Chytej.cz

Co se stane pokud zapomenu povolenku? necteno

28.3.2005 | free | 10.484 zobrazení | 74 odpovědí

Jistě se to už někomu stalo,pokud to má člověk za bukem,tak není nic jednodušího,než se pro ní otočit. Ale pokud je to kolem sta kilometrů tak je to horší. V rybářském řádu se o tom moc nepíše ale vyplívá scela jasně,co je k lovu nutné mít u sebe. Tak mě zajímá,co se stane pokud si své doklady okopíruji(povo­lenky,ryb lístek,docház­ku,OP,ŘP),nechám notářsky ověřit,popřípadě orazit na svazu a ulozím do baťohu. Náhoda ja blbec. U vody zjistím,že jsem nechal doklady doma,a tak použiju tudle kopii. Zapíšu se a budu chytat. Podle ryb.řádu splním všechny podmínky nutné k rybolovu. Tak mě zajímá,co mi řekne RS. Při kontrole?Samozřejmě je to lehce zneužitelné,ale pokut už budu kontrolován,tak je možné o této situaci provést záznam. RS může kontaktovat mou MRO,a ta to pak může dořešit se mnou samím,třeba odevzdáním této kopienebo,dopsáním do docházky na MRO. Ruku na srdce,jsme jen lidé a stát se to může každému.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Pondělí 11. dubna 2005 v 8:02 ® toulovec
toulovec

free: stáváš se slavným, obhajovat takovou kokotinu s takovou vervou, tak vytrvalý tu ještě nikdo nebyl měl by sis vyplnit kartu

sice tu opakuješ naše slova, výklad zákona, říkáš nám že nemáme pravdu ale nepochopil jsi jejich význam. Dobrá, prohráli jsme, jsi chytřejší, nech si okopírovat papíry a hurá na fišle komu není rady .............­..............

reagovat
Neděle 10. dubna 2005 ve 23:54 ® BigMike

Milky: dobrej tréning k vodě, tam se setkáš kolikrát s takovejma magorama, že tady ty všechny dotazy jsou jak procházka rájem:-)) )

reagovat
Neděle 10. dubna 2005 ve 12:54 ® 

Milky Tak to neřeš a dělej si pr… aspoň se zasmějeme.

reagovat
Neděle 10. dubna 2005 ve 12:42 ® Milky
Milky

Je opravdu pozoruhodné, ´jak s takhle debilním tématem si tu dokáže vyhrát tak obrovské množství lidí. Hospody se mi příčí, protože tam banda blbů lemtápivo a řeší sto let vyřešené problémy a stejně nemá sílu je nějak změnit. Tady je to skoro to samé, ale na sucho.

reagovat
Neděle 10. dubna 2005 v 10:50 ® 

Pokud tě chytí RS má právo tě pověsit na nejbližším stromě proto bez papírů choď jenom tam kde nerostou stromy to se ti nemuže nic stát

reagovat
Neděle 10. dubna 2005 ve 4:09 ® kostnak
kostnak

v momente, ked si zapises do papierov vychadzku, prestanu odpovedat originalu, ktory si si dal overit, a ako take su neplatne.

aj ked neopravnujuce k lovu boli od zaciatku a cele je to len chytanie sa za slovicka.

reagovat
Sobota 9. dubna 2005 ve 22:57 ® HaD
HaD

slovem „spokojenej pane“ jsi pro mě zcela neuspokojivě odpověděl

reagovat
Sobota 9. dubna 2005 ve 22:00 ® BigMike

Poslední zvonění: Bližší podmínky výkonu ryb. práva – při lovu na ryb. revíru je osoba provádějící lov povinna mít u sebe ryb. lístek, povolenku k lovu… a na požádání jí předložit..... Takže se mluví o povolence k lovu a ne o ověřené kopii povolenky lovu:-)) ))) Tím tady končím. Pokud někoho potkám s kopií povolenky, rád s ní podebatím o počasí, ale pro povolenku si bude muset dojít na svojí MO až si ho předvolá dozorčí komise a odpyká si nějaký týden bez rybolovu.

