Vyhledávání
Jaký vybrat sonar?
18.5.2012 | Sabina | 16.623 zobrazení | 17 odpovědí | upravit
Dobrý den, ráda bych koupila tatínkovi k narozeninám sonar. Vzhledem k tomu, že nerybařím, je to pro mě oříšek. Chtěla bych nějaký levnější, ale použitelný. Táta rybaří hlavně na Lužnici(máme tam chatu), takže rekreačně kapři, cejni a tak… Poradíte, jaký vybrat? Jak říkám, hlavně aby udělal radost a mohl si s ním trochu vyhrát a něco na něm viděl… Předem moc děkuji za pomoc!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 24. ledna 2013 v 11:09 ® lunimus
-
otazku som presunul do vhodnejsej diskusie: „Bezdratovy echolot“
reagovat - Čtvrtek 24. května 2012 v 8:11 ® salfi
-
sabina – pokud neni tatinek zarputily rybar a nezajima se o tyto vymozenosti, volil bych nejaky z tech nejlevnejsich, napr. Eagle Cuda 300, ja jej poridil pred tremi lety za cca 2000,– z usa, i kdyz tehdy se na nej nevztahovalo clo. Pokud se v techto vecech otec vyzna a mel by zajem spis o neco lepsiho, pak si myslim, ze by bylo nejidealnejsim resenim zakoupeni poukazu v prodejne nebo spolu navstivit nejaky obchod, aby si vybral sam. Navic poradi odbornik v obchode podle vykonnosti a ceny
reagovat - Sobota 19. května 2012 ve 23:01 ® nnnap reakce na …
-
džigit> sem se byl podívat, jakou terapii bych měl podstoupit a je mi doporučováno sledovat striptýz. Nemáš čas?
reagovat - Sobota 19. května 2012 ve 13:31 ® osprey reakce na …
-
Sabina> Bez loďky je sonar k ničemu. Myslím, že ti bude stačit i ten malý. A pozor – páč je to voda mělká, je důležitý širší úhel sondy. Ohlídej si tam, aby tam bylo kolem 120°. Já se to u těch dvou ohlídat snažil. Kdybys chtěla jiný, tak nemá cenu ušetřit pár stovek a zmenšit si zorné pole na třetinu. Na Orlíku už by to asi tolik nevadilo.
reagovat - Sobota 19. května 2012 v 11:42 ® džigit reakce na …
-
nnnap> zapoměl jsem na voyery
reagovat - Sobota 19. května 2012 v 11:29 ® nnnap
-
tak určitě.
reagovat
Jestli je tatínek aktivnější ve vyhledávání ryb, tak ho sonar chvíli bude bavit. Ještě nám upřesni, jak často loví z loďky a co, nebo má své oblíbené fleky, kde chytá z bobku./stoličky/ Chytá nejčastěji splávek nebo není vidět splávek, když sedí u prutů.
Ono moc na výběr nemáš, bude to stát mezi 4000–6000. - Sobota 19. května 2012 v 11:21 ® nnnap reakce na …
-
džigit> kdo je to mákal?
reagovat - Sobota 19. května 2012 v 8:29 ® džigit reakce na …
-
Sabina> víš,ono to není tak jednoduché.Je třeba lehce nakouknout do „tajů sonaru“.Sonarů je na trhu strašná spousta s různýma funkcema,dosahem,způsobem zobrazování apod. Lehce tatíka naťukni jak a kde chytá.Pokud jen u nás, zřejmě nebude prioritou hloubkový dosah.Taky je v této souvislosti důležitý úhel snímání sondy.Na malé hloubce mu nebude stačit malý pozorovací úhel.Pokud chodí „jen“ na kapry,„vystačí“ si s kvalitním zobrazením dna.
reagovat
Já vpodstatě taky chci zakoupit nějaký ten strojek,tak obíhám kamarády a weby a zjišťuji,co bude nejvhodnější.Klidně se tu ptej,pokud tedy nehoří termín,kluci poradí,jen musíš ty dotazy lépe specifikovat.Takhle všeobecně to není to pravé ořechové
Pak dáváš prostor šťouralům a mákalům a jiným podobným - Sobota 19. května 2012 v 7:29 @ Sabina reakce na …
-
Díky, mrknu na to. Loďku má, ale velká hloubka v Lužnici není…
reagovat - Pátek 18. května 2012 ve 23:57 ® nnnap reakce na …
-
džigit> já jsem si ještě nešáhnul, tak nevím.
reagovat - Pátek 18. května 2012 ve 23:27 ® džigit reakce na …
-
nnnap> no Ty si pomoh…táže se Sabina a Ty na ni „hoši“
reagovat - Pátek 18. května 2012 ve 23:16 ® nnnap
-
hoši, když chcete vidět kapra, pořiďte si brambory, ne sonar.
reagovat
Řekl bych, že zadání výborně, tentokrát, splňuje odhozový sonar se zobrazovačem na prut. Stejnak skončí ve skříni, ale alespoň se z něho odvede dépéhá - Pátek 18. května 2012 ve 23:04 ® džigit reakce na …
-
osprey> já jen,aby tu nebylo dvojmo téma zbytečného sonaru na malé a velmi ploché „brčálníky“
reagovat - Pátek 18. května 2012 ve 22:56 ® osprey reakce na …
-
džigit> V tom případě ten menší. Není to tak velká investice a když ho bude muset prodat, tak tolik neprodělá
reagovat - Pátek 18. května 2012 ve 21:26 ® džigit reakce na …
-
osprey> a co když nemá dotyčný loďku? To si s tím opravdu vyhraje,na studené zimní večery skvělá hračka
reagovat - Pátek 18. května 2012 ve 20:28 ® osprey
-
Menší, ale pořád dost slušný.
http://rybar.braunstar.cz/…ance-x-4-pro
reagovat - Pátek 18. května 2012 ve 20:26 ® osprey
-
Větší stroj s dobrou kvalitou zobrazení v ČB.
http://rybar.braunstar.cz/…-mark-5x-pro?…
reagovat