Vyhledávání
Feeder poradíte.
23.7.2012 | Martin Mošna | 30.995 zobrazení | 357 odpovědí
chtel bych zacit chytat na feeder ale nevim jestli to má cenu nekdo rika ze je to nejlepší a nekdo zase ze je to nani ze to je jenom na cejni a tak dal ze je na tom vydet kazdé drbnuti tak jak to je?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 20. srpna 2012 ve 13:36 ® Bigpista reakce na …
-
lunimus> Tohle při zavřeném platu. Řešil jsem, jak dát prut do auta tak, aby nebyl vidět. Občas i nahážu rybařinu do auta ráno a potom jedu rovnou z práce na ryby. Jenže auto mi stojí přes 8 hodin na parkovišti u paneláků, tak tam nechci nic vystavovat.
skwor> Možná. Začal jsem o tom teprve uvažovat a ještě jsem ten nápad úplně nevybrousil
reagovat. Díky za námět k přemýšlení.
- Pondělí 20. srpna 2012 ve 13:19 ® lunimus reakce na …
-
osprey> hehe … ja ked som kupoval auto (funglovku) tak som chvilu uvazoval nad prevedenim kombi … ale len dovtedy, ako som zistil, ze rozdiel v cene je plus cca 1000,– € a velkost kufra je +25L !
Ked si pozries technicku specifikaciu oktavky sedan/ combi, zistis, ze rozmer kufra je 100% identicky a realny rozdiel je jedine nad platom, kde v kombi verzii je doslova a do pismena +25L priestoru navyse … co mi pride pre rozdiel ceny trochu moc
Bigpista> ak das v oktavke dole plato a prut ti trci kusok do kabiny (co pri malych detoch nevadi) tak tam vlezie aj kus dlhsia palica
reagovat - Pondělí 20. srpna 2012 ve 13:09 ® skwor reakce na …
-
Bigpista> Neměl bys na tu říční šoulačku lepší 4m boloňku? Je lehoučká a na to co hledáš by mohla být ideální (i když pravověrní plavačkáři budou možná nesouhlasit).
reagovat - Pondělí 20. srpna 2012 ve 13:08 ® osprey reakce na …
-
lunimus> Já mám auto od svých 40 let. Takže transportní délka nikdy nebyl problém, jezdím na kole i s rozbalenou matchkou (to je pak člověk jak rytíř na turnaji).
No a u koupě auta mi bylo jasné, že malé být nemůže, takže za cenu slušného průvanu na rodinných účtech jsem koupil to, co máš ty, ale v provedení kombi. Starý zachovalý kus.
reagovat - Pondělí 20. srpna 2012 ve 12:56 ® Bigpista reakce na …
-
lunimus> Popravdě taky o teleskopu uvažuju. Konkrétně o matchce. Hodně mě baví jít jen tak kolem řeky a jen na chvilku se zastavit na zajímavém místě, párkrát nahodit a pak jít dál. Jenže pokud nechci neustále skládat a rozkládat prut, tak se brodím křovím s 4m bidlem v ruce, což není ideální. Teleskop by v tomhle případě asi měl docela smysl. Jinak mám vyzkoušeno, že do kufru Oktávky dám dvojdílný 3m prut (transportní délka 153cm), ale musím si na naložení/vyndání na chvilku sklopit jednu zadní sedačku. A jde to jen při prázdném kufru.
reagovat - Pondělí 20. srpna 2012 ve 12:29 ® lunimus reakce na …
-
osprey> tych 431cm bol teoreticky maximalny rozmer, ak by boli vsetky 3 diely rovnako dlhe, co nie su a ak by velkost spoja bola 5cm, co tiez nie je.
aby sme si ale vsetci rozumeli, mojimi predchadzajucimi prispevkami som neobhajoval teleskopky a netvrdil som, ze su extra super, bomba spica, ale som obhajoval tvrdenia ludi, ktori povedali, ze chytaju s teleskopo … tak som dal par mojich pohladov na vec, preco a kedy moze byt teleskop vhodnejsi, resp. ako nutne zlo
ja osobne mam to stastie, ze rozmer kufra mi umoznuje to, co mi umoznuje. Ale ked si vezmem svoje prve auto, co som si kupil, ze bola kratka felicia, tak tam by som pomly nedal väcsie teleskopy
reagovat… a kolko ludi dnes stale jazdi na takychto autach a su v ramci rodiny radi, ze vobec maju nejake auto
- Pondělí 20. srpna 2012 ve 12:04 ® osprey reakce na …
-
lunimus> 147 cm ti nebude stačit na prut 431 cm, protože díly se překrývají a nejsilnější je o něco delší, aby chránil ty zbylé. Moje 420 cm dlouhá matchka má transportní délku 145 cm, takže z tvého pohledu je to strop.
