Chytej.cz

Jaký feeder prut na Jizeru 2 - Benátky n/J necteno

25.4.2012 | Petr-Pampalini | 3.003 zobrazení | 13 odpovědí

Zdravím, rád bych se zeptal na radu a zkušenosti s Jizerou 2 kolem Benátek. Chtěl bych si koupit feeder prut, jenže nevím jestli M nebo M/H. Cílená ryba je bílá ryba + kapřík, úhoř atp.. Řeka je tam cca 2 metry hlubohá, průtok obvykle kolem 35–45 m3/s. Protože tam jsou stromy tak bych upřednostňoval kratší – 330 cm.. Chytá tam někdo? Co používáte za pruty? Díky!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 27. dubna 2012 ve 23:52 ® Barr

Z toho K70 se dá vydedukovat možné použití prutů při specializaci na kapry.Jizera moc nezamrzá (spodní prameny),kormoráni jsou všudypřítomní,pře­vládající rybou bude kapr.

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 v 18:07 ® Barr

Nebudu Jizeru bránit,ať tam chodí málo lidí..fakt je to tam zvláštní,vysoké břehy,studená voda,u břehů bahno,a pak stěrk,každá velká voda podemele nějaký strom a ten spadne do vody a v tom roští se trhá.Ještěže je tam K70 a lipani se nevysazují.Eko­logické elektrárny dost hýbají s vodou,stejně by nesbírali.Úhoři bývali cítit bahnem,snad se to zlepšilo,už delší čas nejsou funkční cukrovary.Kolem břehů je prales,nedá se tam zajet autem.Kousek odtamtuď je Toušeň,to není špatné s heavy feedrem a bez vázek.

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 v 15:50 ® osprey reakce na …
osprey

Petr-Pampalini> Já myslím, že tím právě hezkej je. Já tu mám regulovanej kanál s jedním stromem na kilometr a jedinci se slabším orientačním smyslem tam kolikrát mají problém poznat, kde včera seděli:-))

Pak je tu i normálnější řeka, tu mám radši.

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 ve 12:25 ® Petr-Pampalini

Jo ten úsek kolem Benátek není moc hezkej. Samej keř a všude samej strom a jakmile v Jizerkách zaprší tak jde voda nahoru.. Ale to už tak je a proto hurá k vodě… sakra, už aby byl ten víkend :-)

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 23:25 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

skwor> Mám to nové Imperium asi měsíc. U vody jsem to měl jen jednou, ale celkem spokojenost.

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 23:22 ® osprey reakce na …
osprey

skwor> Co je to velký úhoř? Já velkého (velký se mi zdá být tak od 90 cm) na prut nikdy nechyt, ale když jsem slyšel některé story od kolegů, tak si nejsem jistý, jestli je feeder to pravé.

Navíc rybník není Jizera. Narodil jsem se na Mladoboleslavsku a docela tu vodu znám, i když jsem do ní víc koukal než v ní chytal. Tam to je samý klacek.

Ale třeba máš pravdu, já tu jenom hájím, proč jsem napsal to, co jsem napsal.

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 20:57 ® skwor
skwor

osprey> Máme tu nedaleko rybník, kde běžně velké úhoře chytám na picker nebo feeder docela pravidelně. Jde to bez problémů, jenom člověk musí zvolit trošku rychlejší zdolávání (stejně většinou člověk pozná, že je na prutu had). Imperium se teď prodává v nějaké nové verzi, ale neviděl jsem ho…

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 v 18:49 ® osprey reakce na …
osprey

Petr-Pampalini> Dneska jsem byl u vody a zkusil kromě plavané i feeder. Dost to teče a momentálně to tam vychází tak, že tišiny nebo i proud cca do 6 – 8 m od břehu by šly v pohodě lightem, tak do 10 – 15 m medium a na prostředku by mělo heavy co dělat.

Za malé vody bych tam ale nechtěl chytat jinak než s lightem. Dneska jsem ho měl taky (setrvačnost) a tak jsem chytal pod nohama. A jak to šlo…

V klidu zkoušej, osahávej a najdeš si, co ti bude sedět.

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 v 10:42 ® hraji reakce na …
hraji

Petr-Pampalini> na malé ryby není třeba heavy prut. Určitě ti dobře poslouží medium, které je univerzálnější.

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 v 9:19 ® Petr-Pampalini reakce na …

Jo, já ta tak beru :-) Protože tam kolísá průtok tak to vidím že si asi pořídím nějaké médium a uvidím co to s tím udělá. Ideální prut není, to je mi jasné – teda každý má asi nějaký „ideální“, ale je to názor subjektivní. No o víkendu to probnu a dál se uvidí!

reagovat
Středa 25. dubna 2012 ve 20:17 ® osprey reakce na …
osprey

Petr-Pampalini> Ber to tak, že já chytám na jiné řece, podobně velké a tahám tam všechny pruty, co mám. Na všechny chytám kapra a bílou rybu, i ten úhoř se občas pověsí (ale malý), jen to měním podle podmínek, roční doby a průtoku. A opravdu nevidím, že bych za ty roky získal představu o nějakém ideálním prutu na tu vodu.

Hodně záleží i na tom, jaká místa si vybíráš, jak daleko to házíš, jestli chytáš blízko vázek, jestli chceš chytat i za vysoké vody…

reagovat
Středa 25. dubna 2012 v 11:30 ® Petr-Pampalini reakce na …

Kolego Ospreyi, díky za radu.. Jo so tím úhořem to asi byl krok vedle. Ale díky za názor.

reagovat
Středa 25. dubna 2012 v 11:18 ® osprey
osprey

Bože můj, kolego, ono je to tak jedno…

Zkus třeba Mivardi Imperium 330 cm do 70 g. A jestli máš víc šušní, tak řadu Professional od téže firmy.

Anebo si kup něco úplně jiného.

Zato bych ale řekl, že požadavek – bílá ryba + úhoř není v případě, že tam jsou slušní hadi, úplně ideální.

reagovat