Chytej.cz

Pstruhove vody na Olomoucku necteno

7.5.2012 | fojtas | 11.944 zobrazení | 15 odpovědí

Zdravim. Muze mi nekdo rict,kde na Olomoucku je nejaka P voda kde by byli pstruzi vetsi nez 20cm??? Protoze na Bystrici hanacke, Trusovickem potoku i na Sumici je to teda bida. Prece to nemuze byt vsechno uz pryc… Je sice zalostne malo vody,ale tim spis by se v tech nekolika tunkach melo neco zdrzovat ne? Nebo poradi mi nekdo kde v okoli je to lepsi? Dik moc.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 26. května 2012 ve 21:57 ® Forest reakce na …

Revír Bysrřice Hanácká. Lipany tam chytám prakticky při každé vycházce sice max.do 25 cm,ale i tak na vláčku mě vždycky potěší. Na rotačku je fakt, že jdou většinou jen ty menší pstruzy, ale když se trošku přikalí voda, tak i nějaký větší chlapík se může splést. Hlavně vydržet!!

reagovat
Sobota 26. května 2012 v 19:37 ® fojtas
fojtas

Zítra se na Bystřici znovu chystám cca po 14-ti dnech, tak jsem zvědavej…Škoda že nezaprší a nezaprší, je tam žalostně málo vody :-((

reagovat
Sobota 26. května 2012 v 11:12 ® osprey reakce na …
osprey

fojtas> Pokud tam je nějaký tlak, tak zejména větší ryby vůbec není snadné chytit. Rotačka ve dvě odpoledne za čisté vody pro ně může být kolikrát jen důvodem, aby zalezli hlouběji do úkrytů. Samozřejmě, že ne vždy.

reagovat
Sobota 26. května 2012 v 1:41 ® rgb23 reakce na …
rgb23

nnnap> akorát že místo popravy opravdových pytláků to bude veřejné lynčování slušných rybářů…

reagovat
Sobota 26. května 2012 v 0:51 ® fojtas reakce na …
fojtas

osprey> :-) Spíš to neumím :-)

reagovat
Sobota 26. května 2012 v 0:42 ® osprey reakce na …
osprey

fojtas> Možná nechodíš na špatná místa…

reagovat
Sobota 26. května 2012 v 0:19 ® fojtas reakce na …
fojtas

Forest> Díky za info… ale mluvíme o stejné Bystřici? :-) Lipana jsem tam teda nepotkal a okouna taky ne… :-(( Možná chodím na špatný místa.

reagovat
Čtvrtek 24. května 2012 ve 21:53 ® Forest

I na té Bystřici si zachytáš, stačí trošku makat a chytat, tak jak ostatní ne nebo na to na co nechytají a tenčí vlasec. Občas si zajedu se na Bystřici pobavit a provětrat a musím říci, že letos jsem mile potěšen velikostí ryb. Minulý týden za 4 hodiny přes 30 potočáků od cca. 10 cm do 28 cm a jako třešnička 30 cm a 40 cm. Lipani a tloušti občas okoun. Bystřice je těžká voda dost navštěvovaná, je to výzva, ale větší ryby tam jsou, každej rok se tam chytnou potočáci přes 50 cm, já zatím čekám :-) , ale už jsem si takovýho jednou povodil. Stačí vytrvat.

reagovat
foto/forum/2012/th-img20530.jpgfoto/forum/2012/th-img20531.jpg
Středa 23. května 2012 v 16:24 ® osprey reakce na …
osprey

Axamith> Naprosto souhlasím.

reagovat
Středa 23. května 2012 v 8:54 ® Axamith
Axamith

Ano, tajit existenci dobrého toku je špatná cesta, ale je to jedna z cest, jak omezit vydrancování. Zažil jsem situaci, kdy k malé říčce na severní Moravě, tehdy plná luxusních lipanů v pátek přijel karavan Brňáků (Regulus promine), tři dny chytali, každý si vzal za den tři lipany 35–40 cm, celkem to je za takovou akci přes 50 ryb. Říkali, že četli na webu, jak se tu skvěle chytá, příští víkend si udělají zase výlet … Nechci nikomu brát právo odnést od vody rybu, tohle ale z úžasné, lipanavé říčky udělalo běžný tok s průměrným zarybněním, dílo zkázy dokonal černý pták. Byla doba, kdy jsme byli nadšení z toho, že si můžeme on-line pokecat, podělit se o zážitky, pochlubit se. Sdělování informací zkrátilo vzdálenosti, umožnilo se dovědět o místech, kam by jsme nikdy nezavítali, cíleně jsme jezdili na lepší toky. Někteří si jen zachytali, jiní plnili mrazáky. Proto jsem odtažitý ke sdělování informací podobného charakteru, je lepší navázat kontakt se zkušeným rybářem s regionu, pokud bude chtít a uzná za vhodné se takovou informaci podělit (je-li toho žadatel hoden), poradí.

reagovat
Pátek 18. května 2012 ve 13:53 ® nnnap reakce na …
nnnap

osprey> cesta je snadná a prošlapaná. 2–3 popravy pytláků na místě, z každé MO, se zveřejněním v médiích, poté restrikce buď v množství členů nebo docházky, restrikce odnesené ryby výhradně podle zaplaceného množství, její průbežné doplňování během celého roku. Chceš rybu za nákladovou cenu? Odpracuj si režie nebo zvelebení revíru. Nechceš, zaplať si režie. Lovící označený reflexní vestou. Omezení lovu s živou rybkou. Lov v noci zakázán. To je jednoduché jaxviň.

reagovat
Pátek 18. května 2012 ve 13:05 ® osprey reakce na …
osprey

Axamith> Určitě máš pravdu. Ale se stavem, kdy četnost rybí obsádky toku závisí na utajení její existence, je špatný stav.

Jak to, kurňa, udělat, abychom mohli říct: Chceš na ryby? Jasně, běž, jsou tady všude.

reagovat
Čtvrtek 17. května 2012 v 19:29 ® kamos007
kamos007

nic si z toho nedělej je jsem ze severní moravy a situace je tu úplně stejná duháci tu byli týden a šlus, ale chytil jsem i 3 pp 25+ a 2 pp 31 – 32,5, chce to chodit a sem tam se určitě něco najde, chce to ale projít větší úsek.

reagovat
Sobota 12. května 2012 ve 12:49 ® Look

Já bych tu Bystřičku zase tak nezatracoval. Byl jsem jen tak zkusmo minulý týden na MP a myslím, že to není tak špatné. Na to, že jsem čekal nějaké vybrakování kormoránem, tak jsem chytil asi 15 potočmenů, tlouště jsem přestal počítat u dvaceti, lipani taky byli a jeden hrouzek za triko. Pravda je, že u potočmenů velikost nic moc, ale tloušti byli přímo parádní, na sucho nic, vše na morkou nebo nymfu, ale ryby tam jsou a relax byl. Od hané bych velké pstruhy nečekal, nejsou tu na ně vody, tak se nemají kde udržet. Být tebou, tak nehážu flintu do žita, stačí popojet pár km do Jeseníků, kde to není od auta k vodě 20 metrů, najít neregulovaný úsek a jsi king.

reagovat
Pátek 11. května 2012 v 7:58 ® Axamith
Axamith

Doba, kdy se rybáři chlubili, že na řece XY je nádherné chytání, jak krásně zarybněno … jsou naštěstí dávno minulostí. Osobně jsem přesvědčen, že na devastaci revírů se silně podepsal svým dílem internet a sdílení informací.

reagovat