na tom vydet kazdé drbnuti tak jak to je?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 6. září 2012 ve 12:11 ® lunimus reakce na …
-
osprey> tak to sa teda fakt tesim na tvoj dalsi clanok o feedri
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 v 11:58 ® osprey reakce na …
-
lunimus> Jemná neznamená malé krmítko. Krmítko tam potřebuješ – dopravuješ krmení, fixuješ sestavu na dně, má to vliv na samozásek…
Malé a lehké krmítko je sice někdy výhoda, ale daleko častěji chyba.
Chystám články – je tu rozdělaný seriál o feederu. Ale pasáže o montážích jsou plné ilustrací a to je tolik práce, že jsem to doteďka nestihnul.
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 v 11:34 ® lunimus reakce na …
-
osprey> dakujem, to je presne to, co potrebujem pocut
reagovat… cize jemna zostava … znamena to aj nejake male krmitko? … alebo len male olovko, ktorym sa nastraha zafixuje o dno? a krmenie na lovne miesto dopravit napr prvym hodom v PVA vrecku? alebo peletky na PVA snurke?
- Čtvrtek 6. září 2012 v 11:09 ® osprey reakce na …
-
lunimus> Doporučím ti to, co jsem dělal já. Používej jemné sestavy, začínej s krátkými návazci a během lovu je prodlužuj, pořád se dívej na špičku a snaž se pořád si vytvářet představu, co se dole děje.
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 v 10:28 ® lunimus reakce na …
-
Bigpista> jj … ja som tak velky zaciatocnik, ze dokonca si obcas nevsimnem zaber ani na plavaku :o) … nie … toto bol zas for, ale z velkej casti som len samouk a len obcas mam moznost sa pozriet, ako sa to robi naozaj
reagovat… ale za to vsak nasavam informacie jak spongia
- Čtvrtek 6. září 2012 v 10:15 ® lunimus reakce na …
-
troutkiller> hehe … tak som to nemyslel
… urcite je okolo mna stovky feedristov, ved zijem v najväcsej Slovenskej dedine
… ide len o to, te som naozaj zaciatocnik a tych rybarov zas az tak moc vela nepoznam. A tych co poznam bud nie su feedristi, alebo nie su feedristi, ktori by boli ochotni mi nieco ukazat, alebo to nie su feedristi, s ktorymi by som mal velku chut ist k vode
reagovatFeedrista, ktory je dobry feedrista, ktory je ochotny mi ukazat vsetky mozne finty a naucit ma, ako sa to ma robit naozaj, je az tych cca 120km
- Čtvrtek 6. září 2012 v 10:07 ® Bigpista reakce na …
-
lunimus> Uklidním tě, poznat skutečný záběr není lehké, pokud nemáš zkušenosti. Taky jsem začátečník a dost často netrefím klidně 50% záběrů. Buď zkusím seknout a ryba nikde nebo naopak čekám na výraznější záběr a pak vytáhnu prázdný háček. Letos se mi taky na jedné řece stalo, že mi to brali okouni tak, že prostě žádný záběr vidět nebyl. Že mám na háčku rybu jsem zjistil až když jsem chtěl přehodit. Stalo se mi to třikrát (na červy) a pokaždé to ten okoun měl jen za kraj tlamky.
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 v 9:29 ® troutkiller reakce na …
-
lunimus>120km vod baráku????Kde to žiješ?Typoval bych to na Sibiř
reagovat)
- Čtvrtek 6. září 2012 v 9:20 ® lunimus reakce na …
-
osprey> jj … som si vedomy toho, ze davam tazke otazky, na ktore zrejme neexistuje exaktna odpoved … a je fakt, ze to by asi chcelo vidiet na vlastne oci, ako to ma vyzerat naozaj
Zatial to asi bude chciet z mojej strany len vela skusat a skusat … rady pytam teraz vlastne hlavne pre to, aby som nerobil krok absolutne vedla a nech mam aspon aku taku sancu :o)
… bohuzial najblizsieho feedristu mam cca 120km, ale na druhej strane je rel. blizko mojej chalupy, takze sa s nim musim dohodnut na nejakej „lekcii“
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 v 0:00 ® osprey reakce na …
-
lunimus> Těžké otázky. Háček se vybírá podle velikosti sousta, cílové ryby, síly návazce. Většinou chytám na háčky označené 8, 10, 12 a 14.
