Chytej.cz

471 208 - OBORNÁ 1 A necteno

7.5.2012 | dave76 | 9.517 zobrazení | 5 odpovědí

Čaute lidi, chci se podělit o úlovcích z minulého pátka na sobotu, kdy jsem byl na revíru 471 208 – OBORNÁ 1A.

Pršelo jak z konve, ale o záběry nebyla nouze. Nepočítaje 10 vyháknutých, tak za 15h čistého času jsem nachytal krásných 29ks kapříků a pár plotic. Loni tam davali násadu, tak jich hodně bylo kolem 35cm+, ale našli se i větší kousci. Strop byl 49cm lysec.

Každopádně, všichni putovali zpátky :-)

Fakt jsem si to i přes nepřízeň počasí užil ;-)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 9. května 2012 ve 20:38 ® kamos007 reakce na …
kamos007

Mr. Vydra> schovej si te bojlíz :-(

reagovat
Úterý 8. května 2012 ve 22:33 ® dave76
dave76

Já zas chytl 55 kapra na kukuřici :-P :-P :-P

reagovat
Úterý 8. května 2012 ve 21:19 ® Mr. Vydra reakce na …
Mr. Vydra

dave76> no nikdy jsem nechytl kapa pod 60 na dvě koule pod háčkem o velikosti 30 mm :->

jsem jednička :-93;

reagovat
Úterý 8. května 2012 v 17:38 ® dave76
dave76

Nepletu-li se, tak každý revír se průběžně zarybňuje, ale neznamená to, že v daném místě nejsou větší ryby, stejně jako v tomto případě. Na revíru jsou kapříci 50+, na které jsem samozřejmě měl políčeno, takže nerozumím Tvé reakci…

To, že se chytnou i menší kousci na návnadu určenou pro větší kusy, je, myslím, zcela běžné.

Vždy záleží jak se k rybě chováš resp. pokud s ní zacházíš šetrně a s citem, je téměř vyloučen úhyn.

Ale pokud umíš chytat jen větší kusy a malý se ti na háček nedostane, klobouk dolů, jsi jednička…

reagovat
Úterý 8. května 2012 v 16:22 ® stump
stump

Nevím co na takovém lovu máš. Popícháš spoustu ryb a i když všechny pustíš, je praděpodobné, že některé uhynou. Je mi milejší ten tzv. masař co jednoho až dva kapříky dosahující zákonné míry zmasí a vypadne. Něco jiného je lov trofejních kusů na selektivní nástrahy, kdy se čeká dlouho na záběr. Ti obři už nejsou tak náchylní k zaplesnivění a pravý kaprař s nimi zachází velice opatrně. Jestli si ale myslíš, že s násaďáky zacházíš s maximální šetrností, tak mi promiň můj názor.

reagovat