Vyhledávání
příprava na první lovení
5.7.2012 | artík | 6.341 zobrazení | 33 odpovědí
Ahoj všem , tak si chystám pruty ( chytat budu na Boilies ) . Mám namotanej vlasec a nyní potřebuju několik rad . Jak skládáte pruty do brašny ? Necháváte návazce ,nebo je děláte až u vody ? Další co bych rád věděl je jakej uzel používáte při navázaní obratlíku ?Jeden prut jsem si připravil s návazcem ,ale hrozně špatně se mi skládá .Další co mi vadí je to , že se mi naviják sám otáčí a tím se mi odmotává vlasec . Děkuju za každou radu .
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 23. července 2012 v 16:46 ® nnnap reakce na …
-
lunimus> slušnou odpověď si musíš předplatit inteligentním dotazem.
No a tady byly 4 věty textu, které jsem raději smazal.
No a tady byly 3 věty textu, které jsem také raději smazal.
Začínám mít obavu, že nastupující generace je tak zdechlá, že se za chvíli zeptá, jak se má . No a tady bylo slovo, které jsem raději smazal.
reagovat - Pondělí 23. července 2012 v 9:21 ® lunimus
-
ale priatelia … nechcem tu byt za nejakeho moralistu, ale jednoducho, ak k veci nemam co povedat, tak radsej ostanem ticho, nez by som mal toho cloveka kritizovat. Podla mna nie je hlupy ten, co nevie, ale ten co sa neopyta. Tiez som rybar zaciatocnik a tiez som vela veci nevedel a stale neviem. Je fakt, ze pruty som si zlozit dokazal … ci spravne, to neviem, ale viem ich potom rychlo rozlozit, tak to asi zle nebude
… ale nie kazdy je technicky typ …
No a ked mam zly nahod, nestalo sa mi este u vody, ze by ma niekto zabil, alebo vysmial, ked sa mi nieco nepodarilo … no a ked som pri vode a dojde vedla mna nejaky iny rybar, vzdy ho upozornim, ze som zaciatocnik a ze mi to teda moze lietat hoci kam, tak ak aj niekomu prekrizim silon, tak mi este nikdy nebolo vynadane a skor sa mi snazia pomoct jak s technikou hodu, tak s popisom miestnej vody, raddy, kde vyhladat ryby, na co tu ryby reaguju a podobne … A verim, ze ktokolvek z vas by mi pri vode tiez bol ochotny poradit a nie len mne, ale komukolvek, kto by bol pri vode evidentny novacik a poprosil by o radu …
Preco sa teraz mame vozit po Artikovi, ked mozno nevedel, ze na jeho navijaku existuje aj zarazka pre spätny chod? Jednoducho mu to zlozit neslo … mozno to skusal 100× a stale nic, tak sa opytal … je snad preto lenivy? alebo hlupy? A ze ma trojdielny prut miesto dvojdielneho? … co ak je limitovany transportnou dlzkou ako napr. ja? … ked vozim v aute 3 decka, tak pruty mozu ist jedine do kufra a teda mozu mat v zlozenom stave max 1,4m … alebo co ak mu ten prut poradili v „odbornej“ predajni, ktorej ako novacik veri podobne, ako male dieta v divadle veri, ze ujo prezleceny za jezka, je naozaj jezko? Takze z mojho pohladu – nevedel, opytal sa … ocakava sa teda odpoved … nie kritika toho, ze to nevie …
Prepacte, ze som sa tu takto trochu moralisticky rozpisal, ale jednoducho mi to nedalo …
reagovat - Sobota 21. července 2012 ve 12:36 ® zrybenec
-
Jak někdo nemůže složit prut ? Proč jsi si kupoval 3dílné pruty ? na lov na boilies nejhorší volba prut není tak ohebný není tam takova akce. To ti potvrdí každý zkušenější kaprař. Kdyby jsi se podival na více stranek ne jen na jednu tak by jsi zjistil že prut ma plastovou kličku ale pro tebe jednoduší by bylo si obrázek zvětšit.Začínat rybařit na boilie je naprosta blbost předpokládám že když neumíš složit ani prut tak nebudeš umět ani rybu zaseknout ,ona teorie a praxe se hodně liší. Té rybě můžeš špatným zásekem způsobit zranění. Také délka náhozu pro tebe bude problém protože nahazovat treba 70ku olovo hned při první rybačce to hrozí rozražiní hlavy urvaní olova a to nejhorší výsměch u kolegů rybářů.Pochybuji že jsi někdy studoval svůj naviják protože by jsi ihned přišel na to že zarážka zpětného chodu dělá přesnš to co je v jejím názvu. Prostě NO COMMENT.
