Chytej.cz

dotaz začátečníka necteno

26.4.2012 | dave76 | 18.037 zobrazení | 26 odpovědí

Ahoj lidi, nekamenujte mě za tento dotaz, vím, že feeder technika vyžaduje své náčiní, ale byl jsem obdarován níže uvedenou sestavou a rád bych se zeptal, zda-li je možné s těmito proutky chytat i na feeder ?

navijáky – 2× SPRO freeliner lcs 560 děličky – 2× SPRO Royalty Carp 360 / 3,25 lbs

Díky moc !

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 7. května 2012 v 16:05 ® dave76 reakce na …
dave76

Jj, to jsem ;-)

reagovat
Sobota 5. května 2012 ve 22:38 ® Mrknato

Dave76, jsi dave z MRKu? Podle cajku bych tipoval, že jo?

reagovat
Čtvrtek 3. května 2012 ve 23:41 ® rgb23 reakce na …
rgb23

nnnap> a pořád jseš out:-) znám človíčka, kterej nejen že dává fídr do pípáků se swingrem, ale navíc před něj na vlasec dává předšpičkového policajta. Fantazii se meze nekladou a ryby chytá…:-)

reagovat
Čtvrtek 3. května 2012 v 0:22 ® nnnap reakce na …
nnnap

rgb23> já kvůli toho nebudu demontovat hlásiče ze stojanu. Já totiž mám i ten fídr ve stojanu:-D

reagovat
Čtvrtek 3. května 2012 v 0:16 ® rgb23 reakce na …
rgb23

nnnap> dát fídr do pípáku je ale řádný extrém:-) To už rovnou můžeš používat „klasické kapřáky“ s fídrovou montáží, povolit baitrunner a chrápat jako kaprař:-)

reagovat
Středa 2. května 2012 v 8:19 ® dave76 reakce na …
dave76

Díky za rady, jsou pro mě cenné a určitě to vyzkouším !

reagovat
Úterý 1. května 2012 ve 23:01 ® nnnap
nnnap

ty bukové haluze, to je peklo, na imitaci fídru. Ale víš co. Na prutu sice záleží, ale i nezáleží. Já chytám většinou kombinaci fídr+ položená. A uvědomuji si, že se prakticky stírá rozdíl, zejména při lovu kapra. Né vždy můžu fídr nahodit tak, aby měl vlasec fídrovou pozici, jde to do vody pod příliš tupým úhlem, byť chytám podle špičky, stejnak ho mám položený v pípáku a u kapra to jde stejnak do jízdy a když ho mám náhodou správně fídrově, tak mi ho kapr stahuje do vody/ jsou to parchanti a musíš si fídr dobře pohlídat/, přesto je fídr úspěšnější. Tedy není to v prutu. Klidně použij ty klacky, dej si tam fídrovou montáž, průběžnou a postav to do pípáků, třeba trošku v úhlu, ať si užiješ radosti z pohybu ve špičce. A teď podle mne to nejdůležitější. NESMÍŠ TO NAHODIT JAKO KAPŘÁK. Celá finta u fídru je v tom, ne co a čím nahodíš, ale KDE TO nahodíš. Proto klidně pokládej kapřák do míst, kde bys položil fídr a užiješ si kaprů dosytosti. Tedy je jedno čím, ale není jedno kde. Pod nohama, kolem břehů, 5–10–20 metrů od břehu. Nehledej štěstí v dálce.

reagovat
Úterý 1. května 2012 ve 20:21 ® Mr. Vydra reakce na …
Mr. Vydra

dave76> na dobře vyváženém splávku vidíš taky každý záběr 9-)

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 ve 22:24 ® dave76
dave76

Děkuji všem, chtěl jsem jen Váš názor a dostal jsem ho, super :-) Tak trochu jsem to tušil, že by to chytání na feeder nebylo úplně to pravé ořechové a proto mi nezbývá nic jiného, než nějakej proutek dokoupit :-)) Chytání na položenou mi připadá takové nemasné-neslané, ale ten feeder je super, viděl jsem to u souseda rybáře, který seděl vedle mě. No parádička, je tam vidět každý pohyb… Musím tu udici mít :-D

Takže ještě jednou díky všem !

