Vyhledávání
Prut Robinson na sumcovláčku
20.6.2012 | nastatka | 4.680 zobrazení | 16 odpovědí
Ahoj Zaujal mě na webu tenhle prut http://www.pro-rybareni.cz/…eatrout-270/ Píše se tam,že je oblíben u Labských sumcovláčkařů. Máte s ním někdo nějakou zkušenost?Vydrží opravdu náhozy s těžšími woblery a gumami? Díky za vaše postřehy.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 16. října 2012 ve 20:34 ® macek2 reakce na …
-
kubas> to jo,já jsem spokojen,původně jsem ho chtěl na takové to ,,domácí žvíkání"
reagovatale rozhodl jsem se že si ho přibalím do itálie a musím říct že obstál perfektně.
- Úterý 16. října 2012 ve 20:14 ® kubas reakce na …
-
macek2> Copak Sportexy, to jsou držáky
reagovat.
- Úterý 16. října 2012 v 19:59 ® macek2
-
jen pro příklad tenhle ,,sporták" carboflex 95–130g zvládl 60-ti kilového sumce,a není až tak drahý aspon mezi sportexy
reagovat - Středa 10. října 2012 v 18:22 ® troutkiller reakce na …
-
ESOXBOY>Když sem byl malej kluk tak je soused tahal na prut udělanej z ohradníkové tyče.Zaplat buh ty doby jsou dávno pryč
reagovat - Středa 10. října 2012 v 17:39 ® osprey reakce na …
-
ESOXBOY> A proč by to nešlo? Dokonce se dají sehnat laminátové a kompozitové pruty kolem tisícovky a ty se na rybě skoro nedají zlomit. Ale jsou těžké a líné a vláčet s nimi není žádná radost. Klidně bych si ale takový koupil na tahačku.
reagovat - Středa 10. října 2012 v 16:18 ® ESOXBOY reakce na …
-
troutkiller> osobně sem viděl na shimano za 1300 vytáhnout 180 tku a kluk co ji tahal tak to byl jeho první sumec brzdu povolil až když stál po pás v vodě a světe div se ale prut to vydržel bez následku nepamatuju si jak se jmenoval ale měl černo bílou barvu
reagovat - Sobota 4. srpna 2012 ve 12:27 ® timbab reakce na …
-
troutkiller>
osprey> Díky, já jsem nedávno koukal na nějaké Sportexe v krámě, tak bych se mohl dovybavit něčím na sumčí vláčku.Nebo koupím mušák
reagovat - Sobota 4. srpna 2012 v 11:06 ® osprey reakce na …
-
timbab> Já měl v ruce Carat-Z a moc se mi líbil. Ale koupil jsem levně Kev Pika a používám ten. Pak mám ještě multíkového Penna. Osobně ho považuju za ještě vhodnější, ale je těžší (ovšem skvěle ho vyvážili).
Bohužel mám nejvíc záběrů na lehký cajk.
reagovat - Sobota 4. srpna 2012 v 9:10 ® troutkiller reakce na …
-
timbab>Co třeba CARAT-Z nebo INSTINCT?Toho INSTINCTa vlastnim do 150g a nebál bych se zapřahnout parník
reagovatSHIMANO do 1500kč na Sumce je spíš k pousmání jak napsal Míra.
- Pátek 3. srpna 2012 ve 23:44 ® wlada
-
Na sumcovláčku bych rozhodně použil něco s gramáží 50–100g, ale určitě ne 10–45, ono takovej pěknej sumík ti s tím hezky zacvičí. Podle gramáže by to měl být dost měkký prut a tedy na sumce dost nevhodný, přeci jen budeš vláčet se silnější pletenkou a k tomu je lepší tvrdší prut.
reagovat - Pátek 3. srpna 2012 ve 23:14 ® timbab reakce na …
-
troutkiller> Jakej Sportex?
reagovat - Pátek 3. srpna 2012 v 17:50 ® osprey
-
Ten Robinson je označen jako Seatrout – je tedy stavěn na rychlou bojovnou rybu kolem 40 – 80 cm a nástrahy 10 – 30 g. Sumec je něco trošku jiného, zvlášť když bude mít 150 cm a víc.
Metrového sumce zvládne určitě bez problémů, ale na cílenou sumčí přívlač bych si to nekoupil, ať už o tom píšou cokoli. A na lososy a hlavatky (což tam taky píšou) by se mi taky moc nezdál. Ne, že by člověk tu rybu nevyndal, ale speciál na dané ryby to prostě není a sem tam budeš narážet na jeho limity – neprosekneš, neotočíš rybu…
reagovat - Pátek 3. srpna 2012 v 17:46 ® osprey
-
BOSS TONI> Venegance do 400 g nebude na sumcovláčku žádná sláva. Určitě to jde, ale fakt je spousta mnohem lepších prutů.
reagovat - Pátek 3. srpna 2012 v 17:19 ® troutkiller
-
Nevim jak je to s tou oblíbeností ale kámoš co Labský Fousky lape a hlavně lapat umí tak používá Sportex
reagovatJe to sice jiná cenová ale u Sumce bych nešetřil!
- Čtvrtek 2. srpna 2012 ve 22:43 ® BOSS TONI
-
JÁ POUŽÍVÁM SHIMANO VENGEANCE CAT FISH 300 80–400G. CENOVĚ KOLEM 1300,– A JSEM MAXIMÁLNĚ SPOKOJEN JDE JAK NA VLÁČKU TAK I DALŠÍ SUMCAŘINU.
reagovat - Středa 20. června 2012 v 10:58 ® kubas
-
S tím bych teda cíleně na sumce opravdu nešel
reagovat. Nevěř všemu, co se píše…