Vyhledávání
Jak v Chorvatsku?
20.5.2012 | Wiktor.c | 41.430 zobrazení | 15 odpovědí
V létě vyrážím chytat do Chorvatska a nevím jaké si mám obstarat vybavení a noco tam ryby bereou,tak jestly byste mi neporadily jak na to. Děkuji.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 21. května 2012 v 17:08 ® nnnap reakce na …
-
lunimus> UGASITE i UPALITE BROWSER!
reagovat - Pondělí 21. května 2012 v 17:02 ® lunimus
-
http://www.mps.hr/…default.aspx?… toto je presna adresa, kde sa da kupit rybarsky listok online :o)
reagovat - Pondělí 21. května 2012 v 16:14 ® lunimus
-
s vybavou a radami na co ryby beru, to ti neporadim, ale bohuzial sa dost casto zabuda na to, ze v chorvatsku, ako v jednej z mala pobreznych krajin treba na lov z brehu tiez povolenku.
V minulosti to tak nebolo, ale uz to tak je a bohuzial to zacinaju aj dost prisne kontrolovat a ako sa hovori, s jedlom rastie chut, takze aj kontroly chcu stale tucnejsie vsimne za to, ze nic neobjavia
par drobnosti ohladom rybolovu v chorvatsku najdes na http://www.chorvatsko.cz/…rybolov.html
a rybarsky listok si mozes kupit online na adrese: http://www.mps.hr/default.aspx?…
reagovat - Pondělí 21. května 2012 ve 14:16 ® nnnap reakce na …
-
alexdelpiero> chlupy?
reagovat - Pondělí 21. května 2012 ve 14:01 ® Fryw
-
Do Chorvatska jsem jezdil celkem pravidelně. Asi 7× na Krk, a 3× na jiná místa. Občas jsem tam chytal klasicky na plavanou, malé rybky. To mi nijak zajimavé nepřišlo. To můžu dělat i doma. Lepší bylo při šnorchlování koukat na záběry v přímém přenosu. Jako nástrahu jsem používal jakysi šneky, kterých byly plné kameny v moři. Stačilo ototič, rozbít a napíchnout. Domorodci tam často chytali na kousky jakéhosi hnusného velkého červa. Několikrát jsem ho tam viděl i zdechlého u břehu mezi šutrama. Neptal jsem se odkud je, nevím to a jsem rád že to nevím. Viděl jsem tam i hejna slušnějších ryb (slušná ryba je na zdejší poměry 20+), klidně kousek od břehu, ale na odlehlých místech. Jsou tam místa, kde se dá utábořit daleko od lidí, kde je možné asi i ty „slušnější ryby“ chytit. Ale pokud tam chceš dostat prut, tak to chce člun. Nikdy jsem tam povolenku neřešil, na moře a problém jsem neměl. Ale ani jsem o tom nevěděl, že ji musím řešit. Teď to vím ,a váhal bych… Jinak, pokud si tam hodláš vzít vercajk, tak po každém lovu pečlivě opláchnout sladkou vodou a vysušit. Ale to víš.. Jinak, my tam platili veverkama
reagovat - Pondělí 21. května 2012 ve 13:44 ® alexdelpiero reakce na …
-
osprey> mě zas to co mají slečny mezi nohama
reagovat - Pondělí 21. května 2012 ve 13:38 ® osprey reakce na …
-
nnnap> Souhlas. Já si tam prut nebral, taky jsem se radši potápěl.
Pokud jde o místní měnu, u nás v rodině se vžil název tchoř
reagovat - Pondělí 21. května 2012 ve 13:10 ® nnnap
-
drobné rybky tam nějaké jsou. U ústí řek a pod. To mi už však nestojí za to, tam tahat prut, i když odolný na moře mám. Víc toho uvidím se šnorchlem, jak na silonu. Oni neví, jak ryba vypadá. V supermarketech je maj pořádně drahý, to není jenom kurzem, oni tam ty ryby u pobřeží prostě nemaj a sami jezdí daleko na moře. Jednou se mi poštěstilo natrefit na vrátivští se kutr s drobnými tuňáky. Místní stáli frontu kus/50 potkanů. Tak jsem si taky koupil. Kolem kila za dvě kila. Šel na gril. Jinak, zplundrovali si to tam sami. Večerní lov z loděk se světly a sběr do sítí- prasata.
reagovat - Pondělí 21. května 2012 ve 12:04 ® osprey reakce na …
-
nnnap> Povolenka k lovu ze břehu je tam teoreticky potřeba pořád. Reálně se na to ale dost dlabe – právě proto, že ze břehu se toho zas tak moc zázračného nechytá – přinejmenším na většině míst.
Jejich dojičský přístup k turistovi mě taky nenadchnul, ale nedal jsem jim moc šancí ho uplatnit.
Sám za sebe mám radši Sever. Tam je ale problém například cena překonání úseku Sassnitz (Rostock) – Trelleborg.
reagovat - Pondělí 21. května 2012 v 11:56 ® nnnap
-
já už k náckům nejezdím, ať si dělaj prdel z plastelíny a rvou svý vocasy do německejch prdelí, ale svého času byla potřeba povolenka na lov ze břehu. Je pravdou, že několik let po válce to tam nikdo nevyžadoval ani nekontroloval. A nejsou z levnýho kraje, buzici. Zatímco kurz toho jejich potkana byl uměle nadhodnocen, prý kuliva podpory obnovy jejich hospodářství, byl jsem mimo to okrádán a škubán všude jinde, kde jsem vstoupil. Už tuto destinaci přenechávám nesvéprávným, slepým, hluchým, počebným.
reagovat
Vězte, že každý z nich má pod polštářem kvér a ruce rudé od krve. Tam bych spát klidně nemohl. - Pondělí 21. května 2012 v 11:56 ® osprey reakce na …
-
Wiktor.c> Je tu o tom celá další otázka a dokonce článek plný fotek. Použij vyhledávání a zadej Chorvatsko.
Měl by ses toho dozvědět dost.
reagovat - Pondělí 21. května 2012 v 11:47 ® alexdelpiero
-
chytat se dá i na silon ze skály, mě to bralo na tu jejich veku pěkně, ale malý rybky, zato krásně zbarvený
reagovat - Pondělí 21. května 2012 v 0:31 ® Wiktor.c
-
díky
reagovat - Neděle 20. května 2012 ve 23:59 ® noba
-
ale poradím ti. Pokud budeš chytat že břehu, tak je ideální chytat na splávek, nebo se mi loni osvědčil feeder a jako nástraha je super krab poustevnik, vytažený (vymlácený) z ulity. Počítej ale s tím že ryby budou mít do 20cm max.
reagovat - Neděle 20. května 2012 ve 23:51 ® noba
-
jak já nemám rád když, když někdo neumí psát v rodné řeči.
reagovat