Chytej.cz

Oprava broďáků necteno

25.6.2012 | RH | 14.752 zobrazení | 26 odpovědí

Ahoj všichni, mám takový malý problém. Začali mi močit neoprenové ponožky u broďáků. Rychlou opravu jsem provedl lepidlem na neoprén,ale mám neblahý pocit,že to dlouho nevydrží. Kalhoty jsou v bezva stavu a nechci je proto hned vyřadit. Proto žádám o radu : Ví někdo o někom kdo dokáže vyměnit neoprénové ponožky u broďáků ?

dík za radu,odkaz,kon­takt,atd. . . RH

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 11. listopadu 2012 v 8:40 @ axiom

Ani se nedívám, či už někdo vzpomenul firmu AGAMA ze Zlína. Tam umí všechno a nikoho neodmítnou. Ale zdá se, že je to opravitelné doma. Mám naprosto vynikající zkušenost s přípravkem firmy McNETT. Jde o SEAM SURE. Je to latexové mléko (emulze polyuretanu ve vodě), které po nanesení vysychá a polymerizuje az utěsní všechna místa, která propouští vodu. Není to lepidlo, ale těsnič řídkých míst či štěrbin. Dá se to koupit i v Česku (http://www.armed.cz/…ure/d-89406/).

Na lepení používám polyuretanové roztokové lepidlo fy Henkel „Chemopren Transparent“, který je stejný, spíš lepší, jako lepidla nabízená speciálně rybářům, přičemž cena je jen zlomkem ceny „speciálů“. http://www.chemopren.cz/…transparent/. Koupíte to v každém Baumaxu, či podobném obchodě…

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 ve 14:23 ® Martin Mošna
Martin Mošna

http://www.privlac.net/…eni-brodaku/

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 v 0:03 ® Sintrix reakce na …
Sintrix

Veškrna> našel jsem toto : http://www.armed.cz/…peni/c-1503/ jen píšou, že je to na opravu spojů.

reagovat
Neděle 5. srpna 2012 ve 14:40 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

troutkiller> Od Vondráčkové po našimu „Pytoš so co jo“ ale znáš, ni?

reagovat
Sobota 4. srpna 2012 ve 12:43 ® džigit reakce na …

troutkiller> buď rad,že nesme s vychodu,bo bysme tu hutorili.No ale taka gorolština by se ¨Ti aj mohla podobat :-))
Znaš piseň „Na Karpetnej zdechneu(l) kuň…dajme še po puľce!“ :-D

reagovat
Sobota 4. srpna 2012 v 11:47 ® osprey
osprey

Chorchus> Pokud jde o ta nářečí, já to motám všechno dohromady – od kérkonošskejch poudaček až po Slovácko sa nesúdí.

Ono to má svůj půvab. Čestného chacharství bych si určitě vážil, ale nemám na to. :-))

reagovat
Sobota 4. srpna 2012 v 10:10 ® troutkiller reakce na …

džigit>Zdar kámo:-) Jak to tady pozoruju a čtu tak se mi zdá že sem ve vlastní zemi cizincem!Páč vám vubec nerozumim:-)) )

reagovat
Čtvrtek 2. srpna 2012 v 18:24 @ Veškrna reakce na …

džigit> Anarchyja na londynskem Hisrou a bezpečno na Ruzyni…

Tuž sem byl včera na otočku v Londyně, bo sem potřeboval zkontrolovat, jestli všecky plany Mordoru na zneužiti Olympijady klapnu bez problemu. A musim řict, že sem se spokojeny vratil dodom. Všecko funguje tajak na dratkach, tuž sem Londyn před tu hroznu udalosťu viděl naposled.

Ale o tym sem vam nechtěl povidat.

reagovat
Čtvrtek 2. srpna 2012 v 18:22 @ Veškrna reakce na …

RH> Hmm, za dvojnásobnou cenu mi tam ušili celé broďáky…

reagovat
Čtvrtek 2. srpna 2012 v 18:20 @ Veškrna

Na přetěsnění průsaků neoprenu, goretexu a pod je podle mne ideální „seam sure“. Je to vodní emulze polyuretanu, což je technický název neoptrenu (podobně jaké mléko). Nesmrdí, neleptá, rychle schne, je neviditelné po zaschnutí. Když se zeptáte „gůgla“, najdete prodejce v Česku (jako já) http://www.mcnett.com/…er-P138.aspx

reagovat
Čtvrtek 2. srpna 2012 v 8:36 ® RH
RH

Tak jsem se odhodlal k výměně ponožek. proběhlo to asi takto :
Oslovil jsem emajlem zástupce firmy Agama,neb jsem měl několik dotazů.Odpověď mi přišla během dne. Odeslal jsem broďáky poštou, pro jistotu jsem přidal obrys chodidla a čekal. Po necelém týdnu mi přišla SMS,brodáky jsou hotové,cena i s poštovným – 2110,– Kč a,že odesílají. Za další den mi volal kurýr kam mi je doveze.
Ponožky jsou z 5 mm neoprénu, provedení je kvalitní,krásně padnou na nohu,v místě výměny není nic poznat.
Mohu jen doporučit.

