Chytej.cz

Rapala - co bude dál? necteno

21.3.2005 | BigMike | 9.137 zobrazení | 53 odpovědí

Malé zamyšlení nad cenami woblerů, zejména Rapaly. Na úvod podotýkám, že jsem velkým příznivcem Rapaly, ale… Včera jsem přijel z výstavy v Brně, kde měla Rapala největší stánek, reklamu přes celou čelní stěnu haly a proslýchalo se ledaccos. Přiznávám, že nejsem člověkem „in“. Tak jsem se s údivem dozvěděl, že vypověděli smlouvu s Gammarusem a začnou si distribuovat výrobky sami. A co prý je nejzajímavější, za velmi rozumné ceny. A s Rapalou i výrobky Storm a jiné. Nechtělo se mi to věřit, tak jsem vyrazil na stánek pro katalog a ceník. Bylo zkonstatováno, že jedou na sebe, ceny budou opravdu OK, ale protože nejsem žádný obchodníček, katalog bohužel nebude. Zkoušel jsem vše možné, neuspěl. Tak jsem vyslal nejmenovaného kamaráda, dal navštívenku a katalog s maloobchodním ceníkem jsem měl v rukách. A dnes nakoukl. Vycházím z předpokladu, že ceny z ceníku jsou včetně 22% daně a zbývá již jen přidat obchodní marži. A zde to začíná. Když vyjdu z reality, že jsem na výstavě koupil na stánku naproti Rapale výrobek Storm „Rattlin´chug bug“ – 8 cm, což je klasický popík za 149,– a v katalogu ho našel za 80,–, byl jsem překvapen. Asi naivně, jak říkám, v tomto oboru jsem spíš klasický zákazník. +86% !!! A tak si pokládám otázku, jak chce Rapala uspět? Pro příklad uvedu ceny vybraných a asi nejpoužívanějších woblírků. První VC za kolik R. prodá do obchodu a druhá MC, za kolik asi budeme kupovat, bude-li marže průměrného obchodníka 86% . Jointed Shad Rap 4cm – VC146,– MC 271,– Jointed Shad Rap 5cm – VC 159,– MC 296,– Super Shad Rap-floating VC 212,– MC 394,– Original Floating 3 cm – VC 94,– MC 175,– !!! Original Floating 9 cm – VC 108,– MC 201,– Original Floating 13 cm – VC 127,– MC 236,– Jointed Floating 5cm – VC 130,– MC 242,– Jointed Floating 11cm – VC 140,– MC 210,– Glass Fat Rap 5 cm – VC 143,– MC 266,– Tail Dancer 5,7,9 cm – VC 159,– MC 296,– Sliver Sinking 13cm – VC 191,– MC 355,–

Storm Thunder Crank(obdoba R. Tail Dancer) 6 cm VC 75,– MC 140,– 8 cm VC 80,– MC 149,– což myslím jde, otázkou je chod.

Neznám současné, přesné ceny Rapaly v Gammarusu, ale asi se nebudou moc lišit od těch, které jsem tu nadhodil. Ještě podotákám, že většina produkce rapaly je již z plastu, jen sporadicky se w. vyrábí z drahé balzy, náročné na opracování a následné lepení a vlepování kostřiček! A tak po těchto přepočtech přemýšlím, co vlastně Rapala chystá za revoluci? Uznávám, že asi neovlivní marže maloobchodníků, ale i kdyby si dali 50%, cena by byla i tak dost vysoká. Osobně to vidím tak, že si dál budu dělat své woblírky, sem tak koupím origoš ve slevě, pokud ještě někdy nějaké budou jako občas v Gammarusu. Jak to vidíte vy? Myslíte si, že ta kvalita odpovídá ceně? Kupujete někdo ve velkém Rapaly? Může dovozce určit maximální cenu pro maloobchodníka? Myslím, že cenová politika zůstane stejná, akorát asi R. nevyhovovalo málo prodejních míst Gammarusu. Osobně si myslím, že v přemíře w. Salmo, Dorado, aj., českých malovýrobců a nás kutilovýrobců (a že nás přibývá!) nemá Rapala za současných cenových podmínek šanci ve velkém na našem trhu prorazit. A vezmu-li ještě konkurenci gumových nástrah, není co řešit. Za 1000,– jsem nakoupil odhadem 150 –200 kousků kvalitních Relaxíků. V té ceně bych měl střízlivě 4–5 Rapal a svých domácích balzových w. tak 30–40 . Nepoměr je jasný. A japa to vidíte vy?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Neděle 2. května 2010 v 11:05 ®  reakce na …

noba> Tak jasne :-) ale kupujes je taky tak na nase za 80kc:) ale prodavas to za dobre to bezpochyb…

reagovat
Neděle 2. května 2010 v 0:28 ® noba reakce na …
noba

Ruzzzik> no to jo to není špatné, ale netvrd mi že já nemám v porovnání s obchodem lavné.