reagovat - Neděle 8. července 2012 ve 20:55 ® artík reakce na …
-
:D Už jsem to našel na jednom videu na MRK a už mi to jde . Hele línej fakt nejsem , povolenej silon jsem měl ,ale tím že jsem nevěděl jakej díl k sobě tak po složení ( trojdílého prutu ) byl silon úplně volnej a nešel namotat .
reagovat - Neděle 8. července 2012 ve 20:15 ® nnnap reakce na …
-
artík> já ti tedy prozradím, jak to dělám já, protože stejnak nic nechytíš- já prostě buď děličku odstrojím a dám do obalu- zvlášť prut, zvlášť naviják nebo na to kakám a neodstrojím nic, strčím tak jak je do auti a pak do garáže. Je to prosté voctne. No a ty seš tak línej, že si ani nezkusíš povolit silon a složit děličku sám. To jsou max 2 pokusy, protože víc kombinací není. To je pro žížalu. A obratlík normálně protáhnu do smyčky. Jednoduché, uváže každý gramlavý, dá se rozebrat. Stejně připojuji návazce.
reagovat - Neděle 8. července 2012 ve 20:04 ® kubas reakce na …
-
artík> Sodoma Gomora, kam ten svět spěje
reagovat.
- Neděle 8. července 2012 ve 20:03 ® artík reakce na …
-
dík za radu , naštěstí jsou tu i ti co se podělí o radu . Ne každej se rodí jako rybář a né každej všechno zná
reagovat - Neděle 8. července 2012 v 19:59 ® nnnap
-
já být tebou bych se na ryby vykašlal a věnoval energii něčemu méně složitému- třeba modelaci stárnutí atomových hlavic nebo bych vyvrátil vědcům jejich radost z higinsova bizonu. O složení kapřáku bych se, být tebou, vůbec nepokoušel.
reagovat - Neděle 8. července 2012 v 15:49 ® artík reakce na …
-
no proto se ptám , na rezepínání podprsenky jsem se taky zeptal . Když se mi nedaří prut složit , tak se prostě zeptám . Někdo říká začít špičkou a otočit jí k sobě , jinej zase říká , že né .
reagovat - Neděle 8. července 2012 ve 14:21 ® hraji reakce na …
-
artík> hele,jak ses učil rozepínat podprsenku? Tak s tím prutem to udělej stejně.
reagovat - Neděle 8. července 2012 ve 14:20 ® hraji
-
Rozdíl bude ten, že ten kluk půjde někam na břeh rybníka a bude zkoušet a zkoušet, až se to naučí. Ty čekáš, že ti někdo bude do detailu popisovat jak máš skládat udici.
reagovat - Neděle 8. července 2012 ve 13:44 ® artík reakce na …
-
jakej je rozdíl mezi klukem 10 let který začíná ( v kroužku ) a někym kdo začíná třeba ve 40letech ( kterej nikdy nechytal a prut má poprvé v životě ? Jinak mam děličku na 3ks ( při dvou je složení v pohodě )
reagovat - Neděle 8. července 2012 ve 13:39 ® hraji
-
Přemýšlím, kolik je ti let. Jestli je ti víc jak deset, měl by ses zamyslet. Pokud nevíš proč, pak protože nikdo starší desíti let by neměl klást takové otázky. U dětí v kroužku je běžné, že neumí ani základní věci, zabalit si prut, rozbalit si prut. Proto chodí do kroužku. Doporučuji stejný postup. Sedni si do stínu a zkus ten svůj prut desetkát rozbalit a desetkrát zabalit tak, aby z toho nebyla muchlanice. Jiná rada neexistuje.