Kdy sekat? To, že se ti ryby sekají samy, je v zásadě dobře.
Sekat bys měl, když na základě pohybů špičky vyhodnotíš, že to má ryba v hubě. Někdy stačí jen nepatrné chvění, pokud je soustavné, jindy nestačíš sáhnout po prutu a jede to přes brzdu.
Taky jinak vypadá záběr karase a jinak jelce, jiné je to v létě a jiné v zimě.
reagovat - Středa 5. září 2012 ve 23:48 ® lunimus
-
osprey> dakujem
reagovat… a este otazka na velkost hacika a druha otazka ako spoznam, ze tam mam zavesenu rybu? … resp. zatial som to vzdy zbadal, ked uz bola sama seknuta … otazkou pre mna ostava, kedy sekat? ked este nie je napichnuta
- Středa 5. září 2012 ve 23:25 ® osprey reakce na …
-
lunimus> Na vlas – to je cca 1 – 5 cm od háčku, u feederu spíš 1 – 2,5 cm. A není jedno, odkud ten vlas vychází.
Zatím klidně chytej s nástrahou na háčku.
reagovat - Středa 5. září 2012 ve 23:10 ® lunimus reakce na …
-
Martin Mošna> nikdy som sa nenahanal za rekordami … nepotrebujem 15 kiloveho kapra … uplne mi staci 2,5kg … a dokonca to nemusi byt ani kapor
Amura este na konte nemam ale snad sa raz zadari …
Co sa tyka brania ryb domov, nie som zastancom plnenia mrazaku … a okrem rybich prstov z tesca tam ziadna ryba nie je :o) … ale zas sa ani nebranim tomu zobrat si rybu na obed domov, ale netrvam na tom, ze to musi byt prave kapor, alebo stuka, ci nieco ine …
a ak dostanem chut na rybu, tak to neznamena, ze ju budem mat nutne uz dnes na veceru, alebo zajra na obed … vtedy len idem k ode s tym, ze ak nieco chytim v takej velkosti, ze sa z toho najeme cela rodinka a pri tom mi neostane nic na odlozenie do chladnicky, tak si to vezmem … ak chytim väcsiu rybu, tak ju pustam … ved co by som s tolkym jedlom robil?
)
… no ale k veci … chcel som sa opytat … to co si napisal teda znamena, ze boilies a pelety nastrazujes priamo na hacik? alebo tesne pod hacik?
… metoda na vlas znamena, ze je nastraha spojena s hacikom „vlasom“ a je od hacika fyzicky napr 5cm?
reagovat - Středa 5. září 2012 ve 23:06 ® osprey reakce na …
-
lunimus> Nejsou jednoznačné rady – vem si, že když velké sousto rve malá ryba, špička se klátí jako pominutá a sekat není co.
reagovat - Středa 5. září 2012 ve 22:07 ® Martin Mošna reakce na …
-
lunimus> ja na tom feederu nejčastěji chytam na červy kukuřici nebo rohlíbobe boilies nejčastěji v dipu.Kapříci od 30 do 60 cm mi to berou.Nebo taky amuři.Na těch mam ozkoušený hlavně jahodoví a takový ovocný.I ananas a td.Na obyčejný boilies tedy s metodou na vlas mam špatné zkušenosti.Moc sem toho na to nepochytal.Taky občas měkčené pelety.Nejaké ty kuličky ( foukané kukuřice a td.).Taky mi amuři dost berou na nějakou ořechovou foukačku.Ale ty amuři vjetšínou byvaji od 40 do 75 cm víc se mi bohužel nepovedlo.Ale i z těch sem měl velikou radost.Když rybu pustím tak mam největší radost.Ryby domu beru jen občas.
