Vyhledávání
Kachny na rybníce - počet ks/ha??
7.5.2012 | CeP | 8.571 zobrazení | 32 odpovědí
Ahoj. Zajímalo by mně zda je nějak legislativně upraven počet polodivoce chovaných kachen na rybníku. Jde mi zejména o počet kusů na hektar vodní plochy. Díky
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 11. května 2012 v 1:23 ® CeP reakce na …
-
džigit> good. kdy muzem prijet?
reagovat - Pátek 11. května 2012 v 0:27 ® džigit reakce na …
-
CeP> tak aj dvanact,když dam na obě strany
reagovat - Čtvrtek 10. května 2012 ve 23:53 ® CeP
-
Tak myslivci od sveho zameru ty kaceny nam tam vypustit ustoupili. pro mne tedy VYRESENO
a ted si tu klidne zvante o cem chcete..
reagovat - Čtvrtek 10. května 2012 ve 23:52 ® CeP reakce na …
-
džigit> to je malo. nas (sanyboj) je vic.
reagovat - Čtvrtek 10. května 2012 v 18:34 ® džigit reakce na …
-
Frk> až tolik? Mně se na rožeň vleze enem šest
reagovat - Středa 9. května 2012 ve 20:15 ® Frk
-
Na doplnění – toto je počet chovaných kachen domácích. U divokých kachen není zatížení prostředí větší, ovšem ne tak škody. Záleží ale na tom, zda myslivecké sdružení tuto mezní hranici zná nebo jinak řečeno bude jí chtít znát…
reagovat - Středa 9. května 2012 v 19:46 ® Frk
-
200ks/ha
reagovat - Středa 9. května 2012 v 9:42 ® Libor reakce na …
-
nnnap> → všeobecná diskuze -->
reagovat - Středa 9. května 2012 v 9:06 ® nnnap reakce na …
-
kamos007> Právě proto byste měli být schopni rozlišit rasy psů. Já mám několik psů, kteří jsou určeni ke strhávání zvěře. A nikdy se nestalo, když se pustili za zvěří i ve smečce, že by kus strhli. Zdravý kus si s nima vždy vytřel zádel. Ale se zase o své kolouchy neboj. Já rozhoduji o tom, kdy je pustím na volno. Nejsem idiot. Je hanba českého mysliveckého stavu, že k selekci používají svoji kulovnici a volný objem mražáku a nepoužívají psí pomocníky. A proč to tak je, že mojí smrtihlavové nestrhnou 96% viděné a honěné zvěře? Na rozdíl od podvraťáků? PROTOŽE CTÍ PRAVIDLA. Protože jsou staletí šlechtěni k UŽITKU. Proto byste měli ctít zákony, i když jim nerozumíte. Můj pes má cenu zhruba osobního automobilu nižší střední třídy. Musíš též rozlišit, do čeho si to práskneš a jakou hodnotu chceš bránit. To vám vysvětlí právníci. Proto je můj pes chráněn zákonem před " mislivci"
reagovat
No a aby to bylo k tématu, pak kachna, kachna, kachna. - Středa 9. května 2012 v 7:37 ® kamos007 reakce na …
-
rgb23> je rozdíl když pes pije vodu, kterou stejně nevypije, protože na té trošce ani neubyde, ale chtěl bych vidět kdyby tebe kdybys byl nějaká zvěř honil pes ve vysokém sněhu kdy máš hlád to je tak na zápal plic, který chytne aji srna nejen člověk a pak to zahyne a je to škoda. Já vím dnes každý argumentuje že zvěř je přemnožená přičemž je zvěře a hodně méně než kdysi, ale to nikoho nějak nezajímá.
reagovat - Středa 9. května 2012 v 7:32 ® kamos007 reakce na …
-
nnnap> ano, ale třeba v zimě zvěř při nedostatku potravy zbytečně vysiluje, nebo na jaře plné srny, nebo na přelomu květen/červen mladá srnčátka to už nic není.
reagovat - Středa 9. května 2012 v 1:02 ® nnnap reakce na …
-
CeP> podívej se na hrocha, co dokáže na jeden ar.