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 20:39 ® Mr. Vydra reakce na …
Mr. Vydra

osprey>

reagovat
foto/forum/2012/th-img20364.png
Čtvrtek 26. dubna 2012 v 18:58 ® osprey
osprey

Ono jde ledacos, ale „feedrovat“ s touhle sestavičkou bude ve většině situací ten případ, pro který mají Slováci termín „ozajstná onánia“.

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 v 15:15 ® Fryw
Fryw

Omlouvám se za češtin. Žiju v ČR terpve 29 let :-D

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 14:55 ® Fryw
Fryw

Robur> Tak vono to nebude, to je jasny :-) Ale na položenou se dá s trochou sebezapření použít všechno. Ikdyž ty kapráky, ja nevim, chytam dost dlouho a nepořídil jsem si je. A tak mi nepřijde zrovna nejelpší volba tím začínat rybařinu.

S předšpičákem votrava není (ikdyž oproti feederu, kde se nahodi a dopne šnura to je náročná operace), ja ho použivam teda na krátkejch prutech, 2,4 m, tak je to cajk, s 3,6 už je to asi horší. Docela uvažuju o tom, že si na starou laminátku a na děličku ze štipanyho bambusu zase namontuju pérko. Dlouho jsem tak nechytal a tak jsem začínal. Ikdyž nevim, roena už k nim nemám :/

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 14:46 ® HonzaV

Podle mě na stojáku to ještě jakžtakž jde – můžeš použít feederovou montáž a předšpičkovýho policajta a v podstatě chytáš jakoby na feeder… Nicméně práce s předšpičkovým policajtem je votrava votravná..... a na řeku už jsou stejně feederový pruty nutnost.

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 14:34 ® troutkiller reakce na …

Robur>Jo už sem nadskočil:-)) )Sem po tý cestě pořád nějak v bezvědomí:-)) )

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 13:54 ® Robur reakce na …
Robur

troutkiller> dave 76, je to v zadání fóra

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 13:32 ® troutkiller reakce na …

Robur>Kamen jako na mně??

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 13:31 ® troutkiller reakce na …

hraji>Já vim,dělám si samo prdel:-))

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 13:08 ® sidla
sidla

je tu člábnek feeder 1 a 2 myslím, autorem je osprey, je tam vše co potřebuješ vědět k feederu

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 12:07 ® Robur
Robur

Fryw> taky může zkusit úplně něco jiného:-D , prostě má pruty na kaprařinu, tak halt bude muset kaprařit nebo je vyměnit za fídr nebo ho dokoupit. Je to asi stejné, jako si přát vsavač a dostat fén. Pokus o improvizaci je krkolomná a nevděčná záležitost.

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 12:00 ® Fryw
Fryw

Můžeš zkusit feederovou montáž a policajta před špičku.

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 v 11:43 ® Robur reakce na …
Robur

troutkiller>jak zlí? Nemáte náhodou někdo kamen?

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 v 11:21 ® hraji reakce na …
hraji

troutkiller> ale já na něj vůbec nejsem zlý. Napsal jsem, že je možné na tuto sestavu chytat. A popsal jsem možné potíže. Víc mohu jen těžko

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 v 10:58 ® troutkiller reakce na …

hraji>Hele nebudte na něj zlí:-)) Když přijde větší kus i 3librák se ohne:-)) )

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 v 8:04 ® hraji
hraji

Chytat s nimi samozřejmě jde, ale to hlavní u feederu, tedy signalizace záběrů ohýbáním špičky, bude asi poněkud problematická. Pruty 3,25 libry budou asi dost tvrdé. Takže resumé, půjde to, ale špatně.

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 3:39 ® Mr. Vydra
Mr. Vydra

:-> Určitě si u nich můžeš dát třeba špičky nahoru :-D

(toto je kaprařská dělička a né feeder a jestli jsi to ještě nepochopil tak nejsou určeny pro lov na feeder) :-1

reagovat