Vyhledávání
Feeder poradíte.
23.7.2012 | Martin Mošna | 30.988 zobrazení | 357 odpovědí
chtel bych zacit chytat na feeder ale nevim jestli to má cenu nekdo rika ze je to nejlepší a nekdo zase ze je to nani ze to je jenom na cejni a tak dal ze je na tom vydet kazdé drbnuti tak jak to je?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 20. září 2012 ve 14:58 ® lunimus reakce na …
-
Martin Mošna> nie je problem kupit lacny feeder … ide mi skor o to, ze sa mi nechce to nahanat … radsej ten cas stravim s deckami, alebo pri vode …
Naviac spicky mam, teleskopy mam, izolepu mam … pre naozaj lacne riesenie som prave usetril 300KČ … a radsej ich dam do prasiatka a sem tam nieco prihodim a ak ich to bude drzat aj buduci rok, tak im kupim feeder kusok kvalitnejsi
reagovat - Čtvrtek 20. září 2012 ve 14:43 ® Martin Mošna reakce na …
-
lunimus> V české republice se da koupit feeder okolo 2,5 metru za 300Kč což není moc.Kamarád takový má a chytá na něj stejně jako já na lepší.Mylym že by jim to stačilo.
reagovat - Čtvrtek 20. září 2012 ve 12:11 ® reakce na …
-
lunimus:Môžeš ju tam kľudne prilepiť,špička je tam len na detekciu záberu,všetky výpady ryby a záťaž pri nahadzovaní si odnesie prút.Hlavne tú špičku musíš poriadne uchytiť,aby vydržala nahadzovanie.
reagovat - Čtvrtek 20. září 2012 v 11:44 ® lunimus
-
Mozno sa znova opytam nejaku blbost, ale verim, ze ste si na mna uz celkom zvykli
Chcem sa opytat na vas nazor. Mam par starsich mensich teleskopov pre deti. Bolo by mozne im na spicky prilepit izolepou feedrove spicky kvoli jemnej detekcii zaberu a lovit tymto sposobom?
Alebo je spica v takomto postaveni viac nachylna na zlomenie?
Jedna sa mi hlavne o to, aby moje deti mohli feedrovat 10–15m od brehu na stojatej vode a aby som im nemusel kupovat „drahe“ pruty
reagovat - Pondělí 17. září 2012 ve 20:39 ® Martin Mošna reakce na …
-
Fryw> Rohlíkové boilies na které chytám nejraději a s velkým uspěchem,Nechám usušit a vratim ho zpet do dipu.(když to je dipované…)
reagovat - Pondělí 17. září 2012 ve 20:38 ® Martin Mošna reakce na …
-
MIG-35> Já ti dám
reagovat - Pondělí 17. září 2012 ve 20:31 ® MIG-35 reakce na …
-
Fryw> Dam zase ty woblery z5 do krabky.
Martin Mošna> Těžko říct jakej lov je úspěšnější. Třeba Míra udělá duel.
reagovatZa úplnýho nee, neboooj.
- Pondělí 17. září 2012 ve 20:19 ® Fryw
-
Co vlastně děláte s něuspěšně použitejma nástražkama?
reagovat - Pondělí 17. září 2012 v 19:26 ® Martin Mošna reakce na …
-
MIG-35> sem vyděl že sumce chytaly na 50ku kapra.Já vým ze se na přívlač toho dá chytit vic!.To mě považujete za uplnýho blbce?
reagovat - Pondělí 17. září 2012 v 16:28 ® MIG-35 reakce na …
-
Kvaiker> Jak píše Míra echo ti aspoň napoví jaký je dno atd. A to, že ti ukáže i ryby neznamená, že nějakou chytíš.
Martin Mošna> Ty si bereš 10–20cm rybky k večeři??
reagovatTo tam mušíte mít pěknou bídu.
A přívlačí se dá chytat víc ryb nejenom sumec.
- Pondělí 17. září 2012 v 15:03 ® Martin Mošna reakce na …
-
osprey> asi tak.Je lepší tu rybu vzit domu k večeři než ji použít jako nástrahu.Jedině sumce chytat přívlačí.
reagovat - Pondělí 17. září 2012 ve 13:29 ® osprey reakce na …
-
Kvaiker> Dvacet let chytám bez té věci a pořád ji ještě nemám. Ale když jsi na lodi uprostřed Lipna a nevidíš pod sebe (nejde o ryby, spíš o hloubku a strukturu dna), tak jsi v háji.
Osobně jsem věnoval jisté úsilí a čas dokázat to bez echa a GPS, protože mám rád výzvy a nejsem pro používání techniky za každou cenu. Výsledkem je lov v permanentní nejistotě a postupná rezignace – plus rozhodnutí koupit ten krám.
Na řece echo nepotřebuju – projdu, doplavu, proházím olovem, zajedu kajakem a osahám dno kotvou… Ale už třeba na Labi, natož na Ebru, Pádu si nejsem jist, že bych si pomohl.
reagovat - Pondělí 17. září 2012 ve 13:04 ® Kvaiker
-
Já též nejsem zástancem používání echolotů. Znevýhodňuje to podstatně ryby proti lovci. Význam jeho použití připouštím na moři, ale ne na řekách a přehradách. Pokud jsme vyznavači sportovního rybolovu měla by platit vyváženost mezi tím aby se ryba mohla bránit ulovení v rámci svých možností a mohla čelit adekvátním technickým vymoženostem lovce. Táto vyváženost přináši rybáři mnohem větší radost z úlovku jako jeho získaní za každou cenu.
reagovat - Pondělí 17. září 2012 ve 12:36 ® osprey reakce na …
-
Martin Mošna> Já taky nesmím chytat na živou rybku. Moje lepší já mi to zakázalo.
reagovat - Pondělí 17. září 2012 v 8:39 ® MIG-35 reakce na …
-
Martin Mošna> A důvod? Navíc echolot nemam. Jen mi kolega co jel kolem lustroval flek jesli tam něco je.
reagovatA bylo a moc i tak nebrali.
