Chytej.cz

Nový naviják na vláčku necteno

1.6.2012 | bushman | 16.773 zobrazení | 109 odpovědí

Ahoj,máte někdo zkušenost s navijákem PENN BATTLE.Nebo podobným od PENNU.Díky za odpověd.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 25. listopadu 2012 ve 21:18 ® Piscicapus reakce na …

macek2> vždy nemusí jít o chybu obsluhy, ale to se už opakuji, že?
Ano, při lovu z lodě je mnohem víc důležité se hlídat.

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 ve 21:16 ® Piscicapus reakce na …

kejra> vždy nemusí jít o chybu obsluhy. Ale to jsme odbočili…
Jak jsi to vlastně myslel s tím sportexem a charismou?

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 ve 21:13 ® macek2 reakce na …
macek2

Piscicapus> každý prut jde zlomit,záleží jak se s prutem zachází a hlavně při zdolávání velké ryby z lodě je třeba si hlídat ůhel mezi lovcem a rybou.

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 ve 21:09 ® kejra reakce na …
kejra

Piscicapus>…nejde o zlomený prut,když si nešikovný zlomíš prut i za dvacku,jde o pocit..

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 ve 20:50 ® Piscicapus reakce na …

kejra> jakože sportex je horší?
No asi ano, zlomený sportex není žádný problém.

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 ve 20:34 ® kejra reakce na …
kejra

TondaN>…právě jen ty nejhorší…jakou akci asi může mít prut,který je vyvázaný pouze na šesti očkách?…to ten blank může být sebelepší(jakože není)a ten počet oček a jejich rozložení to pošle do kytek.Samozřejmě je to jen subjektivní pocit krátkodobého uživatele kusu 50–190g-2.50m.Primárně jsem jej pořizoval na lehčí norskou vláčku a po jednom severu šel z baráku.Navíc za ty kroupy se dají pořídit daleko zajímavější lískáče.Srovnávat ho pak se Sportexem snad ani nejde.Sorry,že jej tak haním,ale Charisma je pro mne jak červená na býka…už jsem koupil spoustu cypovin,ale tohle byla ta největší:-( Věřím,že až se ti do pazourů dostane něco lepšího,a ne nutně dražšího,půjde k těm příslovečným rajčatům:->

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 v 19:39 ® TondaN reakce na …
TondaN

kejra> Já nevím jaké zkušenosti s ní máte vy, ale já si jí nemůžu vynachválit…

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 ve 12:48 ® kubas reakce na …
kubas

TondaN> Nestraš :-D

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 ve 12:39 ® macek2 reakce na …
macek2

kejra>:-D

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 ve 12:38 ® kejra
kejra

Probůh jen né Charismu!!…u ní umírají i rajčata!!

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 v 11:18 ® TondaN reakce na …
TondaN

kubas> Koukni i na Charismu od WFT řekl bych,že má mnohem lepší akci než sportexy… sice nemáš 10letou záruku na blank, ale je ten prut o poznání levnější jak je v současné době v akci. Do Čech ideální 30 – 120 a pokud by jsi chtěl vláčet v zahraničí tak 50 – 150 a máš 100% jistotu, že se do ryby kolem 230 můžeš pořádně opřít.

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 ve 21:42 ® sethy reakce na …
sethy

macek2> jak jinak, tu si na chytej, tu je klid vždy (díky bohu). ;-)

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 ve 20:55 ® kubas reakce na …
kubas

macek2> No myslím si, že s tím se dá v našich vodách už zdolat reálně skoro jakákoliv ryba. K tomu Penn Battle a je to má už asi půl roku vysněná sestava, shodou okolností :-D .

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 ve 20:50 ® macek2 reakce na …
macek2

kubas> tak to by jsi na české sumce měl akorát,určitě ale zvládne i dvojku,super prut za snesitelné peníze.

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 ve 20:46 ® macek2 reakce na …
macek2

sethy> vyměnili jsme si názory a hlavně v klidu;-)

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 ve 20:35 ® kubas
kubas

macek2> Taky pokukuji po Carboflexu, ale po tom 80g..... Už jsem solidně nalomenej :-)

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 ve 20:11 ® sethy reakce na …
sethy

macek2> Potom jo ;-)

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 v 19:53 ® Piscicapus reakce na …

cujo> přesně tak, máme shodné zkušenosti a určitě nejsme sami.
Takže ano, membrána je dobrá, ale ne nesmrtelná a čím více se nosí, tím více „stárne“ a praská.

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 v 18:57 ® macek2 reakce na …
macek2

sethy> na to sem se ho ptal taky ale on je perfekcionista,když vyjde nějaká novinka tak ji chce a penez má nadbytek tak proč by si nekoupil

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 v 18:55 ® sethy reakce na …
sethy

macek2> Zázrak, ale proč ne. Vše je možné. Jen nevím na co kupoval nový, když ten starý pořád funguje.

