Chytej.cz

Feeder prut vyšší třídy necteno

12.6.2012 | JKemr | 16.027 zobrazení | 38 odpovědí

Zdravím všechny rybářské kolegy. Sháním feederový prut HEAVY řekněme 20–100g, délka 3,6–3,9m ideálně s prodlužovacím dílem tak aby byly možné obě délky prutu za cenu okolo 4000Kč. Osobně chytám s prutem Middy 3G carbon Live X-flex heavy feeder, který všechna tato kritéria splňuje, ovšem již není k dostání. Na českých e-shopech je již vyprodaný a když jsem napsal přímo výrobci do Anglie, přišla mi odpověď, že se již tento tip nevyrábí. Osobně je to zatím nejlepší feeder, co jsem měl v ruce, ale jistě se za tento peníz dají sehnat i stejně kvalitní kousky od jiných renomovaných značek. prosím o rady a zkušenosti. Předem moc díky za odpovědi

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Sobota 30. června 2012 ve 20:10 ® tucnak11 reakce na …
tucnak11

džigit> Zdravičko moc neslouži a co ty.ja s vlačkou v 90 procentach jisem skončil,uvidim za rok s zdravim věnujise Feedru nej

reagovat
Neděle 24. června 2012 v 10:46 ® džigit reakce na …

tucnak11> zdravim polskeho valacha :-)) jak to kouše?

reagovat
Pátek 22. června 2012 v 8:48 ® tucnak11
tucnak11

Ja mam Sygnum-MRX-V ve 125 gr ot Trabucca a je tato řada fantastycka ot tej firmy,rok jisem zhaněl kvalitni prut,shimy zklamaly mě Hardy v levnějši třydě řadna slava,kamoš mi doporučil Trabucco že nebudu litovat a měl pravdu,budu koupyvat ještě 150 ku a do 75 gr.je vidět že englane makaronažom pomohli dost v postaveni tohoto prutu.

reagovat
Středa 20. června 2012 ve 14:07 ® skwor reakce na …
skwor

osprey> Kóďa myslím dneska letí do Norska, ale až se vrátí, vyřídím mu, ať se tu ukáže :-)

reagovat
Středa 20. června 2012 ve 13:37 ® osprey reakce na …
osprey

KóĎA> Ahoj. Kdyby ses tu ještě vyskytl – slyšel jsi taky tu historku o tom, že se někomu ty duté špičky od toho Marksmana vedrem zkroutily?

Je to fáma nebo na tom něco je? Ono se toho nakecá a my vidláci máme tyhle věci vždycky až z páté ruky.

reagovat
Středa 20. června 2012 v 0:31 ® KóĎA reakce na …

Fryw> jestli mohu něco říci za sebe. Dnešní feedery jsou úžasné svou tuhostí i akcí. To podle mě dříve nebylo. Prostě byl tuhý prut se špičkovou akcí s kterým se skvěle a přesně házelo, ovšem se slabším návazcem bylo zdolávání náročnější. Stejně tak prut s parabolickou akcí byl s přesně opačnými vlastnostmi. Dneska koukám na prut za nějakých 3500 káčé, nejmenované firmy, velmi přesně odpálí krmítko s celkovou zátěží o nějakých 25% větší než je nominální vrhací zátěž prutu a přitom jde při zdolávání velmi ochotně do semi, no možná plné paraboly. Dneska si myslím že v cennové relaci 4000± nejde koupit špatný prut.

No popravdě řečeno tady někdo jmenoval mivarďáckej profík. Souhlasím s kolegou, který říkal, že mu ujel vlak, za tuhle cenu jsou lepší klacky.

reagovat
Středa 20. června 2012 v 0:20 ® KóĎA

Zdravím zadavatele otázky. Osobně vlastním dva feedery zn. Middy řada Carbon Live – jsou to ještě předchůdci tvého proutku. Mám je řadu let a jsem velmi spokojen. Ač jsem držel většinu současných top feederů a vyzkoušel si lov s nimi, měnit je rozhodně nebudu. Pokud se týká tvé otázky – zkus hledat v nabídce Trabucca, třeba toto http://rybarske-potreby.vipa-sro.cz/e-shop?… nebo starší Sygnum XT 390 cm. I tento se mi líbil, ale je to přes tvojí hranici http://www.e-rybarskepotreby.cz/…er-12ft.html?…

škoda, že už nabídka Middy není taková :-/

reagovat
foto/forum/2012/th-img20669.jpg
Sobota 16. června 2012 ve 20:06 ® troutkiller reakce na …

Fryw>Svoje pocity sem popsal,ted je na tobě aby si prubnul co ti sedí.

reagovat
Sobota 16. června 2012 v 19:19 ® osprey reakce na …
osprey

Fryw> Dražší prut není ani tužší a nemusí být ani lehčí (i když obvykle bývá, protože ten lepší materiál prostě lehčí je).