Osobně si nemyslím, že je pro běžný rybolov nutné mít delší matchový prut. Další decimetry (metry) navíc řeší nákup boloňky.
reagovat - Pondělí 20. srpna 2012 v 9:06 ® lunimus reakce na …
-
osprey> jj … nad rakvou vazne uvazujem, ale stale je to o tom, ze musim na strechu hodit nosic … na klasickej oktavke totiz nie su lyziny … tie su len na combi a o5 ide o to, ze to huci a zvysuje spotrebu … inak naozaj bicykle obcas na streche vozim, tieto nosice uz mam davno
Co sa tyka 147cm, tak som na tom celkom fajn oproti napr fabii, alebo felicii, pripadne inych mestskych autach … a vela rodin ma len jedno mestske auto, tak tam si viem fakt predstavit, ze delicka bude robit realny problem …
Btw. ked vezmem tych mojich 147cm, tak keby som mal trojdiel 3×147 – 2×5cm na spoj = max dlzka pruta 431cm, co nie je malo, ale 4,5m matchka je pre mna tymto padom nedostupna. Jasne, ze si ju mozem kupit a bezne pouzivat, ale urcite si ju nebudem moct vziat v case, ked pojdem na dobolenku s rodinou a budem mat komplet obsadene auto.
inak tych 147cm je telesova uhlopriecka, cize pouzitelne len v case, ked neberiem vela batoziny, takze je to nepouzitelne, ak idem na dovolenku napr. do chorvatska. Takze tie teleskopy by som az tak moc nezatracoval … maju svoj vyznam. Samozrejme lepsi zazitok z lovu budem mat s delickou v ruke, ale ak existuju priestorove obmedzenia, tak sa neda nic robit … a mna by napr zena zabila, keby vedela, ze mam prut na vlacenie teleskop a prut na vlacenie delicku … uz teraz ma pocit, ze tych prutov mam viac nez potrebujem
… ona skratka vidi prut ako prut. Pre nu je dlzka pruta irelevantna rovnako ako odhodova hmotnost atd. Ona v tom vidi len dalsie „vyhodene“ peniaze na moje zaluby, ktore sice toleruje, ale ze by bola nadsena z noveho pruta, to sa veru povedat neda
Tymto som chcel skratka povedat tolko, ze rozumiem velmi dobre vsetkym, co si kupuju teleskopy, ale to v ziadnom pripade neznamena, ze su rovnako dobre ako delicky. I ked kvalitny teleskop je urcite lepsi ako nekvalitna delicka
reagovat - Pondělí 20. srpna 2012 v 0:46 ® osprey reakce na …
-
lunimus> Kup si „rakev“ na střechu anebo zkus vymyslet, jak uchytit prut ke střešnímu nosníku – vždyť se na střeše vozí i kola.
Ostatně 147 cm není málo. S tím se dá pracovat.
reagovat - Neděle 19. srpna 2012 ve 23:30 ® džigit reakce na …
-
lunimus>a když tedy jedeš na ryby sám,nač rveš do auta ty dvoumetrové lyže?
reagovat - Neděle 19. srpna 2012 ve 23:25 ® lunimus reakce na …
-
ked idem na ryby sam, alebo v mensom pocte, tak mi nerobi problem narvat do auta aj 2m lyze … ale ak chcem ist napr na Hron, znamena to, ze veziem na chalupu komplet rodinu, odkial potom vyrazam … Komplet rodina znamena 2 dospeli + 3 decka = nemoznost pouzitia kabiny na transport prutov a som limitovany rozmerom kufra, ak to nechcem hadzat na strechu, kde by som ale musel montovat nosic, ktory ad1 huci, ad2 zvysuje spotrebu … Kufor ma v Oktavke (telesovu) uhlopriecku cca 147cm
No a ma potom vyznam kupovat si prut na tu istu aktivitu ak idem sam a ak idem s rodinou? … skratka mam si kupit 2 pruty? … nebolo by to uz trochu zvratene? Je mi jasne ze na bicykli odveziem aj 3m prut (uz som viezol aj 6m dosku), ale ja viem, ze ho budem musiet aj poskladat do kufra auta a teda rozmer je pre mna rozhodne limitujuci faktor … a ak si chcem kupit matchku cez 4,2m (napr 5m) najdite mi delicku, ktora mi vojde do kufra … Takze v mojom pripade by som bud musel ist do kompromisu – bud kratsi prut, alebo teleskop … A teraz je otazka, do ktorej strany mam spravit kompromis?
