Chytej.cz

Co se stane pokud zapomenu povolenku? necteno

28.3.2005 | free | 10.486 zobrazení | 74 odpovědí

Jistě se to už někomu stalo,pokud to má člověk za bukem,tak není nic jednodušího,než se pro ní otočit. Ale pokud je to kolem sta kilometrů tak je to horší. V rybářském řádu se o tom moc nepíše ale vyplívá scela jasně,co je k lovu nutné mít u sebe. Tak mě zajímá,co se stane pokud si své doklady okopíruji(povo­lenky,ryb lístek,docház­ku,OP,ŘP),nechám notářsky ověřit,popřípadě orazit na svazu a ulozím do baťohu. Náhoda ja blbec. U vody zjistím,že jsem nechal doklady doma,a tak použiju tudle kopii. Zapíšu se a budu chytat. Podle ryb.řádu splním všechny podmínky nutné k rybolovu. Tak mě zajímá,co mi řekne RS. Při kontrole?Samozřejmě je to lehce zneužitelné,ale pokut už budu kontrolován,tak je možné o této situaci provést záznam. RS může kontaktovat mou MRO,a ta to pak může dořešit se mnou samím,třeba odevzdáním této kopienebo,dopsáním do docházky na MRO. Ruku na srdce,jsme jen lidé a stát se to může každému.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 5. dubna 2005 ve 14:21 ® free

[toulovec]
nesmazatelné písmo:fix,činské pero,prop. tužka. Toť vše k nesmazatelnému písmu. Samozřejmě to můžu zmačkat a hodit do koše. Tak jsi to asi myslel

reagovat
Úterý 5. dubna 2005 ve 14:17 ® free

[atsip] to ano,dá se toho zneužít,to nepopírám,a věřím tomu,že v našich řadách je spousta rybářu kteří toho rádi zneužijí. Ale ruku na srdce,těch přestuků co člověk vydí u vody je spousta:naváže­ní,chytání po 24h,nebo nonstop,tzv privátní místa,a bohužel i jistá nevraživost místní RS vuči rybářům,kteří nejsou místní. A věřím tomu že tak jak jsou špatní,tak jsou i dobří,jsou lidi co to myslí s vodou vážně a je jen na nás jak to bude dál. Možná tomu pomohou i tyto stránky

reagovat
Úterý 5. dubna 2005 ve 14:15 ® toulovec
toulovec

jsi nenapravitelnej, nad touto otázkou se není třeba zamýšlet, protože nemáš pravdu, kdybys to poctivě slovo po slově přečetl a zamaslel se nad tím, tak zjistíš že śe pleteš.

Sice bys měl z právního hlediska správné ověřené doklady opravňující tě k lovu, ale nezapsal bys nesmazatelným způsobem lov a na to bych tě s chutí dostal

howgh k takový pitchovině už toho padlo až dost, nestojí mi za to už na to reagovat

reagovat
Úterý 5. dubna 2005 ve 14:09 ® free

[toulovec] no sem rád,že je tu osoba,která se nad tím zamyslela. Ano,todle to všechno vim,ale je tu háček,jak jsem již psal,notářsky ověřená kopie dokladů,se právně považuje za doklad samí. Toť vše. proto pokud budu mít kopii u vody,zapíšu si příchod. tak se nedopouštím žádného přestupku . Taky jsem psal,že se toho dá lehce zneužít,protože ruku na srdce. je mezi námi spousta skoro rybářů. A tyky jsem se zmínil o použití zpětné kontroly. Bohužel nám v rybářském řádu,či zákoně chybí odstaveček. který pamatuje na tuto skutečnost a tudiš v souladu s ním samím se nedopouštím žádného přestupku. včera jsem na tuto otázku diskutoval s příslušníkem policie ČR a ten mi řekl:pokud bychom byly povolání na žádost RS,provedem kontrolu totožnosti a pokud nám budou předloženy právně ověřené doklady,které si ověříme jsou tyto doklady považovány za platné. jak jsem již psal,je zde mezera,a né jen jedna.

reagovat
Úterý 5. dubna 2005 v 7:22 ® toulovec
toulovec

astip: tomuto jsem věnoval max. 10 minut zkopírovat ze zákona 4 články není až takový problém z mé hlavy je tam tak 10 slov

reagovat
Úterý 5. dubna 2005 v 7:14 ® atsip

Pre Toulovce:obdivujem Ťa, koľko si vynaložil času na tento príspevok. Odhliadnuc od toho, že loviaci musí mať pri sebe platné doklady a to je bez debaty, len ako myšlienka ako som už nižšie napísal, koľko by si loviaci vybavil duplikátov, toľkonásobne by mohol denne nachytať legálne rýb. Čo je absolútny nezmysel.

