Chytej.cz

Prut Robinson na sumcovláčku necteno

20.6.2012 | nastatka | 4.680 zobrazení | 16 odpovědí

Ahoj Zaujal mě na webu tenhle prut http://www.pro-rybareni.cz/…eatrout-270/ Píše se tam,že je oblíben u Labských sumcovláčkařů. Máte s ním někdo nějakou zkušenost?Vydrží opravdu náhozy s těžšími woblery a gumami? Díky za vaše postřehy.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 16. října 2012 ve 20:34 ® macek2 reakce na …
macek2

kubas> to jo,já jsem spokojen,původně jsem ho chtěl na takové to ,,domácí žvíkání":-) ale rozhodl jsem se že si ho přibalím do itálie a musím říct že obstál perfektně.

reagovat
Úterý 16. října 2012 ve 20:14 ® kubas reakce na …
kubas

macek2> Copak Sportexy, to jsou držáky :-) .

reagovat
Úterý 16. října 2012 v 19:59 ® macek2
macek2

jen pro příklad tenhle ,,sporták" carboflex 95–130g zvládl 60-ti kilového sumce,a není až tak drahý aspon mezi sportexy

reagovat
foto/forum/2012/th-img21221.jpgfoto/forum/2012/th-img21222.jpg
Středa 10. října 2012 v 18:22 ® troutkiller reakce na …

ESOXBOY>Když sem byl malej kluk tak je soused tahal na prut udělanej z ohradníkové tyče.Zaplat buh ty doby jsou dávno pryč:-))

reagovat
Středa 10. října 2012 v 17:39 ® osprey reakce na …
osprey

ESOXBOY> A proč by to nešlo? Dokonce se dají sehnat laminátové a kompozitové pruty kolem tisícovky a ty se na rybě skoro nedají zlomit. Ale jsou těžké a líné a vláčet s nimi není žádná radost. Klidně bych si ale takový koupil na tahačku.

reagovat
Středa 10. října 2012 v 16:18 ® ESOXBOY reakce na …

troutkiller> osobně sem viděl na shimano za 1300 vytáhnout 180 tku a kluk co ji tahal tak to byl jeho první sumec brzdu povolil až když stál po pás v vodě a světe div se ale prut to vydržel bez následku nepamatuju si jak se jmenoval ale měl černo bílou barvu

reagovat
Sobota 4. srpna 2012 ve 12:27 ® timbab reakce na …
timbab

troutkiller>

osprey> Díky, já jsem nedávno koukal na nějaké Sportexe v krámě, tak bych se mohl dovybavit něčím na sumčí vláčku.Nebo koupím mušák :-))

reagovat
Sobota 4. srpna 2012 v 11:06 ® osprey reakce na …
osprey

timbab> Já měl v ruce Carat-Z a moc se mi líbil. Ale koupil jsem levně Kev Pika a používám ten. Pak mám ještě multíkového Penna. Osobně ho považuju za ještě vhodnější, ale je těžší (ovšem skvěle ho vyvážili).

Bohužel mám nejvíc záběrů na lehký cajk.

reagovat
Sobota 4. srpna 2012 v 9:10 ® troutkiller reakce na …

timbab>Co třeba CARAT-Z nebo INSTINCT?Toho INSTINCTa vlastnim do 150g a nebál bych se zapřahnout parník:-)) SHIMANO do 1500kč na Sumce je spíš k pousmání jak napsal Míra.

reagovat
Pátek 3. srpna 2012 ve 23:44 ® wlada
wlada

Na sumcovláčku bych rozhodně použil něco s gramáží 50–100g, ale určitě ne 10–45, ono takovej pěknej sumík ti s tím hezky zacvičí. Podle gramáže by to měl být dost měkký prut a tedy na sumce dost nevhodný, přeci jen budeš vláčet se silnější pletenkou a k tomu je lepší tvrdší prut.

reagovat
Pátek 3. srpna 2012 ve 23:14 ® timbab reakce na …
timbab

troutkiller> Jakej Sportex?

reagovat
Pátek 3. srpna 2012 v 17:50 ® osprey
osprey

Ten Robinson je označen jako Seatrout – je tedy stavěn na rychlou bojovnou rybu kolem 40 – 80 cm a nástrahy 10 – 30 g. Sumec je něco trošku jiného, zvlášť když bude mít 150 cm a víc.

Metrového sumce zvládne určitě bez problémů, ale na cílenou sumčí přívlač bych si to nekoupil, ať už o tom píšou cokoli. A na lososy a hlavatky (což tam taky píšou) by se mi taky moc nezdál. Ne, že by člověk tu rybu nevyndal, ale speciál na dané ryby to prostě není a sem tam budeš narážet na jeho limity – neprosekneš, neotočíš rybu…

reagovat
Pátek 3. srpna 2012 v 17:46 ® osprey
osprey

BOSS TONI> Venegance do 400 g nebude na sumcovláčku žádná sláva. Určitě to jde, ale fakt je spousta mnohem lepších prutů.

reagovat
Pátek 3. srpna 2012 v 17:19 ® troutkiller

Nevim jak je to s tou oblíbeností ale kámoš co Labský Fousky lape a hlavně lapat umí tak používá Sportex:-) Je to sice jiná cenová ale u Sumce bych nešetřil!

reagovat
Čtvrtek 2. srpna 2012 ve 22:43 ® BOSS TONI

JÁ POUŽÍVÁM SHIMANO VENGEANCE CAT FISH 300 80–400G. CENOVĚ KOLEM 1300,– A JSEM MAXIMÁLNĚ SPOKOJEN JDE JAK NA VLÁČKU TAK I DALŠÍ SUMCAŘINU.

reagovat
Středa 20. června 2012 v 10:58 ® kubas
kubas

S tím bych teda cíleně na sumce opravdu nešel :-) . Nevěř všemu, co se píše…

reagovat