Chytej.cz

zápis do povolenky necteno

4.5.2012 | efifwe | 20.123 zobrazení | 38 odpovědí | upravit

dobrý den chtěl bych se zeptat jak byste do povolenky MRS-pstruhové vody zapsali třeba 6 tloušťů. jestli se píše jenom jednou název ryby a kusy jestli se píšou dohromady a kila? chci si udělat povolenky a potřeboval bych to vědět

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Pátek 18. května 2012 ve 23:01 ® nnnap reakce na …
nnnap

rgb23> to je potom těžký. Kolikrát znáš sigabu, tolikrát jsi člověkem!

reagovat
Pátek 18. května 2012 ve 22:00 ® rgb23 reakce na …
rgb23

kakr> to je těžký, já neovládám ani sigabu, natož navžštinu:-((

reagovat
Pátek 18. května 2012 ve 12:47 ® kakr reakce na …

rgb23> Když kolega ladamaj napíše, že se ryba míru nemající zapisovat nemusí, tak to v kódu Navajo znamená něco jiného. Kód byl částečně odtajněn zápisem v jiné otázce viz – „Snažím se věci řešit a že napíšu že docházku nenapíšu tak to neznamená že je tomu tak tobych už měl spoustu starostí“

reagovat
Čtvrtek 17. května 2012 ve 23:27 ® rgb23 reakce na …
rgb23

ladamaj> člověče ty kam vlezeš, tam perlíš. Jestli je nesmysl zapisovat rybu která nemá mírů, proč je v řádu napsáno „Přisvojené ryby osoba provádějící lov zapisuje nesmazatelným způsobem do povolenky k lovu, do které uvede datum, číslo revíru, druh ryby, její délku a hmotnost. Přisvojené druhy ryb uvedené v odstavcích 2 a 3 zapisuje osoba provádějící lov bezprostředně po jejich ulovení. Ostatní druhy ryb zapisuje po skončení nebo přerušení lovu před odchodem od vody.“

reagovat
Čtvrtek 17. května 2012 v 10:08 ® lunimus reakce na …

ladamaj> prepáč :-) … nevyjadril som sa dosť jasne … ešte nie som tak zbehlý v rybárskej terminológii :-) Samozrejme, že si nemôžem zobrať podmierečnú rybu … chýbalo mi tam slovíčko „má stanovenú“

takže do úlovkového lístku zapisujem nasledovne:

• ak ryba má stanovenú lovnú mieru, zapisujem každú do samostatného riadka. napr. Kapor 1ks X cm Y Kg
  • ak ryba nemá stanovenú najmenšiu lovnú mieru, napr červenica, tak zapíšem napr. Červenica 4ks 1,5 Kg (sumárnu dĺžku nezapisujem)
reagovat
Středa 16. května 2012 v 18:04 ® čingi

Teď koukám,že se jedná o MRS.Možná tam máte jiné regule.Tak to co jsem psal se týká ČRS,sorry.

reagovat
Středa 16. května 2012 v 17:58 ® čingi

No já si myslím,že už to tu někdo napsal.Tloušť je v pstruhové vodě nežádoucí a tudíž nemá zákonou míru a také nesmí být do vody vrácen.Tudíž je napíšu po skončení lovu a to tak,že uvedu počet a váhu,míra se neuvádí.Vyjmenované ryby se musí psát každá zvlášt aby nedocházelo k podvodům.

reagovat
Pondělí 14. května 2012 v 17:20 ® kamos007
kamos007

efifwe -) já bych tam normálně napsal až jdu domů (protože to není ušlechtilá ryba) 6 ks, váhu a míru bych buďto proškrtl a nebo bych tam napsal třeba 25 – 40 nebo bych s rozměrama pokračoval na druhém řádku a už bych neřešil jestli to píšu do čísla revíru nebo tak normálně bych udělal šipku a psal míry a odděloval čárkami a i největší trotl by pochopil oč se jedná.

reagovat
Pondělí 14. května 2012 v 17:17 ® kamos007
kamos007

fojtas> a odkdy se píše každá ryba zvlášť? to je na hlavu postavené, za 1. by tam nebyla kolonka kusy když by se mohla psát na řádek jen jedna ryba, a některým, třeba mě by to tam ani nevlezlo, já mám popsáno za rok aji 3,5 stránky a pokud se jedná o stejný druh píšu na jeden řádek, kontrolovalo mě už tolik porybných a nikdy jsem problém neměl.