reagovat
Sobota 1. května 2010 ve 13:19 ® džigit reakce na …

noba> neboj,až bude prop,budu se hlásit :-)

reagovat
Sobota 1. května 2010 v 11:46 ® 

noba> To neni levne :-) ted sem sehnal stejne rapaly co tam mas ty za 100kus:) tak dam prednost asi tomu:)dt,shalow rap 2ks a x rap za 400 tak to jde:)

reagovat
Sobota 1. května 2010 v 9:57 ® noba reakce na …
noba

no čoveče asi fakt že jo.

reagovat
Sobota 1. května 2010 v 9:02 ® džigit reakce na …

noba> asi jsi zahltil trh :-D

reagovat
Sobota 1. května 2010 v 1:19 ® noba
noba

nikdo nemá zájem o levné rapaly? To se teda divím:-)

reagovat
Úterý 27. dubna 2010 v 11:35 ®  reakce na …

kerob> Nevim no..asi je to mozny kdyz to rikas

reagovat
Úterý 27. dubna 2010 v 10:57 ® kerob
kerob

Ruzzzik> …to mas ale vsude…a je jedno, jestli si jdes pro rohlik nebo pro kalhoty. Na znackovejch hadrech je kolikrat i nekolik set %. Na spotrebnich vecech kolikrat i tisic a vic (hajzlpapir)..... jen se nad tim nikdo nepozastavuje.

Kazdopadne kdyz si to spocitas, tak to zas takova okradacka neni (rybarsky potreby), protoze:
1 lezi ti na krame hodne penez ve zbozi
2 obrat neni tak velkej abys mohl mit jen 20% marze
3 platis najem, elektriku, telefon, topeni, pujcky, prodavace, dopravu…a taky musis neco vydelat (kupodivu)
4 tak ctyri mesice v roce je kseft mizernej a zbytek roku ti to musi pokryt
5 u spousty veci ani nemuzes jinak – mas doporuceny ceny a presto nejede vlak

a samozrejme na levnejch vecech (oluvka, splavky…) je vic nez na drahejch jako jsou navijaky a pruty, tam je tech cca 30%. A ver tomu, ze prezit a fungovat je kolikrat docela tezky.

reagovat
Pondělí 26. dubna 2010 v 17:55 ®  reakce na …

kerob> 100% MARZE?:) to uz je solidni okradacka

reagovat
Pondělí 26. dubna 2010 v 17:14 ® kerob
kerob

edit, vsechno jinak, prehlid jsem datum :-D

reagovat
Pondělí 26. dubna 2010 v 17:07 ® kerob
kerob
  1. ty ceny jsou velmi podobny tomu, co je ted v Normarku
  2. jsou lepsi a levnejsi voblery nez Rapala
  3. i Rapala jde koupit vyrazne levneji a to klidne i o polovinu…
  4. minimalni marze pro podobny vyrobek je cca 50%, pod to nikdo nepujde a klidne to prestane radsi prodavat – i maloobchodnik potrebuje z neceho zit a nikdo nema takovy obrat aby si mohl dat marzi treba jen 25%, to se mu nikdy nevyplati. Na jinych vyrobcich jsou bezne marze i pres 100%…
reagovat
Pondělí 19. dubna 2010 ve 23:44 ® noba
noba

pokud by jste chtěli nové rapaly v ceně od 120,– do 160,– tak se vyprdněte na obchody a kontaktujte mě:-) (předem se omlouvám za drobnou reklamu)

reagovat
Pátek 16. dubna 2010 ve 23:57 ® Bulldog.o
Bulldog.o

Otázka zní.. co by asi lidé celý den dělali kdyby za ten alkohol, cigára apivo neplatili ty zmíněné šílené daně…????