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 v 18:49 ® macek2 reakce na …
macek2

sethy> jak jsem psal je to můj parták,ptáš se kolikrát ročně- takže víkendy na rybách v CR,a dvě až tři 20 až 30denní výpravy ročně do itálie kde jsme zažili hodně extrému a to se sním znám a rybařím už 8 let v té době co jsem ho poznal už bundu 6 roků měl a kdoví kde všude sní byl.fota,jen ti chci dokázat že je to aktivní rybář a cestovatel,zažili jsme zimu,deště záplavy takže oblečení dostávalo zabrat,žádná skřín doma ,na fotkách jde videt ten starý model i ten nový camuflový

reagovat
foto/forum/2012/th-img88879.jpgfoto/forum/2012/th-img88880.jpgfoto/forum/2012/th-img88881.jpgfoto/forum/2012/th-img88882.jpg
Sobota 24. listopadu 2012 v 18:48 ® cujo reakce na …

Piscicapus> já mám bundu od columbie 6 let, nošená 10 měsíců v roce, cca po 4 letech začala ztrácet původní vlastnosti, dnes stále něco vydrží, ale už to není ono. Po hodince slušnýho deště začíná prosakovat přes švy na ramenou…

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 v 18:28 ® Piscicapus reakce na …

macek2> to se mi nechce věřit. Z vlastní zkušenosti vím, že třeba membrána v denně nošených botách vydrží funkční maximálně dva roky, u hadrů o něco déle, ale ani bunda a ani kalhoty mi nikdy nevydržely více jak pět let.

Jsem tedy zvědav na zkušenosti ostatních uživatelů.

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 v 18:23 ® sethy reakce na …
sethy

macek2> Je to tvůj názor, OK a já ti ho neberu. 14 let a kolikrát ročně jí použije?
A ne vše činské je špatné.
Můj tatík má taky bundu na lyže 20 let a je pořád jako nová :-D Aby ne, když jí použije 1× za rok.

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 v 18:21 ® macek2 reakce na …
macek2

Piscicapus> on skřín nemá,nepotřebuje ji nebot je stále na rybách,i s bundou;-)

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 v 18:11 ® Piscicapus reakce na …

macek2> čtu dobře?! Funkční bundu, co je stále funkční i po více jak deseti letech?
To se na ní ale dotyčný chodí koukat do skříně, ne?

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 v 18:02 ® macek2 reakce na …
macek2

sethy>Rád bych taky napsal nějaké fakta, taky ti chci napsat že respektuji tvůj názor ale rád bych uvedl věci na pravou míru,aby mohl být oděv prezentován jako nepromokavý, musí být především ušitý z materiálu, který odolává alespoň 2000 mm vodního sloupce – tak to udává norma. Zde si však třeba dát pozor, protože někteří výrobci udávají vodní sloupec látky, ze které je výrobek ušitý, ti serióznější včetně Geoff Anderson udávají vodní sloupec na nejnamáhavějších místech výrobku a to ve většině případech jsou švy,takže u jiné značky může být voděodolnost udávaná 20 000mm ale skutečnost může byt uplně někde jinde.Tvůj kamarád má bundu za 3tis. vsadil bych se na 99% že to bude Made in China má ji už tři roky kdo ví jak bude vypadat a fungovat třeba za 15 let(rád bych dodal že můj parták má Geoff bundu už 14let pořád jako nová a hlavně pořád funkční) tak třeba značka Husky (mám spacák) je Made in China a spousta dalších značek je na tom podobně a vtom vidím ten rozdíl,Geoff Anderson je dánská kvalita a světový lídr v oudorovém oblečení a zato já si rád připlatím.Jen pro zajimavost se podívej jaké materiály Geoff An. používá http://www.geoffanderson.sk/…ecenie.xhtml

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 v 16:53 ® kejra
kejra

džigit>…no to jsi uhádl,vidlema to přehazuju ve štrozoku:-D …ale ni,jak píše macek…jsem už velký kluk a nechci donekonečna řešit jestli to ten ural,graff a spol.vydrží nebo ne…navíc jsem to komplet někde viděl za 14…a to už je přece láce…no ni?:-))

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 v 16:51 ® sethy reakce na …
sethy

macek2> Nechci ti kazit radost, geoff má slušné oblečení, ale poměr cena kvalita je úděsná. Kvalitní gore-texová bunda se dá dnes koupit cca za 4tis atd. :-)
např. tohle: http://www.rsp-fishing.cz/…eoff-dozer-3
ty parametry jsou u tak drahé bundy příšerné. Tohle má bunda za dvojku.
Např gore-tex bunda co má kolega za 4tis má parametry prodyšnost i voděodolnost 20 000 a ne 5 000 jak geoff.
Geoff je důkaz toho, kde se platí za rybářskou značku.
Tím ti nechci kazit radost z oblečení, jen píšu fakta.
Má bunda za trojku, nepropustí ani kapku vody a nepotím se v ní ani po 3. letech užívání.

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 v 15:36 ® džigit

macek2> Ti nevim no,je to darda.
Já se potím ve všem :-))

reagovat