reagovat
Neděle 13. května 2012 ve 20:32 ® nnnap
nnnap

konflikt je život. Pohoda je smrt. Skončila studená vojna a svět je kde? No v prdeli, pánové.

reagovat
Neděle 13. května 2012 ve 20:24 ® kubas
kubas

jirkap> Děkuji za celkem duchaplné a místy velmi vtipné zhodnocení tohoto diskuzního fóra. Poslední věta vystihuje danou problematiku naprosto dokonale :-) .

reagovat
Neděle 13. května 2012 v 19:51 ® nnnap reakce na …
nnnap

regulus> smažho!

reagovat
Neděle 13. května 2012 v 18:08 ® regulus
regulus

jirkap> tady se mažou jen příspěvky, které se jaksi neslučují s dobrými mravy, je pro to hned několik důvodů. Jednak bychom se jako admini umazali, protože pokud si přečteš co je tu různě napsaný, tak je to často ptákovina na ptákovinu, no a za druhé bychom tu zrovna mohli zavést cenzůru co se sem může a co nemůže psát a to by pak nemělo smysl, pokud bych třeba já mazal podle toho co se zrovna mě líbí nebo nelíbí. Ber to tak, že jsi sem ty napsal svůj názor a já ti na něj odpověděl, souhlasit se mnou nemusíš.

Pokud se týká Kubase a Hechta, tak já na jejich odpovědích nic špatnýho nevidím, je to tak, že na blbou otázku, ještě blbější odpověď. Mimochodem kritizuješ je, oni odpověděli ve vší slušnosti bez jakýhokoliv napadání a ty jsi je nazval ubožáky aniž bys je znal, beru to ale s nadhledem, rychleji píšeš než myslíš. :-)

reagovat
Neděle 13. května 2012 v 15:12 @ jirkap

Dobrý den,

chtěl bych jen podotknout, že lidi jako Kubas či hecht jsou dle mého ubožáci a naprosto se ztotožnuji s názorem fojtase! Když danou věc nevím nebo na ni nechci přímo reagovat, lepší nepsat nic. Tyhle hlupáky by bylo dobré přímo mazat, předejde se tím mnoha konfliktům!!!

reagovat
Sobota 12. května 2012 v 15:35 ® Fryw
Fryw

džigit> Není to tak vyslovně uvedeno a logika je chabá. Hlavně jsem to nikdy neřešil, páč jsem vic ryb nebral. Ale teď díky tobě vím, a můžu to nosit dom po párech :-) Díky. Právě jsem se ale setkal stím, že mi bylo vyčteno, proč nemám u zápisu, kde bylo kapr, míra a váha vyplněnou kolonku počet..

reagovat
Sobota 12. května 2012 ve 14:10 ® džigit reakce na …

Fryw> kolego kolego,nemáš náhodou povinnost tyto zapsat do každého řádku zvlášť?
A cejny snad počet a cekovou váhu.Taky to po mě někdo chtěl,ovšem na týdenní s pár řádky,bych za dva dny neměl kam…

reagovat
Sobota 12. května 2012 ve 14:02 ® Fryw reakce na …
Fryw

ladamaj> No setkal jsem se s tim, že porybný chtěl dodatečně vyplnit míry cejnů. Prý k ověření toho, zda váha odpovídá… A abych se přiznal, tak vlastně nevím, jak bych třeba měl vyplnit MRS zápis, kdybych si třeba chtěl vzít dva candáty, amury… jestli to nějak nacpat do jednoho řádku obě ty míry…

reagovat
Sobota 12. května 2012 v 11:58 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

lunimus>co to máte za nesmysl zapisovat rybu která nemá míru no děs.=-|

reagovat
Neděle 6. května 2012 ve 22:34 ® lunimus

Neviem, ako je to v CR, ale na SR mi to bolo vysvetlene takto:

Ak ulovim rybu, ktora ma stanovenu lovnu mieru, zapisujem kazdu zvlast do noveho riadka. System zapisu 1+1, alebo 3× je nepripustny.

