Chytej.cz

echolot na rybník - dotaz necteno

13.5.2012 | majpa | 15.024 zobrazení | 40 odpovědí

Zdravím. Jako nerybář bych chtěl svým švagrům rybářům koupit k narozeninám sonarový vyhledávač ryb LOWRANCE X-4 PRO. Můj dotaz zní, zda to je použitelné na monitorování ryb ze břehu, popřípadě občas na loďku se jen tak projet po rybníku a zjistit, kde se ryby vyskytují nejvíce? Nejčastěji jezdí švagrové na rybníky. Jestli by pro tento účel přístroj nebo nějaký jiný dle vašeho tipu k tomu vyhovoval. Má to úhel záběru 120° (vhodný na mělké vody) a 2 echo frekvence. Abych nekoupil krám, který jim bude k ničemu. Díky předem za odpověď.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Čtvrtek 17. května 2012 v 18:42 ® HaD reakce na …
HaD

troutkiller> jasně, ale věřím, že mi rozumíš, co jsem tím chtěl říct, ne? :-)

reagovat
Čtvrtek 17. května 2012 v 18:13 ® troutkiller reakce na …

David Havlíček>Kolem Písku znám mraky rybníku ale asi u 5 jsou na dně velký balvany u kterejch bych teda kapra fakt nehledal:-)) ))Jinal klasika do 3 metru a rovný dno(kterej rybář by přez balvan o velikosti 500 fiata chtěl tahat sítě).

reagovat
Středa 16. května 2012 v 0:19 ® HaD reakce na …
HaD

nnnap> :-)

reagovat
Úterý 15. května 2012 ve 23:14 ® nnnap reakce na …
nnnap

David Havlíček> bez práce nejsou koláče. Ani tady by nebyly. Takže forma možná budí pochyby, ale nese drobné ovoce. Co v tom košíku bude, záleží, co kdo donese.

reagovat
Úterý 15. května 2012 ve 22:54 ® HaD reakce na …
HaD

nnnap> no to si nejsem úplně jist

reagovat
Úterý 15. května 2012 ve 22:43 ® nnnap reakce na …
nnnap

David Havlíček> trošku se bavíme, ale jádro pudla držíme.:-))

reagovat
Úterý 15. května 2012 v 15:11 ® HaD reakce na …
HaD

troutkiller> ale no ták. Proč každý pod slovem rybní vidíte dvouhektarovou kaluž o hloubce dva metry? Rybník může mít přeci taky 100 ha a hloubku 4–6 metrů. Nebo i víc. Co třeba Rožmberk. To je taky rybník. ne? :-)) )

Mimochodem i kdyby měl rybník průměrnou hloubku 2 metry, tak „zlom“ na 230 cm či naopak na 170cm bude zajímavým místem pro lov. A jak to na tak malé hloubce zjistíš? Snadno – musíš jezdit systematicky tak, abys zkoumanou plochu pokryl, informace si ukládat do paměti (do svojí hlavy :-) a pak budeš mít při troše představivosti velmi dobrou informaci o profilu dna.

reagovat
Úterý 15. května 2012 ve 13:22 ® Robur
Robur

hele, a to ty tvoje sestry jsou tak špatný, že tví švagři půjdou raději na ryby? Abys jim třeba nerozvrátil manželství.-D

reagovat
Úterý 15. května 2012 ve 13:14 ® kerob reakce na …
kerob

pepanek> kdepak myslet, kapr se musi vysedet.

reagovat
Úterý 15. května 2012 v 7:05 ® troutkiller

Tak to čučim!Koukám že echolot je už potřeba i na kachnák:-)) )Spočti si jakej kus dna ti ten sonar ukáže když bude mít rybník hloubku 2 metry:-)) )Naházej si na flek kýbl šrotu smíchanej s vařenejma bramborama a Prasečkynové se zblázní.Uvidíš že ani nebudeš potřebovat smrdutý koule s příchutí lahodně zamřelej krab:-)) )

reagovat
Úterý 15. května 2012 v 6:04 ® pepanek

Děkuji za informaci,bez ní bych byl ztracen.Echolot se mi válí po baráku několik let.Jen tak mimochodem,ve dvou metrech kapry najdu ,chce to ale myslet.

