Chytej.cz

Jaký vybrat sonar? necteno

18.5.2012 | Sabina | 16.623 zobrazení | 17 odpovědí | upravit

Dobrý den, ráda bych koupila tatínkovi k narozeninám sonar. Vzhledem k tomu, že nerybařím, je to pro mě oříšek. Chtěla bych nějaký levnější, ale použitelný. Táta rybaří hlavně na Lužnici(máme tam chatu), takže rekreačně kapři, cejni a tak… Poradíte, jaký vybrat? Jak říkám, hlavně aby udělal radost a mohl si s ním trochu vyhrát a něco na něm viděl… Předem moc děkuji za pomoc!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 24. ledna 2013 v 11:09 ® lunimus

otazku som presunul do vhodnejsej diskusie: „Bezdratovy echolot“

reagovat
Čtvrtek 24. května 2012 v 8:11 ® salfi
salfi

sabina – pokud neni tatinek zarputily rybar a nezajima se o tyto vymozenosti, volil bych nejaky z tech nejlevnejsich, napr. Eagle Cuda 300, ja jej poridil pred tremi lety za cca 2000,– z usa, i kdyz tehdy se na nej nevztahovalo clo. Pokud se v techto vecech otec vyzna a mel by zajem spis o neco lepsiho, pak si myslim, ze by bylo nejidealnejsim resenim zakoupeni poukazu v prodejne nebo spolu navstivit nejaky obchod, aby si vybral sam. Navic poradi odbornik v obchode podle vykonnosti a ceny

reagovat
Sobota 19. května 2012 ve 23:01 ® nnnap reakce na …
nnnap

džigit> sem se byl podívat, jakou terapii bych měl podstoupit a je mi doporučováno sledovat striptýz. Nemáš čas?:-D

reagovat
Sobota 19. května 2012 ve 13:31 ® osprey reakce na …
osprey

Sabina> Bez loďky je sonar k ničemu. Myslím, že ti bude stačit i ten malý. A pozor – páč je to voda mělká, je důležitý širší úhel sondy. Ohlídej si tam, aby tam bylo kolem 120°. Já se to u těch dvou ohlídat snažil. Kdybys chtěla jiný, tak nemá cenu ušetřit pár stovek a zmenšit si zorné pole na třetinu. Na Orlíku už by to asi tolik nevadilo.

reagovat
Sobota 19. května 2012 v 11:42 ® džigit reakce na …

nnnap> zapoměl jsem na voyery :-))

reagovat
Sobota 19. května 2012 v 11:29 ® nnnap
nnnap

tak určitě.
Jestli je tatínek aktivnější ve vyhledávání ryb, tak ho sonar chvíli bude bavit. Ještě nám upřesni, jak často loví z loďky a co, nebo má své oblíbené fleky, kde chytá z bobku./stoličky/ Chytá nejčastěji splávek nebo není vidět splávek, když sedí u prutů.
Ono moc na výběr nemáš, bude to stát mezi 4000–6000.

reagovat
Sobota 19. května 2012 v 11:21 ® nnnap reakce na …
nnnap

džigit> kdo je to mákal?

reagovat
Sobota 19. května 2012 v 8:29 ® džigit reakce na …

Sabina> víš,ono to není tak jednoduché.Je třeba lehce nakouknout do „tajů sonaru“.Sonarů je na trhu strašná spousta s různýma funkcema,dosa­hem,způsobem zobrazování apod. Lehce tatíka naťukni jak a kde chytá.Pokud jen u nás, zřejmě nebude prioritou hloubkový dosah.Taky je v této souvislosti důležitý úhel snímání sondy.Na malé hloubce mu nebude stačit malý pozorovací úhel.Pokud chodí „jen“ na kapry,„vystačí“ si s kvalitním zobrazením dna.
Já vpodstatě taky chci zakoupit nějaký ten strojek,tak obíhám kamarády a weby a zjišťuji,co bude nejvhodnější.Klidně se tu ptej,pokud tedy nehoří termín,kluci poradí,jen musíš ty dotazy lépe specifikovat.Takhle všeobecně to není to pravé ořechové :-)
Pak dáváš prostor šťouralům a mákalům a jiným podobným ;-)

reagovat
Sobota 19. května 2012 v 7:29 @ Sabina reakce na …

Díky, mrknu na to. Loďku má, ale velká hloubka v Lužnici není…

reagovat
Pátek 18. května 2012 ve 23:57 ® nnnap reakce na …
nnnap

džigit> já jsem si ještě nešáhnul, tak nevím.

reagovat
Pátek 18. května 2012 ve 23:27 ® džigit reakce na …

nnnap> no Ty si pomoh…táže se Sabina a Ty na ni „hoši“

reagovat
Pátek 18. května 2012 ve 23:16 ® nnnap
nnnap

hoši, když chcete vidět kapra, pořiďte si brambory, ne sonar.
Řekl bych, že zadání výborně, tentokrát, splňuje odhozový sonar se zobrazovačem na prut. Stejnak skončí ve skříni, ale alespoň se z něho odvede dépéhá:-))

reagovat
Pátek 18. května 2012 ve 23:04 ® džigit reakce na …

osprey> já jen,aby tu nebylo dvojmo téma zbytečného sonaru na malé a velmi ploché „brčálníky“ :-))

reagovat
Pátek 18. května 2012 ve 22:56 ® osprey reakce na …
osprey

džigit> V tom případě ten menší. Není to tak velká investice a když ho bude muset prodat, tak tolik neprodělá:-))

reagovat
Pátek 18. května 2012 ve 21:26 ® džigit reakce na …

osprey> a co když nemá dotyčný loďku? To si s tím opravdu vyhraje,na studené zimní večery skvělá hračka :-))

reagovat
Pátek 18. května 2012 ve 20:28 ® osprey
osprey

Menší, ale pořád dost slušný.

http://rybar.braunstar.cz/…ance-x-4-pro

reagovat
Pátek 18. května 2012 ve 20:26 ® osprey
osprey

Větší stroj s dobrou kvalitou zobrazení v ČB.

http://rybar.braunstar.cz/…-mark-5x-pro?…

reagovat