Chytej.cz

Co se stane pokud zapomenu povolenku?

28.3.2005 | free | 10.486 zobrazení | 74 odpovědí

Jistě se to už někomu stalo,pokud to má člověk za bukem,tak není nic jednodušího,než se pro ní otočit. Ale pokud je to kolem sta kilometrů tak je to horší. V rybářském řádu se o tom moc nepíše ale vyplívá scela jasně,co je k lovu nutné mít u sebe. Tak mě zajímá,co se stane pokud si své doklady okopíruji(povo­lenky,ryb lístek,docház­ku,OP,ŘP),nechám notářsky ověřit,popřípadě orazit na svazu a ulozím do baťohu. Náhoda ja blbec. U vody zjistím,že jsem nechal doklady doma,a tak použiju tudle kopii. Zapíšu se a budu chytat. Podle ryb.řádu splním všechny podmínky nutné k rybolovu. Tak mě zajímá,co mi řekne RS. Při kontrole?Samozřejmě je to lehce zneužitelné,ale pokut už budu kontrolován,tak je možné o této situaci provést záznam. RS může kontaktovat mou MRO,a ta to pak může dořešit se mnou samím,třeba odevzdáním této kopienebo,dopsáním do docházky na MRO. Ruku na srdce,jsme jen lidé a stát se to může každému.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Středa 30. března 2005 v 7:10 ® atsip

V jeden den si može privlastniť držitel povolenky určite množstvo rýb. Ak by mal viac overených kópií mohol by si teoreticky privlastniť toľko rýb , koľko má kópií.

reagovat
Úterý 29. března 2005 ve 23:10 ® free

[Big Mike] Pokud to bereš takhle tak ano,ale doklady jsou jednou doklady,a pokud jsou notářsky ověřené,tak ze zákona mají tu samou váhu jako original.. Proto me zajímalo,jak se tu k tomu postaví lidi,a RS. Protože legislativně je zde mezera,a tudiž bych se ničeho nezákonýho nedopustil. A za tu debatu to stojí. odtoho to tu snad je

reagovat
Úterý 29. března 2005 ve 21:48 ® BigMike

Udělej si notářsky ověřenou kopii třeba týdenní jídenky do vlaku a ukaž jí průvodčímu, co ti řekne:-)) )))

reagovat
Úterý 29. března 2005 ve 12:50 ® drda

Anal: zajímavý názor. Normální je ten, co přestupky toleruje, debil pak ten, který je nekompromisní. Já tady vidím jen jedno řešení. Prostě nechytat. Jak už tady někdo napsal, za blbost se platí. Měl jsem možnost mluvit s několika lidmi, kteří jsou členové RS. Neumíš si představit, co si lidé dokážou vymyslet, aby se vyhnuli postihu. Jak se v tom mají členové RS vyznat, co je pravda a co výmysl?

reagovat
Úterý 29. března 2005 v 8:43 ® BigMike

Pro mě je povolenka a členská legitimace jen jedna. Kam bysme přišli, kdyby každej na jinej revír tahal kopie, kterou když seberu, musím se handrkovat dál co a jak. Nemáš origoš, tak tě vykážu od vody. A jasně je dané, že pokud přijdeš k vodě, musíš před zapčetím lovu zapsat datum, číslo revíru! Tudíž bys měl hned zjistit, že povolenku nemáš a pokud budeš chytat dál, je to už dost závažný přestupek. A tvoje blbost, jestli jedeš z Ostravy na Lipno a necháš doklady doma.!!!!!!

reagovat
Úterý 29. března 2005 v 0:53 ® free

[jake] To ano,ale řidičák,nebo Op,se dá ověřit. bohužel,hranice jsou jasný a pas,nebo OP je nutnost. Beru to tak,že ta možnost spětné kontroly tu je

reagovat
Úterý 29. března 2005 v 0:50 ® free

[anal] To máš pravdu,bohužel dělá jen svou práci. Ale myslím,že je to o domluvě. [/quote]

reagovat
Úterý 29. března 2005 v 0:47 ® free

[quote]

reagovat
Úterý 29. března 2005 v 0:46 ® free

[quote]Jasný,dá se o tom polemizovat,ale beru to tak,jako že je zapomenu. Pokud budu chtít chytat na víc dokladů,tak ruku na srdce. Za pár minut,teda pokud jseš šikovnej,tak máš druhý.

reagovat
Pondělí 28. března 2005 v 19:56 ® Čajda

free-chápu jak to myslíš,ale co se stane když ti z nějakého důvodu seberou povolenku(neber to samozřejmě osobně),to přijdeš domů vemeš další kopii (co kdyby náhodou) nebo originál a budeš chytat dál??

reagovat
Pondělí 28. března 2005 v 15:39 ® rybar11

No, u nás by jsi s žádnou kopií neuspěl. Tady jim vadí i když máš jiný metr, než si onipředstavujou. A to ho mám ocejchovaný. Pak mi tvrdili, že nesmím mít pruty od sebe dál než jeden metr. Na severní Moravě to radši nezkoušej…

reagovat
Pondělí 28. března 2005 v 10:02 ® anal

ak stretnes normalneho chlapa tak ziadne potvrdenie nepotrebujes(mal som to stastie 2×) a ak debila tak ti to nepomôze,pretoze ten nepochopi ze sa to môze stat aj jemu.

reagovat
Pondělí 28. března 2005 v 9:58 ® Lovec

Můj názor je že pokud ti to posvětí rozítkem tvá organizace,tak proč né. Když ztratíš OP taky ti vystaví nahradní doklad, i když vím,že tohle není o ztrátě.

reagovat
Pondělí 28. března 2005 v 9:44 ® jake
jake

Obávám se, že doklad je jednou doklad a je nutné ho mít při provozování dané činnosti neustále u sebe. Tak jako když řídíš auto nebo cestuješ do zahraničí, musíš mít řidičák, resp. pas. A dost těžko budeš policajtům nebo celníkům vysvětlovat, že … prostě Tě přes tu čáru nepustí a hotovo – za blbost se platí

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1