Kompromis smerom ku kupe noveho auta kvoli prutom by nerozdychala moja zena, takze tymto smerom urcite neuvazujem
reagovat - Neděle 19. srpna 2012 v 19:21 ® osprey reakce na …
-
Martin Mošna> Jaký problém můžeš mít na kole? Já jezdil 15 let 16 km na Orlík s matchkou (transportní délka 140 cm) v ruce a to samé zpátky. S vláčákem takhle jezdím kratší štreky dodnes. Uvezu v jedné ruce i dva pruty nebo feeder a kaprařský podběrák. A do krosny toho vyskládám klidně otep a jen musím dávat pozor, když podjíždím větve.
Ty máš kolo s kabinou, že se ti tam ten prut nevejde?
reagovat - Neděle 19. srpna 2012 ve 12:41 ® Martin Mošna reakce na …
-
jajco> no když nas otec nere na ryby tak beru kámoše a auto je jen 5ti místný takže to nejde ale jak rikam do našeho peugeotu se to vsechno vejde to ma pořádnej kufr aůe kdyz nas bere nikdo jiný tak je problem
reagovat - Neděle 19. srpna 2012 ve 12:31 ® jajco reakce na …
-
Martin Mošna> Sklop sedačku a vleze ti tam.Já se zhrozil po koupi audi,když sem zjistil,že zadní sedačky jsou napevno.Naštěstí na to soudruzi v Ingolstadu mysleli a po vyloupnutí plechu v kufrové části sedačky a po sklopení loketní opěrky mezi zadními sedadly tam vlezou i lyže.
reagovat - Neděle 19. srpna 2012 ve 12:12 ® Martin Mošna reakce na …
-
osprey> já vim mi mame Peugeota 306 a na kole mam taky problem
reagovat - Neděle 19. srpna 2012 ve 12:03 ® osprey reakce na …
-
Martin Mošna> Já vozím v autě i jednodíly dlouhé 198 cm. Nějakých 150 cm jako prd.
Takže je jen otázka, jaké auto kdo má a jak to tam naskládá.
reagovat - Neděle 19. srpna 2012 v 11:37 ® Martin Mošna reakce na …
-
Mrakoš> všude muj feeder se nevejde do kufr od stýcového BMW
reagovat - Sobota 18. srpna 2012 ve 23:04 ® Mrakoš reakce na …
-
Martin Mošna> místo kde, na kole, v autě? Chybí mi představivost, nevím kde by mi vadila dýlka rozloženýho prutu.
reagovat - Sobota 18. srpna 2012 ve 21:44 ® Martin Mošna reakce na …
-
Mrakoš> ale urpoříš tím místo
reagovat - Pátek 17. srpna 2012 ve 23:25 ® Mrakoš reakce na …
-
Martin Mošna> teleskop je vošklivej, a musíš rovnat očka do lajny
reagovat - Pátek 17. srpna 2012 ve 23:21 ® MIG-35 reakce na …
-
Martin Mošna> Kámoš ho má a chytá na něj jako já na dělící…
reagovatJen za tu cenu bych pořídil 3 děličky.
- Pátek 17. srpna 2012 ve 22:23 ® Martin Mošna reakce na …
-
jepice> Má to cenu feeder teleskop? Zdá se mi to jako blbost.
reagovat - Neděle 12. srpna 2012 ve 14:38 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Juraj> Teleskopy na vláčení a teleskopy na feeder jsou na tom dost podobně. Na fídr obyčejně ale tahnu kýbl krmení a tak mě transportní délka trápí méně.
reagovat - Neděle 12. srpna 2012 v 11:31 ® osprey reakce na …
-
Juraj> Tak to můžeš pinknout zpátky a nadhodit téma telefeeder.
Ale já jako člověk, co primárně vláčí, budu okamžitě proti. Schválně jsem si poslední feeder koupil dvoudíl
reagovat - Neděle 12. srpna 2012 v 8:03 ® troutkiller reakce na …
-
Juraj>To je naprosto normální,když se nás někdo snaží přesvědčít o blbostech
reagovat)
- Sobota 11. srpna 2012 ve 23:49 ® Juraj reakce na …
-
osprey> Je zajímavé, jak se otázka na feederový prut zvrhne v diskuzi o vhodnosti teleskopu na vláčení.
reagovat - Sobota 11. srpna 2012 v 11:37 ® Martin Mošna reakce na …
-
osprey> že máte nejspíš pravdu
reagovat - Sobota 11. srpna 2012 v 11:09 ® jajco reakce na …
-
reagovatdžigit>
- Sobota 11. srpna 2012 v 0:46 ® džigit reakce na …
-
osprey> že vydel podle slova vydle
reagovat - Pátek 10. srpna 2012 ve 22:49 ® osprey
-
Martin Mošna> Co se mi, prosím tě, pokoušíš sdělit?
reagovat