reagovat - Neděle 8. července 2012 ve 13:38 ® artík reakce na …
-
díky , to jsem včera taky zjistil a proto už hledám prut+ naviják na plavanou abych to trochu oživil
reagovat - Neděle 8. července 2012 ve 13:36 ® Mrakoš
-
Na první rybačku bych nechytal oběma prutama na boilís. I když budou brát tak většinu času budeš na pruty jen koukat. Jeden prut bych si hodil poblíž (nejlíp se splávkem) abych moh přesně krmit z ruky a na háček bych dal třebas kukuřici z plechovky. Bude se aspoň pořád něco dít a občas vytáhneš rybu. S oběma prutama na bolilís je i šance že nechytneš nic.
reagovat - Neděle 8. července 2012 ve 13:35 ® artík
-
stejně mi to pořád nějak , nejde , doma musím natrénovat
reagovat - Neděle 8. července 2012 ve 13:24 ® timbab reakce na …
-
artík> Musíš to zaháhnout,domotat a pak teprve oddělovat.
reagovat - Neděle 8. července 2012 ve 13:07 ® artík reakce na …
-
mám děličku , taky zaháknu , ale stejně mam po oddělení vlasec úplně volnej . a když to mam oddělené , nedokáži vlasec namotat
reagovat - Neděle 8. července 2012 ve 12:56 ® timbab reakce na …
-
A máš děličku nebo teleskop?U děličky to udělám tak že návazec protáhnu prvním očkem od spoje prvního(špičkového) dílu a hned za to další zaháknu háček.Pak povolím brzdu a díly od sebe odděluju a dávám vedle sebe.Pak to zajistím stahovací páskou.Pokud teda nemáš futrál kde se každej díl upevňuje samostatně.
reagovat - Neděle 8. července 2012 ve 12:34 ® artík reakce na …
-
pořád se mi to pak motá( vlasec ) . začánáte rozkládat od špičky ? Můžeš mi napsat postup ? díky
reagovat - Neděle 8. července 2012 ve 12:26 ® timbab reakce na …
-
artík> Brolly a pláštěnku,pruty nechávám venku a co ti na tom nejde?
reagovat - Neděle 8. července 2012 v 11:46 ® artík
-
tak po prvním rybaření mám několik dotazů .Když jedete třeba jen na den ,co si berete proti dešti ? Necháváte pruty na dešti ,když prší ? A stále stejnej problém je , jak složit pruty , pořád se mi to nedaří
reagovat. díky za rady
- Čtvrtek 5. července 2012 ve 20:45 ® artík reakce na …
-
díky , jdu se učit uzle
reagovat - Čtvrtek 5. července 2012 ve 20:43 ® artík reakce na …
-
podle popisu a fotky obchodu ano
reagovat - Čtvrtek 5. července 2012 ve 20:40 ® OndruchM reakce na …
-
artík> http://www.chytej.cz/uzly-a-montaze/ – tady máš galerii uzlů, stačí si vybrat
reagovatta páčka je obvykle pod cívkou, ale to už ti poradili ten naviják neznám
- Čtvrtek 5. července 2012 ve 20:38 ® timbab reakce na …
-
artík> Jo ten uzel celkem jde, jeden ze základních. A ta Okumá má mít kovovou?
reagovat - Čtvrtek 5. července 2012 ve 20:32 ® artík
-
a ještě koukám ,že sice mám Okuma – Power Liner PL 860 ,ale má plastovou kličku . jak je to možný ?
reagovat - Čtvrtek 5. července 2012 ve 20:29 ® artík reakce na …
-
super dík .Ještě požádám o radu jakej uzel na obratlík ? použil jsem Grinner
reagovat - Čtvrtek 5. července 2012 ve 20:18 ® timbab reakce na …
-
artík> Ještě je páčka dole pod navi,přehazuje se zprava doleva.
reagovat - Čtvrtek 5. července 2012 ve 20:13 ® artík
-
mam Okuma Power Liner PLa ať dělám co dělám nic nefunguje . kde najdu zarážku zpětného chodu ? jestli je to taková páčka vzadu , tak nepomůže ani když jí zvednu , naviják se otáčí pořád
reagovat