Ak ulovim rybu, ktora nema lovnu mieru, zapisem pocet kusov a celkovu hmotnost ulovenych ryb.

reagovat
Neděle 6. května 2012 v 15:39 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

b.gun> Nezlob se na mě,ale ten vzorový zápis vypadá jak křížovka křížená se sudoku.Na to bych si asi nezvykl.Teď jsem fakt rád,že nejsem členem MRS…

reagovat
Neděle 6. května 2012 v 11:52 ® b.gun reakce na …

kety.vydra> Ono to s těmi řádky nemusí být zas tak horké, aby bezpodmínečně platilo, že jedna ryba rovná se jeden řádek… http://brno3.momrs.cz/…t-ulovky.php

reagovat
Neděle 6. května 2012 v 7:37 ® kety.vydra
kety.vydra

reload> No,…pokud jsou „tzv. borci“ co vemou za rok 30 až 50 úhořů,několik tloušťů a do toho pár línů (a někde mají i okouny s mírou),tak to musí chodit pro nové papíry 3× za rok…Ještě,že oukleje nemají míru :-D

reagovat
Sobota 5. května 2012 v 17:40 ® reload

Správně to má být, že po ulovení 1. kusu, který nemá min. lovnou délku, zapíšeš název druhu a když odcházíš, dopíšeš počet kusů toho druhu. Před příštím příchodem dopíšeš celkovou váhu, délka se proškrtává. Všechno je teda na jednom řádku.

Pokud má ryba min. lovnou délku, zapisuješ druh, délku a hmotnost hned po přisvojení. Co ryba, to řádek.

reagovat
Sobota 5. května 2012 v 15:56 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

fojtas> Do kolonky cm píšu více ryb ( např. 4 ks úhořů 71,73,77,78 ) takto 71–78 a nikdy jsem s takovým zápisem neměl problém :-)

reagovat
Sobota 5. května 2012 ve 12:29 ® fojtas
fojtas

Zas jsem o něco chytřejší :-) Dík :-)

reagovat
Sobota 5. května 2012 ve 12:26 ® kubas
kubas

fojtas> Přečti si Bližší podmínky výkonu rybářského práva. Tam to máš vysvětlený :-)

reagovat
Sobota 5. května 2012 ve 12:22 ® tomashr reakce na …

b.gun> Máš pravdu, nicméně jesen je tak jako tak na pstruhovce výjimkou s tou stanovenou mírou už v základních paragrafech řádu. Že se na něj následně ještě můžou aplikovat další paragrafy, které jeho lov ještě omezují, už potřebu rozeznávat druhy jesenů jen podtrhuje.

Mimochodem ta potřeba rozeznání se týká i proudníka, ten sice nemá stanovenou míru, ale není ani uveden mezi rybami, které je na pstruhovce nutno brát, tam je z jelců skutečně jen tloušť.

reagovat
Sobota 5. května 2012 ve 12:12 ® b.gun

tomashr> Jesen nejen že míru má, ale je také celoročně hájen (pokud nemá uživatel pro daný revír udělenu výjimku k lovu chráněných druhů ryb), tudíž na něj ani nemůže být vztažena povinnost jej brát…

reagovat
Sobota 5. května 2012 ve 12:10 ® b.gun

fojtas> V pstruhovém rybářském revíru nemá jelec tloušť stanovenou nejmenší lovnou míru, tudíž žádné míry nezapisuješ, pouze po ulovení prvního tlouště zapíšeš na řádek povolenky druh ryby (tzn. jelec tloušť), po skončení lovu dopíšeš počet kusů (tj. 10) a nejpozději do příští docházky k vodě i jejich souhrnnou hmotnost.

reagovat
Sobota 5. května 2012 ve 12:07 ® tomashr

fojtas> Na pstruhovce tloušť žádnou míru nemá, tak prostě napiš druh ryby, počet kusů a odhad hmotnosti pro statistiku a centimetry vůbec neřeš. Pstruzi se zvlášť píšou, ale to je úplně jiná situace…

Poznámka – neplést si tlouště s jesenem, ten míru má a není u něj povinnost ho na pstruhovce brát!!

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1