Chytej.cz

kam na ryby s rodinou necteno

30.6.2012 | artík | 8.892 zobrazení | 13 odpovědí

Ahoj , chci vás poprosit o radu kam s rodinou na týden k vodě ? Chtěl bych vzít rodinu na ryby pod stan ať maj holky zážitek . Poradí někdo kam ? Nejlépe SEVERNÍ ČECHY – řeka nebo rybník není problém . Dále vás poprosím o radu co vše sebou na cca 5dní u vody ( bude to první akce ) , nepůjde ani tak o to nachytat hodně ryb ,ale užít si týden v přírodě . Díky za rady .

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 25. července 2012 v 19:39 ® Bahňák

Mrknato> je pravda že v Pstržnym můžeš skousnout výbornýho pstroužka ale pokud by to někdo myslel vážnš s chytáním, byl by dost zklamanej.

reagovat
Sobota 21. července 2012 ve 12:34 ® damoz

Taky bych potřeboval poradit kam jet. Za týden nám začíná dovolená a nemáme vybraný žádný místo. Nejlepší by bylo v nějakým kempu u vody, či v chatičce :-) A nejlelépe středočeský kraj. :-) Neví někdo prosím o něčem?

reagovat
Neděle 8. července 2012 v 0:04 ® valcha186 reakce na …

Čulda> Co a nebo jaký soukromák si představuješ ? Něco mám.

reagovat
Sobota 7. července 2012 ve 21:30 ® Čulda

Zdravím chlapy dejte typ o ňákým soukromym revíru…Díky

reagovat
Pátek 6. července 2012 v 17:01 ® Mrknato

Do Pstražny v Kudovej Zdroji..... Určitě něco chytíte i skousnete…

reagovat
Čtvrtek 5. července 2012 v 1:39 ® FInnnp reakce na …

Hony> Tam je to dobrý.Když jsem tam byl já tak u rybníků stáli kolotoče.

reagovat
Středa 4. července 2012 v 17:05 ® Hony

S dětmi jsme jezdili do Jinolic k rybníkům. Je to mezi Jičínem a prachovskými skalami. Do skal je to kousek, při blbém počasí na procházky paráda.

reagovat
Středa 4. července 2012 ve 14:54 ® krl
krl

Nejsou to Sever.Čechy,ale jezdím leta na Berounku v součastné době do kempu Višňová.Zítra tam vyrážím s rodinou i s vnučkou.Je to poblíž Křivoklátu.Rybařina tam zase tak zázračná není, ale je tam dobré zázemí jak pro děti i pro dospěláky.V případě špatného počasí možnost výletů .Loni jsem tam chytil i slušného úhoře.

reagovat
Pondělí 2. července 2012 v 10:14 ® lunimus reakce na …

artík> skúsim ti trochu poradiť aj ja – mám za semou stovky čundrov a desiatky detských táborov (z oboch pozícií aj dieťa aj inštruktor)

Výbava:

• závisí dosť od toho, či ideš autom až na miesto, alebo budeš veci nosiť na chrbte, ale berme ten druhý prípad a pri použití auta už len zvyšuješ komfort :-)
  • stan/ bivak/ zakrývacia plachta
  • karimatka/ nafukovacie madrace
  • spacák (nepozeraj na teplotu označenú ako extrém ale komfort, max normál) počítaj s tým, že ráno pri vode môže byť aj cca 10–12°C
  • na spanie je vhodné si zobrať tepláky
  • Oblečenie počítaj s tým, že sa môže ochladiť, takže nejaká mikina + šušťáčka sa ti hodí. Inak toho nebudeš potrebovať veľa – trochu spodného prádla, pár tričiek, nejaké kraťasy, nezabudni na plavky, prípadne náhradné plavky. Veci zrejme budeš chcieť sušiť, takže nejaký pevnejší špagát sa ti zíde určite :-)
  • v každom prípade by si sa mal vmestiť aj so spacákom do max 50L batohu na osobu a to som už trocha prehnal – ak máš objem batohu na osobu väčší, tak máš veci navyše a pouvažuj, či to naozaj potrebuješ všetko :-)
  • čo sa týka pitného režimu počítaj s tým, že v teple sa môže vypiť aj 2,5–3L na osobu a deň – ak máš v blízkosti zdroj pitnej vody, stačí ti mať rezervu na jeden deň. Ak zdroj nemáš, počítaj s objemom aspoň na 3 dni s tým, že budeš priebežne doplňovať :-)
  • varenie: v teple sa toho veľa nezje, ale počítaj s tým, že to musíš niekde variť. Potrebuješ varič, alebo budeš musieť použiť otvorený oheň – k tomu potrebuješ dostatok plynu/ zdroj dreva / dreveného uhlia / iného paliva podľa zdroja tepla. Na varenie počítaj s tým, že potrebuješ vhodnú nádobu – stačí jedna a ak si potrpíš na hygiene, tak si dones aj samostatné misky pre každého člena rodiny. Pri varení odporúčam variť radšej menej, nech sa všetko zje, aby si nemusel vylievať :-) Na varenie tiež počítaj s určitým množstvom vody nad rámec pitného režimu :-)
  • potraviny si ber trvanlivé a hlavne také, ktoré nie je nutné skladovať v chlade. Pri vode to síce vieš čiastočne zabezpečiť, ale moc by som to neriskoval :-)
  • z tábornických vecí zaručene nezabudni zobrať so sebou nôž a zápalky v nepremokavom obale. Dokonca som si zvykol zápalky pred čundrami ešte impregnovať voskom – roztavíš vosk a hlavičku zápalky aj s kusom dreva ponoríš, vytiahneš, necháš ochladiť a do škatuľky. Pred zapálením takejto zápalky trochu pošúchaš hlavičku o škrkátko, čím odstrániš trochu vosku, aby si zápalku mohol zapáliť. Výhoda takejto zápalky je jej vodeodolnosť + lepšie a dlhšie horí a zároveň je plameň odolnejší voči vetru.
  • zaručene sa ti zíde sekerka a vhodné je mať so sebou aj menšiu lopatku tzv. bigošku (ak si pamätáš z čias vojenčiny :-)
  • z praktických vecí sa ti zíde repelent, krém na opaľovanie, lopta, nejaké spoločenské hry, kniha
  • Predpokladám, že chceš chytať ryby, takže si nezabudni svoju štandartnú výbavu + dostatok vnadenia a nástrah + rezervné háčiky, silón, atď :-)

Ak som na niečo zabudol, niečo je nejasné, alebo máš ešte nejaké doplňujúce otázky, prípadne spresňujúce inštrukcie, kľudne sa ozvi, skúsim poradiť viac cez toto fórum, nech sa môže poučiť prípadne aj niekto ďalší :o)

reagovat
Neděle 1. července 2012 v 10:03 ® artík

ladamaj> SZ , díky

reagovat
Neděle 1. července 2012 v 0:37 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

artík>tak se ptej poradím abys neplatil pobyt a vše okolo.Já jezdil s dětma od 1.1/2roku vím mnoho musíš počítat se vším poradím.Dyžtak písni na mou osobku nebo kontakt.

reagovat
Sobota 30. června 2012 ve 23:39 ® artík reakce na …

bohužel jsem nikdy nikde nebyl :-(( .díky za radu . hledal jsem na netu co vzít , ale žádný rady jsem nenašel .

reagovat
Sobota 30. června 2012 ve 23:13 ® ladamaj
ladamaj

artik>Černickej rybník u jiřetína na mostecku.Barbora u Duchcova.No co sebou hlavně prádlo pro děti kdyby pršelo a byla zima,kvalitní bivak,stan,jinak než karimatku tak raději madrace od intexu,pitnou vodu min.20l zaleží co budete dětem vařit ale voda když dojde tak ti ji každej rád dá no a nějaké zásoby konzerv ale to bys měl vědět tos nikdy nejezdil trempovat akorát že máš sebou děti.

reagovat