Chytej.cz

Čelovky,svítidla a jiné typy osvětlení při rybolovu necteno

19.4.2012 | džigit | 26.527 zobrazení | 101 odpovědí

Vzhledem k tomu,že spousta z nás chytá za tmy a potřebuje vidět a taky musí mít označeno místo lovu při chytání na „24 hodinovém“ úseku,zajímalo by mně,jak to řešíte. Prostě fórum o svícení,osvě­tlení apod.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 19. dubna 2012 ve 20:49 ® Stroft
Stroft

Rozum do hrsti, normálně pořádná fatra, je teplo,neprudí komáři a prasečkin, se dá hned ugrilovat.

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 ve 20:43 ® nnnap
nnnap

čelovka jasné, na ruce pod nohy, na hladinu. Koupil jsem značkovou, byl to přebalený čínský šunt, ale to neřeším, za štyrykila, osvětlení místa- tak nato relativně dlabu. Papíry mám, když bude majitel zvědavej, může se na ně voptat, ale moc drzej by být neměl. Většinou otevřu pátý dveře a místo mám označeno z osvětlení kufru nebo si pustím na stojanu nějakej pěknej filmeček z mojeho starýho dobrýho pedea na stojanu a považuji tím místo lovu za označené.

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 ve 20:28 ® sys-el reakce na …

MIG-35> tak ten má známý a je s ním velmi spokojený.
Čelovek je jako blech, ale jak jsem psali, vyplatí se připlatit si a jít do kvality.

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 ve 20:21 ® sys-el reakce na …

džigit> samozřejmě jsem měl na mysli pořizovací náklady na vařič, jen jsem byl trochu víc stručný. I výkonem je benzin jinde než plyn. Prostě benzin je benzin a je ke všemu univerzálnější.
Je to na delší povídání. A pak, že to bude prosté téma.

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 v 18:22 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

džigit>sys-el> Na vaření používam toto http://www.hanibal.cz/…ernationale/ stařící. :-D Jináš si svítim čélovkou vod petzla a osvetlenej flek mam nějakym levnym svítidlem na 3aaa tuškáče. :->

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 v 18:12 ® džigit reakce na …

sys-el> nejde o náklady na benzín,ale pořizovací cenu.VAR byl a vlastně stále ještě je někde okolo 600,– kaček a benzíňák byl okolo 3000,–
Tohle je debata na dýl,taky mizím :-)

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 v 18:08 ® sys-el reakce na …

džigit> omluv mě, prosím, musím se odmlčet.

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 v 18:08 ® sys-el

džigit> dej pokoj, ono je to vlastně všechno nebezpečné. Plyn ale udělá větší paseku.
Ani nevím, že jsme vyráběli benzinové vařiče? Někdy se sbírkou pochlub.

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 v 18:06 ® sys-el reakce na …

džigit> to je sice pravda, že pořizovací náklady na benzin jsou vyšší, ale provozem, vlastnostmi a výkonem plyn brzy předběhne. Navíc, jak jsem psal, plynu se bojím.

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 v 18:04 ® džigit reakce na …

sys-el> ty ruské jsem viděl i vzplanout,to obdobný český,vlastně letlampa na stojato,to bylo jiné kafe.V plechové krabce,trychtýřek na nalití paliva.Mám ve sklepě,kdysi jsem to chtěl sbírat,mát několik druhů takovýchto vařičů

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 v 18:02 ® džigit reakce na …

sys-el> asi jo,jenže cena je někde jinde a v době,kdy jsem kupoval VAR to bylo šílené

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 v 17:56 ® sys-el reakce na …

džigit> díky. Za ty peníze to vypadá dobře a když nějakou u vody utopíš, tak to vůbec nebolí. Nějaký elektrokutil by to určitě vytunil k dokonalosti.

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 v 17:54 ® sys-el reakce na …

džigit> s tím jsem neměl problém. Ovšem kdysi jsem měl problém benzin nastartovat. Byl to ale ruský vařič a i když jsem ho nahříval půl hodiny, ne a ne chytnout. Primus je v tomhle ohledu OK a během chvíle je připravený na plný výkon. Chladnutí neřeším, protože než se rozhýbu, tak vychladne i Temelín.