reagovatA jaká je to dobrota. Tak pro vaše potřeby, udělat si bokem masíčko, bych nějakému úředníkovi natlačil do hlavy nějaké malá čísla. Malá čísla jsou dobrá. Malá čísla jsou zodpovědná. Normální lidé používají normální čísla. Ale také bych jimi argumentoval, abych se ukázal jako slušňák, když chci pečínku. Podívejte se, můžou jich být tisíce, ale mi si dáme, nevím kolik, 5 ks na myslivce, to nemůže nikomu škodit, podívejte se v jakých malých jsme číslech, no nejsme mi úžasní? Ještě bych po nich vysomroval grant za podporu původní vodní vegatace. Nezapomeňte též přislíbit účast na odstřelu patřičnému slušnému člověku a myslím, příští rok budete moci i oplotit.
- Středa 9. května 2012 v 0:48 ® CeP reakce na …
-
rgb23> jj. google mne vcera napadl taky. nasel mi tenhle odkaz: http://kraken.slv.cz/2As6/2009 kde se pise cituji:
Za ekologicky únosné množství kachen lze považovat množství, blížící se maximálním populačním hustotám kachny divoké ve volné přírodě a které ještě nemá zjevné dopady na biodiverzitu rybničního systému. Za takové množství lze považovat u živinami chudých a ochranářsky významných rybníků množství do 10 ks/ha a u eutrofních a hypertrofních rybníků bez vyšší ochranářské hodnoty množství do 20 ks/ha.
to se vicemene shoduje shoduje v Rozhodnuti co jsi poslal.
ale.. mame i druhou minci, viz nize
nnnap> onou druhou stranou mince je dalsi odkaz ktera skryva dokument optimalizaci hnojeni rybnika v rezimu tzv. kaprokachniho systemu a kde naopak povazuji za optimalni pocet 500 – 1000 ks kachen na hektar. blee-e-e
reagovat - Středa 9. května 2012 v 0:31 ® nnnap
-
k dané otázce lze hledat tam, kde s danou věcí hospodaří. Oni se nemůžou schovávat za neznalost. Těch 500 kachňat/ha rybníkům náramně prospívá. Jak dílu, tak kaprům.
reagovat - Středa 9. května 2012 v 0:28 ® rgb23
-
CeP> jenom tak pro zajímavost se mrkni na tohle http://www.google.cz/url?…
reagovat - Středa 9. května 2012 v 0:12 ® rgb23
-
CeP> legislativně to nijak upraveno není. Všechno dál už je jen plkání, protože k dané otázce toho moc víc říci nejde. Samozřejmě extrémně velké množství kachen na malé vodní ploše teoreticky vliv na biodiverzitu dané vodní plochy-rybníka má.
reagovat - Středa 9. května 2012 v 0:08 ® nnnap
-
CeP> aha, zahrádka na maso. No co jsem viděl v okolí nějaké farmy s husami, tak jich bolo nieurekom/ha.
Konkrétně 300–500 kachňat/ha na kaprokachní hospodářství.
Tedy revanšoval jsem se za své plky.
reagovat - Úterý 8. května 2012 ve 23:49 ® CeP reakce na …
-
Robur> no to sem si moh myslet ty jeden plantazniku.
reagovat
ale taky k veci.. kachny budou bez zjevných úprav. tedy do zari; to se mohou zacit strilet. predpoklad je ze pry budou do 14 dnu vybouchane. postihne je tedy stejny osud jako nasazeneho kapra. - Úterý 8. května 2012 ve 23:45 ® CeP
-
chlapi buďte prosím věcní a držte se tématu. plkat můžete ve všeobecné. díky za pochopení.
reagovat - Úterý 8. května 2012 ve 23:23 ® rgb23 reakce na …
-
nnnap> to je zase problém, tahají z vody divoké, polodivoké, nebo domácí kachny? A dělají to domácí, polodivocí, nebo divocí psi? I když to je možná jedno, protože i kdyby ten pes měl obojek a vodítko, určitě byl divokej
reagovat - Úterý 8. května 2012 ve 22:59 ® nnnap reakce na …
-
rgb23> jo, a někteří dokonce tahaj kachni z vodi! To teprv jsou prevíti! Těma bych začal!