reagovat
Středa 27. června 2012 v 18:48 ® džigit reakce na …

Chorchus> ty zje cyp,jaki ja se gramatyk.Mluvim,spš pišu,jak mi zobak narost,bo mě to bavi.Mluvit možu enem mezi svojimi,bo v robotě nemožu.
Včil byla prča na Vltavě.Kamoš hantec a ja po našimu.Synek v bufetě byl v řiti :-D

reagovat
Středa 27. června 2012 v 18:05 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

osprey> ty wole, eště chvilu, a už se možeš s nama i dopisovať po našimu. Ešče sice robiš hrubky, bo se něřika hen ten fiš, ale hena ten fiš. No brachu pokrokavaš. Asi ťa budem pasovať na čestneho chachara, ale to musi rozhodnuť Džigit, bo on dba na spravnu gramatiku.

reagovat
Středa 27. června 2012 ve 14:28 ® osprey
osprey

džigit> Jen rýpej. Vy Ostravaci to máte v povaze. Proto jste se prorýpali až tak hluboko – nebýt toho, ani by se o tom místním uhlí dodneška nevědělo, ni? :-))

reagovat
Středa 27. června 2012 v 7:49 ® Axamith
Axamith

Na prosaky je vynikající aquasure, vyrábí se v rúzných alternativách. Pružným (jakoby pěnovým) jsem lepil drobné průsaky, tvrdším dělal „generálku“ gumáků. Kolega si nechával v Agamě Zlín měnit ponožky, maximální spokojenost. Ale je potřeba je nechat našít tak, aby původní nohavice byla v ponožce, ne naopak. Při oblékání by jsi měl zúžené místo, přes které se hůře dostává. Ponožka zvenku sice vypadá hůř, zato lépe se obléká.

reagovat
Úterý 26. června 2012 ve 23:08 ® džigit reakce na …

osprey> chapenzí :-) ale rypnut sem se moh, no ni? :-))

reagovat
Úterý 26. června 2012 ve 23:06 ® osprey reakce na …
osprey

džigit> Víš jak to je s tou reklamou. Když se návštěvníci baví, něco potřebujou a vyplyne to z hovoru, vůbec to neřeším. Je tady třeba fórum o Nanofilu a nikoho by nenapadlo to mazat.

Nemám ale rád, když se tu objeví týpek, kterého jsem tu nikdy předtím neviděl a začne všude cpát odkazy na svoje stránky.

reagovat
Úterý 26. června 2012 v 19:35 ® džigit reakce na …

RH> pokud to jen prosakuje,koukni na ty odkazy.Jsou tam lepidla ve „spreji“ a ten power transparent je dost řidký,dá se to nechat nasát

reagovat
Úterý 26. června 2012 v 19:33 ® džigit reakce na …

nnnap> bonzák bonzák :-D

reagovat
Úterý 26. června 2012 v 19:19 ® RH
RH

dík za tip. zde výňatek z jejich ceníku – oprava rybářských kalhot. kdyby to někoho zajímalo. . . .

reagovat
foto/forum/2012/th-img20694.jpg
Úterý 26. června 2012 v 19:16 ® nnnap
nnnap

hele za 500 tě nakopu i do koulí- úprava rozkroku. http://www.agama-diving.cz/index.php?… :-D

reagovat
Úterý 26. června 2012 v 19:09 ® džigit reakce na …

RH> jj a dostane flastr za reklamu :-))
Což použít strejdu gůgla? Zadáš neopren zlín a ejhle,kouzlo je na světě :-D

reagovat
Úterý 26. června 2012 v 18:46 ® RH reakce na …
RH

hraji: a mohl bys mi prosím prozradit jméno té firmy ?

reagovat
Úterý 26. června 2012 ve 13:11 ® džigit

taky bych mrknul k „bisonům“ na liquid rubber, nebo uhu power transparent

reagovat
Úterý 26. června 2012 ve 12:48 ® hraji
hraji

Ve Zlíně je firma, která se výrobou a opravami neoprenových věcí zabývá. Obrátil bych se na ně.

reagovat
Pondělí 25. června 2012 ve 23:08 ® Libor
Libor

ahoj, zalepit lepidlem aquasure. Pěkně opatlat okolo a je to.

reagovat