reagovat
Pondělí 4. dubna 2005 v 9:25 ® xycht

BigMike: ))))))))))

reagovat
Pondělí 4. dubna 2005 v 9:07 ® toulovec
toulovec

možná to ještě přeložím, ty si to ale najdi, ale pro ostatní výklad zákona:

Pokud bych byl porybným já, provedu u tebe kontrolu (a) kontrolovat
1. osoby lovící ryby nebo vodní organizmy, zda jsou k tomuto lovu oprávněné a zda provádí lov řádně a způsobem, který umožňuje tento zákon, ) čímž mi vznikne právo uplatnit znění § 16, písmenoc, čl. 1 zákona č. 99/2004 Sb. © zadržet 1. povolenku k lovu osobě, která se dopustila porušení povinnosti stanovené tímto zákonem a tuto doručit nejpozději do 5 pracovních dnů tomu, kdo povolenku vydal,) za porušení § 13 odstavce 7 a 9 zákona č. 99/2004 Sb. (7) Při lovu v rybářském revíru je osoba provádějící lov povinna mít u sebe rybářský lístek, povolenku k lovu, nejde-li o uživatele rybářského revíru, popřípadě doklad o udělení výjimky podle odstavce 4 nebo 5 § 13 zákona č. 99/2004 Sb. a na požádání je předložit rybářské stráži, rybářskému hospodáři, popřípadě jeho zástupci nebo osobám pověřeným příslušným rybářským orgánem nebo orgánům Policie České republiky. (9) Osoba provádějící lov je povinna vyznačit v povolence k lovu datum lovu, rybářský revír, počet, druh a hmotnost ulovených ryb. a zároveň § 13 odstavec 9, oddíl VII písmeno

1. zapsat nesmazatelným způsobem do oddílu II povolenky k lovu (Evidence docházky a úlovků) před zahájením lovu ryb na mimopstruhovém i pstruhovém rybářském revíru datum lovu a číslo revíru.

Jinak ještě jednodušeji: provedu kontrolu a jelikož jsi u sebe neměl povolenku k lovu, nezapsal jsi neslmazatelným způsobem lov, nahlásím toto policii jako spáchání trestného činu a předám tě k vyšetřování. Bohužel, ale kopie nějakého dokladu není dokaldem, protože jsi nemohl nesmazatelně zapsat do povolenky. Zápis do kopie nelze tudíž považžovat za nesmazatelný zápis, neboť jí můžeš zlikvidovat. Pokud by zákon umožňoval předložit kopii, nebo ověřenou kopii, muselo by to tam být výslovně uvedeno v každém odstavci, ve kterém je zmínka o povolence. Pak by takový zápis v zákoně vypadal asi takto: VII. Lovící je povinen

1. mít při lovu vyprošťovač háčků, míru pro zjištění délky ryb a podběrák,
  2. zapsat nesmazatelným způsobem do oddílu II povolenky k lovu nebo do úředně ověřené kopie této povolenky(Evidence docházky a úlovků) před zahájením lovu ryb na mimopstruhovém i pstruhovém rybářském revíru datum lovu a číslo revíru.

hovwh, jsem zvědav co vymyslíš za výmluvu teď

reagovat
Pondělí 4. dubna 2005 v 8:42 ® toulovec
toulovec

dobrá, ty hloubavče, pokud tedy neumíš přemýšlet racionálně sám, vyložím ti to po paragrafech. Pokud bych byl porybným já, budu konat dle § 16, písmene a, článku 1 zákona č. 99/2004 Sb., čímž mi vznikne právo uplatnit znění § 16, písmenoc, čl. 1 zákona č. 99/2004 Sb. za porušení § 13 odstavce 7 a 9 zákona č. 99/2004 Sb. a zároveň § 13 odstavec 9, oddíl VII písmeno b) zákona č. 99/2004 Sb.
a jsi bez papírů

reagovat
Pondělí 4. dubna 2005 v 5:30 ® free

[Vydrain]

reagovat
Neděle 3. dubna 2005 ve 23:36 ® Vydrain
Vydrain

Free/ myslím že pokud pokreješ veškerý místa k uložení dokladů úředně ověřenýma kopiema, tak můžeš být klidný

