Chytej.cz

Půjčovna rybářských potřeb? necteno

17.4.2012 | HaD | 23.027 zobrazení | 38 odpovědí

Zajímalo by mne, zda využíváte, či by jste rádi využívali, služeb rybářských půjčoven. Co by jste si rádi vypůjčili? Lodě, echoloty, kajaky, zavážecí lodičky, nebo spíše bivaky, lehátko… Anebo třeba prut s navijákem?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Pátek 25. ledna 2013 v 16:20 ® Bahňák

Půjčil bych si třeba i proutek abych si ho ošahal než ho koupím. Nebo jeden jede na dovču a třeba něco zapomene, musí si to pak zbytečně koupit, tohle by bylo řešení

reagovat
Čtvrtek 24. ledna 2013 ve 13:04 ® lunimus

Co sa mna tyka, tak som prave nedavno uvazoval nad tym, ze chodim dost casto na sluzobky po roznych kutoch SR a sem tam je to tak, ze mam den rokovanie, den volno a den rokovanie. Papiere mam celozväzove, ale trepat so sebou vercajch z Bratislavy do Kosic, nechavat to v aute a podobne … to je nerealne …

Napad s pozicovnou je fajn pre lokalne pouzitie … cize si poziciam vercajch pri Kosiciach, chvilu si odlovim a vercajch vratim. Ale pozicat si vercajch v Bratislave, aby som ho vliekol do Kosic, tak to urcite fungovat s celym sortimentom nebude …

Viem si predstavit pozicat si echolot, aby som si zmapoval vody vo svojom okoli, viem si predstavit pozicat si cln s motorom, ked ideme na nejaku priehradu, viem si predstavit pozicat si obcas zavazaciu lodku, ale urcite si neviem predstavit pozicat si v mieste bydliska pruty, navijak a ine „drobnosti“ ktorych ma clovek doma plnu prdel :-)

No a spoliehat sa na to, ze si bude niekto chciet pozicat komplet vercajch, preto, ze je u nas na sluzobke … a kvoli tomu stavat celu pozicovnu … to by sa asi moc neuzivilo …

reagovat
Čtvrtek 24. ledna 2013 v 10:16 ® Fajnrybar

Určitě bych si pujčil nějaký člun a nebo ty zavažecí lodičky. Celkově si myslím že by todle mohlo hodně fungovat někdy bych si třeba rád něco pujčil vyzkoušel to a kdyby mi to sedělo pak bych si to koupil.

reagovat
Středa 18. dubna 2012 ve 20:44 ® superweb
superweb

Predstava ze pojedu kaprarit a veskerou objemnou vybavu mi nekdo priveze na misto a pak zase odveze, zni zajimave. Ale jak zminil osprey – pocitam li z pohledu pujcovny, ze co klient a tyden, to novy navin vlascu(protoze nevim co s nima ten posledni delal), uz jen v tom se to trochu prodrazi. Ale to je jen navijak. Cetl jsem, ze treba v Maroku na tom znamem jezere pujci vse od prutu po stojany, bivak a lehatko, ale navijaky ma mit kazdy svoje. Tam je to vychodisko z drahe dopravy rybarskeho vercajku. Navijaky se do kufru vejdou.
U zbytku jde spis o tu krehkost. Bylo by asi potreba to prebirat od klientu zpet osobne, ne nejakou kuryrni sluzbou. A/nebo byt jisten slozenou zalohou v hodnote pujcenych veci. To zase spoustu zajemcu odradi..

reagovat
Středa 18. dubna 2012 ve 12:39 ® Fryw
Fryw

A co nějaký system hodnocení zákazníku, „duveryhodnost“ a podle toho i ruzně vysoké (treba vratne( zalohy? Ve formě bonusu (slev(. Tak jak to maji dnes pojistovny.

reagovat
Středa 18. dubna 2012 ve 12:15 ® osprey reakce na …
osprey

chosebaits> Nejen. Slyšel jsem třeba i o tom, že se navijáky vracejí bez návinu, s částí návinu nebo jiným návinem a je toho víc.