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 v 17:53 ® džigit reakce na …

sys-el> http://tr.aukro.cz/…8951398.html

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 v 17:51 ® džigit reakce na …

sys-el> taky něco pro ryby…

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 v 17:50 ® sys-el reakce na …

džigit> díky za odkazy, ale ten první není funkční. Kdybys byl laskav a dal ho znovu.

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 v 17:49 ® sys-el reakce na …

džigit> cena klesá, ale pokud máš nabíječku jen na Ačkové akumulátory, tak je to hloupost. A když už, tak bych šel do lithiové technologie.
Tak to je nářez, ty plovoucí jsou ale úlet. (smajlík)

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 v 17:47 ® džigit

sys-el> benzínových mám pár ve sklepě.
Plyn rychle ohřeje a vařič rychle zchladne,horší je to při mínusových celsiích.Benzín sice nemá problém v zimě,ale než jede na plný výkon a pak to zchladnutí…

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 v 17:45 ® sys-el reakce na …

džigit> plynových vařičů se bojím, a proto dávám přednost benzinu. Tyhle vařiče přechroupou i petrolej, líh apod.

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 v 17:43 ® džigit

ještě jsem u Tucnaka viděl http://tr.aukro.cz/…398.html,ale tu bych přistínil.Tohle už nemá s tlumeným světlem mnoho společného.
Jinak jsou tu ty http://tr.aukro.cz/…3592613.html za levno.Na vyzkoušení :-)

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 v 17:43 ® sys-el reakce na …

džigit> ledky není problém vyměnit, ale je fakt, že u těch neznačkových čelovek není měnič, ale tlumivka, takže dochází k napěťovým skokům. Tohle ale není z mé hlavy, ale věřím tomu, že to na životnost vliv má.

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 v 17:40 ® džigit reakce na …

sys-el> netuším,ale vzhledem k ceně…
Ačkové používám do blesku a ostaních svítidel.
Jo a opoměli jsme taky nějaké ty plovoucí :-))
http://tr.aukro.cz/…3452019.html

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 v 17:37 ® sys-el reakce na …

džigit> NiMH buřťácký akumulátory jsou fajn, případně akumulátory na bázi lithia. Ačka mají malou kapacitu. Ale chápu, jde o nabíječku.
Na mysli mám tuto: http://www.hobby-g.cz/…Bivouac.html?…
Ale třeba se mýlím.

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 v 17:34 ® džigit

sys-el> vařič mám už dvě desetiletí VAR a teď i nějaký na stůl za zaváděčku.Koupil jsem dva druhy a jeden,ač zvukem jak MIG 21,výkonem pokulhával,tak šel do tomboly.
Bomby mi plní kámoši a když vzpomenu problémy s klasickým liháčem-propálená podlážka stanu,spálené prsty,smrad…

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 v 17:32 ® džigit

sys-el> na tu koukni na Aukru,někdy tam jsou „za korunu kornout“ :-))
O těch zářivkách máš pravdu,navíc i časem hůř startují,i když u levnějších čelovek ty ledky taky odcházejí.Proto jsem šel do značkových.

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 v 17:29 ® džigit reakce na …

sys-el> tu co mám je na buřty,což není praktické.Aspoň pro mne,neb mám vše ostatní na AA či AAA.
Jinak nevím,kterou máš na mysli

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 v 17:29 ® sys-el reakce na …

džigit> souhlasím s tebou, značka není všechno. Výkon nic moc a cena ještě horší. Ale vařiče Primus jsou dobrý.

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 v 17:27 ® sys-el

džigit> ta vypadá zajímavě. No tak asi jo, za ty peníze to stojí vyzkoušet. Přinejhorším skončí ve sklepě na chatě, protože často zapomenu svítilnu nahoře.

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 v 17:23 ® sys-el

džigit> zářivka je dobrá, ale má nižší životnost než LED. Pokud jde o výdrž, tak třeba s externím akumulátorem se dá vydržet třeba i několik nocí.
Lampa z posledního odkazu má asi olověný akumulátor, a to je také na prd.

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 v 17:23 ® džigit

sys-el> Tebou jmenované jsou nic moc.Sic jakás značka,ale kolikrát to s kvalitou pokulhává…

reagovat