Chytej.cz

Jaka by měla byt min. hloubka v rybnice? necteno

27.4.2012 | rryybbaa | 18.993 zobrazení | 12 odpovědí | upravit

Dobry den, chtěl bych se zeptat, jaka by měla byt minimalni hloubka v rybnice. Prosim alespon orientačne.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 30. dubna 2012 v 0:36 @ johnny knoxwil

zkus mrknout sem http://www.akvarko.cz/jezirko.php?… ma tam dost ryb,nejaky videa a popis

reagovat
Neděle 29. dubna 2012 v 17:43 ® tony.bobo
tony.bobo

Čím hlubší tím lepší ale kvůli zamrzání by hloubka měla být min 1m.

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 v 16:09 @ rryybbaa

nnnap- to mam davno vyřešeny. Fryw. Dekuji moc, určite si to přectu.

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 v 15:46 ® Fryw
Fryw

Tady se dají vyčíst důležité informace (např. kapitola 10.4. Základní aspekty pro výběr vhodného místa pro zřízení rybníků) http://is.muni.cz/…va_prace.txt

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 v 15:42 ® nnnap reakce na …
nnnap

rryybbaa> no, tak to ti držím palce! Oni ti nenavrhli hloubku a nevysvětlili proč? Pak to jsou jenom bagristi. Neřeš jenom promrznutí, ale i v létě přehřátí. Podle mne takový plivanec nemůže být moc mělký. Ryba by měla mít šanci se stáhnout do nějaké přijatelné teploty. To kvůli kyslíku, jehož obsah ve vodě je závislý na teplotě vody. Jako výměna vody a tak, to neřešíš?

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 v 15:37 ® Fryw
Fryw

http://vodnisvet.net/?…

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 v 15:30 @ rryybbaa

Ne! Bude mi to delat firma s kterou se ted domlouvam. Ted se mne ptali, jak to chci mit hluboke. Proto se ptam jestli ma nekdo z vas s timto zkušenosti… Protože je to hodne nakladne, tak jsem se ptal jaka by stačila hloubka!

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 v 15:17 ® nnnap reakce na …
nnnap

rryybbaa> rybníček. Tak 20×20! :-O , A vedle si uděláš sjezdovku.:-D Ty myslíš, že otázka rybníku je jenom hloubka? EE.Chceš říci, že se pokusíš vytvořit nezapáchající líheň komárů. Pokud nemáš trochu vhodné hydrogeologické podmínky, tak to ani nezkoušej.

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 v 15:08 @ rryybbaa

Chtěl bych si vybudovat vlastni rybniček. Tak 20×20m. Chtěl bych tam mit převažně kaprovite ryby. Jelikož tomu moc nerozumim, tak bych se chtěl zeptat jeke je minimum, proto aby tam přezili zimy. Myslite, že by stačil, tak 70–80cm?

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 ve 13:38 ® Robur
Robur

orientačně 0 – 50m Má někdo jiný názor? Rybníky mohou mír různé funkce, od chovných se většinou očekává, že bude mělčí, úživnější pro karpovité ryby. Když budeš chtí rybník na pstruhy, tak zase průtočnost kvůli kyslíku a chladnějíš. Od těch, co mají jen zadržovat vodu zase hlubší atp.

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 ve 13:33 ® ART reakce na …
ART

nnnap> Vodníci mají také odboráře?

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 ve 13:01 ® nnnap
nnnap

musí být volně průchozí pro vodníka. Už mají dost toho, hrbit hřbet! Je to číslo jednací EU 2012/126a a je závazné od května 2012! Třeba u nás si sehnali vodníka po úraze. A nemusí nic bagrovat! Pospíšej, nebudou!

reagovat