reagovat
Sobota 9. dubna 2005 v 18:29 ® Dědek64

Proboha už toho nechte. Vždyť to tu začíná vypadat jako na MRKu!!! Zvlášť když tu dobře poznávám některé MRKáčské buřiče. Ach jo.

reagovat
Sobota 9. dubna 2005 ve 14:07 ® Milky
Milky

Hoši mám nápad – roztrhejte si občanky a vystupujte jen s kopiema

Osobně si myslík, že k originál prutum patří originál lístek. Když zapomenu – moje blbost!

reagovat
Sobota 9. dubna 2005 ve 12:21 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Hej,co kdyby jste místo zbytečného hledání,jak obejít zákon radši brali pravé povolenky k vodě?Myslím,že by to bylo rozumější.

reagovat
Sobota 9. dubna 2005 ve 12:10 ® BigMike

Hezky se to tady čte, ještě do toho zapojte právníky:-) Ale za sebe mohu říct: jako RS žádné ověřené kopie neberu!!! A pokud se to někomu nebude líbit, ať jezdí na soukromé. Ale je otázka času, kdy i tam konečně někdo dohlédne na dodržování zákona!! Myslím hájení dravců, míry ryb, chytání na dírkách a jiné. Zákon je jen jeden a platí na všech vodách, kde je vyhlášen revír. A pokud není vyhlášen revír, nesmí se tam chytat! TO JE OBJEV,CO?

reagovat
Sobota 9. dubna 2005 v 1:07 ® free

[HaD] Spokojenej pane…

reagovat
Sobota 9. dubna 2005 v 1:05 ® free

[toulovec] Fyzická osoba

Úřad neprovede vidimaci:

opisu (kopie) občanského průkazu, vojenského průkazu, pasu a jiného průkazu, vkladní knížky, šeku, losu, sázenky, geometrického plánu, rysu a technické kresby, jestliže se předložený opis (kopie) neshoduje s originálem, jestliže je listina psána v jiném než českém nebo slovenském jazyce a neovládá-li pověřený pracovník jazyk, v němž je listina pořízena, jsou-li v listině, která se vidimuje, změny, doplňky, vsuvky nebo škrty, které by mohly zeslabit její věrohodnost. Úřad neprovede legalizaci: Měl jsi to sem skopčit celý,a né jen první větu..

reagovat
Sobota 9. dubna 2005 v 0:28 ® free

[barkuba] k té kontrole PČR,můžeš se prokázat No a pokud ho máš v čistírně,tak to stejně při ověřování zjistí,a co pak následuje ne třeba uvádět. Takže pokud jsi řidič s povolání a máš takto udělané doklady,TP,OP,ŘP,­PR,RZ,tak věz že máš ušetřenou spoustu času při kontrole a i 1000kč při dobré náladě policisty

reagovat
Sobota 9. dubna 2005 v 0:15 ® free

[Toulovec] To máš chlape pravdu,ale 41/1993sb. je:Zákon České národní rady o ověřování shody opisů nebo kopie s listinou a o ověřování pravosti podpisu obecními úřady a o vydávání potvrzení orgány obcí a okresními úřady. Což je trochu jiná ves než notářství. A je logické,že tyto kompetence nemají. Ale snaha se cení. Takže tyky skóruju

reagovat
Pátek 8. dubna 2005 v 17:59 ® HaD
HaD

free: takže si to ničím nepodložil a jen plácáš další nesmysly. Dávat za příklad banky, pojišťovny je úsměvné – -jsou to soukromé firmy. Klidně si můžou do svých předpisů dát, že se musíš prokázat kopií ověřenou od okresního kominíka a můžou chtít decku ranní moči, jako průkaz totožnosti. To ovšem nemá nic společného s českými zákony a úřady. Docela sem se zasmál buhuhehehe Moje doporučení: nehledej díru tam kde není jinak nic ve zlém, jen výměna názorů

