Vyhledávání
Rozdíl Team Dragon 7-21g vs Skeletor Pro 4-24g
10.4.2012 | xhekm00 | 22.807 zobrazení | 84 odpovědí
Zdravím všechny kolegy a prosím o pomoc a radu. Rozhoduji se mezi 2 přívlačovými pruty. Jedná se mi o Team Dragon http://www.rsp-fishing.cz/…m-7-21g-akce a Berkley Skeletor http://www.rsp-fishing.cz/…-40m-4-24g-2. Mohl by mi někdo upřesnit rozdíl v gramážích (7–21g vs 4–24g)? Respektive jak mám chápat udávané rozpětí? To, že má Skeletor „širší“ rozpětí znamená, že je „univerzálnější“? Je mi jasné, že příznivce zde mají obě značky, ale budu samozřejmě rád, pokud zde uvedete Vaše zkušenosti a názory na oba proutky a ulehčíte mi tím rozhodování. Předem díky
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 13. dubna 2012 ve 22:08 ® Stroft reakce na …
-
jajco> Já ho vezmu, příští týden sadím rajčata
reagovat - Pátek 13. dubna 2012 ve 22:05 ® jajco
-
Když sme u těch draků a povídání o slabém a praskajícím blanku.Neměl by někdo zajem o Dragon expres 2.70 ,10–35g?Troute nehlas se jako první!
reagovat - Pátek 13. dubna 2012 ve 20:10 ® troutkiller reakce na …
-
Jíra2>Mám pocit že zminoval
reagovatZakapával sem s nim i šokovky když sem ještě koketoval s lovem prasečkynu a to samé dělám i když dávám FC se PP na Okyše,je to jistota!
- Pátek 13. dubna 2012 v 19:51 ® Jíra2 reakce na …
-
troutkiller> Kolego,ten vteřiňák jsi ale tehdy nezmiňoval.Vyzkouším a dám vědět.S tím bezuzlovým vázáním a návazcem z FC(0,06 Nano a 0,14FC)jsem v neděli za kožich vodil a zdolal kapra cca 6–7kg.Na přívlač,na soukromáku.Jinak na Dragona jsi asi měl vyloženou smůlu,já na něj zase nedám dopustit.
reagovat - Pátek 13. dubna 2012 v 19:23 ® troutkiller reakce na …
-
cormaxx>
reagovat)Já sem takovej osvětovej pracovník
Na druhou stranu gumy maji dobrý to né že né.
- Pátek 13. dubna 2012 v 19:11 ® troutkiller reakce na …
-
Jíra2>Hele nevim ale mně neklouže a když ho spojim s vlascem nebo s Fluorocarbonem vždy dám kapku vteřináku.Nano má 0.12,Fluorocarbon 0,23mm vemu za to ve vázce a vždy praskne Fluorocarbon.Co se dragonu týče tak je to nejproblémovější značka se kterou sem kdy chytal páč prut od jiné značky mi nepraskl.
reagovat - Pátek 13. dubna 2012 v 17:30 ® cormaxx reakce na …
-
troutkiller> Vidíš to jak si slavnej,ještě chviličku a bude tě znát celá ČR a SR
reagovat)
- Pátek 13. dubna 2012 v 17:16 ® Jíra2 reakce na …
-
Zkoušeno komisionelně na nanofilu na velkém návinu na prodejně a ten uzel klouže.Jediné,čemu se dá věřit,je bezuzlové vázání a do očka toho drátěného přípravku tepre vlasec.K těm Dragonům,mám jich několik,od 2 Destinek,přes Milénium,Fishmakera a Express na jerky a bez problémů.A to na to chytají i moje děti a ty se k cajku nechovají zrovna jako vzorný uživatel.Sleduji Tě již delší dobu tady i na MRK-u,jak se začne diskutova o Dragonech,tak chytáš na první šlápnutí.Prostě Tě značka Drago dráždí jak červený hadr býka.