reagovat
Středa 18. dubna 2012 v 9:09 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

osprey> To si buď naprosto jist!Lidé se k tomu chovají jako hovada protože to není jeho a také za to zaplatil.

reagovat
Středa 18. dubna 2012 v 0:44 ® osprey
osprey

Doporučuju pohovořit s někým, kdo půjčuje cajk klientům třeba v Norsku. Často ty zkušenosti s půjčováním nebývají právě růžové.

reagovat
Středa 18. dubna 2012 v 0:15 ® regulus
regulus

No asi bych, ale jenom v některých lokalitách, přivítal půjčovnu lodě s motorem, je to pro mě věc kterou bych využil 1–2× ročně a to ještě možná, takže se mi nevyplatí si to pořídit, navíc třeba na Dalešice je elektra špatná varianta, chce to spalovák, ale z druhé strany je to možná jediná lokalita na JM kde se spalovák používat může. Takže asi 3–4 lokality, kde bych to čas od času uvítal.

reagovat
Úterý 17. dubna 2012 ve 21:37 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Fryw> Já chodim k vodě jen s batohem a často podcenim hlad i žízeň. :-D Naštěstí kolem vody je hodně známejch a ty mi zachrání. :->

reagovat
Úterý 17. dubna 2012 ve 21:25 ® Fryw reakce na …
Fryw

skwor> Pohoda. Ja jen občas reviduju moje reakce a řikam si že to kolikrat vyzniva jako nějakej vylev agrese :-D Poblém psanyho textu.

mig-35> párkrát jsem na D7 potkal pána co objiždi kolem nádrže s plnym kufrem burčáku. Taky dobrá služba pro rybáře. S tim jidlem to je dorej nápad. Taky jsem už zažil po příjezdu, kdy vylezem ze dvou nabalenejch aut otázku…a co máme na jídlo? Ehm, nic.-)

reagovat
Úterý 17. dubna 2012 ve 21:20 ® skwor reakce na …
skwor

Fryw> V pohodě, jestli jsem zareagoval trochu ostřeji, a vyznělo to jinak než jsem zamýšlel :-) Omlouvám se, nijak zle jsem to nemyslel. Jedna z věcí co mě na rybařině baví je právě to, zkoušet při příjezdu na neznámou vodu dokázat co možná nejvíc s těmi pár věcmi co mám. Asi jsem v tomhle trošku staromódní :-)

reagovat
Úterý 17. dubna 2012 ve 21:19 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Fryw> Ale vůbec nee! Pokud to někdo využije?? Hele kámoš po řece rozváží občerstvení. :-D Pivko, bagetku atd no a úspěch a spokojenost obou stran je!! :->

reagovat
Úterý 17. dubna 2012 ve 21:15 ® Fryw reakce na …
Fryw

skwor> Promiň, to vůbec nebyla kritika tvyho názoru nebo uhlu pohledu. Jen jsem se od toho tak odpíchnul :-) Jen jsem popustil uzdu fantazii. Po pravdě ale kdysi před lety jsem vubec nemyslel, že budu do rybářskejch potřeb chodit nakupovat nástrahy, a to natolik obyčejny jako žížaly atd… Nebo když si vezmu třeba benzínku, tam se chodilo pro benzín a oleje, a možná málo kdo by viděl smysl v tom prodávat tam třeba plyšáky, jídlo atd. Dneska se dá na slušnější benzínce vybavit na narozeninovou oslavu, od kytky, bonboniery až po kalivo. Takové komplexní služby jsou přijimany kladně, v konzumní společnost to vítá. Beru to jako takovej brainstorming. Pokud dělám něco špatně, tak řekněte. Dám ruce do kapes a budu ticho :-)

reagovat
Úterý 17. dubna 2012 ve 21:12 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

nnnap> Asi tak.. Tohle by si třeba mohla dovolit nějaká ryb. prodejna. No a i u těch lyží je to ošemetný. 1× sem si půjčil a praskly díky blbě namontovanýmu vázání. Jináč osobně bych služeb půjčovny nevyužil. :-93;

reagovat
Úterý 17. dubna 2012 ve 20:57 ® skwor reakce na …
skwor

Fryw> Psal jsem svůj úhel pohledu. Kdyby už k téhle situaci někdy došlo (moc tomu nevěřím), tak bych si buď nutné chybějící věci půjčil od některého z kamarádů a pokud by to nešlo, tak bych začal improvizovat s tím, co mám. Otázka zněla, zda bychom využívali služeb rybářských půjčoven. Já ne.