reagovat - Středa 5. září 2012 ve 21:32 ® lunimus reakce na …
-
osprey> heh … stale ma ber ako zaciatocnika, ktory chce chytit rybu okolo 30–50 cm, na stojatej vode s viditelnostou cca 3–4m … nejdem cielene po ziadnej konkretnej rybe … chcem chytit
… a ako zaciatocnik neviem co chcem, aby to robilo, pretoze neviem co mozem chciet aby to robilo
cize potreboval by som poradit asi nejaky univerzalny, blbuvzdorny sposob, v podstate od navijaka az po hacik, resp. nastrahu … resp. nemusi to byt univerzalny navod … chcel by som nieco, ako prvu lekciu
… nieco, od coho sa mozem odrazit
tiez mam otazku … skusal som feeder na Hrone. Na haciku som mal dazdovky, resp. hnojaky … spicka sa ani nepohla, ale odrazu len rolnicka par krat zazvonila a dost … mal som presne v tom okamihu seknut? alebo cakat na nieco vyraznejsie?
reagovat - Středa 5. září 2012 v 19:25 ® osprey reakce na …
-
lunimus> Přijde na to co chytáš, kde chytáš, jak chytáš, jak to máš navázané, co chceš aby to dělalo.
Většinou mám nástrahu na háčku.
reagovat - Středa 5. září 2012 v 16:17 ® nnnap reakce na …
-
lunimus> ja myslím, že u fídru to tak primárně není. Proč ne, u kapř. Ale já si současně užívám položenou, kde si dělám kaprařské radosti, s fídrem, kde už nemám potřebu tyto metody uplatňovat a peru to klasicky na háček. A moc u toho nepřemýšlím, protože preferuji cestu signálu co nejkratší do špice. U metody na vlas jde spíše o to, rybu přečůrat, spojitost přímo na fídr moc nevidím. |Ale říkám, u kapř je to možné, jsou to hladoví, rychlí, ančtajni.
reagovat - Středa 5. září 2012 v 15:33 ® lunimus reakce na …
-
osprey> a pri feedri je lepsie dat nastrahu priamo na hacik, alebo pod hacik?
reagovat - Středa 5. září 2012 ve 14:58 ® osprey reakce na …
-
lunimus> Ono jde o to, že když masivněji zakrmíš, tak na háček se vyplatí dát to, s čím krmíš – to znamená, že pokud jsou v krmení červi nebo kukuřice, je dobré dát je i na háček.
V zimě, kdy krmím málo, preferuju kostičky rohlíku.
Teď se chytám experimentovat s peletkami. Mám doma už druhý pytlík (první je už od jara), ale k vodě jsem se s tím ještě nedostal.
reagovat - Středa 5. září 2012 ve 14:51 ® troutkiller reakce na …
-
lunimus>Já uplně stejně nebo kombinace kuku červ,červ foukačka nebo na jaře jen zatočená kurka z rohlajzu.Dneska je možností od měkčenejcch pelet po tvrdej sejra hafo
reagovat - Středa 5. září 2012 ve 14:44 ® osprey reakce na …
-
lunimus> Úplně nejčastěji 2 – 4 bílé červy.
reagovat - Středa 5. září 2012 ve 14:28 ® lunimus reakce na …
-
troutkiller> asi to nema zmysel dalej riesit … svoje sme mu uz povedali … co si z toho vezme, to si myslim, ze mu pre buducnost pomoze …
iste vsak je, ze je rozhodne skusenejsi rybar ako ja
Takze ked uz sme v sekcii „feeder poradite“ mam otazku. Aku nastrahu najcastejsie pouzivate na feeder? ako velku a akym sposobom (na hacik, alebo pod hacik)?
Je mi jasne, ze ide hlavne o to, aka je moja cielova ryba, takze dajme tomu cokolvek s velkostou cca 30–50cm
Voda stojata, viditelnost cca 3–4m
reagovat - Středa 5. září 2012 ve 14:20 ® nnnap
-
reagovat
- Středa 5. září 2012 ve 13:45 ® troutkiller reakce na …
-
Martin Mošna>Už tvoje první věta je na čistou kouly!Pokud ti učitel dal dvojku je na tu kouly zralej taky!