reagovat - Pátek 13. dubna 2012 v 15:41 ® troutkiller reakce na …
-
Jíra2>Pokud ti nedrží soudkovej uzel na Nanofilu tak ho budˇneumíš a nebo máš nějakej šméčkovej kus z navíječky!
reagovat - Pátek 13. dubna 2012 v 15:29 ® Jíra2 reakce na …
-
troutkiller>Kolego,jestli Ti praskají Dragony tak,jako drží Tebou doporučovaný soudkovitý uzel při spojení nanofilu s vlascem,tak fabuluješ.
reagovat - Pátek 13. dubna 2012 v 15:21 ® troutkiller reakce na …
-
kerob>Tak vidíš,máš jeden ze tří draku který mi nekřupl!Ten další má Ostravak a ještě někdo vlastní ten Med Fast.
reagovat - Pátek 13. dubna 2012 ve 14:27 ® Kubis01
-
Je taky možné, že kvalita Draku šla s lety výroby dolů. Věštšína co je chváli má pruty ze začátku výroby. Já jsem měl koncem roku zakoupenou Destinu v 2,75m a byla to hrůza děs běs. Musel jsem se ji v lednu hned zbavit pro nepřekonatelný odpor s akcí a konstrukcí prutu.
reagovat - Pátek 13. dubna 2012 ve 14:26 ® kerob reakce na …
-
troutkiller> asi jsi prodal ten jedinej, kterej mel potencial dobre slouzit
reagovatJa jsem s nim relativne spokojenej, ryb vytahal dost a nemam z nej vylozene papirovej pocit… ten jsem mel z jinyho draka a taky uz prasknul
Ten TD od tebe podle me jeste nejakej cas vydrzi.
- Pátek 13. dubna 2012 ve 12:53 ® Fugas
-
Nemohu srovnat se Skletorem, ale TD 7–21 je super prut, přiměřeně rychlej a lehkej. Asi 5 Draků mi rukama prošlo, 2 stále chytám a nemohu si stěžovat. Mám ale starší modely, tuším 2006/7, jak jsou na tom ty nové netuším. Jsem taky šťastnej chlap
reagovat - Pátek 13. dubna 2012 v 11:11 ® troutkiller reakce na …
-
jajco>Já sem hlavně rád že sem prozřel a nemusím s touhle šméčkovou značkou už nikdy ryby chytat!
reagovat - Pátek 13. dubna 2012 v 8:59 ® jajco reakce na …
-
troutkiller> Tak to si byl jen dva dny šťastnej chlap?
reagovat - Pátek 13. dubna 2012 v 6:53 ® troutkiller reakce na …
-
hoky61>Já se měl taky dva.Jeden sem prodal a druhej prakl 40cm od špičky a válí se ve skříni!Po zhlédnutí síly blanku sem si řekkl že ty dva dny co vydržel byly až dost
reagovat(
- Čtvrtek 12. dubna 2012 ve 23:02 ® hoky61 reakce na …
-
Hele já mám i dva TD na multík a fungujou skvěle – jsem prostě šťastnej chlap !!!
reagovat - Čtvrtek 12. dubna 2012 v 19:21 ® troutkiller reakce na …
-
hoky61>Tak to si štastnej chlap
reagovat)
- Čtvrtek 12. dubna 2012 v 15:48 ® hoky61
-
Vlastním oba dva tyhle proutky. S DRAKEM chodím na ryby a mám pořád jeden a ten samej , na SKELOUŠE nedám dopustit a přesto na něj padá doma prach.....
reagovat - Středa 11. dubna 2012 ve 14:08 ® Stroft reakce na …
-
xhekm00> Osobně, bych raději slevil na prutu, než na navijáku. Levnější od Zauberu je lety prověřená červená krysa od Spročka.