reagovat
Pátek 8. dubna 2005 v 17:19 ® barkuba

Ještě chci dodat, že ověřená kopie informuje o existanci a platnosti originálu k datu, který je na ověřené kopii zapsán a notářem či jiným pověřeným orgánem strvzen. Tedy ověřená kopie nehovoří nic o tom, zda je originál platný a existuje i v budoucnu, například v době kontroly. Při kontrole ( silniční, rybářské atd) musíš se vždy prokázat platnými doklady. Kopie je jen doklad o dokladu. Kotrola nechce vidět a ani se nemůže spokojit s dokladem o tom, že originál někde máš. Ověřená kopie opravdu není a nikdy nebude právně rovnocená. Některé formulace zní krkolomně, ale tolik právní mluva.

reagovat
Pátek 8. dubna 2005 v 17:06 ® barkuba

Musím reagovat. Ověřená kopie dokladu nemá a ani nemůže mít právní platnost originálu. Platnost dokladu jako originálu má jen duplikát (tedy doklad vydaný tou samou institucí, která vydala i originál, tedy při ztrátě povolenky například MO ČRS). Zkus si ofotit občanku či řidičák a ukazuj to Policii při silníční kontrole. Ověřená kopie slouží jako doklad o vlastnictví originálu ale jen pro ty potřeby, kde je ověřená kopie výslovně povolena. Je to ptoto, že bych mohl mít doma 10× ověřenou kopii řidičáku a pak při jeho zadržení se prokazovat kopií, i když ověřenou. Znovu opakuji, ověřená kopie nemá prvání platnost originálního dokladu či duplikáru. Zdar.

reagovat
Pátek 8. dubna 2005 ve 12:26 ® Dědek
Dědek

Docela mě překvapuje počet odpovědí na tak stupidní otázku…

reagovat
Pátek 8. dubna 2005 v 11:43 ® atsip

Pre Free: Teoreticky mohol by si zabudnúť aj prúty. Tiež by si zobral overenú kópiu prútov?

reagovat
Pátek 8. dubna 2005 v 10:18 ® toulovec
toulovec

ještě si dovolím podotknout malý dovětek aby to bylo celé, protože jsi právně znalý člověk, jistě sis všiml, že níže uvedený zákon 41/1993 Sb. byl novelizován zákonem č. 15/1997 Sb., ale níže uvedená stať novelou nedostála změn.

reagovat
Pátek 8. dubna 2005 v 10:10 ® toulovec
toulovec

tak je vidět že mne tento stupidní dotaz zaujal, neb jsem si dal práci s nalezením konečného rozuzlení :

dle zákona 41/1993 Sb. ČÁST PRVNÍ § 3 odstavec 3 písmeno a):

Úřad neprovede vidimaci opisu (kopie) občanského průkazu, vojenského průkazu, pasu a jiného průkazu, vkladní knížky, šeku, losu, sázenky, geometrického plánu, rysu a technické kresby.
Z čehož vyplývá, ře notář ti kopii tohoto dokladu nesmí potvrdit

jsi na tahu, zatím vedu 3:0 nazval bych v šachu tento stav šach – mat

reagovat
Pátek 8. dubna 2005 v 9:50 ® toulovec
toulovec

začíná mě to bavit, tvá tupost je a zabedněnost je famooozní

opíráš se o existenci zákona a o tom, že notářsky ověřená kopie nahrazuje doklad ty máš napsáno samí, ale pravopis mi je ukradenej, protože sám ve spěchu dělám překlepy). Jelikož se pohybuju v oblasti práva a právní kličky jsou pro mě občasným chlebem , mohu tě opět s pousmáním ujistit že se mýlíš. Notářsky ověřená kpie potvrzuje existenci originálu a slouží k doložení tohoto dokladu k právním úkonům a při písemném styku, rozhodně nikoho neopravňuje k prokazování se tímto dokladem. je to jen doklad o tom, že existuje originál a že kopie odpovídá originálu. Notářsky si můžeš nechat ověřit opravdu cokoli, klidně jak píše majk. Nechtěj abych hledal plné paragrafové znění, neb nevím jestli to řeší občanský zákoník, nebo něco jinýho – díky za pochopení

