Vyhledávání
FEEDER VS. PLAVANÁ
5.5.2012 | alexdelpiero | 10.716 zobrazení | 16 odpovědí
tak mě tak napadá porovnat tyto dvě techniky lovu která se vám zdá úspěšnější? Mě rozhodně plavaná i když ryby nejdou vždy touhle technikou nějakou rybu vykouzlím.. Myslím, že hlavně v řekách dokáže plavaná nabídnout nástrahu přirozeněji než feeder..
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 7. května 2012 ve 12:45 ® tomashr
-
Zaprvé je nutno říct „jak kde“. Zadruhé je „plavaná“ dost široký pojem a přiznejme si, že opravdu perfektně třeba včetně přesného zakrmení na větší vzdálenost ji zvládá jen poměrně málo lidí. Feeder se leckdy může jevit jako účinnější právě proto, že je v jistém smyslu jednodušší…
Celkově bych asi „vítěze“ nevyhlašoval, opravdu platí to, že lepší je ta technika, kterou rybář lépe umí a koneckonců je důleřité i to, zda jí věří…
reagovat - Pondělí 7. května 2012 v 11:23 ® CeP reakce na …
-
vovo> jsi ještě mlád…
reagovat - Pondělí 7. května 2012 v 11:14 ® vovo
-
Jednoznačně FEEDER!!!!!!!!!!!!!!!!
reagovat - Pondělí 7. května 2012 v 10:27 ® alexdelpiero reakce na …
-
chose120> dělám to podobně krmítko není vždy potřeba vzlašť na řekách…
reagovat - Pondělí 7. května 2012 v 6:24 ® chose120
-
Rozhodne plavana!!Ale na feeder lide pohlizeji hlavne s krmitkem.Ja teda chytam bez krmitka a v rekach udelam neco co asi nikdo nepochopi s feedru si udelam skoro plavacku.Chyta takhle obdobne Martin Bowler..Dam si na vlasec do 4 gramu to je strop prubezne oluvko zarazku a od zarazky asi 60 cm-70 hacek.Pak nahodim v rece odre nekde do poloviny reky a splavi se mi to na hranu kde pak prihazuji papani ktera jde taky po te hrane a to jsou zabery
reagovat - Pondělí 7. května 2012 v 1:02 ® Mr. Vydra reakce na …
-
rgb23>
reagovatvystihující
- Neděle 6. května 2012 ve 23:50 ® rgb23
-
Myslím, že to tak snadno porovnávat nejde. Úspěšnější je ta metoda, kterou dotyčný lépe ovládá.
reagovat - Neděle 6. května 2012 v 17:39 ® MIG-35 reakce na …
-
alexdelpiero> Nebavili mi mikro cejni a kámoš lapal luxusní okyše na splávek tak sem se přidal.
reagovat - Neděle 6. května 2012 v 17:24 ® alexdelpiero reakce na …
-
taky to tak občas dělám
reagovat - Neděle 6. května 2012 v 17:24 ® alexdelpiero reakce na …
- reagovat
- Neděle 6. května 2012 v 15:02 ® MIG-35
-
Tak a já sem si dneska nandal na fídr splávek a lapal okyše. A taky to šlo…
reagovat - Neděle 6. května 2012 v 1:56 ® Fryw
-
Minulej rok na podzim jsem přijel na svou oblíbenou vodu a bylo tam celkem živo. Hodně rybářů, to jsem tam ještě nezažil. Našel jsem si flek, nahodil feeder, druhou dal na položenou. Divam se jak kdo chytá, někdo splávek, někdo na těžko, někdo feeder. Viděl jsem tahat cejny, ja neměl slušnej záběr. Ale kousek vedle seděl pán, co nějak divně nahazoval, občas chytal veverky atd. Ale tahal kapry jen on. Na feeder nic. On teleskopy, klasická položená a uspěch tam kde jinej s feederem znuděně seděl…
reagovat - Neděle 6. května 2012 v 1:43 ® Mr. Vydra reakce na …
-
Fryw> přesně, je mraky faktorů ovlivňujících úspěšnost jednottlivých technik rybolovu a je jedno jestli to je plavaná nebo feeder, každý to má jinak a každý má jiný názor a zkušenosti s jednotlivými technikami
reagovat - Sobota 5. května 2012 ve 23:42 ® Fryw
-
Myslím, že to bude hodně teoretické, odpovědi rozdílné a od reality celkem vzdálené. Jsou to techniky lovu, a to je jen část uspěchu. Někdy menší část, někdy větší. Ale říct, že nachytám na tohle víc než na tamto, pokud neznám vodu, dobu, nástrahu, cílovou rybu,…to nema cenu. A co to je vlastně úspěch? Nejvíc uspěšný jsem na položenou, tak chytám nejčastěji, mám na položenou největšího kapra. Nejvíc ryb chytnu ne feeder. Největšího hrouzka jsem vytáh na boloňku. Nejmín ovládam plavanou, pak feeder, pak tu položenou. A vlastně, 85% z „uspěchu“ u mé chytačky stále tvoří štěstí (tj. že moje nalada, chuť a čas vede k tomu, že se dostanu na takový revír, a chytám takovou technikou a na takovou nástrahu, která nakonec k něčemu vede).
reagovat - Sobota 5. května 2012 ve 23:05 ® Mr. Vydra
-
Myslím si že u obou hrajou roli hlavně ruce
reagovatale sám osobně mám radši plavanou ale jak kdy a taky podle počasí.
- Sobota 5. května 2012 ve 22:18 ® alexdelpiero
- reagovat