Chytej.cz

Vnadící směsi necteno

19.4.2012 | alexdelpiero | 32.045 zobrazení | 24 odpovědí

Můj názor na vnadící směsy.. Testoval jsem komerční směsi různých značek Lorpio, Milo, atd atd… můj závěr u menších ryb cejnů, plotic může mít směs vliv na počet záběrů u velkých účinek už je slabší… Stejně dobře jak s Lorpiem, Milem si zachytám s obyč. šrotem kterej doladím posilovačem, aromatem.. A cena desetinásobně nižší jak u komerce. Váš názor?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 27. dubna 2012 ve 14:58 ® Stroft reakce na …
Stroft

hraji> A to je na tom, to krásné:-)

reagovat
Pátek 27. dubna 2012 v 11:04 ® hraji reakce na …
hraji

MIG-35> plavaná je cesta, nikdy nedojdeš na konec

reagovat
Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 23:30 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

hraji> A že jich safra je..... ;-) To je kouzlo objevování novejch a novejch věcí.

reagovat
Středa 25. dubna 2012 v 7:58 ® hraji reakce na …
hraji

rgb23> jsi na nejlepší cestě zjistit, že jen ve vnadění to chytání není, že to chce i jiné faktory

reagovat
Úterý 24. dubna 2012 ve 23:08 ® rgb23 reakce na …
rgb23

MIG-35> já mám poslední dobou pocit, že ať vnadím čím vnadím je to jedno, stejně nic nechytím:-)

reagovat
Sobota 21. dubna 2012 ve 22:11 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Beer.Beda> To už mi začíná docházet!! :-D Nafíc záleží na tolika faktorech. :-> Teď sem pořítil ten nanafil na návazce tak mam zase s čim blbnout… :-D

reagovat
Sobota 21. dubna 2012 ve 21:29 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

MIG-35> Můžu tě ujistit, že nezjistíš která je nej.:-))

reagovat
Sobota 21. dubna 2012 v 9:22 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

sunet> S nadhledem či odhledem… sse směsí si prosto vís zachytam než bez ní. :-> Joo de to i bez, ale proč budu čekat jak ferda hoodiny na projíždějícího kapřa? :-D To rači sypnu něco do vody ať ví, kde mam háček. ;-) Chodim převážně na hooodně velkej rybník :-)) a tam si to nedovedu představit bez vnadění.. :-93; Jináč já sem právě ve fázi testování, která že je nej 9-)

reagovat
Pátek 20. dubna 2012 ve 14:52 ® nnnap reakce na …
nnnap

sunet> ber to s nadhledem:-D

reagovat
Pátek 20. dubna 2012 ve 14:45 ® sunet

Chlapi, chlapi, trochu nadhledu by neškodilo ;-) . Právě proto, že když znám vodu, není třeba si ryby stahovat vnaděním. A právě proto, že nebudu vnadit, nachytám právě i méně ryb, bo musím hledat, pozorovat, přemýšlet.

A už vůbec to nemá nic společného něco s tím, kolik si můžu ryb odnést od vody. A samozřejmě, někdy trochu toho krmení do vody pomůže, ale jen někdy.

reagovat
Pátek 20. dubna 2012 ve 14:31 ® džigit reakce na …

nnnap> neslovíčkař :-P

reagovat
Pátek 20. dubna 2012 ve 14:12 ® nnnap reakce na …
nnnap

sunet> jistě. Stačí být ve správný čas na správném místě. Nabídnout kaprovi jedinou žížalu právě když přejíždí. Otázka zní- proč bych to dělal a co bych z toho měl. Ryb si můžu odnésti pouze kolik jsem si zaplatil, pytlák nejsem, nějak sem to nepochopil. Já umím kapra chytit i když nepřejíždí.

reagovat
Pátek 20. dubna 2012 ve 13:22 ® Fryw reakce na …
Fryw

sunet> Je to o tom kdy, kde, jak a co chceš chytat.

reagovat
Pátek 20. dubna 2012 ve 13:10 ® sunet

Přidám trochu kacířský názor, kdo ví kdy a jak, nemusí krmit, pro ostatní je tu vnadící směs 9-) .

