Chytej.cz

Pecháček necteno

11.5.2012 | alexdelpiero | 17.038 zobrazení | 27 odpovědí

Včera jsem poznal co znamená v rybařině den blbec. Na udici 5 velkých ryb a ani jednu jsem nedostal z vody… Máte někdo podobnou zkušenost? :)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 15. května 2012 v 15:01 ® alexdelpiero reakce na …
alexdelpiero

Robur> to je jak s těma sumcama na príglu co… který lovíš na volejbalový míče že :-)

reagovat
Úterý 15. května 2012 ve 14:59 ® 1Mara reakce na …
1Mara

Robur> :-D

reagovat
Úterý 15. května 2012 ve 13:40 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

alexdelpiero> Já sem se málem válel cmíchy v podpalubí. :-D

Robur> Ty si strašnej kulišák!! ;-)

reagovat
Úterý 15. května 2012 ve 13:04 ® alexdelpiero reakce na …
alexdelpiero

asi jooo :-)

reagovat
Úterý 15. května 2012 ve 12:54 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

alexdelpiero> Myslím, že jen nechápeš Roburův výjimečný smysl pro humor :-))

reagovat
Úterý 15. května 2012 ve 12:49 ® alexdelpiero reakce na …
alexdelpiero

a proč zrovna 87cm ? :-) já viděl z loňska fotku ze 4 kapr 85cm :-) takže nějakej tam bude já měl ty záběry ale na jiné řece ne na svratce.. Jinak 3 je taky dobrá.. zahlídl jsem tam i parmy takže tam pořád jsou :-)

reagovat
Úterý 15. května 2012 ve 12:31 ® Robur reakce na …
Robur

alexdelpiero> no oni tam třeba nejsou, já jsem psal, že jsem toho kapra chytal, ne že jsem ho chytil. Ale když jsi založil to fórum, tak jsem si to představoval a pro všechny případy rozdělal podběrák předem. Ale nezabral.

reagovat
Úterý 15. května 2012 ve 12:10 ® alexdelpiero reakce na …
alexdelpiero

jo no se divim ze tam tak velci kapri jeste jsou kdyz tam vidim nasackovany ty duchodce :-) tobe ho ale přeju

reagovat
Úterý 15. května 2012 ve 12:10 ® alexdelpiero
alexdelpiero

:)

reagovat
Úterý 15. května 2012 ve 12:09 ® alexdelpiero reakce na …
alexdelpiero

MIG-35> ajjj tak to by mě dost mrzelo :-) člověk si na proutek šetří a pak… ale u mě pruty dostávají taky zabrat :-) občas nějakej karambol u vody hlavně když lezu někam kde není cesta záseky do větví a podobně… :-)

reagovat
Úterý 15. května 2012 ve 12:07 ® Robur
Robur

co jsem měl pustit či nepusti? To bylo na mne?

reagovat
Úterý 15. května 2012 v 11:49 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

alexdelpiero> Kdyby ho nepusti tak si ho vyfotí doma… :-| A k pecháčkovi: loni si vláčim na pramici najednou rána a prut v p… Prostě sem dostatečně nepovolil brzdu ha bylo. Následoval obrat za kterej by se nemušeli stydět závodní veslaři! Naštěstí sem měl plovoucího woblera, kterej vyplaval. Ooo jak sem byl šťastnej, prut sem měl 3 dny. :-D Následující den sem vyrazil dráždit loď zas. Jezdim si to jezdim, až se mi na šňůrku dostal bordel. Ok to známe prudkym škubnutim se toho zbavim. Tož sem zakvedlal rákoskou tak jako obvykle. A co čert nechtěl proutek se rozsypal na 5 dílů. Nasmál sem se mooc. :-D

reagovat
Úterý 15. května 2012 v 11:15 ® alexdelpiero reakce na …
alexdelpiero

doufam žes ho pustil :-)

reagovat
Pondělí 14. května 2012 ve 22:49 ® kingkubik

minuly rok jsem pri vlacce na melcine vytahnul xrapa ze se pokusim vydrazdit nejaky okouny co tam lovi pri stahovani asi 5m od kraje rana a jizda…je fakt ze pouzivam dost jemnejsi prut maly navijak ale pletenku jsem mel 0,08na 10kg a zatim to byla prvni ryba co se nedala obratit.tipoval jsem stiku 110+ nebo sumejse.po ujeti asi 40m tah zniceho nic povolil tak jsem si ponadaval a chytal jsem dal proste se vypla…asi po 10 hodech se divam co ten xrap chodi tak divne???samozdrejme na nem byl vytrzeny zadni trojhacek:Dplastaky hnusne:D

