Vyhledávání
Rozdíl Team Dragon 7-21g vs Skeletor Pro 4-24g
10.4.2012 | xhekm00 | 22.809 zobrazení | 84 odpovědí
Zdravím všechny kolegy a prosím o pomoc a radu. Rozhoduji se mezi 2 přívlačovými pruty. Jedná se mi o Team Dragon http://www.rsp-fishing.cz/…m-7-21g-akce a Berkley Skeletor http://www.rsp-fishing.cz/…-40m-4-24g-2. Mohl by mi někdo upřesnit rozdíl v gramážích (7–21g vs 4–24g)? Respektive jak mám chápat udávané rozpětí? To, že má Skeletor „širší“ rozpětí znamená, že je „univerzálnější“? Je mi jasné, že příznivce zde mají obě značky, ale budu samozřejmě rád, pokud zde uvedete Vaše zkušenosti a názory na oba proutky a ulehčíte mi tím rozhodování. Předem díky
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 10. dubna 2012 ve 21:18 ® kerob
-
Ten dragon neznam, ale onoho Skeletora vlastnim a ten prut je neskutecnej – snese o mnoho vic nez 24g aniz bych mel dojem, ze to neprezije. Beru ho na takovou hrubsi praci, do lode, zarostly brehy…
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 ve 21:18 ® P reakce na …
-
troutkiller> mám kamaráda, kterýmu prasknul Skeletor 3×
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 ve 20:28 ® MIG-35 reakce na …
-
troutkiller> No právě! Přesně pro mě!
reagovatSnad bude i měvzdornej…
- Úterý 10. dubna 2012 ve 20:03 ® troutkiller reakce na …
-
MIG-35>Skeletor má jednu užasnou vlastnost,je blbovzdornej
reagovatMužeš na něj upadnout,seřezat s nim dítě a on pořát drží!Je to prut jak dělanej do roští kolem vody kde by si se s lepším prutem bál.
- Úterý 10. dubna 2012 v 19:54 ® MIG-35 reakce na …
-
Stroft> Já pudu do 15–40 v 2,70m
reagovatUž se na něj těšim!
A pak ať se těšej ryby
- Úterý 10. dubna 2012 v 19:54 ® Stroft reakce na …
-
Hony> Kdo říká, že mu u Skeletoru nesedí rukojeť, tak s ním nikdy nechytal.Právě ta rukojeť je vychytaná. To je jediný prut u kterého nemám maličkové otlaky.
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 v 19:50 ® troutkiller reakce na …
-
Hony>Koukni se na stěnu blanku a poznáš proč drží!MF je žvejkačka která má jednou takovou tlouštku stěny blanku než X-FAST.
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 v 19:50 ® Stroft reakce na …
-
MIG-35> Mám 8–32gr. Ze staré serie bez keramických oček. Na candáty s gumama do 2Ogr. parádní vykošťovák.
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 v 19:48 ® Hony
-
já mám již 5 let Prut Team Dragon 2,75m MF 7–21g, zatím jesem jej nezlomil a jsem spokojený. Skeletor mě nesedí rukovědí. Na těžší přívlač mám Spro 20 – 40g.
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 v 19:47 ® troutkiller reakce na …
-
Libor>Mužeme jí ukončit klidně u Sportexu nebo šíma s tim nemám problém!
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 v 19:41 ® MIG-35 reakce na …
-
Stroft> Joo měl sem ho v pazourách a je to lahůdečka!
reagovatNádhernes prut se super vlastnostma! Teda aspon pro mě!!
- Úterý 10. dubna 2012 v 19:29 ® Stroft reakce na …
-
MIG-35> Správně, to jsou pruty pro chlapy
reagovatDragón nechme holkám, ty maj jemňoučké pacičky
- Úterý 10. dubna 2012 v 19:23 ® MIG-35
-
Můj další přívlačák bude skeletor akorád v jiný gramáži.
reagovatMě se ty proutky líbí moc.
- Úterý 10. dubna 2012 v 19:15 ® Libor reakce na …
-
troutkiller> proč jsem věděl že skončíš svou komunikaci u daiwy?
ale ok.
Jsi první člověk koho znám komu prasklo 5 prutů a nebyla to jeho vina. Jak říkám, takových dragonů kolem mě a bez problému. Já mám jen jednoho TD.
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 v 18:51 ® troutkiller
-
Libor>Co se týče té křehkosti tak čím je kvalitnější karbon s vyšším modulem tím je křehčí.Kdyby byla přímá uměra mezi křehkostí a výdrží prutu tak bych se bál Morethan vyndat z futrálu aby se mi nerozpadl v ruce!A světe div se lapu s ním celej minulej rok a pořát drží
reagovat)Tak kde ty čínani udělali chybu????
- Úterý 10. dubna 2012 v 18:43 ® troutkiller reakce na …
-
Libor>Prasklo mi jich 5 a ani jeden mou vinou
reagovatPokud ti praskne v pulce všemi vychvalované TDčko 7–21g při třetim náhozu 9g wobem,následné handrkování s reklamací která kladně proběhla až po nákupu druhého klacku!Děkuju pěkně ale tohle u jinejch značek ještě neproběhlo!To samé jako prodej Destin u kterejch je vadná rukojet a prodej vesele běží dál(místo stažení vadného produktu z trhu)Argument že chytám se šnurou beru spíš pro pobavení ne jako podmínku výdrže prutu
- Úterý 10. dubna 2012 v 18:15 ® Libor reakce na …
-
Stroft> oni praskají když je hodíš na váhu? Nebo je to jen prostě lehčí a křehčí prut se kterým je tak potřeba zacházet?
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 v 18:12 ® Stroft reakce na …
-
Libor> Stačí tyto papiráky hodit na váhu a víme kde „rýžovi“ soudruzi udělali chybu
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 v 18:09 ® Stroft reakce na …
-
troutkiller> Pššt, to je tajemství
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 v 18:02 ® Libor reakce na …
-
troutkiller> ahoj, máš k tomu praskání u dragona nějaké seriózní informace? Nebo ti jeden prasknul a teď rozséváš svůj hněv?
Já jen že znám hodně ale hodně spokojených uživatelů.
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 v 16:39 ® troutkiller reakce na …
-
Stroft>Ale dá
reagovatSnadno a rychle,Skelouš nepraská Dragon jo
- Úterý 10. dubna 2012 v 15:57 ® skwor reakce na …
-
osprey> Není co doplnit
reagovatSnad jenom, že Skelouš bude při stejné délce oproti TD o něco těžší.
- Úterý 10. dubna 2012 v 15:55 ® Stroft
-
K této otázce se snad ani nedá, seriozně vyjádřit
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 v 15:10 ® osprey
-
Jsou to poněkud jiné pruty. Dragon je lehčí, křehčí, pocitově příjemný, ale nešel bych s ním do lovu s pletenkou v tvrdších podmínkách (velké ryby, časté vyklepávání z vázek). Je tam jisté riziko poškození (mám ho v modelové verzi 2007 a jsem s ním spokojený). Klidně by se na něj mohlo napsat i 4 – 21 g.
Skeletor je výkonnější, má silnější stěnu blanku a snese hrubší zacházení. Rovněž se jedná o velmi příjemný prut a klidně bych ho mohl vlastnit. Univerzálnější není ani tak tím, co je na něm napsáno, jako spíš svou odolností a schopností zvládat nejrůznější situace.
Důležitá je i otázka ergonomie – někomu Skeletor sedlo vadí.
Dragon je moje osobní pocitová volba, objektivně bych řekl, že Skeletor (pokud pocitově vyhovuje) bude lepší řešení.
reagovat