Vyhledávání
Typy povolenek
16.7.2012 | sikulam | 19.881 zobrazení | 7 odpovědí | upravit
Ahoj, chci si pořídit povolenku a nějak se nemůžu vyznat jaký typ pořídit. Zda celorepublikovou nebo celosvazovou a nebo jen jednotlivý uzemní svaz. Nevíte kde najdu jaké revíry obsahuje celorebubliková a jaké revíry má celosvazová?
Děkuji za jakoukoliv radu ;-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 19. července 2012 v 15:25 ® Arcanis
-
Ahoj, na strankach nasi organizace http://prvniplzenska.noveranet.cz/ to mame popsane takto (sekce ceny povolenek):
UZEMNI POVOLENKA: se rozumí povolenka platná v kraji Plzeňském a Karlovarském (dříve kraj Západočeský) a ÚN Orlík.
CELOSVAZOVA POVOLENKA: se rozumí povolenka platná v krajích českých a severní Morava. Pstruhová povolenka neplatí v jižních Čechách. Krátkodobé povolenky Jihočeského ÚS MP a celosezóní P, lze zakoupit v naší organizaci. Ceny najdete zde.
REPUBLIKOVA POVOLENKA: se rozumí povolenka platná na celém území České republiky."
Reviry jednotlivych kraju najdes tady (i s mapama) http://www.rybsvaz.cz/
Tyka se ČRS.
reagovat - Pondělí 16. července 2012 ve 20:52 ® nnnap
-
udělej si obrázek z " územnosti" jednotlivých svazů, dá se to dohledat na netu na jejich stránkách, no a podle toho bych volil povolenku. Jestli nejseš někde na rozhraní, pravděpodobně vystačíš se svazovou. A jestli kolem komína, tak s místními papíry. V praxi bych neměl tak velký oči, kolikrát se mi podařilo využít jiné papíry, jak svazové? Prakticky nikdy. Samozřejmě- můžu si plánovat, že zajedu na týden tam a tam, ale zjistil jsem, že svazová voda mi nabízí to samé, jako jiný svaz. Prakticky nebyl důvod absolvovat cestu kvůli rybačce.
reagovat - Pondělí 16. července 2012 v 19:56 ® Bahňák
-
Sikulam> nevím odkud jsi ale u nás (VČ) dostaneš s povolenkou i příslušnej seznam revírů, pro který platí, nyní včetně GPS polohy. Měl jsem zato, že je to tak všude. Ale tam kde budeš tu povolenku kupovat ti to určitě objaní.
reagovat - Pondělí 16. července 2012 ve 13:21 ® lunimus
-
neviem, ako je to u vas, ale u nas su miestne vody, ktore patria pod spravu miestnej organizacie. Ak si jej clenom, mozes lovit na tychto vodach. Niektore vody v sprave miestnych organizacii dali miestne organizacie aj na celozväzovu povolenku. A niektore vody su priamo v sprave zväzu.
Kazdy rybar je clenom rybarskeho zväzu v ramci konkretnej miestnej organizacie. V ramci nej mam pravo lovit na vsetkych vodach. Ak mam celozväzovu povolenku, mozem lovit na vsetkych vodach zaclenenych do mojej miestnej organizacie + na vsetkych vodach, ktore su zaclenene do zväzoveho povolenia. Ale pozor, nemozem lovit na vodach, ktore su v sprave inych miestnych organizacii, ale nie su zaradene do zväzovej povolenky …
To o ktore miesta sa u nas jedna sa dozvies priamo na stranke rybarskeho zväzu (www.srzrada.sk) … u vas zarucene funguje nieco podobneho
Btw. tieto info pekne riesi aj nova mobilna aplikacia smartchytej
reagovat - Pondělí 16. července 2012 ve 13:10 ® Tomik reakce na …
-
Jediný rozdíl mezi celorepublikovou a celosvazovou je ten, že Jižní Morava, jakožto samostatný svaz, se do celosvazové povolenky nevztahuje.
Celorepubliková – celá republika (logicky)
Celosvazová – celá republika, mimo Jižní Moravy( chceš-li kraj Jihomoravský..
Tak nějak ve zkratce…
reagovat - Pondělí 16. července 2012 ve 13:03 @ sikulam reakce na …
-
Díky, MP a P rozumím, ale nikde pořád nemůžu najít co patří do celasvazové a co do celorepublikové. Do celorepublikové patří tedy uplně vše, ale nechápu tu celosvazovou za 1950. Nevím zda si mám vzít celosvazovou povolenku nebo jen Výbor územního svazu pro Sev. Moravu a Slezsko za 1300.
reagovatsnad jsem to napsal srozumitelně
- Pondělí 16. července 2012 ve 12:23 ® Robur
-
zjednodušeně, přdstav si to jak kraje, buď můžeš chytat v celém kraji nebo na ještě větším teritoriu. Co se týče revíru, tak je máš na horní liště, tak si to projdi tam. Pokud moc nejezdíš, tak se ti vyplatí ta krajská. Píšu to zjendodušeně. Dále se ty krajské ještě člení na pstruhové a mimopstruhové revíry, tedy s MP nemůžeš chcyt pstruhy na potoku a naopak. Pokud tedy nemáš povolenky obě.
reagovat