reagovat
Úterý 15. května 2012 v 0:24 ® 1Mara
1Mara

Tady to jede :-))

reagovat
Úterý 15. května 2012 v 0:15 ® nnnap reakce na …
nnnap

kerob> ale ten lowráns je sonarový vyhledávač ryb, jestli o tom nevíš:-D

reagovat
Pondělí 14. května 2012 ve 23:50 ® thundarr
thundarr

Pokud jezdí rybařit na rybník, je lepší lokalizovat rybu pohledem. kde se ukazuje atp … toto bohatě stačí. Nemyslím že by na nějakém rybníku měli odvahu sednou na lodku a projet ho echolotem.

V kaprařině neslouží echolot pro lokalizování ryb, ale míst kde by se ryby mohly vyskytovat a krmit. S lepším echolotem jsi schopen zjistit spoustu věcí, to ale není o staní na břehu.

reagovat
Pondělí 14. května 2012 ve 23:39 ® kerob reakce na …
kerob

pepanek> echolot slouzi predevsim k mapovani dna reviru. Kdo ocekava, ze bude hledat ryby a ty pak lovit, bude vetsinou zklaman.

reagovat
Pondělí 14. května 2012 ve 23:24 ® pepanek

Pokud jedu s echolotem mělčím rybníkem,tak se ryby rozestoupí z cesty a je vidět prd.

reagovat
Pondělí 14. května 2012 ve 22:46 ® HaD
HaD

Jak píše čertík – i malý revír (rybník, řeka apod) může být členitý a echolot může být významným pomocníkem!

reagovat
Pondělí 14. května 2012 ve 21:03 ® nnnap reakce na …
nnnap

džigit> :-D , však jo.

reagovat
Pondělí 14. května 2012 ve 20:45 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

nnnap> Ty bys měl psát do rubriky vtipy! Jen napsat k jakýmu příspěvku se to vstahuje… :-D :-D :-D

reagovat
Pondělí 14. května 2012 ve 20:44 ® džigit reakce na …

nnnap> je to marný,je to marný,je to marný :-)) Krom toho,že vše víš,budeš ještě jasnovidec :-D Jinak přijeď na Bučinu,reliéf dna je hodně členitý a hloubka až 4 metry

reagovat
Pondělí 14. května 2012 ve 20:29 ® nnnap reakce na …
nnnap

džigit> tak jo. Kaprař tam není. Ovšem já si nedovedu nic jiného vybavit u spojení 2 švagři, jezděj a rybníky. Jasně, povezou loď, aby zjistili, že rybník má 1 metr, ploché dno a ryby si spokojeně odpočívaj přesně pod echolotem, přestože jim 60 cm nad hlavou projíždí veslice.:-)

reagovat
Pondělí 14. května 2012 ve 20:19 ® džigit

když už mě tu někdo upozorňoval na zadání,tak já v něm naopak nikde nevidím to slovo „kaprař“, budíček !!! nnnap> zákaz vyvážení Ti nezakazuje projet se loďkou! Já dal odkaz na echo použitelné ze břehu,dno to z…vlastně už jsem to psal

reagovat
Pondělí 14. května 2012 ve 20:12 ® nnnap reakce na …
nnnap

džigit> viděl si někdy kapraře? Viděls někdy, že by házeli 30m? Co chce fírat na lodičce s echolotem po rybníku, když je zákaz? Ale já nevím jestli je zákaz. Já jsem jen tak letmo přelét RŘ vašeho společenkého, sportovně občanského združení. Možná není.
I na té hartě to perou do pryč. Všude to perou do pryč.