reagovat
Neděle 3. dubna 2005 v 10:23 ® jake
jake

to Vydrain: Pobaveně sleduju tuto rozvášněnou debatu a pořád si v duchu kladu otázku, která tady konečně nahlas zazněla. Děkuji. . Veskrze se na otázku „Co se stane, když zapomenu povolenku?“ dá odpovědět nejlépe po švejkovsku – „Jsi bez povolenky “

reagovat
Neděle 3. dubna 2005 v 8:41 ® free

[Vydrain] to bylo myšlený tak,že pokud budu zapomětlivej,resp. na vláčku chodím jinak,než na kapry,a stat se může,že necháš doklady v jiným báglu či bundě. a je to. Tak pro jistotu mít hotovej duplikát,a ten hozenej v báglu. Chápeš. No a jelikož jsem se nikde nedoptrál jestli je to legální nebo ne. Právně ano,ale dne názorů tu,NE. Tak mě to zajímalo.

reagovat
Sobota 2. dubna 2005 ve 21:05 ® Vydrain
Vydrain

Myslím že úředně ověřená kopie by měla stačit jako průkazná, jen mi není jasný, když už budeš mít u sebe toto, tak proč bys nemohl mít rovnou originál

reagovat
Sobota 2. dubna 2005 v 17:38 ® free

[toulovec] Možná jsou to zbytečnosti,. ale jsem člověk zvídaví. Samozřejmě možnosti,co jsi uvedl jsou reálné,ale kdopak ti prodá hostovačku bez dokladů?Včil mudruj. Bohužel nepatřím k těm kteří podporují a finančně dotují tzv kaprodromy,či duhákodromy a dělají z rybařiny zábavu pro vyší vrstvu. Já si chodím k vodě odpočinout a relaxovat. Bohužel naše vody jsou tak „zarybňovány“že mi zbyte i čas na to přemýšlení

reagovat
Sobota 2. dubna 2005 v 16:50 ® free

Jasný lidi,takhle tu můžem depatovat do dalšího jara Co kdyby si nechal. atd. Nebo názory nepřemýšlej nad hovadinama. Dá se tak i tak,ale bohužel se tu nenašel nikdo,kdo by tu napsal,je to nesmysl jelikož podle zákona. bla,bla nesmím k lovu použít kopii dokladu Jelikož žádný takový zákon neexistuje. Pročetl jsem celou sbírku zákona č.197/2004 a kde nic tu nic. Co se dá dělat. Každopádně děkuju všem zůčastněným v naší debatě za názory a přeju mnoho krásných a ničím nerušených chvilek u vody.

reagovat
Sobota 2. dubna 2005 v 16:40 ® free

[kostnak] nemůže,kopírování bankovek je trestné…

reagovat
Pátek 1. dubna 2005 ve 23:12 ® BigMike

Jěště mi to nedá: Dnes jsem si zašel k notáři a ten mi potvrdil na papíře s plnou mocí a všemi okolo potřebnými pimprdlinkami, že mám erekci. Pokud bude doma ta moje prskat, dám jí lejstro a musí zmlknout!!! Mám to na papíře a pokud vidí něco jiného, ať to dá k soudu!!!!

reagovat
Pátek 1. dubna 2005 v 1:00 ® Milky
Milky

Je opravdu s podivem, jak někteří z vás dokáží mrhat svým časem. Opravdu vynalézavos f kravinách nezná mezí Poslanci vypustili do světa poloprodukt, ale je zase pozitivní, že to nedali přepracovat někoumu z tohoto fóra, to bychom se dočkali věcí!

reagovat
Čtvrtek 31. března 2005 ve 22:10 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

kostnak:Podobný pripad!!!!

reagovat
Čtvrtek 31. března 2005 ve 22:07 ® kostnak
kostnak

free, co keby ti dal zamestnavatel na vyplatu overene kopie bankoviek?

reagovat
Čtvrtek 31. března 2005 v 15:57 ® BigMike

Řekl Bůh a odmlčel se…) Tím to také uzavírám.