reagovat
Pátek 16. dubna 2010 ve 23:30 ® vondras

fakt už je trapný jak pořád někdo naříká nad cenou toho a toho zboží…nikdo vás nenutí to kupovat,za alkohol,cigára,pivo taky platíte šílený daně a nic nikomu nevadí,na druhou stranu vám otevřeně říkám že pro velké svět, firmy jsme tak malý trh že je skutečně moc nezajímáme a to si musíme přiznat chtě nechtě a proto se také spousty výrobků sem vůbec nedováží a dovážet asi nikdy nebude a otázky cen jsou dané pouze dotyčným prodejcem a ten rozhoduje zda se bude držet cen doporučených nebo svých,ono také nejvíce záleží od koho to zboží koupil je to stejné jak v obyčejné tržnici,a že je rybařina předražená !!?? a které zboží v ČR není předražené !!!???

reagovat
Pátek 16. dubna 2010 v 15:32 ® cormoran reakce na …
cormoran

osprey> Aha, jsem si říkal, že je to asi nějakej facelitf na stávající značku:-))

reagovat
Čtvrtek 15. dubna 2010 ve 23:43 ® 

Presne tak.....ale musis to umet tahat:) jinak si v .......:) smesny

reagovat
Čtvrtek 15. dubna 2010 ve 23:22 ® osprey reakce na …
osprey

cormoran> To je Ugly duckling namočený přes noc do rumu. Totální bomba. Na to chytíš úplně všechno – i úplavici, když zrovna poleze kolem.

reagovat
Čtvrtek 15. dubna 2010 ve 22:49 ® cormoran reakce na …
cormoran

Ruzzzik> Co je zač to „ugly clucking“?

reagovat
Čtvrtek 15. dubna 2010 ve 20:22 ®  reakce na …

sethy> Ale kdyz takhle mluvs tak asi neco mas za sebou:) takze urcite si to vodis a urcite vis jak vodit nastrahy ale v tom mem pripade je to naopak si to vystihnul presne…

reagovat
Čtvrtek 15. dubna 2010 ve 20:18 ®  reakce na …

sethy> jak to vis ze na ne neumim chytat?:)Tady je fakt kazdej tak dobrej:) to snad neni ani mozny:)

reagovat
Čtvrtek 15. dubna 2010 ve 20:08 ® sethy reakce na …
sethy

Ruzzzik> to že na ně neumíš chytat neznamená že nejsou dobré.

reagovat
Čtvrtek 15. dubna 2010 v 19:38 ® 

sethy> kdyz si zastnancem salma ja s tim nic neudelam:) pro me je to srac:)pro me jsou dobre woblery 1.rapala-2,nils 3,ugly clucking

reagovat
Čtvrtek 15. dubna 2010 v 19:36 ®  reakce na …

sethy> No hodne jich tam je..........zalezi zase komu co se libi.....me proste nejak salmo neoslnilo…hornet, executor ,slider…to je jediny co se mi lici ze salma…jinak na parmy treba mam rad ugly clucking 3cm…a nejaky salmo se muze jit bodnout:)

reagovat
Čtvrtek 15. dubna 2010 v 19:03 ® sethy reakce na …
sethy

Ruzzzik> Který wobler od salma není dobrý? To by mě zajimalo.

reagovat
Čtvrtek 15. dubna 2010 v 15:18 ®  reakce na …

Hony> od salma je jen par kousku dobrejch za to od rapaly je jich o dost vice tech lepsich......kva­lita zpracovani hacky se proste neda srovnavat

reagovat
Čtvrtek 15. dubna 2010 v 15:17 ® Hony

Rapala šla s kvalitou dolu a s cenami nahoru. Salmo je mnohem lepší.

reagovat
Čtvrtek 15. dubna 2010 ve 13:53 ® 

Ja si myslim ze rapala se nemuze srovnavat kvalitou treba ze salmem.....rapala je urcite kvalitnejsi.....

reagovat
Středa 5. prosince 2007 v 19:46 ® zemstrong

dal jsem to vyhledat na netu … uz nemuzu najit ten spravnej obchod, ale mrkni treba sem

www.justforfishing.com

reagovat
Středa 5. prosince 2007 v 17:40 ® prkin
prkin

Zemstrong: kde jsi našel x-rapy pod 6 USD? Za tuhle cenu bych to objednal a nechal poslat

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1