reagovat
Pondělí 14. května 2012 ve 20:05 ® regulus reakce na …
regulus

džigit> ano, měl jsem tento echolot v ruce, řeknu ti to asi takhle. Jako sonar co bych si bral sebou na břeh je to moc velký (jak jsem psal, na kapry ani moc využitelný není a na přívlač díky rozměrům skoro nepoužitelný), na loď je poměr cena výkon poněkud řekněme nevýhodnej. Nepřipadne mi, že by určitá zdánlivá výhoda možnosti kombinace lodního a odhozového sonaru bylo nějaký terno, je to takovej trochu kočkopes. Když to vezmeš přes prachy, tak za stejný peníze koupíš dva, lodní sonar ve stejné kvalitě a sonar s „lodičkou“ s daleko praktičtějším držákem na prut.
Pochopitelně na to může mít někdo jinej opačnej názor, osobně si myslím, že jeho největší mínus je cena, pokud by byl jen o trochu dražší než jeho čistě lodní ekvivalent, tak by to asi bylo zajímavý, ale pokud je cena vyšší než dva sonary (lodička a lodní), tak je to bezpředmětný.

reagovat
Pondělí 14. května 2012 ve 20:03 ® džigit reakce na …

nnnap>no na 0,9 m to určitě nepotřebuješ,ale co sem pleteš 100+ a hlavně zákaz vyvážení? :-O

reagovat
Pondělí 14. května 2012 v 19:59 ® nnnap
nnnap

prostě rybník je rybník, hoši. Meteoritický kráter o hloubce 0,9 metru bez jakéhokoliv překvapení. A už vůbec né na magické linii 100+ metrů.:-)
A nemáte náhodou zase zakázáno vyvážení?

reagovat
Pondělí 14. května 2012 v 18:21 ® džigit reakce na …

regulus> a vy jste to chlapci měli v ruce?Tak to potom jo,jste odborníci.
K hovnu je tak leda to,co jsi napsal,neb je z toho vidět,že o tomhle typu víš prd.

reagovat
Pondělí 14. května 2012 v 18:03 ® regulus
regulus

majpa> jestli ti můžu poradit, tak se do koupi takovýchto věcí moc nehrň. Pokud nevíš co dotyční chtějí, tak to ve valné většině dopadne tak, že koupíš věc která jim bude úplně na hovno, buď se netrefíš vůbec do věci co by dotyční chtěli nebo třeba trefíš věc ale jako na sviňu to, co se jim vůbec nezamlouvá nebo to využijí zřídka (myslím to obecně na věci pro koníčky). Něco takovýho je dobrý kupovat, pokud víš že dotyčnej onu věc opravdu chce a úplně nejlépe pokud víš co konkrétně, to je něco docela jinýho.

Pokud švagrům chceš koupit rybářskej dárek, tak jednak zapřemejšlej jestli to co si myslíš by jim opravdu k něčemu bylo, zainteresuj rodinu ať z nich nenápadně vytáhne co by se jim hodilo, třeba by jim udělal větší radost slušnej naviják než ten sonar. Ale to si už budeš muset zjistit sám. Rybařina, to je velice širokej pojem.

Jen pro zajímavost to o čem jsem psal v předchozím příspěvku je tohle http://store.humminbird.com/…/341323/RF25 , ale jak jsem psal, nejpoužitelnější je to na přívlač.

reagovat
Pondělí 14. května 2012 v 17:48 ® regulus
regulus

džigit> to co jsi tam dal je jak psal nnnap fakt k hovnu. Ta „lodička“ je vcelku použitelná při vláčení, ale musí to být ta varianta s držákem na prut v horším případě s „hodinkama“. Na kaprařinu je to co jsi sem dal ten odkaz na hovno (daleko to nedohodíš a s krmítkem se to potopí) a na přívlač na dvě, kdo by se s tím tahal.
Ten sonar na prut mám už pěknejch pár let, myslím, že se to v tý době ještě u nás neprodávalo a můžu ti zodpovědně říct, že bych na prstech dvou ruk spočítal, kolikrát jsem to použil, dnes už to většinou ani k vodě netahám. Je ale pravda, když člověk jede někam kde to totálně nezná, tak se to vcelku může hodit.

Mimochodem podívej se na co se onen člověk ptal, to je věc jen na loď.

reagovat
Pondělí 14. května 2012 ve 12:21 ® nnnap
nnnap

džigit> a proč myslíš, že nevím vocogo?:-))
Zrovna třeba ten odhozovej, cos mu poslal je úplně nahovno. Víš, kde kapraři hážou? ZA HORIZONT:-D

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1