Jinak všem přeji pohodový víkend a skvělý relax u ryb.

reagovat
Pátek 20. dubna 2012 ve 12:23 ® IVO reakce na …
IVO

nnnap> souhlas – výrobky od Trapera taky používám pár roků a nemám důvod to nějak měnit.

reagovat
Pátek 20. dubna 2012 v 9:29 ® nnnap reakce na …
nnnap

Alov> a kde máš bojle?! Panebože jak můžeš chytat rybu a nemít tam bojle?:-D
Já si tím tuním komerčky. Ne proto, že by to potřebovaly ale abych se měl v čem hrabat. Si vem- kilo strouhanky vyjde na 26 korun, šrot někde za desítku, pstruží pelety kolem 65 kaček za kilo, nějaká anglická vločka, xyz kč, lněné semínko, řepka, jako pod 35 za kilo se nedostanu u doma míchaného a protože jsem úplně hotový z trapera, na rozdíl od lorpia,a to si kupuju 5kg za 150, tak bych byl chuj a příliš domácí mazal. Opravdu do toho domácího lámat oplatky rybám nebudu. V traperu za 30 je mám.
U té tvoji směsi jsem se dopočítal na 59 korun za 2,4 kila, to je 24,4 kč bez dipu. Ty se taky pod 30 nedostaneš a to já, když zředím komerčku řepkou, nastavím šrotem, budu na tom líp jak ty. Když k tomu přišupu ty nejluksusnější kapří granule za 20 kaček kilo, tak tam mám i pártikl a nemusím se starat, když dojde fermentovaná kukuřica. Teda jezdím k vodě autem a nemám problém to smýkat všechno ssebou.

reagovat
Pátek 20. dubna 2012 v 8:16 ® Alov reakce na …
Alov

nnnap> Hele ty, ale ono se dá doma vcelku jednoduše míchnout slušné futro. Majn recepture:
1kg kuku šrotu
20 dkg strouhanky
20 dkg řepkového šrotu
0,5 kg pstružích pelet
0,5 kg řepky (at mají co žrát kačeny na hladině) Do toho šupnu nějaký ten práškový dyp a hotové. Práce cca 5 minuten a ty váhy jsou od wočka (ne Syslaka). A lapu víc si myslím, než kámoši s Trapérama, Sensasama atd. Ale i já jsem ještě nedávno lapal na komerčky, ale už mi to přide dost drahé. Nevím. Asi pocit…

reagovat
Pátek 20. dubna 2012 v 0:39 ® nnnap
nnnap

můj názor je takový, že se strouhankou né, ta je drahá, tu si nemůžu dovolit, a čistě se šrotem, to by možná stačilo rybě, ale uráželo mne. Hele, co je na tom levného? Navalíš do toho sračkol, pár ptákovin a seš výše, jak origo výroba. Tu doma neuděláš, ani kdyby ses poto. Já jsem si koupil takový sračkol, na cejny, jakýsi nýdrlandmudrlan world master, že prý když si budu chtít zalovit, rozuměj tomu, přechcat kolegy, tak že to můžu nalít do krmení všechno. Cca 3 dcl? za 240? Kč. Melasa, dipy, všechno něco stojí a nakonec stejnak nebudeš mít v krmení hrubší částice, nebude ti pracovat ve sloupci… Tak možná sednout si za barák na prdel a na kapry, jinak mi přijde čas na rybách jako docela drahá záležitost, abych tam seděl jako somrák se šrotem.

reagovat
Pátek 20. dubna 2012 v 0:33 ® Fryw
Fryw

Ahoj. Můj názor je ten, že doma se dá namíchat minimálně tak dobrá směs jako koupíš v obchodě. Když máš ovšem přísady. Ale já směs hlavně kupuju, teda aspoň jako základ a něčím ji nastavím, nebo „vylepším“, aby mi nějakou dobu ta kupovaná vydržela. Nedávno se na tohle téma diskutovalo zde http://www.chytej.cz/…tkove-smesi/

tam můžeme pokračovat, at to máme hezky pohromadě.

reagovat
Pátek 20. dubna 2012 v 0:30 @ potočáková reakce na …

noba> A co trpe kdyby někdo napsal něco na téma VNADÍCÍ SMĚSI, to by bylo žůžo.

reagovat
Pátek 20. dubna 2012 v 0:16 ® nnnap
nnnap

kost!

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 ve 23:51 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

noba> Čůůz pedé! Jak to de?? Když pojedeš na jih se ozvy dáme rybačku?? :-93;

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 ve 23:45 ® noba
noba

témat s názvem VNADICÍ SMĚSY není nikdy dost:-)

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 ve 23:01 ® alexdelpiero
alexdelpiero
reagovat
foto/forum/2012/th-img20313.jpg