reagovat - Středa 5. září 2012 v 10:30 ® lunimus reakce na …
-
Martin Mošna> Kludne pis pomaly … nic ti neutecie, ked si po sebe skontrolujes svoje prispevky, ci su ad1.) gramaticky spravne, ad2.) ci vobec maju zmysel …
lebo po pravde povedane, tvoj pisomny prejav plny chyb prekaza aj mna ako slovakovi, co nie som ziaden odbornik na cestinu
a plati, co ti napisal Osprey. Nikdy v zivote sa ta v realnej praxi nikto neopyta, ake si mal vysvedcenie, ale kazdy sa ta opyta, ci danu problematiku ovladas a beda ti, ked v praxi povies, ze ano a oni potom zistia, ze nie …
A mozes mi verit, ze som sa uz niekolko krat stretol s pripadom, ze nejaky technik, ktory teoreticky nemusi ovladat pravopis prisiel o zakazku len preto, ze technicku spravu mal plnu pravopisnych chyb … a vyjadrenie nasho sefa bolo: „Ak je tento clovek taky slendrian, ze si nedokaze skontrolovat po sebe ani len zakladnu gramatiku automatickou kontrolou vo worde, ako sa mame spolahnut, te jeho technicke riesenie je prepracovane do posledneho detailu?“ pritom technicke riesenie bolo celkom slusne …
Nehovoriac o tom, ze ak ludia neovladajuci gramatiku spravia zakladnu cenovu ponuku a poslu ju cloveku, co gramatiku aspon zbezne ovlada, tak ponuka je v realnej praxi pravidelne vyradovana skor, ako ten clovek vobec dostane sancu ukazat, ze jeho technicke riesenie je naozaj skvele …
A nezacni mi tu teraz prosim nariekat, ze tvoje prehliadac nepodporuje automaticku kontrolu pravopisu … tak to sakra napis vo worde, sprav CTRL+A, CTRL+C, prepni sa sem a daj CTRL+V …
Druhy problem u teba je, ze ak ti niekto nieco vytkne, zacnes sa vyhovarat, preco je to tak a nie inac, alebo ze inde to vies … nie … nechcem ziadne vyhovorky … a nechcem ziadnu inu odpoved k tomuto, co som napisal, ako „ano rozumiem“ … Tiez som uz zrusil X dodavatelov, ktori sa na nieco vyhovarali …
Takze ak nechces, aby som zacal tvoje prispevky ignorovat uplne (ako to uz par ludi robi) tak sa nevyhovaraj, ale zacni nieco pre to naozaj robit …
To, ze s tebou komunikujem, i ked to vyzera mozno ze ta len cepujem, ale to len pre to, ze mam zaujem, aby z teba bol clovek jak sa patri
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 20:16 ® džigit reakce na …
-
Martin Mošna> Ty že máš za dvě? Tě uči asi naturalizovany soudruh ze SSSR! Absolutně ignoruješ " ě " a navíc ty své rádoby poučky můžeš psát i pomalu.Možná to pak nikdo nebude řešit
reagovat - Úterý 4. září 2012 v 19:51 ® osprey reakce na …
-
Martin Mošna> Nevím, kam chodíš do školy, ale tam, kam jsem chodil a kde jsem učil já, bys tu dvojku v životě neměl. Nikdy. Věř tomu.
Neučíš se proto, abys měl známku na papíře. K čemu ti bude? Budeš se na ni koukat? Dáš si ji zarámovat?
Učíš se proto, aby ses projevoval jako schopný a inteligentní člověk. V tomto ohledu tvé vzdělání žalostně selhalo. Přitom jsi člověk schopný ledacos vymyslet, vyrobit nebo dotáhnout do konce. Ale tvůj psaný projev tě vrhá do stoky.
Je mi nakonec jedno, jak píšeš. Tohle je rybářský server a jsi tu jako rybář vítán i se svou příšernou gramatikou. Ale nesmíš se divit, že ti to každou chvíli někdo vyčte.
reagovat - Úterý 4. září 2012 v 19:33 ® Martin Mošna reakce na …
-
bubu> ja z češtiny myvam vjetšinou za 2 ale tady dělam chyby protože už to nepíšu rukou a snažím se rychle.Prosím všechny aby toho už nechali ja se snažím a i si to po sobě čtu.Mě nebaví si to pořád cist ze delam chyby a td.
reagovat - Úterý 4. září 2012 v 18:59 ® bubu
-
Martin Mošna> nic ve zlém,jen malá rada. Nepřemýšlej v hodinách češtiny nad rybařinou. A jestli máš možnost doučování,využij ji.
reagovat