reagovat
Úterý 17. dubna 2012 ve 20:13 ® jajco
jajco

Taky je otázka,kde u nás by se dalo něco takového použít?

reagovat
Úterý 17. dubna 2012 v 19:58 ® nnnap
nnnap

existuje funkční model půjčovny. A to lyží. Možná,kdyby někdo zkopíroval její principy- vošahat si novinky a ty pak po 2 sezónách prodat za bazarovou cenu, pak snad. Je tu ale jedno velké ale- tou je křehkost a citlivost vercajku. Na tom to shoří.

reagovat
Úterý 17. dubna 2012 v 19:46 ® jajco
jajco

Jediná věc,co mě napadla v životě si půjčit byl echolot při výpravě na Orlík.Zůstalo ale jen u myšlenky,po spočítání půjčovného a zajížďce do Prahy sem to vzdal.Navíc neznalost čtení z echolotu pro mě a zbytek výpravy!Když tak přemýšlím,kde by tak byla půjčovna platná,tak asi jak psal dole čert,na soukromáku.

reagovat
Úterý 17. dubna 2012 v 19:25 ® nnnap
nnnap

bude problém, když si půjčím červy a vrátím mouchy?

reagovat
Úterý 17. dubna 2012 v 18:42 ® Fryw
Fryw

skwor> Představ si situaci, kdy si s kamošema vyhlídneš nějakej pěknej revír. Máte to běžny vybavení ale řeknete si, že by jste chtěli zkusit kaprařinu. Existovala by firma která by měla stránku s veškerým sortimentem. Ty si takhle otevřeš s kamarádamapivo , u PC. Naklikáte si na co si vzpomenete. Člun, motor, echo, pruty, stojany, hlásiče, swingery, kemping věcičky, kaprařsky podběráky, podložky, bojlís. Prostě komplet luxusní kaprařinu. Zaplatíš pomocí e banky, a udáš adresu. Ono ti to přijde někdy v týdnu pěkně v kufříku domů. O víkendu naložíš a s vědomím že všechno co potřebuješ máš vyrazíš na ryby. Pošta zavádí službu, že si udáš adresu kam to chceš poslat, takže klidně až na místo kde se bude chytat. Zachytáš si, zaplatíš zlomek pořizovací ceny. Zabalíš a pošleš zpět. Pohodlné. A hlavně pro toho, kdo to nemá a nebo nemá to kde třeba v paneláku skladovat. Je to taková pohádka možná, ale nabízí takový komfort někdo? Co když jsem prostě pohodlnej člověk, co chce jen a pouze chytat, málo do toho investovat a nechá si rád jetě navíc kvalitně poradit…

reagovat
Úterý 17. dubna 2012 v 18:39 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

sys-el>Nemohu za to že si z druhé strany ČR.Jen jsem uvedl odkaz jako příklad že už tady něco málo je možné si pujčit.Druhý příspěvek je spíš určen pro pujčení lodě,ale mě to nedalo a udělal jsem kopii celého příspěvku.Je přeci každého volba CO,KDE a ZAKOLIK si pujčí.Nikdo tě také nenutí kupovat žrádlo v makru či v albertu.Je to pouze tvoje soukromá věc co si koupíš a kolik jseš ochoten pustit žilou.

reagovat
Úterý 17. dubna 2012 v 18:28 ® sys-el reakce na …

chosebaits> to snad nemyslíš vážně. Pod pojmem půjčovna rybářských potřeb si představuji půjčovnu rybářských potřeb. Navíc si těžko pojedu půjčit echolot z jednoho konce republiky na druhý.
A druhý příspěvek také představuje půjčovnu rybářských potřeb podle tvých představ?

