Chytej.cz

Oprava laku na prutu necteno

14.7.2012 | Olík13 | 9.091 zobrazení | 18 odpovědí

Petrův zdar. Prosím o radu, jak postupovat při opravě laku na prutu – kaprařské děličce 3,9, na které se mi (nevím přesně jak) objevily hlubší rýhy na laku. Jde mi zejména o sofistikované doporučení typu laku, který je nejvhodnější zvolit. Děkuji za Vaše odpovědi, Olík13

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 10. prosince 2015 ve 22:55 ® guma reakce na …

Prosim vas nemám na vás spojení potřeboval bych nové rukojete ke kaprarskym prutum Sportex děkuji Vávra. Chorchus prosim

reagovat
Úterý 12. března 2013 ve 20:09 ® capbite reakce na …

Chorchus> Dobrý den mám prut daiwa balck widow a na druhém dílu(bez sedla) se mi loupe lak, nevíte kde bych jej mohl nechat opravit, případně nakolik vyjde cena, je to jen čast od koncovky (trnu) po první očko.

reagovat
Pátek 20. července 2012 ve 20:42 ® Olík13 reakce na …
Olík13

osprey> Děkuji tě za podporu – opravdu monstra nechytám – jen ve svých snech… Nějak se mi vyhýbají, i když zajíždím na vychvalované vody a používám doporučené techniky a nástrahy… Ale – ono to přijde :-))

reagovat
Čtvrtek 19. července 2012 v 1:42 ® osprey reakce na …
osprey

Olík13> Já bych to neviděl tak horký. Jestli je to z transportu, bude to jen lak. Přelakuj to dle některého z nížepsaných návodů a budeš mít na čas pokoj.

A jestli nechtáš nějaká monstra, tak se zlomení prutu jen tak bát nemusíš – koukni do aktuálních vidí, tam jsou dva testovací šoty, kde je vidět, co dá práce zlomit prut.

reagovat
Středa 18. července 2012 v 19:51 ® Olík13
Olík13

Přátelé, vy mě strašíte!! :-((

reagovat
Úterý 17. července 2012 ve 22:09 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

kakadu> souhlas, zitra na tebe vzpomeneme, pomluvime a ty nam dej na oplatku ty AC/DC.

reagovat
Úterý 17. července 2012 ve 21:55 ® kakadu reakce na …
kakadu

Chorchus> Ta rýha nemusí být durch.Mnohdy stačí jen nepatrné povrchové narušení blanku. UHU jsem kdysi také používal,ale je to zbytečně drahý špás.

reagovat
Úterý 17. července 2012 ve 21:48 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

kakadu> za Uhu rucim, ale predpokladam, ze to je pouze povrchova ryha. Zvlaste kdyz ho pohladis horkovzduskou. Jinak souhlas, pokud je ryzka durch, tak pak bych doporucoval ten prstenec podporeny ovinem niti. Olik 13: no a pak posledni rada – kup novy prut.

reagovat
Úterý 17. července 2012 ve 21:30 ® kakadu reakce na …
kakadu

Chorchus> Nechci být špatným prorokem,ale tohle asi nepomuže.Mám pocit,že to po pár vycházkách odpadne. Možná by bylo lepší udělat epoxidový prstenec po obvodu blanku v místě poškození.Mělo by to vydržet daleko více než jen malá záplata.

Olík 13: Modli se ,aby ty rýhy nebyli hlubší než jen síla laku.Narušený blank pak sice nějakou dobu drží,ale mnohdy pak praskne v místě porušení zrovna ve chvíli, kdy to člověk nejméně čeká.

Držím palce.

reagovat
Úterý 17. července 2012 ve 21:11 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

Olík13> no, pokud jsou ty rýhy na blanku, tak bych to řešil následovně, nejprve rýhy přejel fixem CD-PEN v barvě prutu, pokud barva nebude, tak jiným fixem. Pokud je rýha hluboká, přetmelil bych to epoxidem nejlépe UHU Plus, který bych obarvil barvou z toho fixu pomocí ředidla S 6300. Pak přebrousil smírglem tak zr. 800. Jen v místě té výplně. Nakonec zaleštit brusnou vatou 000.

reagovat
Úterý 17. července 2012 v 19:51 ® Olík13
Olík13

Jinak moc děkuji všem za tipy – srovnávám si to a pak vyhodnotím pro mě nej radu :-D

reagovat
Úterý 17. července 2012 v 19:50 ® Olík13 reakce na …
Olík13

Chorchus> Jsou to nejspíš rýhy od oček – jinak fakt nevím. Je to prostě na těle prutu, způsobené tím, že mám děličky složené a stáhllé k sobě páskami. Ve futrále (asi při přepravě) se nejspíš dřelo očko o lak a… rýha… V jednom místě mám tři asi 1 cm dlouhé a hluboké na sílu laku a silné jako hrana očka :-((

reagovat
Pondělí 16. července 2012 ve 20:56 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

džigit> ututlej to, je to jinak, fetuju a pak těpu do kompu.

reagovat
Pondělí 16. července 2012 v 9:10 ® džigit reakce na …

Chorchus> těpe do kompjůtru a u teho fetuje… :-O
Až o tym budu doma vypravět děckam… :-D

reagovat
Neděle 15. července 2012 ve 21:27 ® Chorchus
Chorchus

Pokus se nejprve přiblížit, co máš na mysli "hlubší rýhy na laku – máš na mysli u oček. Pokud ano, tak ty opravíš dvousložkovým Flex coat (ROD WRAPING FINISH). Nanáší se to štetečkem´za použití sušičky – tedy něčeho, co ti prut bude otáčet dokola, až do úplného zaschnutí. Ale to vše závisí na rozsahu poškození. Popiš škody – budeme řešit.

reagovat
foto/forum/2012/th-img20765.jpg
Neděle 15. července 2012 ve 12:11 ® Hora
Hora

Odpověď najdeš částečně tady http://www.mrk.cz/diskuse.php?… a něco tady v článku o stavbě bambusáku.http://www­.chytej.cz/clan­ky/1021/vyroba-bambusaku/

reagovat
Neděle 15. července 2012 v 11:05 ® Ciffik
Ciffik

zkus se poptat u nás ve fóru Ostrava a okolí, Kakadu opravuje uhlíkáče z celého kraje nebo Chorchuse, ten pro změnu staví bambusáky – ale oba určitě lakují, třeba ti něco poradí

reagovat
Neděle 15. července 2012 v 0:12 ® osprey
osprey

Kontaktuj nějakého stavěče. Bojím se, že ale skutečně kvalitní laky ti budou připadat drahé. Na nějaké bazální opravy bez větších nároků na estetickou stránku věci jde použít rychleschnoucí „pětiminutový“ dvousložkový epoxid. Po nanesení musíš s tím dílem asi 10 – 15 minut soustavně točit, aby to nestékalo.

Postavil jsem si takhle prut na dírky, funguje to a když se na to kouknu, žaludek se mi z toho nezvedá.

reagovat