V čem je lepší dražší auto než levné? Dá se to popsat jedním dvěma slovy? Nedá. Prostě je s ním lepší svezení – ať je to kabriolet nebo offroad.

reagovat
Sobota 16. června 2012 ve 14:18 ® džigit reakce na …

Fryw> v každém případě do ruky.Každému sedne něco jiného…

reagovat
Sobota 16. června 2012 ve 13:33 ® Fryw reakce na …
Fryw

troutkiller> a ptám se vůbec na něco co se dá jen tak říct nebo napsat? A nebo to chce prostě ten prut vzít do ruky, zachytat s ním a je jasno v čem je lepší ten dražší?

reagovat
Sobota 16. června 2012 ve 13:25 ® troutkiller reakce na …

Fryw>Je to jako se všim,víc peněz víc muziky:-) Ten Sportík v mediu ti pokreje u šíma Medium a Hevy.A za jedny kačky:-) Navíc je kvalitně zpracovanej.

reagovat
Sobota 16. června 2012 ve 13:02 ® Fryw reakce na …
Fryw

troutkiller> Já mam jen hodně levny klacky tak právě do dražších modelů moc nevidim. Mužu jen teoretizovat a tak jsem si myslel, že dražší prut je z lepších materiálů a lépe zpracován, proto můžu počítat s tím, že vydrží přenos větší síly. Třeba u vlačáku nebo prutu na plavanou by se to mělo projevit v menší váze prutu při větší odolnosti. Jestli jsem dobře pochopil ruzne informace, tak třeba i dražší shimana jsou pro někoho žvejky. Váha není zas tak podstatná, když prut leží ve vidličce. Ale u takové dražší shimano žvejky oproti levné žvejce můžu počítat s tím, že se do toho můžu víc opřít při náhozu a zdolávání? Co konkrétně získám dražším prutem? Větší jistotu při rybolovu, že nepraskne? Omlouvám se že zde píšu zdánlivě mimo téma, ale zajimalo by mě co třeba získám navíc, když místo 2500 dám za feeder 4000. U prutů stejné délky a odhozové zátěže.

reagovat
Sobota 16. června 2012 ve 12:52 ® troutkiller reakce na …

Fryw>Je postavenej tak jako treba x-fast vláčák,šíma jsou zdolávací hadice což mi nesedí.šímo je příjemný na zdolávání ale ty delší vzdálenosti nestíhá:-(( Nevim jak sou na tom ty šíma ze špičky nabídky páč sem je nechytal ale po zkušenostech se Speedama po nich ani netoužim.

reagovat
Sobota 16. června 2012 ve 12:11 ® Fryw reakce na …
Fryw

troutkiller> takže dražší feeder je tužší? Dá se teda teoreticky říct, že čím dražší feeder tim méně žvejkoidní?

reagovat
Sobota 16. června 2012 v 9:22 ® džigit reakce na …

troutkiller> to se pak nediv,že Ti nic nestačí,když s tím na žumpě pilkruješ :-))

reagovat
Sobota 16. června 2012 v 7:23 ® troutkiller reakce na …

Fryw>Já lapu s fídrem výhraně na žumpě a tam je Beest nebo Speed dost měkota:-(( Nedosekávám ryby atd.Ten profík byl o parník jinde stejně jako sou jinde ty Sportíky proti Profíkovi.Když budeš chytat dál nebo na tažný řece potřebuješ klacek kterej bude rychlej.Než s Beasta dorazí zásek k háčku trvá to jednou tak dýl než u toho Sportexu a to je to oč tu běží:-)