reagovat - Úterý 8. května 2012 ve 22:43 ® rgb23 reakce na …
-
kamos007> máš pravdu, já bych dal navíc podobné kompetence nejen myslivcům, ale ozbrojil bych i rybářskou stráž, aby mohla střílet milé psíky u vody že tam chlemtají vodu a tím ubírají rybám životní prostor.
reagovat - Úterý 8. května 2012 v 19:57 ® Robur
-
men by taky zajímalo, co vrána sleduje otázkou zaměřenou na kachny? Jinak k tématu, myslí kachny, které umí létet nebo nějaké, co mají nějak zaštíplá křídla či letky. Nerad bych se neodborně vyjádřil.
reagovat - Úterý 8. května 2012 v 19:07 ® nnnap reakce na …
-
kamos007> zdravou zvěř nestrhne. To určitě tvůj děda ví.
reagovat - Úterý 8. května 2012 v 19:05 ® nnnap reakce na …
-
Libor> reaguji na link pode mnou. Byl bych opravdu rád, kdyby mi negramotné hovado v lese nevyhrožovalo zastřelením psa. Takže ano,domestikované kachničky jsou důležité, ale i lidé a psi jsou stejně důležití.
reagovat
A přece určitě víš, že si lidi umím rozpovídat - Úterý 8. května 2012 v 17:21 ® kamos007
-
K těm kachnám o nějakém limitu jsem neslyšel, ale polodivoký chov kachen se provádí v místech kde divoká populace není nijak početná, tak se nasadí na jaře asi dvou týdení kachňata, která se tam odkrmí a na podzim se na ně dělají hony takže se to vystřílí a na jaře znovu, je to něco jak s odchovem duháků, nebo kaprů. Vliv na rybník by to němělo mít, protože ty kachny se krmí a z toho co najdou samy jí většinou rostlinnou potravu nebo vodní hmyz, vyjmečně drobné rybky nebo potěr.
reagovat - Úterý 8. května 2012 v 17:17 ® kamos007 reakce na …
-
nnnap> s těmi psi jsi neměl začínat, loni v lese jseme potkali ženskou se psem (děda je myslivec) a děda ji řekl že v lese pes na volno být puštěn na volno nesmí a že pokud ho potká někdo jiný tak ho zastřelí, protože honí zvěř ta se začala roštilovat a kde jako toho psa na volno mít puštěného mít může, pak to vzdala, později dál jsem spočívali a ten milý pejsek hnal srnu a panička asi kilometr daleko tak kde jsme a pak v televizi člověk vídává vrazi myslivci zastřelili pejska, ale o tom že ten pes zamordoval několik srn, … o tom se tady nikdo nebaví, já bych dal povolení lovit psy a kočky nejen myslivecké stráži, ale všem myslivcům v případě že pes bude dále jak 200 m od obydlí nebo svého páníčka a to bez vyjímky plemene.
reagovat - Úterý 8. května 2012 v 16:58 ® Libor reakce na …
-
nnnap> a jakou to má souvislost s tématem fóra?, žádnou.
reagovat - Úterý 8. května 2012 v 11:26 ® nnnap
-
kluci, pro začátek by stačilo, kdybyste se naučili rozlišit, která plemena volně pobíhajících psů v lese můžete odstřelit a která ne. To bych vám byl velmi vděčen. Mám totiž šílené nutkání nosit do lesa sebou zbraň a svého psa si ochránit před pytlákem s mysliveckými papíry. Určitě lepší broky ve správné prdeli, než roky soudních tahanic s platbou státu za psa , za svého kriploidního pomahače. Protože to prakticky zaplatím ze svého. To je úplně v prdeli, tady totok.
reagovat - Úterý 8. května 2012 v 1:38 ® rgb23
-
Tak tohle opravdu v žádné naší legislativě není. Už jen rozlišit „polodivoce chovanou kachnu“ od třeba polodomestokované nebo dokonce „domácí kachny“ by byl pěkný oříšek
reagovat