reagovat - Středa 11. dubna 2012 v 0:27 ® osprey reakce na …
-
osprey> Musím říct, že mám tu Dragoňáckou tyčku (Team 7–21 g) od podzimu 2007, má mraky ryb včetně šestikilové štiky, dvou candátů kolem tři čtvrtě metru, skoro metrového jesetera, mořského pstruha 70 cm atd. Házel jsem s tím, co mi pod ruku přišlo a furt to, mrcha, nechce prasknout. Na druhou stranu, ta tenká stěna je realita a daň za to, že je ten prut pocitově tam, kde je. Existujou i Draci s bytelnějším blankem, levné Millenium a drahá série HM 69. Problém Dragonu je spíš v tom, že před pěti lety nebylo k těm jejich prutům v odpovídajících cenových relacích moc alternativ. Momentálně je Dragon doháněn, předháněn a žádná z jeho novinek nemá na to, aby nahradila dobíhající typy. V posledních dvou tří letech nepřibylo v jejich nabídce nic, co by mě zaujalo.
Od Berkley jsem měl dva pruty. Lightning měl do půl roku prořezaná očka od vlasce, Series One jsem klepl třpytkou vytrženou z vázky a dva dny na to mi ho zlomil kamarád, když si ho nasucho protřepával. Asi bych měl po tomhle na značku Berkley nadávat. Nebudu, jsou to dobré pruty. Jmenovitě právě Skeletor.
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 ve 23:50 ® osprey reakce na …
-
xhekm00> Zacházení Zauberovi vadit nebude. A peníze se ti vrátí v tom, jak dlouho ti vydrží.
Pokud ti nevadí ta skeletoří rukojeť, kup si Skelouše. Opravdu je to prut do nepohody.
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 ve 23:32 ® xhekm00 reakce na …
-
Stroft> díky! zauber už je asi jiná liga. Bylo by ho pro mě škoda – špatné zacházení a malá vytíženost
Kubis01> díky za reakci, zvážím to.
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 ve 23:24 ® Kubis01 reakce na …
-
Ve stejné cenové relaci je i Okuma Trio, je to novinka, takže dlouhodobé zkušenosti chybí. Zatím kdo má tak chváli a co jsem na sucho zkoušel tak paráda
http://www.rybarske-nej.cz/…0-tb-55-tb-2
kdyby tě pálily ušetřené peníze tak tady je v akci Ryobi Artica za 1999 Kč, ta asi taky nebude k zahození..
http://www.sumcaruvsvet.com/…LTIPLIKATORY
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 ve 23:20 ® Stroft reakce na …
-
xhekm00> Velikost OK. Raději Zaubera.
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 ve 23:13 ® xhekm00
-
než budu někoho zbytečně okrádat o čas, začetl jsem se ještě více do fóra a jeví se mi jako vhodnej přívlačovej naviják k prutu 2,4 m tenhle kousek zmiňovanýho Ryobi http://www.adler-wft.cz/…ECUSIMA-3000 Z vlastností nejvíce preferuju odolnost. Doporučili byste? Snad i velikost 3000 je vhodná.
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 ve 22:43 ® xhekm00
-
osprey> díky za super odpověď. bohužel jsem neměl možnost osahat si ani jeden ze zmiňovaných prutů, proto pro mě mají tyhle informace cenu zlata. Jsem spíš na straně Skeletora, ale přesně jak si zmínil – zarazil jsem se jen u jeho (pro mě) nezvyklého sedla.
ostatním zkušenějším taky děkuju za názory,vážím si vaší pomoci!
reagovatKdyž už jsme u toho, výběr proutku jsem zredukoval alespoň na duel těchto dvou krasavců, ale z nabídky navijáků (k jednomu z nich – pravděp. Skeletoru) mi jde hlava kolem
. Mělo by se jednat o kus do 1500 kč (četl jsem např. chválu na Ryobi Ecusima?!) Doporučíte mi opět nějaký Vámi odzkoušený kousek?
- Úterý 10. dubna 2012 ve 21:57 ® MP-E65mm
-
koukám,že tady lítaj blanky vzduchem
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 ve 21:36 ® Hony
-
kerob> Na to mám spročko 2,40 – 40g
reagovat