Vyhledávání
Nejúčinější třpytky
18.6.2012 | DzariN | 5.494 zobrazení | 7 odpovědí
Ahoj, rád bych se zeptal na Vaše zkušenosti se třpytkami a které konkrétní kusy jsou pro Vás nejlepší a na jakou cílovou rybu. Rozhoduji se, že si objednám několik třpytek různých druhů především na lososovité ryby a okouny. Kterou značku by jste doporučili? Mám zkusenošsti zatím s Mepps, Wirek a Blue Fox. Momentálně plánuji zakoupit hodně oblíbené Vaškovky nebo Vojáčkovky. Na tomhle webu ( http://www1.fish-ing.cz/index.php?… ) jsem našel velice slušný výběr jen nevím kterou. Určitě nějaké Vojáčkovky 000 a menší Vaškovky, ale kdyby měl někdo konkrétní tipy, tak sem s nimi… mockrát díky a Petrův zdar :))
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 18. června 2012 v 15:36 ® Robur
-
000 třpytky jsou už asi jen na mrzačení pidiryb. Pstruh nad 25cm ti klidně vezme i 2 rotnu a nebude jí mít někde v krku. O rotoačkách máš zde článek. Zkus i plandy např. Hammerky. POkud ty ryby nechceš cíleně mrzačit 3háčky, tak šáhneš po menších gumkách např. od vláčej.cz
reagovat - Pondělí 18. června 2012 ve 13:14 ® skwor
-
Ještě tu nikdo nezmínil rotačky Hammer, taky český výrobce www.umele-nastrahy.cz
reagovat - Pondělí 18. června 2012 ve 12:25 ® Kazan
-
Tak si taky vem nějaké od Emte http://www.emte.info/ když už chceš zkoušet. Je to český výrobce a chodí taky pěkně.
reagovat - Pondělí 18. června 2012 ve 12:10 ® nnnap
-
mně vyhovují meppsky. Ale hážu prakticky se vším. Ryba mne totiž vůbec nezajímá. Když budu strašně toužit po úlovku dravce, tak mi stačí se přikryplit s živou rybkou. Je to technická disciplína a uspokojuje mne ji zvládnout, to je kdejaký kousek zmrzačeného plechu vést vodní krajinou. Ale pro okamžiky, kdy chci korunovat rybou, volím meppsky. Převážně mám v repertojiáááru větší a největší velikosti. Na jídlo mám kapra.
reagovat - Pondělí 18. června 2012 v 11:56 ® DzariN reakce na …
-
asi jo no … mne vcera na nulku meppsku zabral uplne mini okounek, kdezto na jednicku wirek predevcirem pstruh mirovej… jen by me zajimalo s cim ma kdo nejlepsi zkusenosti a je jasne, ze se budou vzdy hodne lisit
reagovat - Pondělí 18. června 2012 v 11:55 ® Robur
-
pokud je v dané vodě ryba, tak ruské třpytce neodolá.
reagovat - Pondělí 18. června 2012 v 11:43 ® osprey
-
Uvědom si, že zkušenosti jsou naprosto individuální. Cokoli, co jsi jmenoval, je použitelné. Jde o podmínky i o preference rybáře.
Já třeba tyhle minirotačky prakticky zavrhl. Používám je, když je fakt nejhůř, jinak téměř vůbec. A není to proto, že by nechytaly ryby. Jde o to, jaké chytají ryby.
reagovat