reagovat
Sobota 16. června 2012 v 1:05 ® Fryw
Fryw

troutkiller> a v čem to je lepší? Já mám feeder zatím jen jeden. Jakejsi rumpol, stál 500. Druhej rok se s ním učím. Už se umím celkem dobře trefit tam kam chci nahodit, už vím jak se do něj můžu opřít. Když třeba pořídím dražší feeder o stejné gramáži, v čem se zhruba můžu dočkat zlepšení? Že mi dá menší práci trefit se kam chci? Nebo že zdolám větší rybu na stejně tenkém prutu? Co vím z teorie tak jsou buď žvejky, co lépe tlumí výpady ryby ale jsou méně přesné v nahazování a pak zase pruty tužší co odpustí méně chyb při zdolávání ale rybář má větší jistotu při náhozu. Dotaz amatéra co má první feeder z bazaru. Výhledově plánuju koupit další, protože mě tento způsob lovu opravdu zaujal. tak sbírám teoretické znalosti :-)

Co konkrétně můžu čekat od feederu vyšší třídy?

reagovat
Sobota 16. června 2012 v 1:04 ® Ciffik
Ciffik

troutkiller> Možná, že je opravdu za zenitem. Nicméně moje feedrové kvality ještě nedosáhly takových rozměrů, abych si toho všiml. Zatím jsem omezovám a myslím, že vždy budu – schopnostmi. Jinak ať jsem srovnával s čímkoliv co mi prošlo prackama, tak koupě nelituju. Tož teda doufám, že mi do nich někdo nevrazí ty sportexy.

edit: blažená nevědomost – člověk se spokojí se vším, dokud nepozná lepší…

reagovat
Pátek 15. června 2012 ve 22:58 ® osprey reakce na …
osprey

damoz> Beastmaster je zajímavá zdolávací žvejka, držím si první verzi na zimu a na Blanici, kde chytám pod nohama. Nijak výjimečný prut to ale není.

reagovat
Pátek 15. června 2012 v 19:43 ® troutkiller reakce na …

džigit>Měl sem ho v mediu i multipicker a nič moč:-(( šímo ty fídry dělá jinak než si představuju:-((

reagovat
Pátek 15. června 2012 ve 14:40 ® damoz reakce na …

Víš co?? :-D Dostali ste mě.. Po Víkendu jdu taky pro nějakou kvalitku at poznám rozdíl :-D Jen nevím jaký, takže poslouchám :-D Ale lepší feeder než shimano beastmaster už snad být nemůže né? :-D

reagovat
Pátek 15. června 2012 ve 12:58 ® džigit reakce na …

troutkiller> Ty si měl speed v čem,obludobijče? Já mám heavy a sedí mi líp než ten profík.Navíc ten multi je přizpůsobitelný,bez dílu tuhý docela dosti

reagovat
Pátek 15. června 2012 ve 12:50 ® troutkiller reakce na …

damoz> To já sem se Speedama byl taky spoky než sem pořídil Profíka:-) S tím sem byl spokojenej než sem pořídil ten Sportex:-) A s nima budu spokojenej do doby než se zase objeví něco nového.Jestě že u fídru cajk stárne pomalejc než u vláčky:-)) )

reagovat
Pátek 15. června 2012 ve 12:00 ® damoz

Jen sem doporučil :-) Já mám dva laciný feedery Spro Precision hot Feeder a jsem spokojeny :-)

reagovat
Čtvrtek 14. června 2012 ve 22:30 ® troutkiller reakce na …

damoz> Šímo nechtít,je to žvejka:-((

reagovat
Čtvrtek 14. června 2012 ve 21:45 ® damoz

http://www.rybarkrepelka.cz/…ew-2012.html#…

reagovat
Čtvrtek 14. června 2012 ve 20:59 ® džigit reakce na …

troutkiller> já mám to multi heavy šímo a taky zatím řádná prověrka neproběhla :-((

reagovat
Čtvrtek 14. června 2012 ve 20:21 ® troutkiller reakce na …

džigit>Je to rychlej a příjemnej klacek,mám na něj zatim asi 3 prasečkyny kolem 50cm ale 80ka by pro něj nebyla problém:-)

reagovat
Čtvrtek 14. června 2012 v 19:52 ® džigit

troutkiller> no a odhozovka je jak u extra heavy 80–140gr

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1