reagovat
Pátek 8. dubna 2005 v 8:21 ® hraji
hraji

free: jedinou mezeru, kterou vidím, je v tvém pravopisu. A možná ještě v tom, že žádný zákon nebo vyhláška neukládá MO vystavit nebo potvrdit kopii dokladů. Je to vždy na zvážení výboru MO. Nebo-li, přeloženo do srozumitelné češtiny, pokud na výbor přijde někdo, že chce kopii dokladů, tak pokud nemá od Policie ČR doklad o nahlášené ztrátě, nemá šanci.

reagovat
Pátek 8. dubna 2005 v 1:00 ® free

[HaD] To máš pravdu,taky s nimi souhlasím. dle citovaných zákonů,je zcela jasné co máš mít u sebe k lovu. No a pokud bys nehledal chyby v mém pravopisu a pozorněji se věnoval tomu,co jsem napsal:tj. notářsky ověřenou kopii dokladů,která se považuje za doklad samí tj. právně platný. Co se týče hypotéz o ověřené jízdence,pasu atd,tak pro tvou informaci,zde se na tuto možnost pamatovalo a je to v zákoně ošetřeno odstavečkem,kde je jasně stanoveno co se za doklad považuje. To samé platí i pro úřady co po tobě tvé doklady chtějí za určitým účelem(např.ČS,ČSOB,ČP,­atd). Buď je to ošetřeno přímo,nebo vyhláškou. A já chtěl jen upozornit na že v zákoně č.99/2004 sb. není zakázáno použít k lovu platnou kopii dokladů ,které vydala příslušná MO. Tudiž se nedopouštím v podstatě žádného prokazatelného přestupku. Bohužel,je tu jedna z mnoha mezer.

reagovat
Středa 6. dubna 2005 ve 21:27 ® HaD
HaD

Free: množství pravopisných chyb mě u tebe děsí, ale k věci: Toulovec a Bigmike (coby vedoucí RS) to řekli poměrně jasně a podložili to zákonem. To co říkáš ty je ničím nepodložený nesmysl. Zkus vycestovat na úředně ověřený pas, zkus jet na úředně ověřenou jízdenku, nebo si nech u notáře ověřit kopii občanky, řidičáku atd. … všude narazíš. Je to zcela jednoduchý – zapomeneš doklady – jsi hňup – tudíž máš smůlu. Mě už se to taky s kámošem stalo a valili jsme 100 km domů, aby mohl chytat. Tak to prostě je – smiř se s tím a nepolemizuj o tom!

reagovat
Úterý 5. dubna 2005 ve 22:29 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

MK:Podle tebe jsou pytláci slušní?

reagovat
Úterý 5. dubna 2005 v 17:19 ® dubon

sakrys. kodovani. sorry vsem

reagovat
Úterý 5. dubna 2005 v 17:18 ® dubon

Jeątě k diskuzi. Řekl bych, ľe RS bude v tomto jistě přísnějąí neľ policie a takovéto doklady ti ve valné větąině „neveme“. Policie se bude víc dívat na to, ľe ověřený dokument je platný (ač to v tomto případě můľe postrádat logiku-jenľe o logice naąe zákony nejsou). V kaľdém případě to bude znamenat potíľe. Drobná myąlenka, pokud pojedeą stovky kilometrů nepředpokládám, ľe pojedeą na jeden den. Pak by moľná stálo nechat si papíry někým expres zásilkovou sluľbou poslat. Přijde to na nějaký peníze, ale levnějąí neľ tahanice a problémy to bude určitě. Kopie nebrat.

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1