reagovat
Čtvrtek 31. března 2005 v 7:44 ® toulovec
toulovec

Já už se na to nemůžu koukat . Nezamýšlíš se nad nesmyslnými paragrafy, ale nad nesmyslnými věcmi. Ti co se mají zamyslet se zamysleli, ale ty se už zamýšlíš naprosto zbytečně. Kopie povolenky k lovu prostě není dokladem, ale pouze jeho kopíí a ta ti je tak leda na .......... Ty jsi povinen při kontrole předložit originál a basta. Pokud si ho zapomeneš, máš prostě smolíka k vodě nesmíš, nebo si vem jen kolem krku foťák a máš hezkou procházku. Myslím že jediným řešením je koupit si v místě kam jsi dorazil holt ještě jednu třeba denní hostovací povolenku a ta tvá zapomětlivost tě vyjde v tomto případě na většině revírů zhruba na 200,–což je lepší než vyrazit k domovu. Na většině revírech jsi schopen povolenku sehnat a pokud ne, tak máš dalšího smolíka a valíš dom. Přeju hezký lov s originály povolenek

reagovat
Čtvrtek 31. března 2005 ve 2:30 ® free

Jak jsem již psal,je mi jasný,že se toho dá zneužít. Nechytám na to,ani jsem to nezkoušel,a ani nemám v ůmyslu. Bohužel jsou zde mezery,nesmyslný paragrafi a vyhlášky,který si občas odporujou,a nedávaj logiku. Jen jsem se nad jednou takovou zamyslel Bohužel ti co to maj dělat to nedělají

reagovat
Čtvrtek 31. března 2005 ve 2:24 ® free

[BigMike] ] Jasný,povolenku si hlídám,neboj. A raději se dvakrát podívám,než odjedu.

reagovat
Čtvrtek 31. března 2005 ve 2:20 ® free

[Hrají] No vidíš,a v tom je kámen ůrazu. Nikdo tu nemá v ůmyslu nic nekalího. ale o metru tu nedebatuju,ten si v nejhorším koupím,je dostupnej i po sto kilometrech!Druhá věc je jak je povolenka definovana?Právně je vše v pořádku. A pokud zavoláš policii,vpořádku,já se prokážu platnými doklady,a bohužel platnou notářsky ověřenou kopii povolenky. Pokutu,nedostanu. Od koho,a hlavně za co?Jaký porušuji zákon?Maximálně mohu být předvolán na OD PČR,kde doložím originál,ale to musí někdo podat na mou osobu trestní oznamení,s po­dezrení na pokus o podvod. A dokázat v tomdle tom případě ůmysl,je směšné. Bohužel.

reagovat
Středa 30. března 2005 ve 13:45 ® BigMike

Ještě další možnost – kup si těch povolenek víc a každou nos v jiném kabátě či ruksaku:-)

reagovat
Středa 30. března 2005 ve 12:33 ® BigMike

A pokud si necháváš potvrzovat kopii, asi víš, že jsi zapomětlivý nebo proto, že chceš dělat nějaké nekalé čachry:-) Pokud jsi zapomětlivý, tak s tím počítej a nech si jí zašít pod kůži na záda(míň to bolí než na břiše):-))

reagovat
Středa 30. března 2005 v 8:46 ® hraji
hraji

Budu hovořit za MO MRS Brno 3, u nás bychom ti rozhodně žádnou, ani notářsky ověřenou kopii, nepotvrdili. Máš originál a hotovo, tak proč ověřenou kopii. Řekni mi, jak by sis pořizoval kopii metru, který máš mít taky u sebe při lovu. A pokud bys lovil bez papírů na našem revíru, tak bych na tebe zavolal Policii ČR a s těmi by sis to vysvětlil. takový je normální postup. Rybář bez platných dokladů je pytlák, v lepším případě někdo, kdo nectí pravidla.

reagovat
Středa 30. března 2005 v 8:21 ® BigMike

V legislativě nejsem zběhlej, co může být uznáno jako ověřená kopie a co ne. Dejme tomu, že tedy členská legitka jo, ale tu mi ani nemusíš předkládat, mě zajímá průkaz totožnosti s fotkou žes to ty a pak úlovkový lístek s nalepenou origoš povolenkou. Osobně bych ti tedy opis neuznal a dajt to pak k soudu, ten rozhodne. Pokud bys vyváděl až moc, nahlásil bych to na obec 3. stupně jako přžestupek, na 3 roky by ti vzali ryb. lístek a pak se suď jak chceš. Nejsem tedy magor, beru vše lidově, ale s tímhle by tedy u mě nikdo nepochodil. Je asi něco jiného kopie dokladu, která je pro nějaké prokázání a kopie dokladu, kde musíš vést nějakou evidenci, pořizovat záznamy a pod. Možná si každé ráno dojít pro novou kopii abych viděl, že je čerstvá a nemohl bys jednou zapisovat do originálu a jednou do kopie a pak třeba do druhé kopie. Nevím, co by ti řekli, kdybys jim pak poslal na kraj třeba 4 kopie se sumářem úlovků.

reagovat