reagovat
Pondělí 14. května 2012 v 19:18 ® superweb reakce na …
superweb

Fryw> i na medium feeder se 16kou vlascem jsem mel cest asistovat zdolani cca 10kg kapra pred trenim na pomerne proudnem useku Labe.. Takovy prekvapko pri odpolednim lovu zdejsich cejnich lopat. Meli jsme kliku ze se vydal po proudu, kam jsme ho mohli asi pul kilometru nasledovat. Proti proudu by dosel vlasec, nedalo se jit. Po ty pulhodince jsem byl docela napnutej jestli spadne a jestli bude na nasem fleku zbytek veci az se vratime :-)

reagovat
Pondělí 14. května 2012 v 19:12 ® kamos007
kamos007

Já mám taky na velké ryby smůlu, největší candoš, štika, kapr, tloušť a kdoví co ještě

reagovat
Pondělí 14. května 2012 v 18:47 ® Robur
Robur

já na S4 v sobotu chytal kapra 87cm, škoda, že jsem neměl foťák

reagovat
Pondělí 14. května 2012 v 15:03 ® alexdelpiero reakce na …
alexdelpiero

já chytal po těch dvou záběrech, kdy mi ryby spadly na 0,16 a ryby mi to už neutrhly ale vyřezaly se mi… prostě den blbec :-(( včera sem třeba na 0,12 forpas a 12 háček vyndal dva kapry kolem 50cm z řeky a byl to super zážitek i když sem ryby tahal celkem dlouho :-)

reagovat
Pondělí 14. května 2012 ve 13:54 ® DJ reakce na …
DJ
  • tom → Mně na rybách před 5 rokama na auto padl topol jako kráva peugeot 407 SW byl na placku :-) zmasakroval sedaldo spolujezdce, měl jsem podřené rameno a pořezaný krk od střepů. Smůla, nebo štěstí? :-) včera jsem chyt na mouchu asi 50 tloustů a nakonec bolena ± 80 dle oček prutu parádní den :-)
reagovat
Pondělí 14. května 2012 ve 13:34 ® osprey
osprey

Zažil jsem dny, kdy mi při lovu dravců na přívlač spadlo, co mohlo. A kolikrát ne po záběru, ale třeba po několika minutách zdolávání. K tomu opakovaně, několikrát po sobě.

Stojí za to se nad tím zamyslet, někdy se příčina najde, ale jsou to prostě ryby…

Tvoje chyba (autor otázky) je v tom, že jsi se ani po dvou třech spadlých velkých rybách neodhodlal k tomu, abys přešel na podstatně silnější cajk (i kdyby sis pro něj měl dojet domů).

reagovat
Neděle 13. května 2012 v 17:27 ® Fryw
Fryw

Nemám takové štěstí, abych narazil na velkou rybu 5× za den. Poslední zážitek s rybou, která by dle předpokladů mohla být slušnější a nezdolal jsem ji byl minulou sezonu. V klidu jsem si s lehkým feederem, 18 kmenem a 14 návazcem chytal kapříky na hnojáky. Šlo to jak po másle a nic většího ne a ne přijít, tak celkem nuda. Co hod to kapřík kolem 30. Pak přišel docela gresivní záběr, zásek. Ryba se hned vydala prostředkem řeky proti proudu. Trošku jsem povolil brzdu, protože prut se ohýbal víc než mi přišlo vhodné a doufal, že ji to brzo přejde a vydá se pro změnu po proudu(kde bych ji mohl klidně po břehu následovat několik set metrů, kdyby se jí chtělo). Ryba mi vymotala několik metrů silonu, rychle se začala přibližovat do problematických míst. Přitáhl jsem mírně brzdu, v rámci možností cajku. Nemělo to na nic vliv, po chvíli „boje“ kdy jsem rybu ani neviděl tah povolil, vytáhl jsem montáž bez háčku, Přetrhl se návazec. Návazec jsem měl asi 25 cm a zůstala ho tam tak půlka…nevím o co šlo, ale od té doby přemýšlím o silnějším feederu.

reagovat
Sobota 12. května 2012 v 16:23 ® alexdelpiero reakce na …
alexdelpiero

s tím autem to je mi lito lidi jsou kurvy no…

reagovat
Sobota 12. května 2012 v 1:53 ® alexdelpiero
alexdelpiero

chytal jsem bílou rybu a najely do krmení velký ryby 0,12 forpas dvakrát i z háčkem ryby zůstaly ve vodě pak jsem chytal na 0,16 a stejně bez šance byl to takovej tah, že 12 háček se vyřezal dvakrát a naposled jízda někam do vázky a nazdar bazar.. Mohly to být větší parmy nebo kapři nevím…

reagovat
Pátek 11. května 2012 ve 22:13 ® -tom-

Ryby tahám, ale zas mi někdo ukradl auto… si nevybereš :-)

reagovat
Pátek 11. května 2012 ve 21:49 ® Tino
Tino

taky ne. U nás velké ryby nejsou do měsíce po nasazení…

reagovat
Pátek 11. května 2012 ve 20:27 ® 1Mara reakce na …
1Mara

nnnap> :-D

reagovat
Pátek 11. května 2012 v 19:44 ® nnnap
nnnap

ne.

reagovat