A u sumcolovu samozřejmost? Já zase neznam nikoho, kdo loví sumce a používá echo.
- Pondělí 17. září 2012 v 8:12 ® Martin Mošna reakce na …
-
osprey> u lovu sumců to je samožřejmost.Ale u položené se mi to nezdá fééér.Mimochodem ja nesmím chytat na živou rybku.
reagovat - Neděle 16. září 2012 ve 22:55 ® osprey reakce na …
-
Martin Mošna> Protože jsi ještě nikdy nechytal vertikální přívlač na velké vodě, nehledal kaprový flek na obrovském revíru, kde jsi předtím v životě nebyl, nechytal sumce na vábničku a podobně.
Jsou věci, které se bez echolotu dělají opravdu špatně.
reagovat - Neděle 16. září 2012 ve 21:53 ® Martin Mošna reakce na …
-
MIG-35> Já si myslým že rybaření s echolotem neni rybaření.
reagovat - Neděle 16. září 2012 ve 21:52 ® Martin Mošna reakce na …
-
MIG-35> To si dobrej.Taky rád chtám bez háčků.
reagovat - Neděle 16. září 2012 ve 20:46 ® MIG-35 reakce na …
-
Martin Mošna> Tak to nwm…
reagovatMěl sem nahozíno, kde podle echolotu měly ryby sraz a záběr ne a néé dorazit.
Možná bych tam měl příště dát i háček.
- Neděle 16. září 2012 ve 20:04 ® Martin Mošna reakce na …
-
MIG-35> to je skoro stejný jak klasika akorát jemější A už to byvá tak ze jaká ryba jede kolem toho tak ta to vezme.
reagovat - Neděle 16. září 2012 v 19:38 ® MIG-35 reakce na …
-
chose120> Nemá je to totálně k ho.nu lov. Když něco chytíš tak je to cejn či jiná pidi ryba.
reagovat - Neděle 16. září 2012 v 17:50 ® Martin Mošna reakce na …
-
chose120> Když se koukneš o několik stran zpět,ta tam uvydíš že jsem psal že sem si pořídil feeder značky esox a naviják schimano.A vlasec 0,14mm.Takže vše už bylo vyřešeno.
reagovat - Neděle 16. září 2012 v 15:10 ® chose120 reakce na …
-
Martin Mošna> chtel bych zacit chytat na feeder ale nevim jestli to má cenu nekdo rika ze je to nejlepší a nekdo zase ze je to nani ze to je jenom na cejni a tak dal ze je na tom vydet kazdé drbnuti tak jak to je?
Ted mi leze hlavou proc si zakladas poradnu kdyz ten prut mas a chytas na neho to mi neleze do hlavy prosim o vysvetleni..
reagovat - Neděle 16. září 2012 v 11:26 ® Martin Mošna
-
Já vím že to moc vydrží.Taky mam feeder a chytam na něj s velkým úspěchem.Jenže tam mam 14 vlasec.Má ten mít nosnost kolem 4,5kg.Je škoda že se mi na ten feeder ještě nepovedla ryba přez 60cm.
reagovat - Sobota 15. září 2012 ve 23:40 ® chose120 reakce na …
-
Martin Mošna>Tady je jedna fotka kapra 62cm na rece jak se ohyba feeder-vlasec 0,28 oluvko 12gramu prubezne.Hacek od zarazky asi 60cm.Tento prut vydrzi fakt hodne tomu ver.
reagovat - Sobota 15. září 2012 ve 22:22 ® chose120 reakce na …
-
Martin Mošna>Jinak k tomu feedru ti jeste neco prozradim.Kdysi jsem mel kaprove pruty ktere mi po case prestaly bavit protoze jemnost a pozitek z dolavani to neslo do sebe pouziti mensich hacku atd.Poridil jsem si feedry a tapal jsem motalo se to vsechno dohromady a ted je zase pouzivam uz delsi dobu ale zase se vymykam ostatnim rybarum s feedrem.Vse zalezi na tom kde jdes chytat-chytam na rece velke kapry s feedrem a vlascem 0,28 a vim proc-kameny vysoke atd ohebnost prutu mi nevadi spise vyhoda.Montaz je jednoducha staci oluvka kolem 10 gramu.A to je na delsi povidani feedrove pruty jsou proste super a vidim v tom vicenasobne vyuziti u vody nez s jinymi pruty.Muj druhy nejoblibenejsi prut je match 4.20 od milo gerardix super proutek.
reagovat - Sobota 15. září 2012 ve 21:28 ® Martin Mošna reakce na …
-
chose120> jo jo taky se mi jednou stalo…
reagovat - Sobota 15. září 2012 v 16:59 ® chose120
-
Martin Mošna>Nemuzu se fotit s vodou protoze bych si druhy den nesedl.Uz se mi to nekolikrat stalo a rekl jsem si ne!!Priroda okolo taky ladi
reagovat - Pátek 14. září 2012 ve 20:14 ® Martin Mošna
-
osprey> já to chci taky teď jen ozkoušet.
reagovat