reagovat
Úterý 17. dubna 2012 v 18:19 ® skwor
skwor

Připadá mi to zbytečný. Na normální rybaření mám všechno a pokud se uskuteční nějaká větší akce, kdy každý z party něco má (echolot apod.) a dohromady nějak vyjdeme.

reagovat
Úterý 17. dubna 2012 v 18:11 ® chosebaits
chosebaits

Další -Nabízím: Půjčím loď s motorem , vlekem a pojištěním do Itálie. Krycí plachta samozřejmostí­.Možnost zapůjčení i rybářské výbavy. Malovec ®, 731461465

reagovat
Úterý 17. dubna 2012 v 18:09 ® chosebaits
chosebaits

Třeba echo se dá pujčit tady http://www.chytapust.cz/pujcovna/t-343/

reagovat
Úterý 17. dubna 2012 v 17:54 ® sys-el reakce na …

Fryw> promiň, ve tvém předešlém příspěvku jsem jaksi přehlédl poslední větu. Takže jasně, pokud by byla půjčovna coby rozšíření nabídky a služeb, tak ano, v tomto případě by mohla fungovat.
Myslíš, že s touto myšlenkou přišel první zdejší pantáta? Určitě ne a pokud by skutečně šlo o výhodný počin, už by tu dávno nějaké půjčovny byly. Nemám na mysli půjčovny na soukromých revírech, které tu už byly zmíněny.

reagovat
Úterý 17. dubna 2012 v 17:33 ® Fryw reakce na …
Fryw

sys-el> Tak řeč byla o nákladech. A náklady a rizika budou jiny u firmy která už má prostory, vybavení, zaměstnance a zákazníky, a větší portfolio aktivit, než u nově vznikající firmy která hodlá podnikat jen v tom pujčování vercajku. Ono taky kolikrát třeba stačí analyzovat a zefektivnit procesy ve firmě a ty finance jen přesměrovat do nových aktivit a ty neefektivní utlumit. To jestli to firmu uživí nebo neuživí můžu třeba hádat, ale hádání je o ničem, chce to analyzovat, dotazovat, zkoumat. Nástrojů je spousta… A to že někdo někde neuspěl není důvod, proč by neuspěl někdo jiný, na stejném nebo jiném místě a stejným nebo jiným způsobem.

reagovat
Úterý 17. dubna 2012 v 17:11 ® sys-el reakce na …

Fryw> můžeš být nová firma, můžeš být zavedená firma, ale půjčovna jako taková tě neuživí.

reagovat
Úterý 17. dubna 2012 ve 14:19 ® Fryw
Fryw

sys-el> Záleží jak to člověk pojme. Jaky jsou možnosti trhu a jaky jsou možnosti podnikatele. Může být třeba naprosto nová firma, která bude provozovat jen půjčovnu. Nemá klienty, jen se nakoupí halda novyho vercajku a bude se zkoušet jestli se to nějak chytne. Velká investice s nejasnou návratností. Může být zase naopak třeba nějaká zavedená firma která bude půjčovnu provozovat jako doplňkovou okrajovou službu, může půjčovat „bazarové“ zboží a získat si jen malou část klientů. Pokud se jedná o firmu která už má okruh klientů, a provozovatelé firmy mají třeba hodně vercajku který jen tak zahálí, proč ho nenabídnout za pár peněz jiným. Náklady nemusí být astronomické… Dokážu si představit, že pokud se jedná jen o rozšíření portfolia služeb, nemusí se investovat miliony do zboží. Hlavní je mít funkční firmu a okruh zákazníků. Proč by se nemohlo začít třeba jen s dvěma echoloty, tři kaprařské sestavy a dva gumáky? To by v případě neuspěchu nemělo nikoho položit. Myslím v případě rozšíření služeb fungující firmy, ne takhle začít na koleně s podnikáním…

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1